Anneler lütfen dikkat! Bu nasıl bir sorumsuzluk!

sekerportakalii

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2012
222
0
26
Eskişehir
Kızlar,önceki yazdığım konudanda bildiğiniz üzere tatil günlerimde kreşlere,yuvalara gidiyorum. Çikolatalar şekerler alıyorum,ufak tefek oyuncaklarla onları sevindirmeye çalışıyorum. Ayriyetten çocuk esirgeme kurumuna da gidiyorum,aynı şekilde. Fakat bugun gittiğim kreşte moralimi bozan bir olay oldu. Çocuklara bakan görevli kız,sürekli ağlayan yerinde durmayıp bir o yana bir bu yana koşturan küçük kız çocuğunun suratına vurdu! 2 yaşında minik bir masuma vurabildi düşünebiliyor musunuz? O sinirle kızın yanina yaklaştım. Sen nasıl bir insansın,o ufak bir çocuk olgun bir insan gibi davranmasını bekleyemezsin ki dedim. Bana hakaretler etmeye başladı. Ne diye geliyormusum,benim hediyelerime ihtiyaçları yokmuş çocukların. Bananeymiş. Üstelik çocukların ellerine anahtar ve metalimsi küçük şeyler veriyor,mazallah tehlikeli şeyler bunlar ya ağzına atsalar. Allah korusun,canlarını tehlikeye atiyor resmen! ilgili bile davranmıyor onlara,kendi hallerine bırakıyor. Hazmedemedim gittim yetkiliye, şikayet ettim böyle böyle diye anlattım. Ve daha sonradan kızın kovulduğunu öğrendim. Aslına bakarsanız pişman oldum,kızın ekmek parasıyla oynadım belki de. Benim yüzümden işsiz kaldı. Ama bunu hakediyordu kendimce. Fakat yine de kendimi sucluyorum,fazla abarttim sanırım. Kim bilir ne beddualar etmiştir bana. Bilemedim,çok üzgünüm. Ama çalışmaya devam etseydi o miniklere yine öyle davranmayacagi ne malumdu. Diceğım o ki; anneler lütfen lütfen dikkat etsin. Çalışan anne babalar teslim ettiğiniz kurumları iyice araştırın. 9 ay karnınızda taşıyıp onca acılara katlanarak dogurdugunuz masumları hirpalayabiliyorlar. Ve inanın annelerin babaların ruhu bile duymuyor. Ben daha anne olmak için küçüğüm fakat hepinizin, buradaki ablalarımın çok iyi bir anne olduklarını anlayabiliyorum. Nolur dikkat edin bebişlerinize,ortalık çok kötü bir hâl almış durumda. Allah size bağışlasın onları. Ne desem bilemedim,kız işinden de oldu benim yüzümden. Sizce çok mu abartmışım? :(

hayir canim en iyisini yapmissin ben olsam aynisini yapardim
bu ne demek yaa
sinirlerim zipladi ne hakla vurur bebecik yaa
ayrica yapmasin bu isi zaten bakicilik vs gibi seyleri kimse zorla yapmasin yaa
isteyerek severek yapilmali bu is
yakinda benimde kizim krese gidecek
Allah kahretsin yaa nasil birakirim diye simdiden kuruntu yapiyorum zaten
bu nasil sorumsuzluk
siz en dogrusunu yapmissiniz kovulsun cok iyi olmus
gitsin baska is yapsin bu isi yapmasin
beter olsun böyleleri

Bence çokta iyi olmuş.
O kız devam etseydi diğer çocuklara da kötü davranırdı, vicdansız. :20:
Siz vicdan azabı çekmeyin bence. Hem Allah onun cezasını sizin vesilenizle vermiş. :20:
Ne demek canım küçücük çocuğa vurmak. :19::19:

Bence siz doğrusunu yapmışsınız...İşini doğru düzgün yapsaydı, emanet el kadar çocuklara öyle davranma hakkını kimse vermiyor ona...Yazık o çocuklara....

Benimde 2 yaşında kızım var bi anda gözümün önüne geldi, içim sızladı....

Yetkililer bu olayın farkında değil miydi? Yani kızın davranışlarından...

Bence de iyi olmuş. Sonuçta hatasını söylemişsiniz ve gereken yapılmış.

Ayrıca kreşlere böyle veli olmayan kişileri alıp şeker, çikolata vb dağıttırıyorlarsa ciddi güvenlik sıkıntısı vardır. Ben istemem çocuğuma biri gelsin içinde ne olduğu belli olmayan yiyecekler versin:50:

Merak ettiğim için soruyorum, yargıladığım ya da eleştirdiğim düşünülmesin.

Siz ne sıfatla kreşe girip çocuklara oyuncak, şeker çikolata vb dağıtıyorsunuz? Yani bence kreşlerin buna izin vermemeleri gerekiyor. Sonuçta yabancısınız, ambalajlı ürünler dahi olsa yiyecek vs veriyorsunuz. Vermeseniz bile kötü niyetli olmadığınız ne malum? Evet siz değilsiniz belki ama ya kötü niyetli biri çıkarsa?

Anne değilim, olmayı da düşünmüyorum. Zira çocuk sevmem. Ama anne olsaydım çocuğuma vurulması ve kötü davranılması kadar çalışan olmayan yabancı birinin çocukların yanında olması da canımı sıkardı açıkçası.

Merak ettiğim için soruyorum, yargıladığım ya da eleştirdiğim düşünülmesin.

Siz ne sıfatla kreşe girip çocuklara oyuncak, şeker çikolata vb dağıtıyorsunuz? Yani bence kreşlerin buna izin vermemeleri gerekiyor. Sonuçta yabancısınız, ambalajlı ürünler dahi olsa yiyecek vs veriyorsunuz. Vermeseniz bile kötü niyetli olmadığınız ne malum? Evet siz değilsiniz belki ama ya kötü niyetli biri çıkarsa?

Anne değilim, olmayı da düşünmüyorum. Zira çocuk sevmem. Ama anne olsaydım çocuğuma vurulması ve kötü davranılması kadar çalışan olmayan yabancı birinin çocukların yanında olması da canımı sıkardı açıkçası.

Bende bunu merak ettim. Hadi çocuk esirgeme filan tamam da. Normal kreşler nasıl kabul ediyor ki kafasına göre gelen ziyaretçiyi.

Eklemeyi unuttuğumu sizin bu yazınızla farkettim. Yengemin kızı da o kreşte. Arada gidip bakıyorum,ilgileniyorum. Kreşe girmeden onçe tüm yanımdaki her şeye ayrı ayrı bakılıyor. Uygun olmayan bir şeyler varsa onlar güvenlikte tutuluyor. ben genelde çocuk esirgeme kurumuna gidip oyuncaklar alıyorum,çikolata şekerler veriyorum. Ve ben bunda sakınca göremiyorum. Evet kendinizce haklısınız gerçekten. Fakat;ben kötü bir insan olsam neden kreşe gideyim ki,başkalarına kötülük yapmak varken:14:Tabi yabancı insanlar sokulmamalı. Ama beni yıllardır tanıyorlar. Kimliğimi veriyorum zaten girişte. Aksine çocuklara hayranım. Dediğim gibi kreste değilde çocuk esirgeme kurumlarında bu tür davranışta bulunuyorum. Diğer arkadaşlara teşekkür ediyorum yorumları için..

Hiç vicdan azabı çekme, pişman olma.

En doğrusunu yapmışsın. Aferin sana. Hem ekmeğiyle oynadım filan deme, ekmeğini düşünen o şekilde davranmaz o anne kuzularına. İyi olmuş, insan olmayı öğrenir belki.

Bende bunu merak ettim. Hadi çocuk esirgeme filan tamam da. Normal kreşler nasıl kabul ediyor ki kafasına göre gelen ziyaretçiyi.

ben bir bakıma veli sayiliyorum,o yüzden sakınca görmüyorlar sanirsam. Cunku bana bir şey diyen yok,dediğim gibi beni tanıyan insanlar. Fakat başka yerlerde,kreslerde böyle yapılması uygunsuz. Ben iyi niyetliyim başkası böyle olmayabilir. Ama ben kendimden sorumluyum. Konu yine içeriğinden sapıyor. Ama size sözüm yok,haklısınız

çocuklar konusunda çok hassasım ve onlara yapılan bir davranış sonucunda işten atılmış bir kıza da acıyacak değilim..elleri kırılsın,2 yaşındaki meleğe kıyıp tokat atmış! benimde ikizlerim 2 yaşında,bir an sanki o tokatı onlar yemiş gibi düşündmn sinirlerim iyice bozuldu..

hiç vicdan muhasebesi yapma,doğru olanı yapmışsın.

çocuklar konusunda çok hassasım ve onlara yapılan bir davranış sonucunda işten atılmış bir kıza da acıyacak değilim..elleri kırılsın,2 yaşındaki meleğe kıyıp tokat atmış! benimde ikizlerim 2 yaşında,bir an sanki o tokatı onlar yemiş gibi düşündmn sinirlerim iyice bozuldu..

hiç vicdan muhasebesi yapma,doğru olanı yapmışsın.

içimi rahatlattiniz,sağolun. Doğru söylüyorsun. Rabbim tüm kötülüklerden korusun ikizlerini:)

İçin rahat olsun canım..
Sen o gün bir çocuğa vurduğunu gördün..
Kimbilir daha kaç çocuğa o şekilde yaklaşmıştı ya da yaklaşacaktı..
Sen doğru olanı yapmışsın..

Mazlumun ahini alma cikar aheste aheste demis atalar o kiz da demekki bu isi surekli yapiyordu zavalli miniklerde ses cikaramiyorlardi Allahim size gosterdi ki atilsin sonucta o yavrucaklar Allahin bir emaneti...insallah bir daha tokat atamaz herhalde

en doğru olanı yapmışsın o çocuğa vururken vicdanı sızlamıyorsa senin hiç sızlamamalı değil mi çünkü o çocuğun günahı yokken vuruyor ama vuran yaratığın çok büyük bir suçu var ve bunu hakediyor:47::47: ben anlamıyorum zaten merhamet yoksunu bu insanlar neden bu işi yapar :19:ben çok isterdim bir kreşte ya da okulda öğretmen olmayı eğer tekrar şansım olsaydı mutlaka öğretmen olmak isterdim:16:

Öncelikle şikayet etmekle en doğru olanı yapmışsınız.
Yanlız aklıma takılan bir şey var.
Bende anaokulu öğretmeniyim şuanda görevimi yapamasamda.
Bu tür küçük yaş çocuklarına eğitim veren kurumlarda her sınıfta en az iki kişi olur.
Bahsettiğiniz dengesiz şahsiyet çocuğa pat diye vurabiliyor ve üstünede sizinle çirkin tartışmalar yapabiliyorsa ya deli cesareti var yada kurumda herkes bunu biliyor.
Bence bilinmemesi imkansız.
Küçük yerlerdir bunlar ilkokul gibi uzun koridorları olmaz.
Bu zamana kadar göz yummalarının sebebinide aynı zihniyette olmalarına bağlıyorum.
Büyük ihtimalde şikayetten sonra olay büyümesin diye bilmemiş gibi davranıp dengesizi işten çıkardılar.
İnşallah bir daha böyle şeyler olmaz.
Bence daha büyük mercilerede şikayette bulunmalısınız sık sık denetleme yapmalılar.
Malesef meslek lisesinden mezun olanları ucuza çalıştırmak için böyle işe alıyorlar.
Sonra bunlar ortaya çıkıyor.
Ve anneler bu konularda çok dikkatli olmalısınız.
Çocuğunuzu emanet edeceğiniz kurumları iyice incelemeden sakın seçmeyin!

Kesinlikle,evet küçük bir yer. Bende öyle tahmin ediyorum. Bu durumu gördükten sonra yengemin kızı olan miniğimizide direk aldım oradan. Yengemler falan dahi geldi. Haklısınız kızlar,ben neden uzuluyorsam. En azından bu çirkin davranışlarda bulunamayacak artik! Allah hepinizin çocuklarını,yakınlarınızın bebeklerini böyle şerlerden korusun.. Insan bile diyemiyorum bu kisilikteki varlığa. içimi rahatlattiniz tesekkurler:)

Back
X