Anneler lütfen çocugunuzu göz önünden ayırmayın.

Bugün eşim işe gitti oğlumla evde yalnızız. Dört yaşında. Öğlen yemeğini hazırlamak için hamur oynarken kalktım. Ki kendi baya güzel hamur kum oynar beni aramaz. Bir iki dakika sonra sesi çıkmıyor bakayım dedim gömme dolabın en üstüne ulaşmak için kutuyu çekmiş tam çıkarken yakaladım. Çocuklar iki saniyede iş hallederler. Ki ben gerçekten dikkatliyimdir. Kapı üstten kilitlidir. Camlar üstten açılır yada kapalıdır. Her yerde emniyet kilitleri vardır. Ama yapacaksa bir şey buluyor. Babasının alet kutusuna ulaşmaya çalışmış.
Ben gerçekten konu sahibinin mükemmel anneliğinden bahsetmek için başka ebeveynleri sürekli çekiştirmesinden rahatsızım. Şimdiki kızı uslı belki de ama ikinci hareketli olursa bir anlık dalgınlılşa böyle bir şey yaşansa o zaman ne olacak?
Çocuğu olan insan konuştuğuna kınadığına ekstra dikkat etmeli bence

Allah korumus sizde cok sükur ordaymissiniz o anne babayi alime alirdim kessin resmen ihmal edilmis yavrucak otobuste trende cocugunu unutan bile var sorsan cantasini unutmamistir ömrünce sorumsuz bunlar sorumsuz

Cocuklarimiz yanimizdayken kaybolabilir kacabilir ama önemli olan anne baba olarak ona o imkani vermemek

Buna benzer bir olay yaşadım. Ben can havliyle nasıl çocuk bakıyorsunuz ya dedim çovupun ailesi üzarime yürüdü sana mı sorcaz diye.
Size iyi bir şey dememişler

Trafik kazalarıyla ilgili bir işte calisiyorum . O kadar çok vaka var ki iki yaşında çocukların ezildiği... iki yaş ya, iki yaşında çocuk nasıl ezilebilir? Salonda tek başına duracak yaşta olmayan çocuğu nasıl sokağa çıkartabilirsin???
Hatta bir olayda çocuk vefat etmişti,araç sürücüsüne suç verilememisti. Adam çocuk ezdigini bile farketmemiş, "büyük taşa denk geldim herhalde" diye düşünmüş hala aklıma geldikçe tüylerim ürperiyor.
O aile de sokağa cikartmis, küçüğü büyüğe emanet etmis evde iş yapıyormuş...ne denir ki : ((
Kas ile göz arasında başınıza dünyanın en kötü şeyi gelebilir ya, nolur yalnız birakmayin çocukları

Elbet diyemeyiz.Anne olduğum için annelik ve ebeveynlik ile ilgili konulari dert etmem normal değilmi peki?
Parktaki olaydada başi bos çocuktan bahsetmişim evet.o parkta çok uzun süre durdum ne anne geldi ne aile.
Kusura bakmayin binlerce cocuğun kaybolduğu ülkede yaşıyoruz.Parkta saatlerce basi boş birakilan 5 yaşindaki çocugun annesi babasi ihmal etmiştir net!
başka hagi konum var allah aşkina.
Esas siz bakin kendi anneligime kizdigim yazilar yazdigim destek istedigim binsürü konum var burda.
hiç bir zaman en iyi benim ne zaman dedim.Yapmayin.Kininizi öfkenizi bu şekilde bahanelerle örtmeyin.Çokmu rahatsiz oldunuz yazmayin

Khomyuk buyrun bu cevabi lütfen okuyun

içim gitti.Parkta bile başiboş bi sürü çocuk var.Çok hassasim ben kiyamiyorum.Ne diyim inşallah ders alinir bazi seylerden

Khomyuk buyrun bu cevabi lütfen okuyun
Kadının yaptığı doğru nerede dedim?
Sizin sürekli bu tip olayları buraya yazıp ben mükemmel anne en vicdanlı insanım yazılarınızı tuhaf buluyorum.
Benim de 4 yaşımda çocuğum var buraya tanımadığım bilmediğim insanları malzeme etmiyorum. Yakından tanımadan buraya gelip tü kaka bak ne analar var, Allah razı olsun siz ne kanatsız meleksiniz de gördünüz yorumlarını beklemenizi sağlıklı bulmuyorum.

Azarlamak degil olayin şokuyla siz nerdesiniz kac dakikadir burda başiboş dolaniuor dedim.yine olsa yine ayni tepkiyi veririm.
1.5 yasinda ya var yok olan bir kiz bebegin dakikalarca akşam karanliginda ihmale birakilmasinin bana gore izahi yok.

O 2 dakikayla sizi ve anneliğinizi değerlendirecek kişi çok.
Allah korusun, yazarken bile rahatsız oluyorum, önleminiz eksik değil, çocuğun kafasına bir şey düşse çocuğu yalnız bırakmış diyecekler.
Normalde nasıl dikkatlisiniz diye kim kafa yoracak.

Bir arkadaş da çocuğunu otobüste unutanlardan bahsetmiş.
Bu çok uç bir örnek, ama ben oğlumu annemlere bırakmayı unutup işe gidişimden beri(beraber gittik, dönüp bıraktım) bunu da eleştirmek istemiyorum.
Benimki de gayet salakça ama öncesinde nasıl yorgunluk ve uykusuzluk var kim bilebilir.

Ben de çok korkuyorum böyle kazalardan. Ama çocuklar da tehlike kavramını idrak edemiyorlar saniyelik iş istediğin kadar gözünden ayırma. Benim ablamın kızıma annemler bakarken neredeyse üstüne televizyon devriliyordu. Odada eniştem, babam ve annem varken. 3 kişi de bakarken oldu. İhmal değil bu görünmez kaza.
Yada parkta bazen büyük çocuklar oluyor 7-8 yaşında, kaydırakların üstlerine tırmanıyorlar şu kapalı olanların. Ben orada anneye homurdansam kadın ne yapabilir. Alıp götürse bir sonraki gelişinde yine yapacak kadın arkasını dönünce. Ne denebilir yani.
Çocuğu sokakta oynamaya gönderenlere ben de kızıyorum ama bu konudaki durum öyle değil ki, bir anda gözden kaybetmiş de olabilirler. Tek bir olayla anne babalara vicdani yük yüklenmemeli.
Burada evet çocuk başıboş bırakılmaz. Ama belki cafede kadına çat döküldü, yandı kadın silerken bebek kaçtı, yanlış yöne gittiker göremediler. O esnada oldu diyelim. Bu kadını suçlamaya yeterli mi?
Anne zaten üzülmüş, kendini yeterince suçluyor bir de biz burada linç edelim.
Hepimiz mükemmel anneleriz çünkü. Ben bu olaya çok kızıyorum.

yapmayin Allah aşkina.Burda kaç konum var.Çoguda kizimla ilgili.Hatalarimla yanlişlarimla hep burda oldum.Nasil böyle gordunuz bilmiyorum.Ama ciddi saçmaliyorsunuz.Çocuklara karşi çok hassasim.Onlarla ilgili bir olaya şahit olduğumda fazla hassasiyet gosteriyorum.Hepimizin zaaflari yokmudur?
Mesela gecen hafta balkondan dusen 1.5 yasindaki Kumsal bebek.
Memleketlim.Uzaktan tanidigim.Ondanda çok etkilendim.Hayayimdaki her yasananla ilgili insanalri suçlayip tuh kakasiniz hepiniz diye ne zaman lanse ettim.
Dün birebir yasadim ve hala etkisindeyim olayin.
biri analrinca evet çok siradan geliyor.Ama bu çocuklar böyle kayboluyor,boyle kacieiliyor boyle eziliyor.
Parka goturduyorum 2 yasindaki cocuk basi bos saatlerce oyun oynuyor.
Heryerde var evet.
Ve ben bu durumdan rahatsizim! Rahatsiz oldugum seyleri ile ilgili burdan konu açma hakkina sahibim
Siz sağlikli degilsiniz esas olayi başka yerlere çekme çabaniz takdire şayan.Lütfen şimdi uzaklaşın uzamasin

Okurken içim gitti çok zor ben 3 dakika kaybettim sadece ömrümden ömür gitti parktaydık kaydıraktan inip çocukların yanına oturmuş seslendim ses vermedi aklım uçtu
ailesi ne tepki verdi çok geçmiş olsun sizden de Allah razı olsun

Önce bana üslubunuza dikkat edin.
Bir siz çocuklara düşkün ve hassas değilsiniz. Biz de karı koca öğretmeniz o bebek bizi de etkiledi.
Ana bana olup da çocuklara daha sevecen daha düşkün olmayan insan da azdır zaten. Hepimizin hassas noktası. Ama hassasız diye de tanımadığımı insanları yargılayıp linç etmeye kalkmıyoruz.

Sürekli beni eleştirmek yerine insanca bu işim çözümlerini konuşsak!okumaniz yokmu.Defalarca yaziyorum son kez yaziyorum.Defalarca anneligimi elestirdim bu platformda.Sapla samani karistirmayin lutfen.Polemik yaratmayin.sizin bahsettiginiz ornekle 1.5 yasinda bile olmayan basi bos bir bebegin dakikalarca basi bos dolasmasimi normal yoksa parkta saatlerce oynayan 5 yasindaki kzin ailesiz olmasimi normal.
durum guncellemelerimde bile defalarca kendimi sorguladigim yazilarim var.nasil siz bunu farkli algiladiniz.ne zaman ben kanatsiz melegim imaji cizdim?

Lütfen Bu kadar keskin cunleler ile yargılamadan önce dikkatle düşünelim malesef bazen 1 anlik gaflet bu aksam benim baaima geldi kizimla parka gittik cok güvenli bir park yüksek duvarlarla cevrili disari cikis cocugun tek basina cilacagi gibi değil 3 yasindaki kizim parkta oynuyordu cok kisa vir anligina telefonuma msj geldi onu okudum basimi kaldirdim kıZım oyun alaninda degil bir adamin uanina dogru gidiyor arkasindam kostum yakaladim yasli bir amcanin oturduğu yere anne bak dede varmış dedi Allah korusun dedim ya 1 dk icinde farkedemesem hersey 30 sn icinde oldu cocuklar bubyaslarda cok hizli gercekten birde herseyi sessizce yapıyorlar

Bebek sorumluluğu zor iş.Dikkat etmek lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…