Annelere soru

• Konu Sahibi Konu Sahibi CeYz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Çocuklarınıza balık yağı veriyor musunuz?

• Ankete Katılan
    32
Ne kullanıyosun ipek,eylülde doktor bize immuzinc diye birşey yazdı almamıştım hala emiyo zaten ama önümüz kış ya korktum
canım ben aşağıdakini kullanıyorum. Reklam yapma gibi bir niyetim asla yok. Burada birbirimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. Marka yasak ya hani çıkışanlar olursa diyeyim dedim.:KK48:
Geçen sene keşfettim bunu ben ve gerçekten kızım yatak döşek yatmadı. Bu sene ilk işim bunu almak oldu. SAdece kışın veriyorum zaten. Ama senin oğluşuna fazla mı gelir bilemedim. Prospektüsüne bakmak lazım yaş sınırına.
21022015102813_large.webp

canım ben aşağıdakini kullanıyorum. Reklam yapma gibi bir niyetim asla yok. Burada birbirimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. Marka yasak ya hani çıkışanlar olursa diyeyim dedim.:KK48:
Geçen sene keşfettim bunu ben ve gerçekten kızım yatak döşek yatmadı. Bu sene ilk işim bunu almak oldu. SAdece kışın veriyorum zaten. Ama senin oğluşuna fazla mı gelir bilemedim. Prospektüsüne bakmak lazım yaş sınırına.
Eki Görüntüle 1664415

Zayıf diye bundan da yazmıştı doktor almıştık ama pek icmedi kustu falan, ama o kilo almaya yönelik olan çeşidiydi sorayım bunu da

Bir doktorun yazısını görmüştüm, "Şimdi öneriyorlar ama 5-10 yıl sonra herşey gibi onun da bir zararı,yan etkisi çıkar" yazmış. Ben kullanmamaya devam edeyim en iyisi. Kızımda kefir kullanıyordum,hiç hastalanmamıştı o dönem hem de yoğurttan sütten daha faydalı. Kefir de öneririm canım. Mayasını bulabilsem tekrar başlayacağım ben de.
Ben de kefire alıştırmaya çalıştım ama başarılı olamadım. Kızım içmedi. Hatta kendim mayalamaya çalıştım olmadı.
Bir de ben çok şanslıyım ki kızım abur cubura düşkün değil hatta hiç istemez bile.
Markete gideriz "istediğin bir şey var mı derim?" ya laf olsun diye alır "sonra yicem" der ya da almaz bir şey.
Akşam ben inanılmaz servis yapıyorum bizimkilere.
Yemekten sonra çay demliyorum. Eşim içer. Kuru incirin arasında ceviz koyuyorum. Kızım çok seviyor, biz de yiyoruz. Sonra biraz badem veya kaju fıstığı. Dönüşümlü..
Arkasından süt ısıtıyorum hepimiz içiyoruz veya portakal suyu.
Meyveyi gündüz annem yediriyor, o yüzden akşam pek aramıyor, vakit de kalmıyor zaten.

Bunlar sonradan çıkan ve Pazar geliştikçe çoğalan şeyler.Sonuçta kimyasal ve raf ömrü uzun şeyler. Ben doğal yoldan beslenmesi taraftarıyım.
Canim kis surubu ne ilk defa duydum

Yalnızca kızıma kışın şu an başlamış durumdayım kış şurubu veriyorum. Geçen sene keşfettim bunu ve cidden antibiyotik kullanmadan ve hatta ağır hasta olmadan atlattık kışı. Geçen sene bir şişe içti. Ama balık yağı, multi vitamin bilmem ne vermiyorum. Güvenmiyorum.

Ben kızımda kullandım, keşke kullanmasaymışım. İştahsız bir çocuktu ve iştahını açsın diye kullandım. Kızıma kilo aldırdı ve hala biz o kiloları veremiyoruz maalesef. Hatta bir keresinde doktor küçükken balık yağı verdin mi diye sormuştu. Oğluma kullanmadım hiç doktorda tavsiye etmedi zaten, oğlum balık yemeyi seven bir çocuk onda sıkıntı yaşamıyorum.

Zayıf diye bundan da yazmıştı doktor almıştık ama pek icmedi kustu falan, ama o kilo almaya yönelik olan çeşidiydi sorayım bunu da
Ben doktor tavsiyesi olmadan almıştım. Eczaden bir şey alacaktım gözüme çarptı tam da kış giriyordu ki antibiyotikten nefret ederim. Aradığım şeydi belki de denedim. Kilo aldırmadı bize ki o bazlı değil.

Ben kızımda kullandım, keşke kullanmasaymışım. İştahsız bir çocuktu ve iştahını açsın diye kullandım. Kızıma kilo aldırdı ve hala biz o kiloları veremiyoruz maalesef. Hatta bir keresinde doktor küçükken balık yağı verdin mi diye sormuştu. Oğluma kullanmadım hiç doktorda tavsiye etmedi zaten, oğlum balık yemeyi seven bir çocuk onda sıkıntı yaşamıyorum.
aslında bu tür şeyler kilo aldırmaz. İştah açar ve çocuk daha çok şey yer. Yanlış beslenme sonucu kilo alır çocuk. Çok fazla unlu şeyler yemişse almıştır. Ama zaten onun kalorisi ne ki..

Ben doktor tavsiyesi olmadan almıştım. Eczaden bir şey alacaktım gözüme çarptı tam da kış giriyordu ki antibiyotikten nefret ederim. Aradığım şeydi belki de denedim. Kilo aldırmadı bize ki o bazlı değil.

Nutrigenin bir dolu çeşidi var bizimki seninkinden değildi ama içeriği güzelmiş alıcam

Olabildiğince doğal beslenme taraftarıyım, takviye olarak satılan şeylerede onay dahi verilmiş olsa şüpheyle yaklaşan bir yapım var. O yüzden kullanmadım, onun yerine taze balık düşünürüm :)

aslında balıkta da ayrı bir problem var.
ağır demir içerebiliyor.
CuteMom CuteMom gibi küçük balıklar tercih edilebilir bunun için.

aslında bu tür şeyler kilo aldırmaz. İştah açar ve çocuk daha çok şey yer. Yanlış beslenme sonucu kilo alır çocuk. Çok fazla unlu şeyler yemişse almıştır. Ama zaten onun kalorisi ne ki..

Evet iştah açıyor ve daha fazla yemek yeme isteği doğuyor çocukta. Doktorun bana söylediği şey küçükken balık yağı kullanan çocuklarda ileriye dönük kilo sorunları çıkıyor karşımıza ve balık yağından uzak durun demişti. Doktordan doktora da fark edebiliyor tabii ki. Kimi onaylıyor kimi de bizim doktorumuz gibi uzak durun diyor.

aslında balıkta da ayrı bir problem var.
ağır demir içerebiliyor.
CuteMom CuteMom gibi küçük balıklar tercih edilebilir bunun için.
Allahtan henüz balığa hormon bulaştırmadılar da rahatça yenebiliyor.
Yakında onu da alırlar elimizden.
Benim de çok canım çekiyor son günlerde ama yapması bir dert, kokusu bir dert.

çevremde de balık yağı kullandığı için kilo alan çocuk çok. kızınız kaç yaşında kilo almaya başladı? oğlum on yaşında beş yıldır kullanıyorum her yıl biraz daha zayıflıyor :) gerçi elimde şurup bitince başka almayacağım

Evet iştah açıyor ve daha fazla yemek yeme isteği doğuyor çocukta. Doktorun bana söylediği şey küçükken balık yağı kullanan çocuklarda ileriye dönük kilo sorunları çıkıyor karşımıza ve balık yağından uzak durun demişti. Doktordan doktora da fark edebiliyor tabii ki. Kimi onaylıyor kimi de bizim doktorumuz gibi uzak durun diyor.
ya aslında doktora bakarsan bir çoğu bir ürünü pazarlamaya adamıştır kendini. Mesela yeni doğan doktorları Milupa'nın eşantiyonlarını verir gibi. Eğer ticari bir kaygısı yoksa adamın tarafsız kalır ya da bir şey söyler. Ama bence annelik sadece doktor tavsiyesi dinlemek değildir.
Doktorlar bazen gereksiz veya alakasız şeyler yazabiliyorlar. Ben o yüzden almadan önce eczade didik didik prospektüsünü okuyorum.

çevremde de balık yağı kullandığı için kilo alan çocuk çok. kızınız kaç yaşında kilo almaya başladı? oğlum on yaşında beş yıldır kullanıyorum her yıl biraz daha zayıflıyor :) gerçi elimde şurup bitince başka almayacağım

Kızım şu an 12 yaşında 5-6 yaşlarında kullanmaya başladım yaklaşık 2 yıl kullandım. O dönem çok hoşuma gidiyordu iştahı açılmıştı, yemeğini itirazsız yiyordu ama hala sıkıntısını çekiyoruz maalesef.

1 kez vermeye çalıştım ama sevmedi bende uzatmadım.
Doktorumuz bize tavsiye etmediği içinde tekrar başlamadık.
Bir eksiklik oldu mu derseniz de hayır maşallahı var

Allahtan henüz balığa hormon bulaştırmadılar da rahatça yenebiliyor.
Yakında onu da alırlar elimizden.
Benim de çok canım çekiyor son günlerde ama yapması bir dert, kokusu bir dert.

aaa bana balık nedense daha kolay geliyor :)
çünkü kızartma veya ızgara ise eşim yapıyor :)
ben fırında yapıyorum sadece. fırında olunca koku olmuyor.
büyük balık fırında çok kolay da, küçük balığın temizleme işi falan biraz vakit alıyor.

balık yesek de oğluma balık yağı veriyorum ben. kendim de kullanıyorum.
kendimde faydalarını görebiliyorum zaten. çocuklar için ise güvendiğim doktorlar önerdiği için kullanıyorum.

Kadesa kanserojen maddeler içeriyor yazınca biraz araştırayım dedim. O haber aynı gün bütün gazatelerde yayınlanmış. Çok inandırıcı gelmedi bana. bir de her üründe olduğu gibi bunda da markaya ve üretim şartlarına dikkat etmek gerekiyor. Uluslararası onay veren kurumlar var, bu onayların alındığına bakmak gerekiyor. En önemlisi de balık yağı diye satılıyor ama içinde balık yağı oranı az, diğer yağlardan koyulmuş, bu da diğer yağlardan fazla tüketime yol açabiliyor.

Evet doktorlar onermiyor onun yerine temiz bir balikci bulun cinkosundan arinmis balik yedirin.Buyuk baliklar tercih etmeyin ozellikle sakin ton baligi yedirmeyin cocugunuza link vermek yasak sanirim ogrenmek isteyen olursa link atabilirim ama sakin yemeyin yedirmeyin

Back
X