Anneler lutfen yardim edin.....

keten prenses

Guru
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2012
2.724
3.299
Selam arkadaslar. Benim 3 yasinda bir oglum var ve tuvalete alistirmaya calisiyorum. Ama girmek istemiyor. Simdi bu dertmi diyceksiniz belki ama gozumde o kadar buyuduki anlatamam. Cok korkunc diyor. Lutfen tecrubelerinizi benimle paylasin yoksa kafayi yiycem cok zormus anne olmak...

Eğer kendi yaşıtı birini tuvalete girip kendi yaparken görürse daha etkili olur.Çocuklar birbirlerini çok örnek alıyor.Sen onu tatlı dille ikna etmeye çalış yine tabi.Zaten bir alışsa hemen devamı gelicek.

Selam arkadaslar. Benim 3 yasinda bir oglum var ve tuvalete alistirmaya calisiyorum. Ama girmek istemiyor. Simdi bu dertmi diyceksiniz belki ama gozumde o kadar buyuduki anlatamam. Cok korkunc diyor. Lutfen tecrubelerinizi benimle paylasin yoksa kafayi yiycem cok zormus anne olmak...
Canim tuvalete stkerler yapistir onun sevebilcegi. Ya da arabali muzikli lazimlik falan alip dene istersen.

Ilk başta neden korktugunu sor, artik buyuk adam oldun bak baban ve ben de bunu kullanıyoruz de ornek aldigi ve cok sevdigi biri varsa x de bunu kullaniyor de.

Tuvaleti süsleyin biraz, onu özendirecek şeyler yapın, tuvalete gitmesinin gerekli olduğunu düzgün şekilde anlatın.
Destansı şeylere girişmeyin, oğlunuz psikomotor gelişimini tamamlamış yaşta, zorlanacağı bir durum olamaz sadece itici geliyordur.
Ödüllendirme yoluna gidebilirsiniz ama bunu devamlı hale getirmemeye bakın Hoppa

klozet mi normal mi tuvaletiniz klozetse.. küçük çocuklar için takılan aparatlar var.. ve desenleride çok cici.. onlardan alabilirsinizz.. bende lazımlık aldım daha denemedm kızım henüz küçük ama şimdilik oynuyor.. beraber gidiyoruk oda oturuyordu çiş diyordu.. öyle birşey yapabilirisnizz.. sevdiği oyuncağı götürüp bak çiş yapıyor diyebilirsinizz ..

Tuvalet eğitimini yeni tamamladım bende 33 ayın içinde kızım.
İlk etapta konuştum bolca,bezin bitti bak ,sana bez almayalım artık kocaman oldun külot giymelisin dedim,kizımı aldım alışverişe gittim cicili bicili iç çamaşırlari seçtik, renkli desenli ve giymeye başladık. Erkekler içinde çok güzel boxerlar var, sizde oglunuzla seçin. Konuşun bol bol anlatın,babasıda desteklesin bu konuşmaları. Sifonu beraber çekip alkişlayabilirsiniz tuvalete gittiğinde. Ufak ödüller koyun,ilk etapta ben yumuşak şekerlerden almıştım çoklu paket (hiç tasvip etmem normalde almam ama ödül olarak işe yaradı ki zaten sadece 3 kez kabul etti,sıkıldı,kalanı duruyor) her çiş yaptığinda içinden 1 minik paketi seçebiliyordu. Sonra parmak arası terlik istedi,bir sonraki gün çiş yapınca onu aldım,üzerine basa basa söyledim bu çişini tuvalete yaptığın için ödülün dedim. 3.günün sonunda hallettik,şu an ödül yok,sadece tebrik ve teşekkür kısmı var. Birde her çişten sonra lavaboda sabunla dakikalarca el yıkıyordu ilk zamanlar,suyla oynamak cazip geliyordu. Seviyorsa suyla oynamayı deneyebilirsiniz.
Sakin olun,sinirlenmeyin,her defasında söyleyin tuvaletini nereye yapması gerektiğini. Zamanla alışacaktır. Tuvalete oturmaktan hoşlanmıyorsa lazımlık alabilirsiniz ama oğlunuz seçsin. Benim kızım Fisher Price müzikli lazımlığını severek kullanıyor,klozete oturmayı reddediyor adaptörle ,şimdilik lazımlıkla devam ediyoruz.İnşallah sizde kolayca atlatırsınız bu süreci.
Kolaylıklar dilerim.

Hahaha ay çok yaşasın :KK48::KK48:

Kakasının pis olduğunu kaybolmazsa kötü koku yapıp sizi rahatsız edeceğini, midesini bulandıracağını falan anlatın :KK53:
Sadece kendi diyil kakanin korkucana inaniyor. Bende arkadaslariyla oynamak icin kayboldugunu soyledim ama gormek istedi ne oynadiklarini bide kokucani soyliyim canim

Sifonu çekince kakasının gitmesinden korkuyorsa çekmeyin sifonu bir süre

bir de günde en fazla 1-2 kere kaka yapar o yaşta çocuk

Çişi ile alışsın

tuvaletin deliği korkunç gelebiliyormuş bazılarına; o zaman lazımlık deneyin

Bir arkadaş bize gelmişti; klozete yapmazmış oğlu, yoğurt kabı istedi de ona yaptı çişini.

Benimki 22,5 aylıkken alıştı; bizi tuvalete giderken görüyordu, ilk hafta etrafa yapmasına izin verdim; sonra gelince aynı klozet modeli bir lazımlığı vardı ona yaptı bir süre

Tuvalete alıştıktan 15 gün sonra kendisi henüz 2 yaşında bile değilken ülkenin öteki ucuna tatile gittik, bir çok yer değiştirdik; otelde vs kaldık, denizde bile yapması söyledi çişini; 33 aylık falanken de ikili kapaklı klozete geçti; evdeki normal tuvaleti kullanıyor

Sizinkinin sıkıntısı çişini söylemek değil; tuvaletteki kaybolma sorunu; bir süre onunkiler kaybolmasın; sizinkilerin kayboluşunu izlesin vs

Bir de çevrenizde okul öncesi öğretmeni varsa fikrini alabilirsiniz ya da buradaki arkadaşlar fikir verebilir

Oğlumun okulunda 36 aylık çocuklar tuvalete kendileri yanlarında herhangi bir yetişkin olmadan gidip yapıp ellerini yıkayıp geliyorlar; büyük tuvaletleri varsa yardım istiyorlar sadece

Çok dert etmeyin ama çok da titiz ve baskıcı olmayın; tuvalete çişini yapmak normal olsun bence; ben çok ödüllendirmeyi de doğru bulmuyorum; internette okumuştum; olağan olan bir şeyin başarılması ödüllendirilirse zor bir iş başarmış izlenimi oluşabiliyormuş; bu da zor ben bununla uğraşmayım hissiyatı yaratabiliyormuş

Kolay gelsin

Sadece kendi diyil kakanin korkucana inaniyor. Bende arkadaslariyla oynamak icin kayboldugunu soyledim ama gormek istedi ne oynadiklarini bide kokucani soyliyim canim

Beze yapınca da çöpe atılıyor; biraz da onu hissettirseniz; hani tuvalette anne kaka ve baba kaka da var; ailesinin yanına gidiyor; benim ve babanın kakası tuvalette seninkini bezler çöpe atarsak annesini babasını özler gibi

Not: Kusura bakmayın arkadaşlar; çocukla çocuk olduk; anlatım da böyle oldu. Konu sahibi sen de kusuruma bakma

Merhaba evet cis egitimi cok zor once sen sabirli olmalisin benimde 2.5 yasinda kizim var bizfe alistik tuvalet egitimine once ikimiz bezini cope atmakla basladik daha sonra beraber tuvalete girdik once direndi sticer aldik her cis yaptiginda duvara yapistirdi kendisi odul olarak birde simdi kakasini tutmasin cabuk yapsin diye kakapolisi var dedik her kaka yaptiginda sana hediyeler getirecek simdi her cisini yaptiginda kapiya hediye birakiyoruz oda severek gidiyo tuvaleteAllah. Kolaylik versin cook zor ama sabir asla pes etme

Bende yeni öğrettim kızıma 23 aylıkken öğrettim 1. Hafta çok zordu 3. Hafta sonunda tamamen öğrendi çok şükür :) kızımda başlarda gitmiyordu. Ama suyla oynamayı çok sever klozette oturtup banyo tasına köpüklü su yapıp Ördek falan yüzdürürken oturdu. Belki işine yarar

Benimki 3 yaşında cin gibi ama asla tuvalete yapmıyor hadi kızım bezini açalım diyorum bir kıyamet. Neyse açtık 3 saat boyunca tuvalete götürdüm tık yok bir baktım halıya yapmış bir baktım kanepeye :KK43:pff off napcaz ya:KK43:

Benimki 3 yaşında cin gibi ama asla tuvalete yapmıyor hadi kızım bezini açalım diyorum bir kıyamet. Neyse açtık 3 saat boyunca tuvalete götürdüm tık yok bir baktım halıya yapmış bir baktım kanepeye :KK43:pff off napcaz ya:KK43:

Bezi açacaksınız ve tuvalete gidinceye kadar etrafa yapmasına müsaade edeceksiniz :)

Yani, artık bez bağlamıyoruz deyip kesin kararı verip bir daha da ne olursa olsun bezlememek gerekiyor

Bir arkadaşım vardı çişin geldi mi çıkaralım bezini deyince çıkarıp çişini lazımlığa değil eve yapıyor demişti; zira çocuk onu oyuna çevirdi

Ben açtım altını; ilk yaptığında su dedi, nerden geldi dedi ki, 22,5 aylıktı

Sonra öğrendi o çişmiş; bir kaç kere çişin gelince tuvaletine yap vs dedim

Bir hafta etrafa yaptı; eşim küçük alışamaz galiba vs dedi; bağla bezini dedi; bağlamadım ve 1 hafta sonunda alıştık

Çişin geldi git demedim; çiş takip etme sorumluluğunu ona bıraktım; gelince geldi dedi

Hatta 15, 20 gün sonra tatile gittik; denizde bile çişini söyledi

Sorumluluğu ona bırakın; çişini sürekli birisi hatırlatırsa; hatırlatılmayı beklerlermiş

Yukarıda da yazdım oğlumun okulunda 36 aylık çocuğu yalnız tuvalete gönderiyorlar; yapıp üstlerini çekip ellerini yıkayıp sınıfa dönüyorlar

Biraz sabırlı olmak gerekiyor; biraz da titiz olmamak

Bir de naçizane tavsiyem gece altını bağla diyenlere uymayın; zira bir kaç kazadan sıyıralım derken çocuk da gece yaparım diye alışıp geceleri kendini kontrol etmemeyi öğreniyormuş

Eğer gece bezlenecekse de uyuduktan sonra bezleyip uyanmadan açmak lazımmış; aksi halde çelişki nedeni ile alışmaları zormuş

Kolay gelsinnn

X