Anneler yada hamileler bakarmısınız

Tekrar ve başka doktora ölçüm yaptırın.
Benim kızıma da doğumdan 3 gün önce başka hastanede 2200 ve böbrekleri gelişmemiş, boyu da 46 cm kesinlikle planlı doğmamalı dediler.
Önceki gün(doğuma 4 gün kala) kendi doktorum 3500 ölçmüştü kilosunu.
Gününde, planlı, 3760 gr ve 53 cm doğurdum.

öncelikle konuyu yanlış yere açtığımı biliyorum daha çabuk cevap gelir ümidiyle yazıyorum hemen taşımayın lütfen. 2 gün önce doktora gittim 20 haftalık bebeğimin kalça tarafından bakıp 18 haftalık olduğunu söyledi ve 200 gram dedi. Boyu da 17 cm. Kilosu iki katı olmalıydı dedi ve vitamin yazdı. Sizce ne yapmalıyım. Bebeğim çok küçük kalmış moralim çok bozuldu. Vitaminlerden sonra düzelir mi sizce
İstersen başka bi doktora daha görün için rahat etsin. O haftalarda bebeğim ne kadardı hiç hatırlamıyorum. Ama gelişim olarak 1-2 hafta oynaması normal diye biliyorum. Bide hamileliğimin başından beri doktorum vitamin desteği vermişti belkide onunda etkisi vardır. Vitaminlerden sonra toparlarsın bide beslenmene dikkat et. Hergün yumurta kaşar muz yiyodum. İnternettende araştırabilirsin besinleri. Kimi ultrasonlarda denildiği gibi yanılma payı oluyo ama ben yaşamadım. Pazartesi gittiğimde 3400dü bebeğim cumartesi doğum yaptım 3600 doğdu.

Ahh canim benim baska bir sikintisi olmasin bosver biraz kucuk olsun ama emin ol boyle bisey cikmaz dogunca benimde bebegimde 3 haftadir gelisim geriligi basladi (suan 32.haftam bitmek uzre) ama bizim asil sıkiñtimiz 21.haftada basladi ve dogunca Allah bilir dogrusunu ama belki yarim saat belki 1 saat gorecegimi bilmek okadar aciki (ölecek dediler ) kendimi buna hazirlamaya calisiyorum ama cok zor Allah sana saglikli guzel bir evlat versin ins.
Nasıl yanii. Nesi var ki ölecek dediler. Tüylerim diken diken oldu şimdi. Allah büyüktür nolur canınızı sıkıp hamileliğinizin tadını bozmayın. Mevlam neylerse güzel eyler

Benim bebeğimin gelişimi çok iyiydi ultrasona göre. Önde gidiyordu. Hatta doğmadan bir gün önce 3400 kilosu, boyu da 52 cm ölçülmüştü. Fakat ertesi gün doğum yaptım ve bebeğim 2500 doğdu. Boyu da 46 cm :-) çok aşırı sağlıklı ve düzenli iyi beslenmeme rağmen :confused:
Yani ultrason cihazları doğruyu göstermiyor. Daha sizin çok vaktiniz var. Düzenli kontrollerinizi olun, sağlıklı beslenin ama şimdiden kafanıza bunları takmayın.
Ben de şeyi duymuştum . Arkadaşımın ablasına doktor 'bebek iri, sezeryanla almaliyiz' demişler, 3 kilo ya var ya yok minnoş bir kızları olmuş :süslü:
Konu sahibi, bir tehlike olsa doktor sizi uyarirdi zaten. Ama yine de içinize sinmeyen birşeyler varsa bir başka özel hastaneye gidip güzel makinada detaylı ultrasona girin bakalim, aynı şeyleri mi soyleyecekler

öncelikle konuyu yanlış yere açtığımı biliyorum daha çabuk cevap gelir ümidiyle yazıyorum hemen taşımayın lütfen. 2 gün önce doktora gittim 20 haftalık bebeğimin kalça tarafından bakıp 18 haftalık olduğunu söyledi ve 200 gram dedi. Boyu da 17 cm. Kilosu iki katı olmalıydı dedi ve vitamin yazdı. Sizce ne yapmalıyım. Bebeğim çok küçük kalmış moralim çok bozuldu. Vitaminlerden sonra düzelir mi sizce
Benim kızlarda da öyleydi. Hatta 8. ayda 2 kg anca diyordu dr.
Doktorum bana protein ağırlıklı beslen, karbonhidratı azalt dedi.
Öyle de yaptım, kilo aldı kuzularım.
3, 100 gr doğdular.

Ben de şeyi duymuştum . Arkadaşımın ablasına doktor 'bebek iri, sezeryanla almaliyiz' demişler, 3 kilo ya var ya yok minnoş bir kızları olmuş :süslü:
Konu sahibi, bir tehlike olsa doktor sizi uyarirdi zaten. Ama yine de içinize sinmeyen birşeyler varsa bir başka özel hastaneye gidip güzel makinada detaylı ultrasona girin bakalim, aynı şeyleri mi soyleyecekler
Bir de ceviz kaşar hurma fındık fıstık muz sebze balık et yani neler yemedim ki kilolu olsun diye ama yediklerimizle hiç alakası yok fakat tabiki yediklerimiz çok önemli çünkü bebeğim küçük doğmasına rağmen maşallah çok güçlüydü, çok sağlıklıydı. Hep yediklerimden diye düşünüyorum.

Ahh canim benim baska bir sikintisi olmasin bosver biraz kucuk olsun ama emin ol boyle bisey cikmaz dogunca benimde bebegimde 3 haftadir gelisim geriligi basladi (suan 32.haftam bitmek uzre) ama bizim asil sıkiñtimiz 21.haftada basladi ve dogunca Allah bilir dogrusunu ama belki yarim saat belki 1 saat gorecegimi bilmek okadar aciki (ölecek dediler ) kendimi buna hazirlamaya calisiyorum ama cok zor Allah sana saglikli guzel bir evlat versin ins.

Benim de başıma aynı sey geldii yaşamaz dediler yaşasa sıkıntılı olur dediler zihinsel ve fiziksel manada.

20. hafta 3 hafta geri kalmıştı. 34 haftalık doğum yaptım 29.hafta ile uyumlu ölçümleri vardı. Gayet sağlıklı bir şekilde dünyaya geldi ve sağlıklı bir şekilde büyüyor elhamdülillah. İkizi de vardı Onun ölçümleri normaldi.Ama onda Biz -doğduktan sonra- gelişim geriliği yaşıyoruz.dr larin dediklerini tam tersi oldu yani.Kotu düşünmeyiniz

Ben kabak çekirdeği çok yedim.icindekilere bakarak fayda eder diye düşündüm kendimce.

@Humeyra000 siz de arkadaslarin dediği gibi başka Dr a gidin.bir de iki haftalık fark çok önemli değil diye biliyorum.

İnşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız bebeklerinizi

Nasıl yanii. Nesi var ki ölecek dediler. Tüylerim diken diken oldu şimdi. Allah büyüktür nolur canınızı sıkıp hamileliğinizin tadını bozmayın. Mevlam neylerse güzel eyler
Benim 21.haftada suyum bitti bunun sebebide bebegimin bobrekleri ve mesanesi yokmus bagirsagida tikali aldirmami soylediler ama yapamadim kalbi atiyodu sonucta oda benim yavrum .doguncada cigerleri susuzluktan gelismedigi icin nefes alamayacakmis yani Allah bilir ama boyle dendi bana zaten karnimda sanki 4 aylik hamileymisim gibi aldigim kilolarida veriyorum daha dogurmadan hazirim diyorum olacaklara ama demekki beynimin biyerlerinde bir umutmu diyim umutsuzlukmu sikintidan kilom gidiyo anlamadim.

Back
X