Anneler yardımınıza ihtiyacım var

Kakasini buraya koyana kadar aile hekimine gitseniz o bile yardimci olur bence.
Allah aşkına git burdan yorum yapmak zorunda değilsin aile hekimini aradım ve yapabileceği bişey olmadığını söyledi yorum yapmak için yorum yapmayın allah aşkına....

Bence sorun yok.. kabiz olsa sert olmazmiydi kaka? Cocuk 4 ayliksa azda olsa yogurt yer herhlde.. kimi 6 aya kdr vermiyor ama.. ben veriyodum kayisili yogurt verirsen kakasini yapar muhtemelen.. buarada bebeklerin 1 gunde 5, 5 gunde 1 kaka yapmasi normal kabul ediliyor..
Normale göre daha yoğun o yüzden kabızlık olabilir belki ama dediğiniz gibi yani benim bebeğim en uzun 4 gün yapmadığı oluyor yapıncaya bu renk olmuyor normal oluyor rengi

Mama yediriyorsaniz mutlaka su verin. Su verilmez diye bisey yok anne sütü alan bebeklerin suya ihtiyaci olmaz. Cunku anne sutunun %80 i sudur. Mama icin durum böyle degil. Buyuk ihtimal susuzluktan doktora gidin her mamadan sonra suluguyla su verin.
Çok Teşekkürler

mama ile beslenen çocuğa su verilir tabi ki. kabızlığının bir sebebi de susuzluk olabilir. benim de oğlum mama destekli büyüdü doktorumuz su verebilirsiniz dedi.
bence de biraz kabızlık söz konusu. mamasının içerisine 2-3 günde bir 1 çay kaşığı kadar saf sızma zeytinyağı koyabilirsiniz.
bir de mama da kabızlık yapıyor olabilir. onun tadını beğenmesine bakmayın doktorun önerdiği başka bir mama ile değiştirin. ben sma kullandım çok da memnun kaldım. hiç kabızlık sorunu yaşamadık.
Saf zeytinyağı nerden bulabilirim peki yani siz nasıl temin ediyorsunuz

Normale göre daha yoğun o yüzden kabızlık olabilir belki ama dediğiniz gibi yani benim bebeğim en uzun 4 gün yapmadığı oluyor yapıncaya bu renk olmuyor normal oluyor rengi
Ek gida almiyor mu? Mama verince daha kivamli oluyo kakalari.. yesil rengide emzirsen yediklerinde olabilir diycem ama mama iciyosa.. usutmus olabilir.. ek gia aliyosa ondanda olabilir tabiiki

Ek gida almiyor mu? Mama verince daha kivamli oluyo kakalari.. yesil rengide emzirsen yediklerinde olabilir diycem ama mama iciyosa.. usutmus olabilir.. ek gia aliyosa ondanda olabilir tabiiki
Hayır ek gıda almıyor bir de şu dikkatimi çekti ne zaman emse kaka yapınca böyle oluyor iki haftadır ama aile hekimi anne sütününbu kadar etkilemeyeceğini söyledi bilmiyorum kafamda deli sorular

Benim bebegiminde olurdu bu renk kakası ama siyahlık hiç olmadı. Doktor normal, olabilir demişti. Ama siyahlılar için birşey söyleyemeyeceğim. Ben hastaneye gidemediğim zamanlar doktorun sekreterine telefonla ulaşıp sorumu bildiriyorum onlarda bana mesaj yoluyla dönüş yapıyorlar doktora sorup . Numarası varsa aramayı deneyin ısterseniz.

Konu sahibi bazen bebeklerde laktoz intoleransi gelişebilir,benim bebegimin ki sümüksü ve taneliydi. Çocuk doktorumuz alerji konusunda uzmanlık eğitimi almış biri. Margarin,tereyagi ve laktozlu süt içmememi tavsiye etmesti.Kullandiginiz mamayı tavsiye etti.Zamanla bu sorun düzeldi.Hergun kaka yapmaması kabızlık değildir.Kati yapıp yapmadığı ve bebeğin genel durumu önemli(huzursuz,sürekli ağlama vs.) İçinizi rahatlatmak için bile olsa çocuk doktorunda randevu almanizi ve özel bir doktor edinme imkânınız yoksa bile sürekli aynı doktorun takip etmesini sağlamanız tavsiye ederim.

Saf zeytinyağı nerden bulabilirim peki yani siz nasıl temin ediyorsunuz
Ben bebeginiz icin kargosunu karsilarsaniz ücretsiz bir pet sisesiye koyup yollayabilirim. Kiyamam bebeginiz cok kücük marketten katkili yag alip vermeyin, poposuna da sürersiniz bundan. Bana da ailem veriyor, kendi zeytin tarlamiz var.

Bana çok korkulacak bişey yok gibi geldi canım allah korusun kan falan olmadıktan sonra endişelenecek bişey değil yeni kan damlasına başladın muhtemelen bu aylarda başlanıyor çünkü kan ilacı da yapmış olabilir bunu

Ben bebeginiz icin kargosunu karsilarsaniz ücretsiz bir pet sisesiye koyup yollayabilirim. Kiyamam bebeginiz cok kücük marketten katkili yag alip vermeyin, poposuna da sürersiniz bundan. Bana da ailem veriyor, kendi zeytin tarlamiz var.
İnanmıyorum ya çok sevinirim gerçekten neticede her hakiki zeytinyağı denilen hakiki olmuyor sizide zahmete sokmak istemem tabi ama

Canım benim oğlan da öyle olmuş tu aynı dediğin gibi genita tahlili kaç defa yaptırdım hatırlamıyorum doktorun dediği bana çocuk iyise oynuyor sa yemek yemesi yerindeyse halsiz deil se sorun yok demişti ama soğukta almış olabilir yeşil yapiyosa

Annesi emmesi konusunda bir şeyler söylemek istedim.
Öncelikle emzik varsa vermeyin hemen çöpe atın.
Biberon da meme reddi sebeplerinden biridir.
Bol bol sağın, saat başı 5-10 dk uyarın. Sık sık uyarın ki memeler süt ihtiyacı olduğunu anlasın.
Mamayı da biberon harici bir şeyle verin. Alıştırma bardağı verebilirsiniz. Anne memesine ne kadar uzaksa o kadar iyidir.
Bebekle ten tene temas yapın bol bol.
Süt artınca mamayı kademeli bırakabilirsiniz.
Facebook’ta emzirme sanatı grubu var oraya üye olun yardımcı oluyorlar

Kakasi kati gibi geldi bana ama mama kakasi boyle mi oluyor bilmiyorum. Renk olarak normal. Doktorumuz yesile donebilir demisti bize. Bir de demir ilaci basladiysaniz ondan da olabilir. Benim bebegimin kakasinin rengi koyulasti demir ilacindan sonra. Boyle yesil oluyor. Iki gun yapmiyor bazen ama bu kadar kati yapmiyor hic.

Kakası normal gibi.o siyahlık dediğiniz şey mamadaki demir fazlası.
Korkmayın.çok yeşilse üşütmüş demektir hafif sıcak tutun karnını.kakasındaki sarı renk işlerin yolunda olduğunun kanıtı.ama yinede gaita testi yaptırın içiniz rahat etsin.mama ismi vermeyeceğim ama söylediğiniz mamayı pek tavsiye etmem.hep aynı kabızlık yapıyor.
Başka bir mama deneyin mutlaka.biberonla değil kaşıkla verin farklı bişey sanıp tüketir.bol su içirin.
Sütünüzü en eski yöntem olan elle sağma yöntemi ile sağın.gögüs kökünden ucuna doğru parmaklarınızla inek sağar gibi.ilk başta zor gelebilir ama inanın süt keselerini fark ettiğiniz an çok kolay olacak.hafif sıkmanızla fışkıracak.tek el gögüsde diğer el toplama hazinesinden pek zor değil yani.
Sağlıkla büyütmeler dilerim.

Merhabalar
4 aylık kızım var ve son iki haftadır kakasının renginde anormallik var yeşıle dönük kına renginde ve siyah parçalar oluyor içinde iki haftadır diyorum fakat iki haftadır toplam 3 kez kaka yaptı düzelir belki diye panik yapmadım ama bu sabah yine aynı manzara.

( mama ile besleniyor anne sütü almıyor ama iki gün bekliyor alıyor bazen almıyor anne sütüyle alakalı olabilir mi başına gelen var mı ? )
bence kakasının resmini çekip bi doktora görün derim

Back
X