Annelerini çok düşünen(!) erkekler...

Kalk yardım edelim dese bu kadar zorunuza gitmezdi. Kendi otururken size is buyurmasi yanlis tabiki de. Bu erkekleri boyle yetistiren annelerden nefret ediyorum ev isleri kadinin gorevidir erkek oturur önüne bekler klasik bes para etmez ataerkil zihniyet iste. Yontarim diyosan devam et ama ugrasamam diyosan düzgün yetismis ev isinin aile isi oldugunu bilen biriyle ol.

Gelin kadar taş düşsün kafalarına.bu nedir arkadaş.acilen bu kaynanaların tükenmesi lazım
Gelinlerle uğraşmaktan kendi hayatlarina bakamıyorlar. Oğullarıyla evlenince devlet bizi onlarin evine hizmetci olarak atiyor sanki. Cok doluyum ilk musait zamanda konu acicam zaten konusmazsam sinirim.gecmeyecek

Burdaki kadınlar her zamanki gibi konu sahibine suc bulmuş. Vallahi inanılır gibi değil.

Paşazadenin anasının yorgunluğunu düşünme şekli "kalk anneme yardım et" ...

Tabiki o otururken ben onun annesine yardım ederim. Etmez miyim ? ederim.

Ama şu durumda o da benim anneme "ben başköşede otururken" yardım edecek.

Alternatifi şu "herkes kendi annesinin elinden tutsun. Misafire iş buyurmasın"

Ben denedim. 2.yöntem daha iyi çalışıyor.

Gelinlerle uğraşmaktan kendi hayatlarina bakamıyorlar. Oğullarıyla evlenince devlet bizi onlarin evine hizmetci olarak atiyor sanki. Cok doluyum ilk musait zamanda konu acicam zaten konusmazsam sinirim.gecmeyecek
'Oğullarıyla evlenince devlet bizi onların evine hizmetçi atıyor sanki' çok sevdim bu lafı.super tespit valla.Allah size de yardım etsin.

Burdaki kadınlar her zamanki gibi konu sahibine suc bulmuş. Vallahi inanılır gibi değil.

Paşazadenin anasının yorgunluğunu düşünme şekli "kalk anneme yardım et" ...

Tabiki o otururken ben onun annesine yardım ederim. Etmez miyim ? ederim.

Ama şu durumda o da benim anneme "ben başköşede otururken" yardım edecek.

Alternatifi şu "herkes kendi annesinin elinden tutsun. Misafire iş buyurmasın"

Ben denedim. 2.yöntem daha iyi çalışıyor.

Yok ben suç bulmadım vallah. Haklı dedim. Ki haklı. Herkes kendi annesine yardım etsin iyi fikir👍

herkes kendi dünya görüşüne uygun eş seçsin sorun çıkmaz,türk örf adetinde büyüğe yardım edilir,garip bir şey değil edersiniz etmezsiniz buda size kalmış,tavrınızı önceden göstermeniz de bana göre iyi olmuş

Geçen pazar kahvaltıya gittik annesine...
Ve bana dediği şu anneme yardım etsene..
Ha yardım edilir okey ama ben zaten başkasının evinde herhangi bir şeye dokunmayı sevmiyorum...

bunu da geçtim...
Ben de dönüp kendisine şunu dedim
Annene yardım etmek istiyorsan kalkıp yardım edebilirsin madem yorulduğunu düşünüyorsun...
Kendi yapmadığın şeyleri benden bekleme dedim..
Çünkü erkeklerdeki şu şeyi anlamıyorum kendisi bir tabak bile kaldırmaz ama bana dediği şeye bakın...

ama bir de ya acaba kadın çok mu yoruldu kısmı dert oldu içime
Çok mu tepki vermişim
Gayet normal. O şunu istiyor anneme gelin getirdim yardim etsin diye

Insan da biraz Allah korkusu olur.ogluşuna kıyamayıp kaç yaşında kadın sandalyeye çıkıp istediğini alıyor.ama elin kızına, anasının ne zorluklarla büyüttüğü kızına herşeyi yaptırmaya çalışıyor.ne haddineyse.
Her şeyi istememiş, raftan bir şey istemiş abartmayın :KK48:

Evet ben de kv demi sevmem ama utanırım hiçbşrseye el sürmesem
Sonuçta o da insan ve bizden büyükler
Erkekler kendilerinden kaç yaş büyük kayınvalideleri hizmet ederken hiç utanmıyorlar ama? o_O Bu utanma, insanlık, görgü vs sadcee kadınlara mı mahsus?
Konu sahibi erkekler yaya yaya oturuyor da biz kadınlar neden mecburuzu sorguluyor ama ifade edememiş bence.

Çay tabak onları taşıdım zaten o kadar değil ama dediğim gibi hazırlık aşamaları kesmeli doğramalı işler ki ben hiç anlamam
Domates salatalık doğramayı bilmiyorsun he:KK53:
E neden evlilik yoluna giriyorsunuz biri buyurur üşengeç diğeri doğrama kesme bilmez
Sevgili olarak takılın ömür boyu
Yoksa aç kalırsınız 🥴

Domates salatalık doğramayı bilmiyorsun he:KK53:
E neden evlilik yoluna giriyorsunuz biri buyurur üşengeç diğeri doğrama kesme bilmez
Sevgili olarak takılın ömür boyu
Yoksa aç kalırsınız 🥴

Niye ac kalsin, yamuk yumuk da olsa dograr.
Bu gozler gelini patatesi hafif kalin soyuyor diye beceriksiz diye dedikodusunu yapanlari az gormedi.
Kiz rahat etmemis, daha 22 yasinda, 2 aya evlenmeyecek zaten.

Niye ac kalsin, yamuk yumuk da olsa dograr.
Bu gozler gelini patatesi hafif kalin soyuyor diye beceriksiz diye dedikodusunu yapanlari az gormedi.
Kiz rahat etmemis, daha 22 yasinda, 2 aya evlenmeyecek zaten.
Önemli olan niyet
Okey kalkıp gerekirse yamuk yumuk doğrasaydı madem
2 aya değil belki 5 seneye evlenecek ne olacak bu sürede doğrama tekniklerini mi öğrenecek
Bazı insanlar kadın erkek eşitliğini çok farklı algılıyor aşırı duyar kasıyor
Ben (sevgilisi söylemeden) kalkıp yardım etseydi incileri dökülmezdi diyenlerdenim
Rahat edemediği yere kahvaltıya gitmek de ayrı enteresan.
Herneyse bu benim görüşüm

Erkekler kendilerinden kaç yaş büyük kayınvalideleri hizmet ederken hiç utanmıyorlar ama? o_O Bu utanma, insanlık, görgü vs sadcee kadınlara mı mahsus?
Konu sahibi erkekler yaya yaya oturuyor da biz kadınlar neden mecburuzu sorguluyor ama ifade edememiş bence.

Aynen. Annesi çalışırken eş oturunca ayıp olmuyor da kadın oturunca mı ayıp oluyor? Kaldı ki konu sahibi sevgilisinin davetlisi olarak gitmiş yani sevgilisi olmasa o evde işi ne? Tabi ki de sevgilisi oturuyorsa o da yanında oturacak. Annesi de bi zahmet kendi evinin işini yapsın. Benim yanıma gelen bir misafirim ben odada oturirken annemin yanında takılır mı hayır. Ben zaten bu eşin annesiyle uyumlu iş yapma zorunluluğu düşüncesinden nefret ediyorum.

Bence konu annesinin yorulması değil. Bak benim sevgilim sana yardım ediyor diye göze girme isteği. Evet biz kızıyoruz ama sosyal bir olgu olarak bakılırsa toplum onu, o zihniyete mahkum ediyor. Oturup düşünse belki fark edip yapmayacak ama kim oturup düşünüyor ki? Erkek, kadın, genç, yaşlı, eğitimli, eğitimsiz, köylü, kentli... düşünmeyen, vicdanıyla hareket etmeyen insanlar her yerde. O yüzden çocuğun lafı saçma olsa da cici görünme çabasından öte bir şey değil. Hem kendini hem sevgilisini cici göstermeye çalışmış. Konu sahibi de ileriye dönük tehditleri önleyici bir cevap vermiş, keşke ben de böyle olabilseydim :) tabii ki konu yardım etme meselesi değil, biraz yardımdan kimse kaçmaz ki o da kaçmamış

Ki ben mutfağa girsem hahaha kadın istemezdi bence cidden anlamıyorum bu işlerden

Ben size hak verdim ben yemek hazırlarken misafir yanıma gelse elim ayagima dolaşır ayrıca ne bilsin ne nasıl yapilcak

Ayrica misafir davet eden yemeklerini onceden yapsın hizmetini etsin bi zahmet
Yediğimizi toplayip bulaşıklara yardım etmek yeterli bence

Ne münasebet, bu işin emrivakisi olmaz... içinizden geliyorsa yaparsınız o ayrı... gelmiyorsa da kimse size böyle bir şey diyemez, siz haklısınız...
Ohh benim gibi düşünen biri çıktı ne alaka ya yok görgü bilmem ne
Her kadının yemek yapisi mutfak işi farklı ben başkasının evinde yapamıyorum
Sofra toplanir bulaşık (istenirse)yıkanır yeterli
Ben evime gelen misafirimden iş beklemem eşimden yardım isterim Çok ihtiyaç varsada

Back
X