• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anneler ne olur yardim edin ne olur

nestledamak

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
165
Puanlar
293
Yer
İzmir
Saat olmus 04.30 ağlamaktan uyuyamıyorum. bebegim 2 yasinda, digeri 5 aylik oldu. Bugun 2 yaşındaki ogluma bagirdim. Aglamaktan tikandim uyuyamiyorum. Zaten sıkıntılar var, bu bahane olmamali elbette ama... Ay vallahi kendimi asagiya atasim var. Allah askina anne olan kadinlar kurban olayim size bir şeyler yazin. Dilim kopsaydi keşke. Kendini ifade edemeyen bebegime nasil bagirabildim beeennn.... Allah benim cezami versin. Ben demek ki b*k gibi bir anneyim. Şu sıralar kendimi ve öfkemi kontrol edemiyorum. Ne yapmam lazım yardim edin ne olur..

Sakin olun biz anne terliği ile büyüyen nesiliz 🙂🙂 bu konuda çok sıkışmış hissediyorsanız aile danışmanından destek alın. Muhtemelen başka bir sebeple içiniz öfke yada stres doldu buda o şekilde çıktı. Çünkü 5 aylık bebek tabiki laftan anlamaz. Kendinize bu kadar yüklenmeyin. Hepimiz iniş ve çıkışlar yaşıyoruz. Güzelce bi abdest alın ateşi su söndürür. Dua edin inşirak suresi okuyun. Manevi destek de önemli 🌸

Vicdan azabı hep gece yüklenir zaten :) bağırmadan büyüten var mı bilmiyorum o yüzden hiç ağlamayın yarın sıkı sıkı sarılın

Size yardimci olabilecek kimse yok mu ? her ikisi de cok kucuk, her ikisi de bebek onlara yetememeniz, bunalmanız gayet normal. aile büyüklerinizden yardim isteyin uzaktalarsa 1-2 gun gelip en azindan buyuk yavrunuzla ilgilenirler. siz de kafanızı dinlersiniz. Allah yardimciniz olsun, en zor zamanları yaşıyorsunuz, 1-2 sene sonra buyuk kreşe baslar rahatlarsınız daha da insallah. kendinize yüklenmeyin. 2 yaşındaki su an size bayağı buyuk gorunuyor bebek de geldigi icin ama unutmayın o da henüz bebek. kızdiğinizdamekan değiştirin , sakinlesince geri donun. hem size hem miniklere üzüldüm, umarim yardıma gelebilecek yakinlariniz vardir. kolaylıklar dilerim

Zor ya ikiz gibi ben 3 sene biraktim oglan 3 dü kiz dogdugunda orda bile bana zordu

Gündüzleri bakabilecek sizin uyuyabileceginiz bir yakininiz yok mu

Yardim alin ben krese birakiyordum oglani kiz uyursa bende uyurdum evi de bok götürür dü

Geldiii gecti yardim al bu günler gececek

Öp cocugunu özür dile

Ben oglanin uyanmasini bekliyorum agzina tükürücem gece gec yatti bütün isiklar acik birakmis sanki sarayda yasiyoruz hasbinallah

Saat olmus 04.30 ağlamaktan uyuyamıyorum. bebegim 2 yasinda, digeri 5 aylik oldu. Bugun 2 yaşındaki ogluma bagirdim. Aglamaktan tikandim uyuyamiyorum. Zaten sıkıntılar var, bu bahane olmamali elbette ama... Ay vallahi kendimi asagiya atasim var. Allah askina anne olan kadinlar kurban olayim size bir şeyler yazin. Dilim kopsaydi keşke. Kendini ifade edemeyen bebegime nasil bagirabildim beeennn.... Allah benim cezami versin. Ben demek ki b*k gibi bir anneyim. Şu sıralar kendimi ve öfkemi kontrol edemiyorum. Ne yapmam lazım yardim edin ne olur..

Yahu siz nasıl bir çılgınlık yaptınız?

Arka arkaya iki bebek, ikisinin de hakkına girmişsiniz, hem onlara tek tek ayıracağınız zamandan hem de kendinizden çalmışsınız.

Sakın bu kızmaları, bağırmalarıı alışkanlık haline getirmeyin. 2 yaşındaki de bebek..

Acilen aile mi olur, eş mi olur mutlaka onlardan destek alın. Evin işini gücünü bırakın sadece enerjinizi çocuklara verin.

Yönlendirin, eşiniz akşamdan yemeklerinizi yapsın. Çocuklarınıza odaklanın.

2 yaşında ki yavaş yavaş 2 yaş sendromuna giriyordur. Ağlama krizleri ve tutturnalarla belli eder. Mümkün olduğunca olumlu, ılıman yaklaşın. Mutlaka onunla ilgili rutinleriniz olsun bozmamaya çalışın. Yemek saati, oyun saati, uyku saati vb..

Sakin olmaya çalışacaksınoz. Bu düzeni siz istediniz onlar değil..

Amin canim Amin cümlemizin evladina insallah sesi de degisiyor ergenin 😂cok tatli ama cok zor bir dönem

2 yaş sendromunu mumla ariyorum asdfhj
Yaa ne güzel.. Çok tatlı, bir o kadar da gıcık oluyorlar.. 🥲

2 yaşı iyi geçiren 5 yaşı da sakin geçiriyor 5 yaşı olumlu geçiren, asıl ergenlik, 18 yaşı olumlu, daha sakin geçirir.
. O yüzden biz ebeveynlerin o dönemlere çok dikkat etmesi, onlara daha olumlu yaklaşması, onlarla zıtlaşmaması lazım

Yaa ne güzel.. Çok tatlı, bir o kadar da gıcık oluyorlar.. 🥲

2 yaşı iyi geçiren 5 yaşı da sakin geçiriyor 5 yaşı olumlu geçiren, asıl ergenlik, 18 yaşı olumlu, daha sakin geçirir.
. O yüzden biz ebeveynlerin o dönemlere çok dikkat etmesi, onlara daha olumlu yaklaşması, onlarla zıtlaşmaması lazım
Inan cok deniyorum zitlasmamayi ama gecen esim beni ogluma yalvarirken yakaladi ne olur oglum kalk dus al hadi annem

Lan kalk dusa gir ne anneni yalvartiyon dedi ya istemiyorum ya sonra Off anne yeni yikandim zaten dedigi 5 gün gecmistir üzerinden babasi öyle diyince piti piti banyoya gitti müzik son ses dus aldi

Ergenligi Bana söküyor 😂kurban oldugum

Inan cok deniyorum zitlasmamayi ama gecen esim beni ogluma yalvarirken yakaladi ne olur oglum kalk dus al hadi annem

Lan kalk dusa gir ne anneni yalvartiyon dedi ya istemiyorum ya sonra Off anne yeni yikandim zaten dedigi 5 gün gecmistir üzerinden babasi öyle diyince piti piti banyoya gitti müzik son ses dus aldi

Ergenligi Bana söküyor 😂kurban oldugum
😅😅 O yıkanmama bir dönem oluyor. Odaları ergen teri kokuyor zaman geçtikçe de Sudan çıkmıyorlar sizin o döneminiz de gelecek..

Evai çeşit sabunlar, şampuanlar, kremler, rolonlar, parfümler bir de benim 1 numaranın saçları da uzun artık sen düşün.. Her ay su ve bakım faturaları yüklü geliyor😬

😅😅 O yıkanmama bir dönem oluyor. Odaları ergen teri kokuyor zaman geçtikçe de Sudan çıkmıyorlar sizin o döneminiz de gelecek..

Evai çeşit sabunlar, şampuanlar, kremler, rolonlar, parfümler bir de benim 1 numaranın saçları da uzun artık sen düşün.. Her ay su ve bakım faturaları yüklü geliyor😬
Aman yikansinda gercekten kizimin odasina giriyorum misler gibi oglanin odasina giriyorum anlik bilinc kayiplari yasanabilir derecede kokuyor 😂😂😂

İnsanların bilmeden etmeden, başına gelmeden, büyük büyük konuşup sizi yargılamasına kapılıp kendinizi daha fazla yıpratmayın. Zaten üzgünsünüz ve pişmanlık içindesiniz. Belli ki tükenmişsiniz. Mutlaka size yardım edecek birilerini bulun ve yükünüzü paylaşın. Evi b*k götürsün ne olacak diyoruz ama bazen insanın gözüne öyle bir batıyor ki. Her şey kontrolden çıkmış gibi hissettiriyor. Bir temizlikçi çağırsanız evi tertemiz yapsa mesela. Çocuğu anneanne babaanneye bırakıp birkaç saat alışverişe spora gitseniz. Siz kendinizi iyi hissederseniz, her şeyin iyi olacağını bilirseniz daha sakin kalabilirsiniz.

İşin açığı pek bir çözümü yok büyümeleri gerekiyor. Siz ne kadar destek de alsanız gece uyumayan çocuklarla baş başa kalacak sizsiniz.
Sadece bu durumu ve süreci kabullenmek ve uyum sağlamak gerekiyor. Daha bi sakinlik geliyor o zaman artık hiç umursamadan..
27 aylık çocuğum ağlama krizi geçiriyo önceden bana her ağladığında fenalık gelirken şimdi sakince bekliyorum izin verirse sarılıyorum, çok da umursamamak lazım sinirlenmemek lazım bunlar doğal akışında olacak olan şeyler.
Eşiniz büyük çocuğunuzla 1 saat oynayacak, gezdirecek en azından , ya da yakınınız olacak (kardeş, anne) gündüz gelecek evde çocuklara ya da temizliğe yardım edecek.
Siz bırakacaksınız bir yere anneanne, babanne teyze, hala. Tabi karşınızda hevesle sevecek, kabul edecek birileri varsa.
maddi durum varsa diğeri 3 yaşında olunca kreşe gidebilir Bir şekilde yükünüz hafiflemeli biraz da olsa.

Çocuk uyuyunca geliyor o vicdan muhasebeleri,kendini yargılayıp asmalar.Sabah uyandığında neden kızdığınızı bir kez daha hatırlarsınız ve geçer bu duygu merak etmeyin:)

Mutlaka size yardım edecek birilerini bulun ve yükünüzü paylaşın.
Ben de iki yaş aralı iki bebek büyüttüm. Birileri ne demek? O çocukları kimle yaptıysa ondan talep edecek yardımı. Ertesi sabah 7 de işe giden adam geceleri mık demez kalkardı. Benim molalarım öğle yemek aram var senin yok, yat derdi bana. Akşam yemeğini düşünme ben hallederim derdi, tozlanmışsa süpürürdü evi. Babaları varken niye başkalarını bulsun? Siz de herkesi bilip bilmeden yargıladınız şu an.

2 yaş bebeleri cidden çok zor. Benimkiyle evde kavga kıyametiz çünki hayırdan asla anlamıyor kafamda arabalar mı kırılmadı kumandalar mı kırılmadı saymadım bile. Bende sesimi yükselttiğimde vicdan azabı çekiyorum ama elimde de değil. Sonuçta otoriter de sağlamamız lazım. Siz de başka bi bakıma muhtaç bebeğiniz varken yıpratmayın kendinizi. Genelde böyle sıkıntılar desteksizlikten kaynaklanıyor eşinizle konuşun beraber işleri halledin. Ben cesaret edip ikinciyi düşünemedim keşke sizde önce birini büyütüp diğer çocuğu düşünseydiniz çünki bu 2 yaş 3 yaş hatta 4-5 yaş atakları cidden çok sıkıntılı(yeğenlerimden gördüğüm kadarıyla) biz 2 yaş sıkıntısını dibine kadar yaşıyoruz mesela bir de ikinci bi çocuk olsaydı Allah Allah...

Back
X