anneler yardima ihtiyacim var

bigunmutlaka

;)
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2015
3.494
2.755
133
36
Simdi hemen konuya giriyim 19 aylik kizim var kullandigim ilaclar yuzunden artik sutten kesmeye karar verdim
Dun sabah kestim aksama kadar zorlandi tabi ama cok olagan ustu tepkiler vermedi surekli dikkatinu dagittim oyaladim zaten herseyi yiyor fakat gece aliskanligi oyle kuvvetliki her gece 4 kez kesin uyanir emer uyurdu
Dun geceye kadar vermedim ama uyku arasinda gece verdim cunku cok doldu goguslerim ve daha once sut kanallarim tikanmisti oyle cabuk dugumleniyor ki sutum..bende gece emzirdim
Simdi kafama takilan sizlere sormak istedigim sey
* gunduz hic vermeden sadece gece emse kendi birakirmi bi sure sonra?? *Aksama kadar goguste bekleyip dolan o sut ishal filan eder mi??
Gece vermedigimde deliye donuyor biberondu suttu devam sutuydu icmiyor biberona kesinlikle hevesi yok her gece 4 kez emmeye devam ederse bi sure sonra kendi birakabilirmi acaba cunku azaltamuyorum gece..katiliyo aglamaktan gece emzirmeyide 1 aya kadar kesmeliyim sizin tavsiyeleriniz neler???

Canım tamamen kesmek istiyorsan göğsüne bebeğinin tiksindirecek şeyler sür mesela ruj sür ucuna bak uf olmuş de yine emmek isterse biber sür,salça sür bu şekilde tiksindirip vazgeçire bilirsin

Zaten sirke surdum ve 2 gundur emmiyo ama gece iste gece olunca veriyorum birden agir gelir cok yipranir diye

Geceleri zor oluyor evet..iki gece emmese unutur bırakır biraz sabır.. Ben tara bandı yapistirmistim ucuna, bak yok meme gitmiş diyodum

Ama öyle nasıl bıraksın ki

Bence gece daha çok kalkmaya başlar

Meme emmeden uyuyor mu

Gündüz nasıl uyutuyorsun

Îki gece o yöntemi uygularsan öyle uyur alışır

Sütü de bir kaç gün az az sağarsın emzirmiyorum diye beynin de bunu kabul edince kesilir yani karar kesin olursa süt de gider

Zaten biberon kullanmasın onun yerine bir şey koymasın

Kocaman olmuş artık abla olmuş bardaktan içer sütünü

Gunduz 1 kez uyuyor meme amlina gelince mizliyor ama 1 kez uyuyor oglen ama ki gece 4 kez kalkiyor ve cok agliyor bende once gunduz sonra gece kesmeyi duymustum hem gogsumde de sut kanalllari tikanmaz diye gunduz 1 hafta kesiyim ama gece devam etsin 1 hafta sonra gece kendi zaten daha az kalkar diye okumustum da emin olamadim gunduz emmeyi unuttugu icin belki gece daha az kalkar diye umud ettim sizlerede soruyum dedim

Ben bu islerde cocukla surekli konusulmasi ve ikna edilmesi taraftariyim. Ben oglumu 18 aylikken sutten kestim, ne yarabandi yapistirdim ne baska bir sey sürdüm. Surekli konustum sadece,buyudun abi oldun,bak sütü bardaktan icicez artik vs vs seklinde. Siz gece 4 kez emiyormussunuz biz yapışık yatiyorduk geceleri,meme agzinda. O kadar memekolik bi cocuktu. Ama tek bir kez agladi memeyi birakma surecinde.simdi tam 2 yasinda,uykusu da yemegi de duzene girdi. Hepsi memeyi birakmanin hurmetine oldu.

Yaa ben bu gece hic vermeyim yada 4 kez emiyorya gece , bu gece 2 ye indiriyim diyorum ama iste coookk agliyor arti bu benim ikinci kizim diger kizim 2 sene emdi ama bu kadar zor olmadi bu minik kizimda saolsun gunduze hemen alisti ama gece olunca hic bir sekilde avutamiyorum

Ben memeden ilk once gunduz ayirdim 15 gun boyunca sadece geceleri verdim. Sonrasında geceyi de biraktirdim ama çok zor oldu bizim geceyi birakmak. Gunduz bir sekilde oyaliyordum ama gece olunca kucagimda sabaha kadar aglaya aglaya dolaniyoduk evin içinde. Bir hafta falan surdu sonra azalarak bitti çok sukur. Allah kolaylik versin benim annelikte en zorlandigim sey memeden ayirmak oldu

Ya benim de merak ettigim güya gunduz kesince cocuk bi sure sonra gece de kendi istemiyomus ben birden hem gunduz hem gece kokten kesmeyim gece uykuda fark etmeden aglatip uykusunu acmadan veriyim diyodum ama emin olamadim

Azaltarak kesmelisin ,misal gece 4 kez veriyorsan önce 3 birhafta sonra 2 , daha sonra 1 kez emzirip sonra tamamen kesmelisin . 1 ayin var , zaman aralarını ona göre kendin ayarlarsın . En sağlıklısı boyle diye biliyorum . Çok zor bir süreç kendini hazırlamalısın . Bebek açısından da çok zor ve önemli bir süreç . Düşünsene en sevdiği ve en güvende hissettiği zamanlar o anlar . Bir kere de ayrılmak zorunda olması kötü . O nedenle alıştıra alıştıra ilerlemelisin .

Ben bir anne degilim fakat 19 aylik bir cocugun uykusu 4 sefer bölünmesini normal bulmuyorum. Uyku cocuklar icin cok önemli. Acaba uyutmadan önce doymuyormu?

Bence uyutmadan önce güzel doyur, ondan sonra gece uyandiginda "meme bozuldu, uyu canim" felan birsey de ve tekrar yatmasini sagla. Aglayacak elbette ama pes etme. Istikrarini gördükce artik alisir ve uyanmaz. Yada en azindan öyle umuyorum. Istersen bir pedagog görüsü al bu konuda.

Simdi yatmadan cok guzel doyuruyorum yani ac oldugundan degil aliskanliktan kalkiyor suan sute gecen ilaclari kullanmaya baslamadim en gec 1 aya basliyacagim banada mantikli geldi azalta azalta gece emmelerini bitirmek

19 aylikken gece 4 kez kalkmasi biraz fazla geldi yasina gore. Bence gece emmelerini kesmekle baslayabilirsin en zor kismi orasi. Cok kucuk olmamasina ragmen baya emiyor onun icinde goguslerin tikanabiliyor. Yavas yavas kesmen lazim ki goguslerin mastit olmasin.

Zaten sirke surdum ve 2 gundur emmiyo ama gece iste gece olunca veriyorum birden agir gelir cok yipranir diye
asamali da cok rahat ksebilirsin ben kesmedim ama cok yakin arkadasim asama asama kesti sen zaten gunduz emmesini birakmissin gece de 4 kez kalkiyorsa once uce dusur sonra iki.. o sekilde hem sen hem kizin rahat eder. birden kesmek bence iki tarafa da zor arkadasim 4 haftalik bir surecle biraktirdi ve cok rahat oldugunu hep soyluyor. kolay gelsin.

Sutun eksir bence gecede biberon paket sut ver kesinlikle gece emzirme oyle cocuk sutten kesilirmi ve dedigim gibi o sut ekşir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…