Davranış Bozuklukları anneler oğlum hiperaktif mi ?

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

Minikaile

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2014
168
74
34
Merhaba anneler suan cok üzgünüm yıne canıma tak etmiş bir gün yaşıyorum . 21 aylık bir oğlum var . Birtakım davranış bozuklukları var ben farkedıyorum ama çevredekiler çocuktur diyip geçiştiriyor.öncelikle benım yavrum asırı hareketli yerinde durmuyor elinde bir oyuncak varda en fazla 5 DK oynuyor kitap okumaya çalışıyorum hemen sıkılıyor hoplayıp zıplıyo tv yı bile ayakta izliyor. Ayrıca konuşmuyor anne kelimesi ile gün içinde tüm isteklerini karşılıyor anlamadım desem hemen ağlıyor.herseyı biliyor neyin ne olduğunu ama söylemiyor. Kuşa ti topa bobo. Diyor birde kaka bu kelimeden başka Birşey söylemiyor.baba bile cok ender diyor. Altını değiştirmek üstünü giydirmek tam bir eziyet hiç durmuyor ter içinde kalıyorum.yapma etmeden anlamıyor.biakşam sakince oturduğumuzu bilmiyorum.baskasının çocuklarına bakıyorum neler Konuşuyor Say'ı bile sayıyor o kadar uğraşıyorum ama hiç ilerleyemiyoruz önümüzde ki hafta psikiyatriden randevu aldım artık canıma yetti benim cocuğumun diğerlerinden farklı old. Hissediyorum.ama hep Davranışları kötü değil mesela sürekli parka götürüyorum herkesle sarılır cok güzel oynar paylasımcıdır hiçbir çocuğa vurmaz.bi iyi huyu bu .sizin çocuklarınız da böyle Davranışları oldu mu tecrübeli anneler yardımşarınızı önerilerinizi bekliyorum.

daha çok küçük ama konuşmama nedeni çevrede az uyaran olması diye biliyorum mesela gün içinde ona deyin ki bana ağlamadan isteklerini söyle örneğin suyu işaret ediyorsa su mu istiyorsun de ve evet su diyene kadar vermeyin tv yi kapatın onunla iletişime geçin zorlada olsa yapın ben oğluma bak soğan doğruyorum soğan acıdır ama yemeğe lezzet verir diyorum yani o kadar saçma konuşuyorum ki anlatamam bide benim bildiğim 24 aylık olana dar anne demeyen bebekler dahi var mesela komşumun oğlu sadece baba diyor 25 aylık yinede doktora gidin ama ilaç verirse almayın hangi bebek yaramazlık yapmaz ki benim eşimi agaca bağlarmış annesi düşünün...

Yani her çocuk yaramaz olur bu yaslarda ama Gerçekten cok bunaldım bu aralar yanı cocuğumu bırakıp gidemiyorum işime o kadar hareketli ki başkası benım gibi bakamaz basına bir iş gelir diye cok korkuyorum.doğum iznim bir kaç ay sonra bitecek bu hallerine bir çözüm bulmam lazım doktora bu hafta gideceğiz buraya da gelişmeleri yazacağım.ilaç tedavısını bende istemiyorum inş o derece ileri değildir

Yani her çocuk yaramaz olur bu yaslarda ama Gerçekten cok bunaldım bu aralar yanı cocuğumu bırakıp gidemiyorum işime o kadar hareketli ki başkası benım gibi bakamaz basına bir iş gelir diye cok korkuyorum.doğum iznim bir kaç ay sonra bitecek bu hallerine bir çözüm bulmam lazım doktora bu hafta gideceğiz buraya da gelişmeleri yazacağım.ilaç tedavısını bende istemiyorum inş o derece ileri değildir
doktor ne dedi canım...

Bugun
doktor ne dedi canım...
Bugun gıttık canım doktora askında randevu aldığım aklımdaki doktora götürmedin ama başka bir doktor GÖRDÜ.herşeyi anlattım sordum hiperaktıf teshişi bu yasta koymak zor ama bulguları da taşımıyor dedı.ayrıca bu yaştaki ÇOĞU cocuk hareketli olurmuş evham yapmayın dedi birde bizim ki konuşmuyordu elinizden telefonu bırakıp tv yı kapatıp bol bol oyun ve kitap okuyun dedı . Yani tv cok acık olan bir ev değiliz ama H acmıyacağım bundan sonra kreşe gitmesi aktıvıte ve oyun daha bol olduğu için Gelişimini olumlu yönde etkiler yarım gün olarak başlayabilirsiniz dedi. Cok şükür büyüttüğüm kadar bırsey yokmuş birde 2,5 yasına kadar dil Gelişimini takip edeceğiz ilerleme olmazsa uzman yardımıyla tedaviye başlarız dedi .

Bugun

Bugun gıttık canım doktora askında randevu aldığım aklımdaki doktora götürmedin ama başka bir doktor GÖRDÜ.herşeyi anlattım sordum hiperaktıf teshişi bu yasta koymak zor ama bulguları da taşımıyor dedı.ayrıca bu yaştaki ÇOĞU cocuk hareketli olurmuş evham yapmayın dedi birde bizim ki konuşmuyordu elinizden telefonu bırakıp tv yı kapatıp bol bol oyun ve kitap okuyun dedı . Yani tv cok acık olan bir ev değiliz ama H acmıyacağım bundan sonra kreşe gitmesi aktıvıte ve oyun daha bol olduğu için Gelişimini olumlu yönde etkiler yarım gün olarak başlayabilirsiniz dedi. Cok şükür büyüttüğüm kadar bırsey yokmuş birde 2,5 yasına kadar dil Gelişimini takip edeceğiz ilerleme olmazsa uzman yardımıyla tedaviye başlarız dedi .
ben size demiştim maşallah normal çocuk tv yok ve ne kadar konuşursan o kadar iyi mesela yemek yaparken bile anlat yada üst çıkarırken çok sevindim ama hiçbir kuzuya bişeycik olmasın sevgiler

ben size demiştim maşallah normal çocuk tv yok ve ne kadar konuşursan o kadar iyi mesela yemek yaparken bile anlat yada üst çıkarırken çok sevindim ama hiçbir kuzuya bişeycik olmasın sevgiler
Saol canım Rabbim hepimizin evladını korusun inş .amansız hastalık vermesin . Dediklerini de uyguluyacağım canım Saol.

X