- 5 Mayıs 2016
- 4.143
- 5.685
- 158
- 41
Canım hayırlı olsun, tebrik ederim.
Ben de 4 ay önce doğum yaptım, normal doğum oldu benimki.
İlk 2-3 gün sütün gelmez zaten normaldir, kolostrum denen sıvı gelir. Bebeğin bu kolostrumdan 5-7ml kadar çekmesi yaklaşık 20dk kadar zamanını alır ve kiraz büyüklüğündeki midesi için bu yeterlidir. Eğer göğsünü tutuyorsa sütün de gelecektir.
sütün gelmesi için;
1. Sütüm gelmezse endişesini bırak. Sütünün geleceğine güven, sakin ol, stres yapma.
2. Dinlen ve her fırsatta uyumaya çalış.
3. Bol su iç.
Mama konusunda yardımcı olamayacağım, çünkü ben bebeğime hiç vermedim. Yalnız şunu biliyorum ki mama verdikçe bebek doyacak ve doydukça memenle uğraşmak istemeyecek. Seni daha az uyardığı için süt üretimin gecikecek.
Bence, mümkün mertebe mama vermemeye çalış. Uzun memede kalma süresi aç olduğundan değil, çenesi zayıf olduğundan.
merhaba ben de bu konudan istifade edebilir miyim.
sezeryan olacağım için ilk günler sütüm gelmez diye endişe ediyorum, kaç güne kadar sütümün gelmeden mama vermemeliyim? yani 3 gün hiç süt gelmezse de mama vermesem olur mu, orada hastanede mama vermek isteyecekler, eşim , annem fln baskı yapacak diye korkuyorum ayrıca hiç mama vermezsem bebek açlıktan sarılık olursa benim suçum mu olur. yani bebeğin hayatını tehlikeye sokmadan kaç gün bekleyebiliriz hiç yiyeceksiz.