aynısını ben yaşadım,hatta ben bunu ne zaman yazdım diye bile düşündürdü yazınız.
sizde kız-erkek ayrımı olmuş ki yanlış anlaşılmasın herkes eşittir.
benim kardeşlerim kız olmalarına rağmen ayrım yaptılar.
her türlü ayrıma karışıyım.kimse annesini babasını seçemiyor,cinsiyetini seçemiyor ee bizi diğerlerinden ayırmaları ne diye.
ben bir de dersaneye gideyim diye çalıştım para biriktirdim ki okulda çok başarılı olduğumdan öğretmenlerim indirim bile yaptılar bana ama babam okulda öğrettikleri yetmiyor mu,dersane para tuzağı dedi.
annemse sen hak etmiyorsun dedi (erkek arkadaşım olduğunu öğrenince bir güzel temiz tahtayla dövdükten sonra hiç bir şeyi haketmediği belirtti.) o sırada teyzemde yanındaydı dersaneye ne gerek var dedi. ama 2 hafta sonra kendi çocuğunu yolladı ki ben hiç bir metaryelim olmamasına rağmen benle neredeyse aynı puanı aldı.
şimdi kız kardeşlerimin hepsi dersaneye gitti benim sınava girmemden 2 sene sonra oldu.ne değişti 2 senede de dersanenin iyi olduğuna karar verdiniz.hatta kız kardeşlerim sevgilisiyle şehir dışı tatillere yurdışı tatillere gidiyorlar yine de her şeyin en iyisini onlar hakediyor.ki kardeşlerim iyi olsunlar isterim yinede.Ne değişti bir anda genişlediniz mi?
ben annem çalışıyor diye 10 yaşımdan beri evin temizliğini yemeğini yaparım birgün olsun teşekkür etmedi,hatta yapmadığım gün veya beğenmediği gün kızdı bağırdı çağırdı.Sınavım var desemde anlamadı.noldu biliyormusunuz şimdi annem yine çalışmasına rağmen kardeşlerime bulaşık dahi yıkatmıyorlar çünkü annem "evlenince zaten yapacaklar şimdi rahatlarına baksınlar" diyor.
Ben onlardan izin almadan evlendim,bana hiç bir şey yapmadılar hatta benimle 3-4 sene konuşmadılar görüşmediler benimle aynı ortamda dahi bulunmadılar. ama kız kardeşlerim de onların istemedikleri kişiyle evlenmesine ses etmediler güzelce düğününü yaptılar herşeyini yaptılar hatta babam hala beni iğneliyor ama ses etmiyorum.
ben çocukkende böyleydi. Annem benim kızlarım güzel diyip sayardı diğer 3 kızının ismini hemde yüzüme baka baka ama beni saymazdı ben orda öğrendim çirkin olduğumu sevilmeye layık olmadığımı.
beni neden sevmediklerini hiç bilmiyorum.büyünce tamam diyorum erkek arkadaşım oldu ondan benden nefret ediyorlar diyorum ama çocukken neden öyleydi.
karakterimi hep olumsuz etkiledi bunlar şimdi şimdi farkediyorum. neden mi insanlar beni sevsin diye hep sessiz ve istediklerini yaparken buluyorum.
bu çok acı.herkes anne baba olamıyor.
bana yapılan ayrımı herkes farkediyordu.çocukken ben odadan çıkınca neden böyle davranıyorsun o da senin evladın diyorlardı anneme.