Benimki 3 yaşında cin gibi ama asla tuvalete yapmıyor hadi kızım bezini açalım diyorum bir kıyamet. Neyse açtık 3 saat boyunca tuvalete götürdüm tık yok bir baktım halıya yapmış bir baktım kanepeye
pff off napcaz ya
Bezi açacaksınız ve tuvalete gidinceye kadar etrafa yapmasına müsaade edeceksiniz :)
Yani, artık bez bağlamıyoruz deyip kesin kararı verip bir daha da ne olursa olsun bezlememek gerekiyor
Bir arkadaşım vardı çişin geldi mi çıkaralım bezini deyince çıkarıp çişini lazımlığa değil eve yapıyor demişti; zira çocuk onu oyuna çevirdi
Ben açtım altını; ilk yaptığında su dedi, nerden geldi dedi ki, 22,5 aylıktı
Sonra öğrendi o çişmiş; bir kaç kere çişin gelince tuvaletine yap vs dedim
Bir hafta etrafa yaptı; eşim küçük alışamaz galiba vs dedi; bağla bezini dedi; bağlamadım ve 1 hafta sonunda alıştık
Çişin geldi git demedim; çiş takip etme sorumluluğunu ona bıraktım; gelince geldi dedi
Hatta 15, 20 gün sonra tatile gittik; denizde bile çişini söyledi
Sorumluluğu ona bırakın; çişini sürekli birisi hatırlatırsa; hatırlatılmayı beklerlermiş
Yukarıda da yazdım oğlumun okulunda 36 aylık çocuğu yalnız tuvalete gönderiyorlar; yapıp üstlerini çekip ellerini yıkayıp sınıfa dönüyorlar
Biraz sabırlı olmak gerekiyor; biraz da titiz olmamak
Bir de naçizane tavsiyem gece altını bağla diyenlere uymayın; zira bir kaç kazadan sıyıralım derken çocuk da gece yaparım diye alışıp geceleri kendini kontrol etmemeyi öğreniyormuş
Eğer gece bezlenecekse de uyuduktan sonra bezleyip uyanmadan açmak lazımmış; aksi halde çelişki nedeni ile alışmaları zormuş
Kolay gelsinnn