• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anneler ve günlükler

ben de kesinlikle okunmamalı
diye düşünüyorum. ortaokul yılında ben de günlük yazardım annem okusa çok mutsuz olurdum
bencee insan cocuklarini iyi yetiştirmeli. günlükten medet ummamali.

Bence de ben ilkokulda günlük tutuyordum bize misafirliğe gelen büyük dayımın oğlunun küçük kızı günlüğümü almış,evlerine götürmüşler.Bir dahaki gelişlerinde ailecek benim günlüğümü okuduklarını söylediler gülerek.Büyük dayımın oğlu-eşek kadar adam- bana gülerek yazdıklarımdan bahsetti.Yok hep aynı şeyleri yazmışım.'Sabah kalktım,kahvaltı yaptım,yemek yedim vs'.Çok gülmüşler okurken ailecek.Bunu diyenler de kocaman insanlar.O an o kadar utandım ki.Bence bir ebeveynin bir çocuğu dünyaya getirmiş olması ona o çocuğa istediğini yapma hakkı vermez.Bizim toplumumuzda mahremiyete saygı hiç yok.

Son düzenleme:
Kizlar özel diyorsunuz da bir ara ben müge anlinin programlarına genelde günlüklerden yola cikarak birçok ip ucu ortaya cikardiklarini biliyorum...zaman kotu

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Son düzenleme:
ooowww ne diyeceğimi bilemedim..

eğer annem benım günlüğümü okusaydı ( hiçbir zaman günlük tutmadım ama olsun) üzülürdüm güvensizlik hissederdim.
fakat ben de anne olacağım çok yakında Allah nasip ederse ve bir kızım olacak açıkçası okurdum gibi geliyor korumacı bir duygu oluşuyor insan da anne olunca. annem günlüğümü okusa üzülürdüm evet ama şu an neden okuduğunu anlayabılırdım. yanı bıze hep derler ya anne olunca anlarsın diye çok doğru.

Bence de ben ilkokulda günlük tutuyordum bize misafirliğe gelen büyük dayımın oğlunun küçük kızı günlüğümü almış,evlerine götürmüşler.Bir dahaki gelişlerinde ailecek benim günlüğümü okuduklarını söylediler gülerek.Büyük dayımın oğlu-eşek kadar adam- bana gülerek yazdıklarımdan bahsetti.Yok hep aynı şeyleri yazmışım.'Sabah kalktım,kahvaltı yaptım,yemek yedim vs'.Çok gülmüşler okurken ailecek.Bunu diyenler de kocaman insanlar.O an o kadar utandım ki.Bence bir ebeveynin bir çocuğu dünyaya getirmiş olması ona o çocuğa istediğini yapma hakkı vermez.Bizim toplumumuzda mahremiyete saygı hiç yok.

Aynisini amcam yapti. Hem de ben 20li yaslardayken. Ortaokul gunlugumu bulmus. Gulerek milletinicinde anlatiyor. Ben de benim 13 yasindayken yazdiklarim komik olabilir ama koskoca adamin ozele saygiyi bilmemesi hepten trajikomik dedim. Utandi. Arama da mesafe koydum, cocuklarin da ozel hayatlari olabilir. Kimsenin bilmemesini istedikleri dusunceleri falan. Takipnetmek yerine bastan onlemini alip o sekilde yetirstirmek gerek.

Annem günlüklerin okunması, cüzdanların ve çekmecelerin karıştırılması, telefonların kurcalanması taraftarı bir insandı. Hepsini aynı anda yapmasa da dönem dönem bir şeylere baktığı oluyordu. Sonuç olarak annem derdimi anlattığım ve çözüm istediğim en son insandır çünkü bnde güven uyandırmıyor.
Bunun yerine çocuğunuzla arkadaş gibi olursanız zaten hemen her şeyi anlatacaktır.
Anneler ancak çok ciddi problemlerden şüphelendiklerinde günlük okuyabilirler bence...

Kırmızı bölüme katılıyorum benim de fikrim o yönde:31:

Kizlar özel diyorsunuz da bir ara ben müge anlinin programlarına genelde günlüklerden yola cikarak birçok ip ucu ortaya cikardiklarini biliyorum...zaman kotu

çocuğuna ıyıyı,kötuyu,doğruyu yanlısı öğret..

senınle arkadaş gıbı sıkıntısını paylaşmasını sağla..

nasıl bı yanlış yaparsa,basına neler gelebılegınden onun anlıyabılecegı dılde anlat..

işini günlük okumaya bırakma

onun kendı dünyasına,izinsiz dalma..

Gunlukte gizli seyler olunca zaten kendi oluşturdum şifre alfabeyle yazardım böylelikle okusalar da anlamazlardı :23:

ahahah evet yaa öyle bir şifreli yazma dönemi vardı arkadaşlarım hep öyle günlük tutardı lisedeyken.
zekiceydi.

benım en yakın arkadaşım günlük tutardı orta okul sondan berı sevdığı bı çocuk vardı hep şifreli yazardı ajanda yetiştiremezdik ona :D kendi şifreleri vardı bende biliyordum. günlüklerini hala ben saklıyorum bir karton dolusu okumayacağımı çok iyi biliyor kardeşim gibidir birbirimize güvenımız sonsuz. şimdi nişanlandılar seneye düğünleri var nerden nereye hey gidi hey. çok acı çekti arkadaşım aşk acısını onda gördüm ben. onun annesı olsaydım herşeyini araştırırdım yemez içmezdi hep üzgündü.

Bencede okunmamali. Benim kiz kardesim 12 yasinda günlügünü istesem kendi okur bana. Annemden de bisey saklamaz ama bana daha yakindir. Onu her zaman anliyacaginizi ve kizmiyacaginizi bilirse kendi anlatir. Birde ne kadar insanin kendi cocugu olsada herkese bir mahrem alan birakmali, siz istermiydiniz anneniz günlügünüzü okusun. Buna cevap vererek yola cikabilirsiniz diye düsünüyorum.

Aynisini amcam yapti. Hem de ben 20li yaslardayken. Ortaokul gunlugumu bulmus. Gulerek milletinicinde anlatiyor. Ben de benim 13 yasindayken yazdiklarim komik olabilir ama koskoca adamin ozele saygiyi bilmemesi hepten trajikomik dedim. Utandi. Arama da mesafe koydum, cocuklarin da ozel hayatlari olabilir. Kimsenin bilmemesini istedikleri dusunceleri falan. Takipnetmek yerine bastan onlemini alip o sekilde yetirstirmek gerek.

Nedir bu amcalardan,dayılardan çektiğimiz:ssz:Şaka bir yana bu söylediklerimi birgün anne olursam da uygulayabilirim inşallah.Paranoyak bir anne olmaktan korkuyorum bazen.

Evet KK hatunlari sizce bir anne orta okul veya lise caglarinda yani ergenlik caglarinda bir kiz ya da erkek (genelde kizlar günlük tutar) çocuğunun günlüğünü okumali mi okumamali mi ?

Valla annemde benimkini okumustu ama benim annemde zaten pek gizlim olmazdi yani saklamiyordum ortalikta duruyordu zaten bu benim aliskanligim halada tutarm egersakliyirsa okuyun ama ortaliktaysa sadece kiziniz benim verdm tepkiyi verir merak ettgin bisey varsa sor der ama sakliyorsa sizden cekiniyordur bulmanizdan cekiniyordur once okumak yerine anne kiz iliskinizi arkadas boyutuna getirin snra zaten okumaniza gerek kalmayacak herseyini anlatmis olacak

Bunlari yaptiginiz halde cocugunuz size herseyini anlatmayacagi için yine de şart diye düşünüyorum...bazen hayat planlandigi ve karsiya gösterdiğiniz ilginin tam tersi olarak size yansiyabiliyor..maalesef anne ve baba olarak cocuklarimiz büyüdüğünde herşeyden haberimiz olmayabiliyor..örneklerini etrafimda oldukça görüyorum..

bu yaptıkları çok ayıp bır çocuğun güvenını kırmaktan başka bişey değil
küçük bir çocuk günlüğüne ne yazabılırkı şu saatte kalktım arkadaşlarımla oynadım yemek yedık o geldi bu gitti. ne beklıyolardı ki çok gıcık olurum böyle tiplere. dalga geçecek şey aramışlar. insanlarımız ne yazık kı çocukların duyguları olmadığını düşünüyor bazen. yaşınızı bılmıyorum ama hala unutmadığınıza göre demek kı çocuklukta yaşanan bu tür üzüntüler unutulmuyor.

Annem okumuştu ortaokuldayken. İçinde de hep platonik aşklar vs. vardı ama arkadaşlarımın yaşadıkları şeyleri de paylaşmıştım(internetten tanıştıkları çocukla buluşmalarını vs.) ve annem hepimizin özeline şahit olmuştu epey hırpalamıştık birbirimizi o dönem. Anneme inanılmaz bir kin beslemiştim, çünkü kavgalarımızda günlükte okuduklarını yüzüme vuruyordu o zamanlar. Hiç unutmam lavobaya koyup yakmıştım günlüğü hırsla...ve annemle arkadaş olacağım dönem arama duvarlar ördüm. Hala bir derdimi paylaşmam o da çok bozulur "hep arkadaşlarına koş sen" diye sitem eder, ama bi' kez benim sınırlarımı ihlal ettiği için bu konuda anneme karşı ketumum artık içimden gelmez onla bir sıkıntımı paylaşmak.

Kesinlikle okunmamalı diyemem, eğer şüphe çekecek hareketler içindeyse okunmalı tabii ki ama ona bildiğini belli etmemek suretiyle. Annem bana belli ettiği için duvarlar ördüm ben.

Evet KK hatunlari sizce bir anne orta okul veya lise caglarinda yani ergenlik caglarinda bir kiz ya da erkek (genelde kizlar günlük tutar) çocuğunun günlüğünü okumali mi okumamali mi ?

Kesinlikle okumamalı. bence saygısızlık ve terbiyesizlik. :20:

herkesin kendine sakladığı şeyler olabilir bunlar illa ki kötü şeyler yapıyor anlamına gelmez.

ama insanın kendine saklamak istediği olaylar ve duygular olabilir ve bunlar annen bile olsa kimseyi ilgilendirmez.

ben çoğu annenin koruma adı altında meraktan çocuklarının günlüklerini okuduklarını düşünüyorum.

arada bir bağ kurulursa zaten çocuk annesine bilmesi gerekenleri anlatacaktır. günlük okumak kolaya kaçmak.

ayrıca çocuk bunu öğrenirse muhtemelen annesine bir daha güven duyamayacaktır.

günlükler kişiye özeldir. günlük tutma amacı zaten kimseye anlatamadığın duyguları da yazmaktır bir anlamda. sadece ne olmuş anlatayım değildir.

ooowww ne diyeceğimi bilemedim..

eğer annem benım günlüğümü okusaydı ( hiçbir zaman günlük tutmadım ama olsun) üzülürdüm güvensizlik hissederdim.
fakat ben de anne olacağım çok yakında Allah nasip ederse ve bir kızım olacak açıkçası okurdum gibi geliyor korumacı bir duygu oluşuyor insan da anne olunca. annem günlüğümü okusa üzülürdüm evet ama şu an neden okuduğunu anlayabılırdım. yanı bıze hep derler ya anne olunca anlarsın diye çok doğru.

bence yanlış düşünüyorsunuz. bunun yerine kızınızla iyi bir bağ kurmaya çalışın. onun sadece annesi değil arkadaşı da olmaya çalışın.

atıyorum aşık olduğunda erkek arkadaşı olduğunda size anlatabilsin. tepki vermeyin.

sadece öneriler doğru yol gösterin fikirler verin.

günlüğünü okumak yerine onu iyi yetiştirmeye çalışın. anne değilim hatta evli bile değilim. ama çocuğum olsa günlüğünü okumayı cidden çok şüphelendiğim bir durum olmadığı sürece aklıma getirmem.

bana çok itici geliyor. senin çocuğun da olsa her duygusunu başına gelen her olayı bilmek zorunda değilsin.

bu yaptıkları çok ayıp bır çocuğun güvenını kırmaktan başka bişey değil
küçük bir çocuk günlüğüne ne yazabılırkı şu saatte kalktım arkadaşlarımla oynadım yemek yedık o geldi bu gitti. ne beklıyolardı ki çok gıcık olurum böyle tiplere. dalga geçecek şey aramışlar. insanlarımız ne yazık kı çocukların duyguları olmadığını düşünüyor bazen. yaşınızı bılmıyorum ama hala unutmadığınıza göre demek kı çocuklukta yaşanan bu tür üzüntüler unutulmuyor.

Öyle gerçekten de ve günlüğü geri dahi getirmemişlerdi ben de paranoya yapmıştım 'Hiii şunu yazmış mıydım acaba,neleri biliyorlar'diye.Aslında içinde hiçbir şey yoktu ben yaşımın standartlarında da fazlasıyla saftım.Ama gururum çok kırılmıştı.İçimde kalmış yalnız şimdi fark ettim:37:Şimdi aklıma takıldı ya ne güzel hatıra diye saklardım niye getirmediler:ssz:

Back
X