Anneler neden böyle yapar?

kizilca kiyamet

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2011
1.577
642
173
44
kendi annem dahil olmak uzere
cok anneler tanidim ki evlatlari isteklerini yerine getirmeyince:
"sutum sana haram olsun"
"seni doguracagima kara yilan dogursaydim" <---- bu sozu kim nasil bir duyguyla uydurdu merak ediyorum
"hakkimi helal etmem"
"sabahlara kadar uyumadim, basinda bekledim hastalaninca, altini temizledim, yemedim yedirdim icmedim icirdim" vs vs vs
yani annelik vazifelerini neden yuze vururlar
bebek kendin altini degisterecek yada mamasini hazirlayacak hali yok ya
bende bir anneyim ve bu durumu kullananlara cok kiziyorum
kafama takildi kizima bakarken
ve cocukken ergenken hatta yetiskinken bile canimi cok acitirdi bu tur sozler
etkisinden kurtulamadimki aklima takildi

valla annemi cok kızdırdım ama bana asla böyle şeyler söylemedi...bence bunları bir annenın söylemesi için içinin cok cok yanması gerek

radyolog
valla kendimi bildim bileli duyuyorum bunlari
kucukken falan pek takmazdim sanirim
ama ergenken cok canim yanardi
babama kizar arada ben giderdim ))

Benim de annemi kızdırdığım olmuştur ama hiç böyle şeyler demedi bana.
Biraz da kişilikle alakalı olsa gerek,herkes ağzına alamaz böyle lafları bence.

radyolog
valla kendimi bildim bileli duyuyorum bunlari
kucukken falan pek takmazdim sanirim
ama ergenken cok canim yanardi
babama kizar arada ben giderdim ))

yani normalde cok agır laflar dedım ya ben duymadım banada garp geldı ama acaba annenın kişiliği budur ona bu laflar garip gelmıyordur ya da sadece dilinde vardr kalben söylemıyodur

anneyi kızdırmakla lakası olduğunu düşünmüyorum...
bende dahil annemde de canımı yakar kimi zaman
bazı sözleriyle ama bu benim kötü bir evlat olduğum
ya da canını yaktığım anlamına gelmiyor..ister istemez
kuşak ve anlayış farkı var..laf geçiremediklerinde kendilerince
ya da izah edemediklerinde kendilerince böyle kestirme
bir yol buluyorlar..hani bak ben daha üstünüm bir daha
yapama dercesine..hepsi için geçerli değil bu..şimdi pek çok
kişi : "canım annem beni nasıl da sever(di)." diyebilir ama
gerçekten kazın ayağı öyle olmuyor...:26:

Bir de 9 ay karnımda taşıdım diyenler vardır.
Sanki başka yolu varmış gibi:)

Benim annem bu tarz şeyler hiç söylemezdi.
Direkt hakaret ve aşağılamaya başvururdu.
Hangisi daha kötü bilemedim şimdi...

:) hehehh ewet anacığım banada sütüm helal etmem

ayağın göl başın pınar olsun,seni doğuracağıma taş doğursaydım

gibi şeyler söylerdi ergen yaşıma kadar

aanemden böyle sözler hiç duymadım.üzdüm onu evet illaki üzmüşümdür.ama anam bişeye kırılsa ya kendi kendine söylenir ya da ağlar.büyük konuşmamak lazım ama kızıma öyle bir laf asla diyemem.nasıl kıyılır yahu.o kadar beklemişiz istemişiz seneler sonra sahip olmuşuz öyle kaka kelimeler edilir mi?Allah evlatlarımız kötü sözlerdeen kötü gözlerden korusun

canım ben dde anlamden bunları duydum ve aradan zaman geçti konuştum insan boyle der mi falan dedigimde sinirden söyletiyorsun merak etme anne kalbinden söylemedıkce emdigin süt korur der di

bana annem hiç seni doğuracağıma taş doğursaydım falan demedi, yani pişman olmadı beni doğurduğuna hiç bir zaman
ama çok kızınca der, ben senin pokunu yıkadım, gecelerce uyumadım sana baktım, bir kanguru gibi taşıdım seni karnımda der

bunların düşünülerek veya hıssedılerek söylenen laflar olduğunu düşünmüyorum.
Muhtemelen anneniz annesinden böyle görmüş ,duymuş ve ağzına dolanmıştır.

bazen dikkat ederim benimde kızgınlık anında kurduğum cümleler annemin cümlelerıdır .
Veya çocukları severken büyüdüğüm çevredeki ınsanların kelimelerini kullanirim.

Inanın annenizin art niyeti yoktur,sadece alışkanlıktır.

Valla çok kızıyorum evladına beddua edenlere; anne baba olamaz böyleleri.

Taşımasaydın o zaman, emzirmeseydin.

Büyük laf etmekten Allaha sığınırım ama sevgi her kapının anahtarı; bre cahil bedduayla yola geleni, adam olanı gördün mü?

Madem elini Allaha kaldırıp dua edecek mecalin var Allahım güzellikle ıslah eyle, iyi huy, güzel ahlak ver yavruma desene gerizekalı kadın/ adam. Niye bela okuyorsun ciğer parene

kendi anneliğimi, çocuğuma asla bir lütuf olarak görmüyorum. tam tersine o bana bir lütuf. evlat sahibi olmayı ben istedim, elbetteki büyük bir itinayla her türlü bakımını yapıcam. kendi isteğimle çocuk yapıp sokağa bırakacak halim yok ya.

bir de sizin annenizin de bunları içinden gelerek söylediğini sanmıyorum. bazı insanlar sinirlenince ağzından çıkanları kulağı duymaz. laf olsun beri gelsin diye konuşurlar. benim annem de bize kızdığı zaman bu kadar ağır olmasa da açardı ağzını yumardı gözünü ama siniri geçince pişman olup özür dilerdi, siz bana bakmayın, sinirden söyledim derdi.

ben sana bunu bunu yaptım karşılığı bu muydu.. vefa söylentilerini muhattabımıza karşı dile getirmediysek dahi içimizde yer ettiği olmuştur..
benzer söylemleri yalnızca annelere atfetmek eksik kalabilir.
arkadaşımıza jest yaparız örneğin, üç hafta sonra ters bir durum olduğunda
daha üç gün önce ben sana şöyle yapmamış mıydım, nasıl yaparsın bunu diyebilmemiz oldukça olasıdır.
zamanla yerleşebilir bir davranış. istekli olmak lâzım tabi.

Cahilce edilen laflar işte. Çok anne de can-ı gönülden söylemez. Çok ama çok canı yanıp da söyleyeni bir nebze anlıyorum da olur olmaz söyleyenleri tehdit olarak kullananları anlamıyorum. Şöyle yaparsan sütüm haram olsun falan. Düşününce hangi sütü haram ediyorlar ki? o sütü kim veriyor?
Bela okumak gibi bir şey bu tür laflar...

Anne dediğimiz varlıkta, etten kemikten yaratılmış, sinirleri yıpranabilen, maneviyatı bozulabilen, kısaca insandır.
Zayıf anları, iplerinin koptuğu anlar, hatta freni patlamış bir tır gibi yokuş aşağıya gittiği anlar olabilir.
Hele ergen bir çocuksa karşınızdaki sakin olabilmenize imkan yoktur.
Bende annemden böyle laflar pek duymadım ama çok döverdi bizi, birde en fazla sizi doğuracağıma taş doğursaydım derdi. O zaman bende kızardım.
Ama anne olduktan helede yaş ilerledikten sonra bazen bende zıvanadan çıkıyorum, çıldırmak üzere oluyorum, heleki sizin inadınıza giden bir evladınız varsa ve bu evlat yaptıklarını çok normal görüyorsa zıvanadan çıkmamak elde olmuyor. Ben de çok kızarsam neden sizi doğurdum ki diyorum. Aslında bu bir deşarj olma yöntemi bence.
Zaten annenin bedduası tutmaz, sütü engel olurmuş derler. Hiç bir annenin o sözleri içinden gelerek gerçekten isteyerek söylediklerini sanmıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…