ANNELER VE BENİM GİBİ HAMİLE OLMAK İSTEYEN BAYANLAR

Evet ovulasyon testiyle oldu da o yüzden sormak istedim kullandınız mı diye
Nasıl kullandiniz dicem de oik günleri degerlendirdiniz muhtelen? Ben pcosluyum gecen ay ovulasyon testi yaptım ama bi kac gün sonra hastanede yattik oglum ameliyat oldu diye daha yapamadim testi sonra dikkat etmedim günlere dünde adet oldum.. simdi adet bitince tekrar baslicam kacinci gun baslasam? Her gun mu yapmak lazım?

Canım benim üzülme bende 3 senelik evliyim 1 senedir bebek istiyoruz bir kere kimyasal oldu gelen giden yok doktor hamile kalabiliyorsunuz oluyor sıkıntı yok dedi
Her ay ümitle bekliyorum sonu adet oluyor
Bütün arkadaşlarım çoçuğu oldu benden sonra evlenenlerin bile insana koyuyor üzülüyorum
Ama vardır bir hayır kardeşim
Rabbim bekletiyorsa vardır bir sebebi
Bu da bizim sınavımız
Geç olsun güç olmasın
Rabbim sağlıkla mutlulukla huzurla kucağımıza almayı nasip etsin
İsteyen bütün kadınlara annelik duygusunu tattırsın
Bu ay rüyamda bir kız çoçuğu gördüm anne diye sarıldı
Nasıl içime oturdu anlatamam

Nasıl kullandiniz dicem de oik günleri degerlendirdiniz muhtelen? Ben pcosluyum gecen ay ovulasyon testi yaptım ama bi kac gün sonra hastanede yattik oglum ameliyat oldu diye daha yapamadim testi sonra dikkat etmedim günlere dünde adet oldum.. simdi adet bitince tekrar baslicam kacinci gun baslasam? Her gun mu yapmak lazım?
Yumurtlamadan bir gün öncesini ve yumurtlama gününü değerlendirmiştim çatlama gününü ve sonrasını da değerlendirmek gerekiyormuş ama biz kaaçırmıştık şükür tuttu Rabbim sizede nasip etsin 🌸adetim bittikten 4 gün sonra başlamıştım kaçırmamak için ve evet her gün yapmanız gerekiyor muhtemelen geçen ay kaçırmışsınız yumurtlamanızı 😊oğlunuza da çok geçmiş olsun

Hiçbir şeye baktırmamıştım. Senelerce zaten doktorların ”pcossun kolay gebe kalamazsın tüp bebek gerekir” sözleriyle büyüdüm. Evlilikte 1.senem dolduktan sonra kullandığım doğum kontrol hapını kestim. 1 sene korunarak geçti, 1 sene de böyle geçer. Sonrasında tüp bebek yaparız, 3.yılda bebiş olur iyi olur diye düşünüyordum. Ama hapı bıraktığım ay ben hamile kaldım. Şok oldum tabi. Bir de eşimin iş değişikliği yaptığı, streslı, 10 günde bir ilişkiye girdiğimiz bir donemdi. Ona rağmen oldu yani. Hala çok şaşkınız 😄

Burada çok "birseyim yok hamile kalamiyorum" yazan oldu ki sonra da bir suru testi yaptirmadigi ortaya cikti o yuzden soruyorum kusura bakmayin.
Amh ölçtürdünüz mü?
Regl.nin 2. Yada 3. Günü yapilan hormon testlerini yaptirdiniz mi?
Prolaktin (süt hormonu) baktirdiniz mi?
Rahim filmi cektirdiniz mi? Tüpleriniz açık mı?
Polip, miyom, kist herhangi birsey var mi?
Eşiniz spermiyografi yaptirdi mi? Sayı/ileri hareketlilik/morfoloji iyi mi?
Tüm bunlar bizde normaldi (yani bizim sebepsiz infertiliteydi) ama yine de olmadi biz de tüp bebek yaptırdık.
Bu dediğiniz testleri nerden yaptırıyoruz yardımcı olur musunuz lütfen 🙏

Bu dediğiniz testleri nerden yaptırıyoruz yardımcı olur musunuz lütfen 🙏
Amh yumurta rezervinizi gösterir, 1'in altına düştüğünde doktorlar riskli görür. Amh sıfır olduğunda menapoza girmişsiniz demektir diyeyim düz mantık olarak.
Regl.nin 2. Günü estradiol, progesteron, lh hormonlarina bakılır, doktor degilim şu değer şu kadar olmalı diyemem ancak kabaca rahim kalınlığı falan gibi değerleri gösterir diyeyim.
Prolaktinin yüksek oluşu gebeliğe engeldir.
Yumurta ve spermin kavuşması için sizin yumurtalariniz tüplerinizden dışarı ilerliyor olması lazim yumurtladiginiz zaman, yani tüplerinizin acik olup olmadigini kontrol etmek amaciyla rahim filmi cektirmeniz gerekir.
Polip, myom, kist gibi şeylerin bazilari gebelige engeldir, bazıları değildir, bazıları gebe kalirken engel degildir ama sonrasinda sıkıntı cikarir, yine belirteyim doktor değilim bu bilgileri tabiiki en iyi doktorlar bilir.
Sizin yukaridaki testleri yaptirdiginiz gibi esiniz de spermiyografi yaptirarak sperm sayisina, canliligina, şekline, spermlerin hareketliligine baktırmalı ki bu spermler yumurtayı dölleyecekler sonucta.
Bendeki bilgiler bu kadar, doktor olan üyeler varsa yahut daha bilgili arkadaslar yanlışım varsa düzeltirler.
Sevgiler 🌸

Back
X