Çocuk Hastalıkları Anneler..

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

mizirtilicizirti

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2014
447
104
103
Istanbul
Kızlar bebeğim 9aylik rota virüsü teşhisi kondu kafamı taşlara vurayım yaptirmamistim aşıyı ishal halsizlik iştahsızlık dr dan geldik ama bi türlü muz patates yetiremiyorum şu saatten sonra yapabileceğim ekstra bisey var ni dr 3gunde de geçer 10gunde de dedi atlatıp tavsiye verebileceklerden yardım bekliyorum bi an once atlatsin yavrum muz veriyorum geri cikariyo napcagimi sasirdim

Lütfen rota virüs aşısını ihmal etmeyin.

Endiselenecek bir sey yok, gecer.
Siz yemekten ziyade sivi alimini ihmal etmeyin gerisi onemli degil. Su iciyorsa su verin kucuk miktarlarda. Ama su cabuk kusturur o yuzden 5 dk da bir 1 2 yudum seklinde verin. Icmiyorsa tuzsuz bir ayrani sulandirarak yine 1 2 yudum seklinde verebilirsiniz.

Geçmiş olsun.
Bol sıvı verin dikkat edin; haşlanmış patatesin - muzun tadını başka besinlerle karıştırarak vermeyi denediniz mi?
Kendinizi de suçlamayın, çocuk bunlar, böyle böyle büyüyecekler.

emiyorsa bol bol emzirin.
su verin.
pirinç lapası olabilir ama patates yese iyi olurdu.
haşlanmış patatesi az yoğurtla ezip verseniz?

Geçmiş olsun.
Olmuş artık yapacak bir şey yok. Aşı olsaydı yine mikrop etkisini gösterirdi ama hafif atlatırdı.
Yememesi çok normal. Bence hastaneye yatış yapın. Onu serum toparlar.

Rota Virüsü Nasıl Tedavi Edilir?
Tedavi, kaybedilen sıvının yerine konmasıdır. İshalin şiddetine göre şeker-tuz solüsyonlarının (ORS preparatları) hekim önerisine uygun olarak verilmesi elektrolit kaybını yerine konmasına yardımcı olur. Çocuğun yaşı uygunsa yoğurt, patates, muz, pirinç lapası gibi besinler verilebilir.

Üzülme canım , bazen aşı olsa dahi yine de hastalık olabiliyor. Geçmiş olsun, Allah tez vakitte şifa versin

Geçmiş olsun. Tez zamanda düzelir inşallah. Ancak rota olup da hastanede neden yatırmadı dr anlamadım.

Ablamın 2 çocuğu da aşı olduğu halde hastalığı geçirdiler 10 gün hastanede yattılar. Benim kızım aşı olmadı ama hasta olmadı.

Demem o ki aşı yaptırmasanız da olacakmış belkide. Bunun pişmanlığını yaşamayın.

Çok geçmiş olsun. Kızım da olmuştu,sonra ondan anneme geçti.dikkat edin bulaşıcıdır. Kardeşi varsa iyi koruyun. Bol sıvı almalı,çok sıvı kaybedeceği için halsiz kalabilir.su icmiyordur meyve suyu içebilir.anneme ve kızıma serum takılmıştı.1 hafta kadar sürdü iyilesmeleri

Çok geçmiş olsun. Kızım da olmuştu,sonra ondan anneme geçti.dikkat edin bulaşıcıdır. Kardeşi varsa iyi koruyun. Bol sıvı almalı,çok sıvı kaybedeceği için halsiz kalabilir.su icmiyordur meyve suyu içebilir.anneme ve kızıma serum takılmıştı.1 hafta kadar sürdü iyilesmeleri

canim cok gecmis olsun.kendini suclama ilk kizim 4.5 yasinda ona yaptirmistim asi 2. Kizim 2 yasİnda tam 2 aylikken tayinim cikti esimden farkli bir ile o kosturmacada zamanini kacirdim yaptiramadim kucuk kizima yani.1 ay once kucuk kizim rota virusune yakalandi ondan ablasina gecti asisi olmasina ragmen.dr bir ilac verdi ssk karsilamiyor ozel aliyorsunuz fiyati yanlis hatirlamiyorsam 35 tl gibi birseydi 5 gun kullaniliyor sanirim ama bize cok iyi geldi sizde danisin isterseniz doktorunuza tekrar gecmis olsun

Son düzenleme:
Aşı bile olsa bu hastalığı geçiriyorlar ama aşışız daha ağır geçiyor .
Geçmiş olsun ,anne sütü alıyorsa bol bol emzirebilirsin,su verebilirsin ,probiyotik olduğu için yoğurt iyi gelebilir ama yemiyorsada zorlama yediği kadar
Ve ev halkı olarak sizde dikkat edin bulaşıcı bir şey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…