• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

annelerin yakasini birakmayan bebekler

nilxx

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Mart 2015
38
22
8
42
arkadaslar merhaba oglum 35 haftalik dogdu kolikti ve gida alerjisi vardi bu hayatta ihtiyaci olan tek kisi oldugumu dusundum isten ayrildim sabahlara kadar uyumadan 6 ayi bitirdik ama kucaga oyle alismisti ki 10 aylik olup emekleyene kadar kucagimdan inmedi biraktigim an morarana kadar aglardi ha sabir emekleyince duzelir dedim bu arada ne yemek ne is yapamadim haftada 2 gun annem gelip haftalik yemeklerimizi temizligimizi yapip giderdi Allah bin kere razi olsun bu kadar rahat olusuma bakmayin o donem tum sosyal hayatimin bittigi icin evden disari cikamadigim icin saclarimi bile tarayamadigim icin aldigim ve stresten veremedigim kilolarim icin herseyden onemlisi bebegimin alerjik sorunlari icin depresyon noktasina gelmistim.bebegim 10 aylik olup emeklemeye basladiginda nereye gitsem pacamdan tutup beni al diye agliyordu anladim ki rahat bir nefes almam icin okula fila gitmesi gerekiyordu babasi aksam geldiginde bile yakami birakmiyordu tek arkadasi tek oyuncagi benim bu durum beni gitgide asabilestirdi birakin etrafi toplamayi kendi ozel bakimimi yapamaz oldum banyoya girwmiyorum afedersiniz ama wc ye dahi beraber gidiyoruz yemek yemem icin uyumasi lazim ama parke gicirtisina bile uyaniyor:( sabrettim yurusun duzelir dediler suan oglum 14 aylik 12 aylikken yurudu sukur fakat dunya oyuncagi onune ser oynamiyor tv izle izlemiyor devamli miz miz miz pacamda benle oyna is yapma diyor cookk bunaldim coookkk etrafimdaki bebekleri gorunce nerede hata yapiorum diyorum arkadaslarim iste yapiyor yemekte sinemaya bile gidiyor ben hala yeni dogurmus gibiyim. bagirma asi olur aglatma gunah e ben ne olacagim ne olur benim durumumda olan arkadaslar siz ne yaptiniz duzelir mi tavsiyeniz var mi cok yoruldum cok bunaldim sukurler olsun Allah cc onu bana verdi ama ben kayboldum sanki eski benden eser yok duzelir mi :(

yani artik biraz daha bagimsiz olmasi gereken bi ayda tam kesfetme ayi ama neden bu kdr bagimli bilemedim yasiti bi oyin arkadasi yok mu etrafinizda yada esiniz yardimci olmuyor mu
haftasonu bigun bakabilir yada annenize birakabilirsiniz bikac saatligine sizde kendinize vakit ayirabilirsiniz kendinzi daha iyi hissedersiniz nedenn hoslaniyorsaniz onu yaparsiniz

Allah Allah bi psikologa yada norologa goturdunuzmu yavrunuzu hangi bebek oyuncak oynamaz tvye bakmaz benim kizim 3 aylik simdiden gozunu ayirmiyor tvden hic istemesemde arada tvye birakip islerimi yapiyorum yada onune donence koydugumda satlerce ona bakip oyalanabiliyor normali bu diye düşünüyorum atlamayin lutfen psikoga götürün

yani artik biraz daha bagimsiz olmasi gereken bi ayda tam kesfetme ayi ama neden bu kdr bagimli bilemedim yasiti bi oyin arkadasi yok mu etrafinizda yada esiniz yardimci olmuyor mu
haftasonu bigun bakabilir yada annenize birakabilirsiniz bikac saatligine sizde kendinize vakit ayirabilirsiniz kendinzi daha iyi hissedersiniz nedenn hoslaniyorsaniz onu yaparsiniz

Kucağa alışmak diye birşey olduğunu düşünmüyorum. Çocuk kucak istiyorsa size ihtiyacı var demek ki. Kucağınıza alıyor olmanız ya da 7/24 yapışık olmanız da onunla ilgileniyor olduğunuz anlamına gelmiyor.

İhtiyacı olan ilgiyi sevgiyi şefkati bulamıyor demek ki...

Benim oğlum da çok zor bi çocuk, avukatım ama hamilelikte işi bıraktım ve oğlum da 2,5 yaşında olduğu halde işe dönemiyorum. Kreşe alışamadı vs...

Ama yakamı bırakmıyor diye bi cümle de kurmadım hiç. İlginç geldi yaklaşımınız...

Allah Allah bi psikologa yada norologa goturdunuzmu yavrunuzu hangi bebek oyuncak oynamaz tvye bakmaz benim kizim 3 aylik simdiden gozunu ayirmiyor tvden hic istemesemde arada tvye birakip islerimi yapiyorum yada onune donence koydugumda satlerce ona bakip oyalanabiliyor normali bu diye düşünüyorum atlamayin lutfen psikoga götürün
Bebege acidim resmen. 3 aylik ve tvye bakiyo. Yazik!

esim yardimci olmaya calisiyor fakat oynayacaksak ucumuz yoksa kabul etmiyor tv de izliyor ama bensiz izlemiyor yani 2 dak bulasiklari yerlestirene kadar oyalansin istiyorum ama izin vermiyor yanindan ayrilinca sanirsiniz ki olduresiye dovuyor biri oyle agliyor anneme bir iki defa biraktim bir hava alip geleyim dedim gelene kadar aglamis annem diyor ki kizim nefesi kesilecek sandim korktum diyor sanirim bir pedagogdan yardim almam gerekecek:(

Bebege acidim resmen. 3 aylik ve tvye bakiyo. Yazik!
Ay caniiim sagol bebegimde senin merhametine ihtiyac duyuyordu sagol. Anne degilsiniz sanirim evde yalnizim 15 20 dakika isim oldugunda renklerine bakip oyalanirken isimi yapıyorum sizde evlat sahibi olun goreyim polemik yaratmaya calismayin

Kucağa alışmak diye birşey olduğunu düşünmüyorum. Çocuk kucak istiyorsa size ihtiyacı var demek ki. Kucağınıza alıyor olmanız ya da 7/24 yapışık olmanız da onunla ilgileniyor olduğunuz anlamına gelmiyor.

İhtiyacı olan ilgiyi sevgiyi şefkati bulamıyor demek ki...

Benim oğlum da çok zor bi çocuk, avukatım ama hamilelikte işi bıraktım ve oğlum da 2,5 yaşında olduğu halde işe dönemiyorum. Kreşe alışamadı vs...

Ama yakamı bırakmıyor diye bi cümle de kurmadım hiç. İlginç geldi yaklaşımınız...
ihtiyaci olan sevgi ve sefkati verebilmek icin istifa ettim zaten ve bu yuzden bu kadar yiprandim sizin konuya yaklasiminiz cok daha fazla ilginc geldi bana elestirmeniz icin degilde tavsiyede bulunabilmeniz icin actim konuyu yakamdan dusmuyor derken mecaz bir anlatim soz konusudur sizin tabirinizle cok zor bir cocuk..

Her işi onunla yap

Yani bulaşık toplarken yanında olsun

Ona da ver iki kaşık vursun bir şeye

Çamaşırı birlikte katla mesela

Ya da beyazlar buraya bu kırmızı o Zaman şuraya diye hem iş yap hem çocuğu eğit

Yani attıkları kuru kucak çağı bitti birlikte oyun oynayıp işi de o araya oyun gibi sokuşturacaksın

Keşke eve kapanmasaydınız bebekle çıksaydınız her fırsatta.

Sizinki dışarda nasıl bilmiyorum tabii ama ben bazen sırf dinlenmek için çocuğu dışarı çıkarıyorum.

Hem size iyi gelir, hem ona.
tavsiyeniz icin cok tesekkur ederim fakat bebek arabasi istemiyor illaki kucagimda gezecek artan bel agrilarimdan dolayi artik sadece esim varken cikiyoruz disari tabiiki bana da cok iyi geliyor oglumada ama evde biraz rahatlamanin yollarini ariyorum.

Benimki de öyle olmaya başlıyo yeni yeni
Yürüyor ama ilgiyi illa benden istiyor
1 yaşında

sizin durumunuzda olsam bir an önce iş hayatına geri dönerdim.
yaşadığınız bu stres bir süre sonra çocuğa davranışlarınıza da yansıyacaktır (istemeseniz de)
kendinizi o noktaya getirmeyin, sabrınız ve tahammülünüz tükenmeden bakıcı/kreş ne düşünüyorsanız ayarlayıp işe ya da bir kursa falan başlayın.
çocuğunuzun her şeyden önce mutlu ve sağlıklı bir anneye ihtiyacı var ve siz bunları kaybetmek üzere gibi görünüyorsunuz.

Polemik olsun diye değil ama gerçekten işleriniz kalsın, bebeğiniz çok küçük.
Dönence de uzun süre sağlıklı değil.

kanguruda tasiyabilirsin sirtina koy acil islerini yap hem sana yakin olur hem de aglamaz sende isini yaparsin

Back
X