Anneler yardmm

Canım hayırlı olsun, tebrik ederim.

Ben de 4 ay önce doğum yaptım, normal doğum oldu benimki.

İlk 2-3 gün sütün gelmez zaten normaldir, kolostrum denen sıvı gelir. Bebeğin bu kolostrumdan 5-7ml kadar çekmesi yaklaşık 20dk kadar zamanını alır ve kiraz büyüklüğündeki midesi için bu yeterlidir. Eğer göğsünü tutuyorsa sütün de gelecektir.

sütün gelmesi için;

1. Sütüm gelmezse endişesini bırak. Sütünün geleceğine güven, sakin ol, stres yapma.
2. Dinlen ve her fırsatta uyumaya çalış.
3. Bol su iç.

Mama konusunda yardımcı olamayacağım, çünkü ben bebeğime hiç vermedim. Yalnız şunu biliyorum ki mama verdikçe bebek doyacak ve doydukça memenle uğraşmak istemeyecek. Seni daha az uyardığı için süt üretimin gecikecek.

Bence, mümkün mertebe mama vermemeye çalış. Uzun memede kalma süresi aç olduğundan değil, çenesi zayıf olduğundan.

merhaba ben de bu konudan istifade edebilir miyim.
sezeryan olacağım için ilk günler sütüm gelmez diye endişe ediyorum, kaç güne kadar sütümün gelmeden mama vermemeliyim? yani 3 gün hiç süt gelmezse de mama vermesem olur mu, orada hastanede mama vermek isteyecekler, eşim , annem fln baskı yapacak diye korkuyorum ayrıca hiç mama vermezsem bebek açlıktan sarılık olursa benim suçum mu olur. yani bebeğin hayatını tehlikeye sokmadan kaç gün bekleyebiliriz hiç yiyeceksiz.

merhaba ben de bu konudan istifade edebilir miyim.
sezeryan olacağım için ilk günler sütüm gelmez diye endişe ediyorum, kaç güne kadar sütümün gelmeden mama vermemeliyim? yani 3 gün hiç süt gelmezse de mama vermesem olur mu, orada hastanede mama vermek isteyecekler, eşim , annem fln baskı yapacak diye korkuyorum ayrıca hiç mama vermezsem bebek açlıktan sarılık olursa benim suçum mu olur. yani bebeğin hayatını tehlikeye sokmadan kaç gün bekleyebiliriz hiç yiyeceksiz.
Canım, inşallah bebeğini sağ sağlim kucağına alırsın.

Normalde hiç birşey yemeden yenidoğanlar 3 gün kadar hayati risk olmaksızın yaşayabilirler diye biliyorum ama tabi o açlık ağlaması kim olsa strese sokar ve mama verir.

Her sezeryanda süt gecikmesi olmaz, benim sezeryanla doğum yapıp sütü hemen gelen arkadaşlarım da oldu. O yüzden bence başına gelmeden endişelenme.

En önemlisi bebeğin göğsünü tutması. Mekanizma şu; süt gelse de gelmese de bebek o memeyi emecek ki meme süt üretsin. Bebeğin seni emmesi süt üreten hormonları tetikler. Sen emzik ya da biberonu ne kadar sık verirsen üretimin o kadar düşer.

Evet sana karışacaklar, bu çocuk aç diyecekler, vs.. Direnmen lazım. Bebeğim ilk aynı doldurdu, 1300gr almıştı, hala bu çocuk aç mı sorularına maruz kalıyordum, sen hesapla gerisini :)

Ben göğsümden beyaz süt geldiğini doğumdan 4 gün sonra gördüm. Ondan önce hep kolostrumu emdi bebeğim. Kilo kaynı sadece 100gr oldu ve sarılık da olmadı. Sarılık olması kimsenin suçu değil, sakın öyle düşünme. Kaldı ki senin yüzünden sarılık oldu diyelim, dünyanın sonu değil. yarın bir gün senin yüzünden koltuktan da düşecek, üşütecek de.. Allah çaresiz dert vermesin deyip tedavisine bakacaksın.

İçini ferah tut, herşey yolunda gidecektir.

bol bol tahin helvasi oneririm.. her yemekten sonra yemeye calis..
hic sut emmiyorsa 30 cc hazirlayin o istedigi kadarini yer..
ama bir ogun icin 30 cc yetiyor genelde...
hatta icemeden uyuyup kalacaktir buyuk ihtimal...

Kolostrumu alması lazım canım.olumlu düşün kendini telkin et sütüm var diye.beyin salgılıyor süt üreten hormonu.beynine mesaj göndermiş oluyorsun.bol sıvı tüket azimle emzirmeye devam et.o cektikçe süt bezlerin uyarılacak süt olacak.

Hergün sıcak suyla duş al, incir ye , hurma ye ( kurusu tabiki) ama en önemlisi emzir sen sütun gelip gelmediğini anlayamazsn ilk kolostrum geliyor 1 hafta az olur lütfen emzir , kolostrum çok önemli... emzir bak bakalım kilo alimi nasil

Ayrıca emzirirken cişli bez sayısı ve miktaridanda sütün olup olmadığını anlarsınız.

mama ile bir bilgim yok ama emzirmek istiyorsan her 30 dakikada bir bebegine gögüs ucunu agzina ver. nekadar cok tutarsan okadar cabuk gelir. ben 15 dakikada bir vermistim ama bebegim agzina almadigi icin sütüm baya gec geldi 3-4 gün sürdü normal dogum oldugu halde

Ne yaparsan yap mama vermeden once hep emzir.sen israrla memene tut.gelecek o sut

Back
X