Merhaba arkadaşlar, küçük cocukları düzenli enjeksiyonlar için nasıl ikna ediyorsunuz.Zorlamak vs. ilerde psikolojik bir sorun yaratır mı?Arkaşımın küçük cocugu için soruyorum.
Kendi küçüklügümü hatirladim.
Cok zor bir sey.
Dogum sıkıntılı olduğu icin belirli bir yasa kadar hep iğne yiyerek geçti yillarim. O igne korkusu o kadar lanet bir sey ki 23 yasindayim hala korkuyorum.
Haftalik ignelerim vardi benim, annemle saglik ocaginin yolunu tutunca baslardim aglamaya. Tabi ben de ortaligi yikma gibi bi durum söz konusu degildi. Sessiz sessiz aglardim.
Hic unutmuyorum, igne acısı nasıl olacak diye kendi totomu cimciklerdim kendi kendimi telkin ediyordum heralde. Nasil gecti nasil bitti hatırlamıyorum ama igne korkusu kötü ve ciddi bir olay.
Benim yengem hastanede hemsire. Ne ondan baskasina iğne vurdurabiliyorum ne damar yolu actirabiliyorum. Evlenip gidince ne olacak bilmiyorum yani.
Benim igne korkusu bu yasa kadar devam etti anlayacağınız, terapi mi alinir, pedagogla iletisime mi gecilir bilmiyorum ama mutlaka bir sekilde bu korkuyu yenmesini sağlayın. Benim gibi kocaman kız olup hala bir baskasina igne yaptiracagi zaman aglamasin
Uzun uzun yazdim daha iyi anlarsiniz diye.
Gittikleri hastanede kizin sempatik buldugu bi hemsire, doktor vs yok mu? Bu çok önemli. Güvenebilecegi biri olursa bu kadar kendini parcalamaz. Endiseli olur sadece.
6 yas kucukte degil aslinda. Annesi duzgunce igne vurulmazsa kötü olacagini anlatsin surekli
Sanırım alerjik bronşit için vuruluyor..benim de bebeğim bu kışı o iğnelerle geçirdi maalesef bacağı felaket şişmiş sanırım iğne yurumemis acillik olduk haftasonu orda anlaşıldı...hastaneden içeri adım attığımız anda nasıl bir ağlama,bizde bacağını zorla tutup yaptiriyoruz maalesef,bende çok üzülüyorum...rabbim şifa versin kuzucuklara..
pedogogla bir görüşsünler..yavrum ya biz korkuyoruz o napsın...alışmaktan başka çaresi yok..sabırla her seferinde anlatarak gidilcek hastaneye..hatta tanıdık hemşire varsa eve gelipte yapabilir iğneyi..
bende her kış ağır grip olan bir çocukluk geçirdim. bademciklerim şişerdi yutkunamazdım her kış penisilin iğnesi yaptırırdı annem. ve yaş oldu 26 hala iğne deyince soğuk soğuk terler boşalıyor benden. kan aldırırken ağlamaktan helak oluyorum. arkadaşınızın yapacağı birşey yok