Annelerini çok düşünen(!) erkekler...

Annem kızıyor deyip gezmeye gelmiyor mu ? Evlenince ne olacak çok merak ettim

tam da bunla alakalı konum var belki denk gelmişsinizdir gelmediyseniz göz atın isterseniz, çok irrite edici bi durum gerçekten.. ben biraz yontabildim sert çıkarak burdaki yorumlardan aldığım gazla :KK53:

Geçen pazar kahvaltıya gittik annesine...
Ve bana dediği şu anneme yardım etsene..
Ha yardım edilir okey ama ben zaten başkasının evinde herhangi bir şeye dokunmayı sevmiyorum...

bunu da geçtim...
Ben de dönüp kendisine şunu dedim
Annene yardım etmek istiyorsan kalkıp yardım edebilirsin madem yorulduğunu düşünüyorsun...
Kendi yapmadığın şeyleri benden bekleme dedim..
Çünkü erkeklerdeki şu şeyi anlamıyorum kendisi bir tabak bile kaldırmaz ama bana dediği şeye bakın...

ama bir de ya acaba kadın çok mu yoruldu kısmı dert oldu içime
Çok mu tepki vermişim
Ay bunları da dert etmeyin ya artık
Siz isterseniz nezaketen yardımcı olursunuz bıdur saygıdan o etmiyorsa oda onun edebidir ne bileyim saçma geldi herşeyide sorun etmeyin bence ya

Restoran a gider gibi oturup yemek yeyip, gerçekten hicbirsey e el sürmeden kalktiysaniz, zaten sizin notunuzu vermiştir sevgiliniz de kayınvalide arayınız da.

Bundan sonra da o kadar değer görürsünüz.
katılıyorum tek doğru yorum bu. kimsenin bir şey demesini beklemeden kalkmalıydınız yardıma nezaket diye bir şey var.

Yönlendirilmekten bende hiç haz etmem ama gittiğim yerde de ben durmam. Beni sayıp sofra kurmuşlar, iki tabak getirmek için düzen bilmeye gerek yok ki. Diyelim ki annenizin elinde çok yük var.ve o ağır taşırken eşiniz (erkek arkadaşınız) oturuyor. Demez misiniz anneme yardım et diye.

Çay tabak onları taşıdım zaten o kadar değil ama dediğim gibi hazırlık aşamaları kesmeli doğramalı işler ki ben hiç anlamam

Kadin yaptirmazdi zaten, adetten yardim edebilecegim bisey var mi diye sorsan iyi olurdu,yani isin usulu boyle..
Bana sevgilim dedi demedi degil..
Nezaketten sorulur

Ha yardım edilir okey ama ben zaten başkasının evinde herhangi bir şeye dokunmayı sevmiyorum...

bunu da geçtim...
Annene yardım etmek istiyorsan kalkıp yardım edebilirsin madem yorulduğunu düşünüyorsun...
Çünkü erkeklerdeki şu şeyi anlamıyorum kendisi bir tabak bile kaldırmaz ama bana dediği şeye bakın...

Çok mu tepki vermişim

Bende sevmem başkasının evinde iş yapmayı, kendi evimde de yapılmasını istemem mesela.

Hayır kalk anneme yardım et demekte nedir...

Ben asla etmezdim kalkıp mesela , içimden gelmeli.

kimse kimseye yapmak zorunda değil valla ister yaparsın ister yapmassın ve şimdiden alıştırırsan sonu gelmez daha çok isterler

Sende usulen yardım etseydin canım yani
Ne var bunda
Böyle şeyler yakınlaştırır müstakbel kayınvalideyle seni
Burda yardım etmek aslında o evi benimsemektir onun annesini
Kalk sen yap demek doğru değil
O yapar da sıkıntı yok da
İnsan ilişkilrri önemli
Misafir gibi durmak yanlış bana göre
Koskoca kadın bana hizmet niye etsin derim ben bende birşeyler yapayım göstermelik de olsa

O size söylemeden yardım etmeniz gerekiyordu onun iş yapıp yapmaması sizi bağlamaz misafir olarak gittiğiniz insan8n evinde zaten yardım etmeniz gerekiyor ki bu kv adayınız ve sizden büyük annenizin evinde oturup hizmet bekliyor musunuz ki orda bekliyorsunuz bence çok ayıp.

kız zaten tabak bardak getirdim masaya diyor
daha napsın Allah aşkına
çok istiyorsa oğlu yapsın kalanıda
bende kv gidince anca okadarını yapiyorum 15 yıllıkda evliyim
beni kahvaltıya çağrıyorsa bende hazır masaya gitmek isterim, ufak tefek dokunuşlara tabiki yardım ediyorum ama gidipde masayı ben harzılacaksam gitmem, kendi evimde hazırlar yerim zaten
bende davet edince iş beklemem kimseden
herkes formaliteden yardımlık edeyimmi diye sorar zaten gittiği yerde ama en fazla çay doldurup getirirsin masaya veya mutfaktan birşeyler taşırsın başka ne olabilir.

Kayınvalidem eltime laf sokmuştu. Kendi oğlu bulaşık yıkarken o oturmuş. Oğlu yorgunmuş yardım etseymiş. Bana anlattı bunları. Dedim ki niye kendi küçük oğluna laf sokmadın. Madem abisi yorgun o yapsaydı. Abisini önce kardeşi düşünecek elin kızın değil. Kalksaydı abisine yardım etseydi...

Neyse kapatalım bu konuyu dedi :KK70:

Adetten yardıma ihtiyacınız var mı deyip geçseydin keşke. Kayınvalide için değil, kimin evine gidersek ayip olmasin diye sorarim ben. Ha hic kimse tutupta sana büyük bir is vermez zaten. Sadece hazırladığı tabakları masaya fln götürürdün. Bence ayıp etmişsiniz, sevgilinizin böyle birşey söylemesine fırsat vermemeliydiniz. 2 tabak taşıyınca birsey olmaz korkmayın.

Sadece haklı olduğunuz yer, kendi oturduğu halde eş adayınızın size 'anneme yardim et' demesi. Hadi anneme yardim edelim dese daha uygun olurdu

İyi yapmışsın. Kahvaltıya katılan erkekler yardım etseydi, sen etmeseydin, cidden ayıp derdim. Ama söz konusu kadın olunca hemen işin ucundan tut, yardım et oluyor. Sen erkek arkadaşını davet ettiğinde, annene yardım etmeye çalıştı mı? Hiç sanmam. Bu erkek işi, kadın işi olayını böyle böyle aşarsak, ileride kız çocukları rahat eder. Toplum içindeki sistem, zaman içinde bu şekilde değişir işte.

Önemli olan ilk görüşmemiydi yoksa sık mı görüşüyorsunuz, hadi ilkse normaldir misafir hissetmeniz, aynı zamanda sevgilinde bunu böyle söylemeseydi iyiydi

bunu da geçtim...

Çok mu tepki vermişim
Eşinize söylediğiniz şeyde haklisiniz ama yardım etmemekte haksız,eşinizle beraber kalkıp yardımcı olsaydınız keşke,yabancı ev değil sonuçta

Back
X