Annelerin Erkek Evlat Düşkünlüğü

Yazmak isteyipde yazmaya varamadigim konu😔
2 erkek kardesim var annemle babam ayri annem bir erkek kardesimle yasiyo. Ama her isini ben gorurum.
Diger kardesim benim yasadigim seyi yasadi, ayrilik. Ama ben cok zor yollardan gectim bir cocukla ayrildim, ayri evde yasadim Maddi manevi yikintidaydim ama birgun bana "kizim iyimisin bosanma davan nasil gidiyo ne durumda gececek atlatacaksin" demedi ama abim ayrilirken dizlerine vurdu ogluyla oturdu agladi ona cok destek cikti, ne dersek onun psikolojisi bozuk dedi. O arada bende tam 10 yil sonrasindan 2.evliligimi yapiyordum burnumdan getirdiler. Esim cok iyi tam 10yildir bekledigim es hayali buydu ama annem hep soguk davraniyo cunku esim ugursuzmus o gelmis abim ayrilmis vs vs...
Su son 1aydir artik takmiyorum hic karismiyorum cunku dedigim hersey yanlis onlarin gozunde. Ayrilali 1bucuk yil olmus evliligi dusunuyo, ki buna bence hic hazir degil, 25 bilezik istiyomus kiz tarafi dugunu cok ozel istiyomus tanismayi restoran kapatma yapacakmis falan asiri uclarda. Ben uyardigimda sen kiskaniyosun evlenmesini istemiyosun gibi agir seyler soylediler. Artik bu laflardan sonra hic biseye karismamaya karar verdim oturup izlicem, ki suanda oyle yapiyorum
Onlarla gorusuyorum ama artik karismicam kararlarina yaptiklarina...
Cok uzucu gercektende 😔
İnşallah bundan sonra mutlu olursun boşver aileni senin kıymetini anlarlar ama iş işten geçtikten sonra

Evet ama bazı aileler gerçekten hak ediyor mesela ben babama ilerde zor durumda olursa sahip çıkmayı düşünmüyorum isterse sokaklarda yatsın.Ama siz ailenize kızmayın onların yetişrilme tarzı kafa yapısı bu ama sonradan kızların değerini anlıyorlar .
Ben de bazen atanıp gittikten sonra hiç arayıp sormayacagim diyorum.

Değişmiyorlar inan üstelik kendi oğullarının yükünü birde sana atmaya çalışıyorlar erkek kardeşime sırf bu ay 2 bi tl gönderdim işi gücü var ama paranın kendisinimi ağzına atıp yiyor napıyor bilmiyorum dedemden anneme kalan 500 bin civarı nakit parayı da annem oğluna yedirmiş şimdi babamın mirası var kızkardeşim asla ona verilmiycek bişey diye tutturdu benim son zamanlar da en delirdiğim konuyu açmışsın anlat anlat bitmez nefret ediyorum artık kendi annemden ya
Çoğumuz bu konudan muzdaribiz.Boyle gelmiş böyle gider demeyelim,en azından biz farklı bir nesil için mücadele edelim.İnsan çok kırılıyor,üstelik en yakınlarımız bizde böyle yaralar açıyor.

Ağzına mıçardım ben.
Benimde anneme sizin gibi davranılmış istemedigi adamla evlendirilmis sonuç annemle babam boşandılar ve annem ananeme sana bisey olursa asla bakmam o kayırdığın oğulların baksın asla bakmam diyo beni evden göndermek için evlendirdiniz diyo yuzune karsi
İçinde tutmaması en iyisi,içte tutulan her şey insanı hasta ediyor.

Malesef anlıyoruz. Brnım hıc oyle bı aıleım olmadı babam dedem amcalarım annem daha cok kız cocugu severler bana erkekler daha cok duskunler ayrımcılık degıl ama benı daha cok korumaya mutlu etmeye calıstılar hep. Oyle bı aılem olsaydı bende onları gormezden gelırdım ne yaptılarsa okadar evlatlık yapardım neden dedıklerındede her fırsatta soylerdım. Gormezlıkten geleceksın cunku yapacak bısey yok o yuzden vur yuzlerıne zaten bırgun hata ettıklerını anlayyacaklar. Nekadar cok gorduysem oyle aıle bın pısman oldular. Kendı esın cocugun varsa onlarla mutluluguna bak yoksa hayatına bak umursama
Evli değilim ancak evlenirsem nasıl bir anne olmam gerektiğini daha iyi biliyorum artık.

En gelişmiş bölgelerde bile var bu durum maalesef, İçgüdüsel bir şey mi anlamadım hep bir kız çocuğuyla kendini kıyaslama, kısıtlama, erkek çocuğuna düşkünlük. Bizde de var aynı durum. Ben çalışır kazanırım ev masraflarına harcanır abim bir şey alacak olsa aman oğlum para sana lazım olacak. Değer gördüğüm kadar değer veriyorum artık ben de, siz de öyle yapın. İleri de değer verdiklerinden gerekli değeri göremediklerinde onlarda anlayacaklar kaybettikleri değeri.
Ben de bunu uygulamak istiyorum,onlar degismiyorsa ben değişecegim.

Tepkisiz kalma canım. Tepkini de rahatsızlığını da belli et. Dile getir. Konuş söyle. Emin ol bir gün anlayacaklar. Oğullarından darbe gördüklerinde kızların kıymetini anlıyorlar. Erkek kardeşim de, abim de yok belki seni anlayamam ama etrafımda arkadaşlarımdan senin durumunu yaşayan çok var. Sen ne yaparsan yap değişmeyecekler ama içinde kalacağına vur dışarı onlar değişmese bile sen rahatla..

Tepkisiz kalma canım. Tepkini de rahatsızlığını da belli et. Dile getir. Konuş söyle. Emin ol bir gün anlayacaklar. Oğullarından darbe gördüklerinde kızların kıymetini anlıyorlar. Erkek kardeşim de, abim de yok belki seni anlayamam ama etrafımda arkadaşlarımdan senin durumunu yaşayan çok var. Sen ne yaparsan yap değişmeyecekler ama içinde kalacağına vur dışarı onlar değişmese bile sen rahatla..
Söyledikçe üzülüyorum,nolur beni anla diye yakalarına yapismaktan cabalayip hep başa sarmaktan korkuyorum.Öyle tepkisiz kalmak istiyorum ki onlar dönüp sasirsinlar buna nasıl da sessiz kaldı diye.

Söyledikçe üzülüyorum,nolur beni anla diye yakalarına yapismaktan cabalayip hep başa sarmaktan korkuyorum.Öyle tepkisiz kalmak istiyorum ki onlar dönüp sasirsinlar buna nasıl da sessiz kaldı diye.
Bu konuda o kadar haklısın ki... Ama ne yaparsan yap anlamayacaklar taa ki zamanı gelip erkek çocuklarından af edersiniz kazık yiyene kadar....

Herkes aynı değil. Sizin aileniz bana göre bu konuda cahil.
Benim bir oğlum bir kızım var
Eşimle konuşuruz hep, erkek bir şekilde başının çaresine bakar, kızımızı okutmalıyız, geleceği garanti olmalı diye. Tabi ki bu oğlumun eğitimine önem vermiyorum anlamında değil, yanlış anlaşılmasın.
Ama kızımın eğitimi daha da önemli bana göre.
Malesef bu ülkede kadin olmak çok zor. Asıl kiz çocuğuna hayat kurmak lazim ki, Allah korusun manyak bir eşe denk gelirse ona muhtaç olmasın.

Ben de söylüyorum yanlış yaptığını ama bana küsüyor bu sefer.
Annem de olsa ,boyle davraniyorsa kuserse küssün soylerim.Evlat ayirmamayi ogrensin.O bastacı ettigi ogluyla fena halde sınanir bunu hic akil edemiyor mu?Benim oglan kardesim anne babami oyle uzdü ki,ayırsalardi basindan beri simdi yüzlerine vururdum.Allahtan yapmiyorlardi da ,şimdi 4 elimle sariliyorum kardesimin bu ihmal ettigi zamanda. Herkes ne ekerse ,onu bicer.

Herkes aynı değil. Sizin aileniz bana göre bu konuda cahil.
Benim bir oğlum bir kızım var
Eşimle konuşuruz hep, erkek bir şekilde başının çaresine bakar, kızımızı okutmalıyız, geleceği garanti olmalı diye. Tabi ki bu oğlumun eğitimine önem vermiyorum anlamında değil, yanlış anlaşılmasın.
Ama kızımın eğitimi daha da önemli bana göre.
Malesef bu ülkede kadin olmak çok zor. Asıl kiz çocuğuna hayat kurmak lazim ki, Allah korusun manyak bir eşe denk gelirse ona muhtaç olmasın.
çok doğru düşünüyorsunuz.

Sevgili KK kadınları,anlatacağım hikaye belki birçoğumuzun hikayesi,birçoğumuzun yarası.Nedendir bilinmez bu toplumda kız çocukları hep ikinci planda,evin misafiri olarak görülmekte.Evin derdini,tasasını yüklenmek hep kız çocuklarının omzunda,aman erkek çocuğu bir şeyi duyup üzülmesin.Onun istekleri hep olsun,kız çocukları azla yetinmeyi öğrensin.Şehirdışında üniversiteyi kazandığımda annem-babam biz seni şehirdışında okutamayız derken erkek kardeşim kazandığında annem" gerekirse evi satar,onu okuturuz." demişti.Kırgınım bana ve kızkardeşime gösterilmeyen ilgiye,sevgiye,değere.Onları değiştiremeyeceğimi anladım,ne kadar anlatsam da annem anlamayacak?Peki ya ben nasıl değişeceğim?Nasıl görmemezlikten,duymamazlıktan geleceğim?Tepkisiz kalmak istiyorum ama nasıl yapacağımı bilmiyorum.Sizlar nasıl tepkisiz kalmayı başarıyorsunuz?
Malesef her ailede var.. Hasta olduklarında sıkıntıya düştüklernde hep ben koştum ama sonuç babam üç katlı ev yaptı hepsini abime verdi maddi olarak hep destek oldu sorsan asla ayrım yapmazlar sen kıskanç olursun fesat olursun ☹️😏

Annem de olsa ,boyle davraniyorsa kuserse küssün soylerim.Evlat ayirmamayi ogrensin.O bastacı ettigi ogluyla fena halde sınanir bunu hic akil edemiyor mu?Benim oglan kardesim anne babami oyle uzdü ki,ayırsalardi basindan beri simdi yüzlerine vururdum.Allahtan yapmiyorlardi da ,şimdi 4 elimle sariliyorum kardesimin bu ihmal ettigi zamanda. Herkes ne ekerse ,onu bicer.
bunu er geç anlayacak bir gün.

Malesef her ailede var.. Hasta olduklarında sıkıntıya düştüklernde hep ben koştum ama sonuç babam üç katlı ev yaptı hepsini abime verdi maddi olarak hep destek oldu sorsan asla ayrım yapmazlar sen kıskanç olursun fesat olursun ☹😏
Annem bana da kardeşini kıskanıyorsun der.Kendilerini haklı buluyorlar.

Annenleri değıstiremezsin. Tepkini tabiki koy ama cok buyuk bir degisim bekleme.

kendin demissin anneme de boyle davranmışlar doğru olanı bu zannediyor diye.

Bu zinciri sen kıracaksın. sen kendi kızın olduğunda ona öyle davranmayacaksın.

Ben de sinir olurum oğluşum da oğluşum diyen annelere. her yerde de gorusumu dile getiririm.

Kendini ezdirmeyip kendi kızına adaletli davranmaktan başka yapacağın bir sey yok malesef.

Annenleri değıstiremezsin. Tepkini tabiki koy ama cok buyuk bir degisim bekleme.

kendin demissin anneme de boyle davranmışlar doğru olanı bu zannediyor diye.

Bu zinciri sen kıracaksın. sen kendi kızın olduğunda ona öyle davranmayacaksın.

Ben de sinir olurum oğluşum da oğluşum diyen annelere. her yerde de gorusumu dile getiririm.

Kendini ezdirmeyip kendi kızına adaletli davranmaktan başka yapacağın bir sey yok malesef.
çok haklısınız,daha fazla şey yapmak isterdim ama onları değiştiremem.

Sevgili KK kadınları,anlatacağım hikaye belki birçoğumuzun hikayesi,birçoğumuzun yarası.Nedendir bilinmez bu toplumda kız çocukları hep ikinci planda,evin misafiri olarak görülmekte.Evin derdini,tasasını yüklenmek hep kız çocuklarının omzunda,aman erkek çocuğu bir şeyi duyup üzülmesin.Onun istekleri hep olsun,kız çocukları azla yetinmeyi öğrensin.Şehirdışında üniversiteyi kazandığımda annem-babam biz seni şehirdışında okutamayız derken erkek kardeşim kazandığında annem" gerekirse evi satar,onu okuturuz." demişti.Kırgınım bana ve kızkardeşime gösterilmeyen ilgiye,sevgiye,değere.Onları değiştiremeyeceğimi anladım,ne kadar anlatsam da annem anlamayacak?Peki ya ben nasıl değişeceğim?Nasıl görmemezlikten,duymamazlıktan geleceğim?Tepkisiz kalmak istiyorum ama nasıl yapacağımı bilmiyorum.Sizlar nasıl tepkisiz kalmayı başarıyorsunuz?
benzer bi kafa yapısı bzde de var evlat kayırma gibi.. ben ailemle pek görüşmüyorum küs degiliz ama öle birbirmize gelip giden insanlarda degiliz artık... araya sogukluk giriyor yaşananlardan ötürü..
simdi bende hamileyim kız mı erkek mi bilmiyorum ... Benim ve eşimin gönlünden geçen kız erkek olsada kız olsada el üstünde tutulcak.. gram farklı olmıcak bizim için.. cogunluk erkek evlat diye yanarken biz öncelik insallah kız sonra erkek olur diiyoruz :) annemin babamın yaptıgı hataları hic yapmıcam bana cok büyük ders oldu.. evli degilsen ilerde evlenip kendi düzenine geçtiginde bambaska olacaktır, şimdilik yapacak pek birsey olmuyor malesf..

Back
X