anneleriniz evlat ayırır mı ayırırsa bu sizi yaralamaz mı

baloncu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Mart 2011
202
6
46
İstanbul
her anne öyle masallardaki şiirlerdeki gibi olmuyormuş.Yeni anlıyorum bunu .Annem yüzünden yıllardır gözümün yaşı kurumadı desem yeridir.küçüklüğümden beri ona aşırı düşkündüm .belkide etrafta güvenebilecek başka bir figür olmadığından .belkide onun en basit annelik görevlerini bile kafama kakmasındanona hep borçlu hissetmek zorunda olmaktan.
şimdi kendim anneyim aslında 9 yıldır anneyim ve o günden beri onu hiç sevmiyorum .bana yaptıklarını gözz göre göre evlaat ayırıp o benden sen babandan diye bunu açıklamasını - ben hüngür hüngür ağlarken hiç istifini bozmayıp daha fazla yapmasını ..
aslında bakıyorumda bir şey yazamıyorum o kadar doluyum ki içimi dökemiyorum dökiyim derken patlıyorum anlatamıyorum.
neyse evlat ayrımını artık kabul etmiyorum ve onu sildim .... siz olsanız ne yapardınız .....

yalnız değilsin benim malesef benim annemde öyle herkesin annesinin yaptığı şeyleri bizimki yapınca büyük lutuf gibi başımıza kakar onu bizden çıkarmaya çalışır
biz iki kardeşiz evlat ayırmaya gelince de o ana göre kimden çıkarı varsa onu göklere çıkarır diğerini aşağılacak yer arar

Allaha şükür ne annem ne babam hiçbirimizi birbirimizden ayırmadan büyüttü..ne başımıza kakan oldu fedakarlıklarını ne başka kötü bir davranışla karşılaşmadık çok şükür..Allah sabır versin sizlere,ben yaşamadığımiçin acaba yanlış anlamış olabilirmisiniz diyeceğim ama seninde çocuğun var ve şimdi çocuğuna yaptıklarınla annenin sana tavırlarını kıyaslayarak gidiyorsun..tabii annelerimizin bizleri büyüttükleri zamanla bizlerin şuanda herşeyi pratik bir şekilde ulaştığımız zaman arasında çok fark var..onların dönemi çok zorlu dönemlermiş..Allahım sizin çocuğunuzun mutlu yetişmesini sağlasın..ailenizin size yaşattıkları kolay olmamalıki sizin yüreğiniz hala kanıyor yinede ılımlı ve sabırlı olun ailenize çok tepkili olmayın onların zamanında neler yaşadığını da bilemeyiz..

benim annemde biraz farklıdır
ablam var ve eşinden ayrı olduğu için daha destek çıkmaya çalışıyorlar ablama
benim herşeyim yolunda gidiyor diye yardımda etmezler:DD
bana gayet normal geliyor bu ama başka konularda da biraz bencildir sağolsun
oğlum 3 yaşında ve birgün oğlumu alsın baksın hatırlamıyorum
ama çok severler bilirim...
artık okadar normal karşılıyorum ki herşeyiii
bence büyüklerimizin her yaptığını yargılayıp kendimizi ve onları huzursuz etmektense boşvermeyi bilelim biraz

Canım oluyor öyle yapılacak birşey yok. Benimde annemin favorisi ablamdır, kız evlendi hala ablam her hastalandığında, gelir onda kalır günlerce bakar kızına. Farklı bir şehirde yaşıyor bir de. Ben de ablamla aynı şehirde yaşıyorum. Benim evime sadece ablama geldiğinde bir saat uğrar onda da oturmaz ne kadar ısrar etsem de benim yaptığım işi beğenmez temizlik yapar sonra da gider.

Bende babamın favorisiyimdir hergün mutlaka beni arar babam bir saat konuşur, her istediğimi yapmaya çalışır. Ne kadar evlat ayırmıyoruz deseler de, her anne-babanın kendilerine göre daha ilgili davrandıkları bir evlatları oluyor galiba.

Ben tip olarak babama benzerim, ablam ise anneme.. Bizim ailede de böyle muhabbetler geçer. Mesela bir olay olur ben anneme kızarım, annem babama " bir şey söyle şu kızına, elimde kalacak" filan der.. Ya da bazen "Bu Ebru hastahanede karıştırmı noldu" diye dalga geçer.. Ve ya babama " o sana benziyor ya, senin kızın" der. Ama bunları ciddi olarak söylemediğini bende, babamda, ablamda, kendisi de biliriz. Takılır öyle diyerek.. Şuana kadar da ister madden ister manen bir ayrımcılık yaptığını görmedim, yapmaz da zaten.. Haaa yapmış olsaydı elbette ki çok yaralanırdım, kırılırdım, üzülürdüm, ağlardım...

gördüğüm şu ki genel olarak ayrımcılık dediğimi basit bir şey olarak algılanmış.
beni kandırıp paramı elimden alıp kardeşime vermek sürekli aşağılamak sürekli kardeşim için bir şeyler yapmaya zorlanmak ve hatta mecbur tutulmak malı mülkü ona satıp vermek bu arada kardeşimin durumu benden misliyle iyi bi de benim 2 çocuğum üstüne üstlük...
benim her şeyim hatta varlığım suçtur anlatamıyorum yaaa yaşayan gelsin yaşamayan mantık sınırlarına sığdürmaya çalışmamalı çünkü bir mantığı ve sebebi yok.
yaşayan anlar....

gördüğüm şu ki genel olarak ayrımcılık dediğimi basit bir şey olarak algılanmış.
beni kandırıp paramı elimden alıp kardeşime vermek sürekli aşağılamak sürekli kardeşim için bir şeyler yapmaya zorlanmak ve hatta mecbur tutulmak malı mülkü ona satıp vermek bu arada kardeşimin durumu benden misliyle iyi bi de benim 2 çocuğum üstüne üstlük...
benim her şeyim hatta varlığım suçtur anlatamıyorum yaaa yaşayan gelsin yaşamayan mantık sınırlarına sığdürmaya çalışmamalı çünkü bir mantığı ve sebebi yok.
yaşayan anlar....
Sende verme para neden veriyorsun

yaşayan anlar....

Yaşayan gelsin ne demek? O zaman başlığı ve içeriği ona göre yazacaktınız.. Yaşayanlar, bu durumda olanlar cevap yazsın diye.. Bura da herkes sizin başlıkta sorduğunuz soruya cevap vermiş, üstelik içerikte de "siz olsaydınız ne yapardınız" demişsiniz. Madem bir konu açılıyor ya doğru açın ya da açınca yorum yapanlara " yaşayan gelsin yaşamayanlar anlayamaz" vb şeyler söylemeyin.. Forumda herkes birbirine yardımcı olmaya çalışıyor..

biraz asabi yazmışsın ama yaşamayan şükretsin. hakikaten inanılır gibi değil yaşamayan anlayamaz dediğim o .nasıl insanı yaraladığı nasıl neden ben diye kendini suçladığını ...

artık konuşmuyoruz kendimide kullandırmıyorum ama hala acı çekiyorum alışamıyorum neden diye devamlı soruyorum en fenası üzülüyorum

yaşayan anlar....

Size göre basittir başkasına göre değildir. Herkes sizin yaşadığınızı birebir yaşamış olamaz zaten. Ayrıca kendi sorununuz hakkında birebir yorum almak istiyorsanız. Konunuzu ayrıntılı açıcaksınız.

biraz asabi yazmışsın ama yaşamayan şükretsin. hakikaten inanılır gibi değil yaşamayan anlayamaz dediğim o .nasıl insanı yaraladığı nasıl neden ben diye kendini suçladığını ...

Asabi yazmamın sebebi; konuyu açtıktan sonra yaşayan gelsin demeniz.. Burada herkes yardımcı olabilecek yorumlar yapmaya çalışıyor ve bunun üstüne sizin böyle demeniz çok kötü kaçtı.. Yoksa tabi ki yaşayan bilemez, nereden bilsin.. Ya da biz bilemeyiz sizin neler çektiğinizi nelerle uğraştığınızı ya da nelere tahammül ettiğinizi.. Haklısınızdır elbet ama ben, size burada yardımcı olmak isteyen insanlara karşı sizin böyle bir şey söylemenizi yanlış buldum.. Her neyse ben bunu sıkıntınızdan dolayı söylediğinizi düşünüyorum..

Onun dışında; artık canınızı sıkmayın.. Düşündükçe daha kötü olursunuz, düşünmeyin.. Psikolojik tedavi görmeniz bil gerekebilir bu tarz bir durumda..

yaşayan anlar....

Kesinlikle katılıyorum bunu sadece yaşayanlar anlar.Benim annem açık açık söylüyo diğer çocuklarını benden çok sevdiğini.Bir ablam var doktor birde benden küçük kardeşim var sınavlara türkiye derecesi geitiiriyor.Bense kendi yağında kavrulan bir tipim.Annem hep söyler eda hiç bana çekmedi diğer çocuklarımın yeri bende ayrı der.Sizcede mi böyle olmalı bir anne çocuğunun dersleri kötü!! ( ki sadece ona göre kötü) diye onu daha mı az sevmeli?
Ablam her haftasonu eve gelirdi üniversitedeyken o gelinceenvai çeşit yemek yapardın.Her gittiğinde 5 gün sonra geleceğini bile bile ağıtlar yakardın.. Ben de liseyi başka bir şehirde okudum fen lisesiydi yatılı sadece 15 tatil ve yaz tatillerinde gelirdim.Çok nadir eve gelirdim geldiğimde bi hoşgeldin kızım deyip sarılmak çok mu zordu anne?
Diğer çocuklarını elalemin yanında öve öve bitiremezken milletin yanında bana gerizekalı,hiç bir iş bilmiyo deyipher seferinde yerin dibine sokarsınya işte anne ben de böyyle senin yaptıklarını hiç tanımadığım insanlara anlatıp kendimi rahatlatıyorum.
Hani kardeşimle fb-gs maçı muhabbeti yapıyodukta ben sesimi yükseltince sen beni kardeşime bağırıyorum sanıp ''geber, bi gebersende kurtulsam ne var onu bile yapamıyosun geberemedin gitti'' dedin ya sen o an benim kalbimde sana karşı olan bütün sevgiyi sildin.
Kızlar kusura bakmayın ya ben çok doldum ama benim annem herkesin farkettiği şekilde yapıyor ayrımını.18 yaşındayım ama ilerde çocuğum olursa ben kesinlikle yapmayacağım.Benim ilerde çocuğum olursa kimse onun kaşıyla ,gözüyle,boyuyla ,kilosuyla ,başarısıyla vs vs dalga geçemeyecek (annem beni milletin yanında çok ezince herkes beni azme yetkisini kendinde buldu.) Bende geçmeyeceğim.
Siz benden daha şanslısınız tutunacağınız bir kızınız var ailenizi kurmuşsunuz.Kendinize ve kızınıza çok iyi bakın .a.s

Kesinlikle katılıyorum bunu sadece yaşayanlar anlar.Benim annem açık açık söylüyo diğer çocuklarını benden çok sevdiğini.Bir ablam var doktor birde benden küçük kardeşim var sınavlara türkiye derecesi geitiiriyor.Bense kendi yağında kavrulan bir tipim.Annem hep söyler eda hiç bana çekmedi diğer çocuklarımın yeri bende ayrı der.Sizcede mi böyle olmalı bir anne çocuğunun dersleri kötü!! ( ki sadece ona göre kötü) diye onu daha mı az sevmeli?
Ablam her haftasonu eve gelirdi üniversitedeyken o gelinceenvai çeşit yemek yapardın.Her gittiğinde 5 gün sonra geleceğini bile bile ağıtlar yakardın.. Ben de liseyi başka bir şehirde okudum fen lisesiydi yatılı sadece 15 tatil ve yaz tatillerinde gelirdim.Çok nadir eve gelirdim geldiğimde bi hoşgeldin kızım deyip sarılmak çok mu zordu anne?
Diğer çocuklarını elalemin yanında öve öve bitiremezken milletin yanında bana gerizekalı,hiç bir iş bilmiyo deyipher seferinde yerin dibine sokarsınya işte anne ben de böyyle senin yaptıklarını hiç tanımadığım insanlara anlatıp kendimi rahatlatıyorum.
Hani kardeşimle fb-gs maçı muhabbeti yapıyodukta ben sesimi yükseltince sen beni kardeşime bağırıyorum sanıp ''geber, bi gebersende kurtulsam ne var onu bile yapamıyosun geberemedin gitti'' dedin ya sen o an benim kalbimde sana karşı olan bütün sevgiyi sildin.
Kızlar kusura bakmayın ya ben çok doldum ama benim annem herkesin farkettiği şekilde yapıyor ayrımını.18 yaşındayım ama ilerde çocuğum olursa ben kesinlikle yapmayacağım.Benim ilerde çocuğum olursa kimse onun kaşıyla ,gözüyle,boyuyla ,kilosuyla ,başarısıyla vs vs dalga geçemeyecek (annem beni milletin yanında çok ezince herkes beni azme yetkisini kendinde buldu.) Bende geçmeyeceğim.
Siz benden daha şanslısınız tutunacağınız bir kızınız var ailenizi kurmuşsunuz.Kendinize ve kızınıza çok iyi bakın .a.s

oof of ne diyeyim Allah yardımcınız olsun, benim annem hepimize de kötü davranırdı:)) Gerçi küçük kardeşim tohumluk onu tepelerine çıkarttılar da. Anne babası gerçek anne baba olan insanlar anlayamıyor ki, yargılamak için demiyorum gerçekten de sevgiyle büyümüş insanlar aileden o özgüveni alıyor hayatta kolay yıkılmıyor, ama sevgisizlikle büyüenler hem haklı olduğunu biliyor hem de kendini suçlu hissediyor. Anne olunca anlarsın diye birşey yok, sen anne olduğunda annenin anne olmadığını anlamışsın. Çok üzücü. İnşallah senin de doyayısa sevip sevilebileceğin huzurlu bir yuvan olur , konu sahibi arkadaşım sen de evlatlarına sımsıkı sarıl onlar için hayata sarıl.

senin açtığın konuyuda okudum ve evet bak yaşayan anlıyor .
çok doğru onlar seni aşağıladıkça herkese buna fırsat verilmiş oluyor.sonunda ne oluyor biliyormusun
önce kavgacı oluyorsun sonra umursamaz sonrada insanları sevmiyorsun sadece çocukların ....
ama çocuğuma kimse bir şey diyemez tanımam kimseyi siler atarım yaptımdaaa kimse çocuğuma bir şey diyemiyor

her anne öyle masallardaki şiirlerdeki gibi olmuyormuş.Yeni anlıyorum bunu .Annem yüzünden yıllardır gözümün yaşı kurumadı desem yeridir.küçüklüğümden beri ona aşırı düşkündüm .belkide etrafta güvenebilecek başka bir figür olmadığından .belkide onun en basit annelik görevlerini bile kafama kakmasındanona hep borçlu hissetmek zorunda olmaktan.
şimdi kendim anneyim aslında 9 yıldır anneyim ve o günden beri onu hiç sevmiyorum .bana yaptıklarını gözz göre göre evlaat ayırıp o benden sen babandan diye bunu açıklamasını - ben hüngür hüngür ağlarken hiç istifini bozmayıp daha fazla yapmasını ..
aslında bakıyorumda bir şey yazamıyorum o kadar doluyum ki içimi dökemiyorum dökiyim derken patlıyorum anlatamıyorum.
neyse evlat ayrımını artık kabul etmiyorum ve onu sildim .... siz olsanız ne yapardınız .....

seni cok iyi anliyorum. malesef. ben kücüklügümden beri anneme cok düskündüm. onsuz bir hayati düsünemiyorudum bile. her gece onun icin dualar ederdim. annem beni hic sevmezdi. bunu simdi anliyorum. artik kendim anne oldum. 6 yasinda oglum var ve gercek anne sevgisi ne oldugunu simdi anladim. annem ve babam beni kendimi bildigimden beri döverler ve azarlar. okul da ve üniversitede herzaman cok basariliydim fakat hic benimle gurur duymadilar. onlarin gözüne girmek icin elimden geleni yaptim. maddi ve manevi destegimi ben ve kocam hic eksik etmedik. fakat onlara hic yaranamadim. bir ablam ve bir kardesim var. onlar herzaman cok sevgi gördüler. tüm hatalarina ragmen. simdi ikinci cocuguma 7 ay hamileyim. ailemle o zamandan beri küsüm. bundan önce iki tane düsük yaptim ve su an cok zor bir hamilelik geciriyorum. annem bunlari bildigi halde ve ayni binada oturdugumuz halde hic bir arayip sormuyor. bir kac ay önce cok zor durumda kalip aradim. hastnede yatiyorudum ve ogluma bakmasini isticektim. fakat telefonlarima cevap vermiyor. annem herzaman insanlari kullanir ve onun isine gelenlere veya faydasi olanlari iyi davranir. beni artik kullanamadigi icin beni sildi ve cok cok cok aci olsada ve her gün ben aglayip üzülsemde bende onlari sildim

Back
X