anneliğe alışmak.. yardım eder misiniz lütfen ?

Bebegim ayni siziki kadarken bende oyleydim.
Hatta soyle soyliyim bigun gece emzirdim hickirmaya basladi..cok korktum.annemi uyandirdim anne bebek hickiriyor hic bebek hickirirmi dedim:))) annem nasil gulmustu halime:))
Bebegim 4 aylik olana kadar annemden destek aldim..sizin yasadiginiz kaygilari bende yasadim..sonra atamamin oldugu sehre gittim bebegimle ve esim bile olmadan aylarca yanliz baktim buyuttum..
Ve kizim suan 9 aylik:)
Annelik zaten yapamam dedigin herseyi yapmakmis..
Banyosundan tutun da herseyiyle tek basima idare ettim..cok soguk sular carpttim yuzume uykusuzluktan..
Be gunler gecirdim..
Simdi esimin tayini geldi ve hersey daha kolay.
Ve bebeginiz buyudukce kolaylasacak..baska zorluklar olacak ama bebeginizin dilini ogreneceksiniz ve sizi taniyacak o yuzden hersey daha kolay olcak

Merhaba öncelikle Allah evladınızı size bağışlasın. Bende 24 günlük anneyim. Aynı korkuları hamileyken yaşadım ama şu an ben bakabiliyosam herkes bakabilir diye düşünüyorum. Erken Doğum yaptım doğal olarak bebeğim olması gerekenden biraz daha ufak doğdu. İlk başlarda kucağıma bile almaya korktum. Hamileyken ben tiksinirim altını değiştiremem heralde diyen ben şimdi üstüme bile yaptığı zaman gülüyorum :) galiba iç güdüsel olarak hazırız anneliğe. Onun için hiç korkmayın. Erken doğduğu için sınırda bi sarılıkla uğraştık. Mama da verdik o dönemde. Şimdi emzikte veriyoruz. Alışkanlık yapar mı bilemem ama emzik emen çocuk memeyi bırakmıyor. Doktor bilgisiyle söylüyorum bunu. Çeneyi güçlendirdiği için daha istekle emiyo hatta. Araştırabilirsiniz. Verip vermemek sana kalmış tabiki ama ben gayet rahat ettim maşallah emmeside çok iyi. Sütünüz az olabilir yetmeyedebilir. Benimde başlarda yetmiyodu sağdığım zaman hiç çıkmıyodu hatta. Şimdi öyle değil ama. Siz bol bol emzirin çoğalacaktır. E-bebekte anne çayı ve arpa suyu var onlardan alın çok faydasını görürsünüz. Rezene içmeye çalışın. Hem sizin gaz sorununuz varsa ona iyi gelir hem bebeğin gaz sorununa hm de süt arttırıyor. Yanında bide kilo verdirme özelliği var :) her gün olmasada 2 günde 1 yıkayın. Özellikle akşam uyumadan önce. Rahatladıktan sonra güzel bi gaz masajı yapın güzel güzel uyur. Sarılık sebepli bi uyanmama problemi yoksa o uyandığı zaman emzirin. Sürekli kaldırıp emzirmenize gerek Yok bilinenin aksine. Ama sarılık varsa veya şüpheleniyosanız bol bol emzirin. Merak etmeyin bebeğin midesi ilk doğduğunda bi zeytin boyutunda. Yani sizden gelen sütle çok rahat doyabilir. Annelerin yaptığı en büyük hata sütüm yetmiyo mu diye stres yapmak galiba. Stres yapmayın sakin olun,mutlu olun. Bebeğe o kadar güzel etkileri var ki bunun. Gerçekten anne mutluysa bebekte mutlu. Size şöyle bi örnek vereyim. İlk başlarda sütüm azken daha sonrasında süt fazlalığından mastit oldum. Mememin teki iltihaplandı yani. 3-4 gün tek memeden beslemek zorunda kaldım. Enfeksiyondan dolayı ateşim vardı ve sürekli titriyodum. Ayaklarımı hissetmiyodum emzirecek gücü bile kendimde bulamıyodum. Ve o gün ben huzursuzum diye bebeğimde huzursuydu sürekli ağladı. Bol bol konuşun,şarkı dinletip söyleyin. Odaları gezdirin nasıl izlediğini görünce hayret edecekseniz. 40ı çıkma konusu bebekle değil sizinle alakalı. Doktorumuz bize bayram tatilinde tatile gidin dedi düşünün. Dışarı çıkartabilirsiniz yani temiz hava iyi gelir. Kendinize bi uyku düzeni oluşturun. Gerekirse her uyuduğunda uyuyun. Nerde nasıl uyumaktan mutluysa ve uyuyorsa bırakın öyle uyusun. Merak etmeyin bebeklere uyku eğitimi 3 Aydan sonra verilmesi öneriliyor. Çünkü daha çok küçük ve uyudukça,beslendikçe büyüyecek. Gerekirse arabada uyusun :) Bişeylerin acelesi Yok. Rahat olduğu halleri anlamışsınızdır zaten o şekilde devam etsin. Kendinizi kasmayın. Çok iyi bi doktora danışın. Benim doktorum o kadar rahat ve bilinçli bi adam ki her konuda çok çok rahatlattı. En büyük önerisi de bebeği hayatının merkezine koyma,sen ona değil o sana ayak uydursun. Gerçekten öyle. Ben Doğumdan beri kendimle aynı şekilde ilgileniyorum. Bebeği anneme veya kayınvalideme bırakıp kuaföre,alışverişe bile gidiyorum. O uyurken sporumu yapıyorum mesela. Çünkü nefes almaya,kendime vakit ayırmaya ihtiyacım var. Ve lütfen eşinizden destek olmasını isteyin. Gece 3 kere siz kalkıyorsanız 1 kere o kalksın. Sağıyorsanız sütünüzü o versin siz uyuyun. Böyle böyle depresyon korkunuzda kalmayacaktır. Bi şekilde annede bebekte alışıyo merak etmeyin. Normalde 11 12 saat uyuyan ben 4 5 saatle ayakta kalıp,mutlu mesut yaşıyorum düşünün :) dediğim gibi benim gibi biri yapabildiyse herkes yapabilir diyorum :) Allah şimdiden kolaylık versin. Sağlıkla sıhatle büyütmeyi nasip etsin.

Ha bide söylemeyi unutmuşum. Burnunu mutlaka temizleyin. Burnu temizlenince de çok rahatlıyor. Ve burnu temizlenmeyen bebeklerde Allah korusun orta kulak iltihabına kadar gidebiliyomuş. Yan yatırma yastıkları var. Biz karın tarafına gelen yeri kiraz çekirdekli olanlardan aldık. Isıtıp koyduğunuzda gaz problemi de hafiflemiş oluyor. Bunu da yapabilirsiniz. İnstagramdan bol bol paylaşım yapan çocuk doktorlarını takip edin. Ben çok faydalı şeyler öğreniyorum oralardan tavsiye ederim

Siz onun annesisiniz,ona sizden daha iyi kimse bakamaz. Içgudulerinize guvenin. Kimin ne dedigini önemsemeyin.
Bir mucizeye tanıklık etmenin keyfini sürün.
Ev islerini de fazla takmayin. Oglum 2 yasinda ve ben 1 senedir hem ev hem iş hem cocuk bakimi üçgeninde ölmeyecek kadar yemek ve temizlik prensibine baglandim. Begenmeyen evime gelmez
Aynen ben de oyleyim.. uuu cook konu actim burda esimle ilgili evin daginikligiyla ilgili. Olmuuor hersey yarim yamalak anca..

merhabalar, 14 günlük bir evladım var.
evet anneliğin bir ölçüsü bir ortası yoktur muhakkak ama ben layıkıyla annelik yapamamaktan korkuyorum.
annem yarın gidiyor farklı şehirlerdeyiz, bugüne kadar o ev işiyle ben bebeğimle ilgilendim ama en ufak hapşırıkta bile anne bir bakar mısın diye sorma gereği duydum. tecrübesizim, idare edebilir miyim bilmiyorum ya bebeğime bir şey olurda anlamazsam ?
burada başka kimsem yok, kayınvalidem var ama kendisi ile çok anlaşamadığımız için ona çok fazla danışmak görüşmek istemiyorum, her neyse bunlar yüzünden lohusa depresyonuna girmekten çok korkuyorum. annem gidince bebeğime nasıl daha verimli olabilirim, dikkat etmem gereken en önemli hususlar neler? uyanıkken şuan için bir aktivite istemiyor ama ileride ne yapabilirim ? tüm gün onu eve kapatan ve ona hiç bir şey veremeyen bir anne olmak istemiyorum :KK43:
uyku eğitimi, emzik kullanımı, okuduğunuz bir kitap, işe yarayan bir pişik kremi bile olur ne gerekli görürseniz yazmanızı rica ediyorum.

sevgiyle..
Cnm önce bir sakin ol lütfen. Hayirli olsun bebişin. Annen gidince tek kalınca sen daha guclu olacaksın yapman gereken şey güdülerini takip etmek. Sen ve bebeğin birsiniz gözlemlerinle ne yapman gerektiğini sen bilirsin. Uyku eğitimi ilk 3 ay önerilmiyor genelde. Bol bol sarıl sarmala. Kitap olarak önereceğim çok kitap var dilersen özelden yardim ederim. Şuan aktivite olarak sarmaş dolaş gezmek yapabilirsiniz :) ileride kartlar alıp gösterip kartlardaki şeylerin ne olduğunu anlatıp hikaye anlatabilirsiniz. Bana kalırsa ilerisini boşver 1 ay sonrasını boşver mesela bugüne bak sen. Çünkü geçen zaman gelmiyor. Bol bol kafasını kokla çocuğunun mis gibi. Ve asla ev işleri yetismiyor diye kendini hırpalama. Bebişin uyudugunda pratik yemekler yaparsın bazen dışardan yersiniz bunları dert etme. Sen daha lohusasin gelecek hiç biryardimi kv bile olsa çevirme. Benim önerilerim boyle

Arkadaşlar ne kadar güzel yazmissiniz ben de 26 haftalık hamileyim. Ailemden ayrı sehirdeyim. Benim de korkum annem.yanimdan gidince nasıl olacağı. Ama sanırım derin bir nefes alıp ise baslaise bbaslamak daha iyi olacak onerileriniz için ben de teşekkür ederim

Benmde bu tarz kaygılarm çoktu çnkü ilk kırk gün anne yanmdaydı.ben yalnz ne yapıcan derdm.Ama zamanla herşeyine alışıyosun.Korkma.ve kaygılarını ön plana çıkarma önemseme onları o zamn kaybolacktr.iyi bi doktor bulmalısn kontrollernde gttkçe ona soracaksn aklmdakileri hem bu en sağlklısı.Emzk konusunda tedrgnsn sende benm gibi ilk ay hiç vermek istemedm ama bazen o kdr gerekli oluyodu ki meme ucu yaraları falan filan.ben verdm smradan emziği.Benm bebeğimde 3 buçk aylk çok şükür meme reddi yaşanmadı aslnda bebekle alakalı bnce .bazen herşeyi tam kende ağlıyo demişsn.O daha yeni doğdu 9 aydr bulunduğu prtamdan çok başka bi yere alşmaya çalışıyo.normal yani.çok şiddetli bi ağlama huzurszlk yoksa panklememelisn.Gaz ı oluyo genelde ilk aylar

Bence her anne kendi yolunu ciziyor anneanne veya babaanne bakmak zorunda degil..Aktivite falan cok var daha o kısımlari dusunmeyin su akar yolunu bulur..her bebek farkli bizim ezber bilgiler ise yaramaz sizde..Siz kesfedin bebeginizi..

emziği sadece karnı tokken huysuzlanırsa ve ağzı ile meme arıyorsa tok olduğu halde o zaman veriyorum, vermek istemiyorum memeyi bırakmasından çok korkuyorum. onun yerine karnı tok altı temiz ve uyanıkken ne yapabilirim huysuzlanırsa ? uyku eğitiminede hiç o gözle bakmamıştım. bu arada sütüm az ama yetiyor bezleri dolu..
Az değil demek ki :))
Annesi daha 2 haftalık tabi ki emmek isteyecek emsin bol bol
O azcık emzik vermekle bile Memeyi bırakabilir

ben çocuğumu gürültüde uyuturdum çünkü ilerliyen zamanlarda ses çıksada alışık olduğu için öğlen uykularında özellikle kalkmıyordu.
Ben iki çocuğumada emzik verdim. Emziksiz düşünemiyorum benim hayatımı kurtarıyordu:emir_bebek:
6 ay bitene kadar kimseye kulak asmadım sadece süt verdim büyükler çok karışıyor.
Banyo yaptırırken filelerden kullanabilirsin. Ben hep tek yıkardım. 3. Aydan sonrada küvetine havlu koyarak üstünde yıkardım. Banyodan sonra özellikle ayaklarına lavanta yağı sürmeni tavsiye ederim. Karın ağrısına gazınada iyi geliyor.
Güle güle büyüt bebişini.

evet anneliğin bir ölçüsü bir ortası yoktur muhakkak ama ben layıkıyla annelik yapamamaktan korkuyorum.
annem yarın gidiyor farklı şehirlerdeyiz, bugüne kadar o ev işiyle ben bebeğimle ilgilendim ama en ufak hapşırıkta bile anne bir bakar mısın diye sorma gereği duydum. tecrübesizim, idare edebilir miyim bilmiyorum ya bebeğime bir şey olurda anlamazsam ?
burada başka kimsem yok, kayınvalidem var ama kendisi ile çok anlaşamadığımız için ona çok fazla danışmak görüşmek istemiyorum, her neyse bunlar yüzünden lohusa depresyonuna girmekten çok korkuyorum. annem gidince bebeğime nasıl daha verimli olabilirim, dikkat etmem gereken en önemli hususlar neler? uyanıkken şuan için bir aktivite istemiyor ama ileride ne yapabilirim ? tüm gün onu eve kapatan ve ona hiç bir şey veremeyen bir anne olmak istemiyorum :KK43:
uyku eğitimi, emzik kullanımı, okuduğunuz bir kitap, işe yarayan bir pişik kremi bile olur ne gerekli görürseniz yazmanızı rica ediyorum.

sevgiyle..
Öncelikle bebeğimiz hayırlı olsun pişik için ozan yağı yafa bulgar kremi
Zdrave Krem'' kullanıyorum email başta kullanmadım şimdi bebeğim tutmuyo ama zorlukta çekmiyorum iş başa kalınca herşeyi öğreniyorsun üzme kendini depresyonda sokma

Oncelikli olarak gozunuz aydin olsun. Bebek yetistirmede bence 2 temel kural var: 1- relax anne = relax bebek = huzurlu bir yasam. 2- her bebek kendi kuralini kendisi koyuyor.
Siz ne kadar rahat olursaniz bebeginiz de o kadar huzurlu olur cunku kaygi ve endiseyi cok cabuk hissedip onlar da huzursuzlasiyorlar. Yani soyle dusunun bizim elimizin altinda dunya kadar imkan var eskiler 15 yasinda anne olup allahin koyunde herseyden bir haber yasarken ellerinde hicbir imkan yokken buyutmusler de siz mi buyutemeyeceksiniz o bebegi. Diger sey ise cocuk yetistirmede bir kural tek bir dogru yok. Bebek sizi yonlendirir zaten. Her konuda goreceksiniz ki en az iki farklı gorus ortaya cikacak. Siz icinize ne siniyorsa bebeginiz hangisini kabul ediyorsa onu uygulayin. Ve akliniza takilan birsey olursa hee zaman ozelden de mesaj atabilirsiniz zevkle yanitlarim.
Suan cok kucuk tek ihtiyaci olan sey huzurlu bir anne meme ve uyku :)

her bebek farklıdır.
sizi o şekillendirecek merak etmeyin.
nekafar uyumak emmek istedigini kendisi bilir.
dikkat etmeniz gereken en öenmli şey gazını çıkarmadan yatırmayın.
gazı öıkan bebek daha az kusar yada hiç kusmaz.
tek korkum kusmasıydı hep dikkat ettim
yatagımın dibinde yatagı vardı mırıldandıgında uyanırdım.
hastalıkları mecbur doktor görüp çare sunacak.

sevgiyle..
Merak etmeyin geçecek bu günler. Mecbur geçecek inşallah geçecek emzik konusunda evet kurtarici kesinlikle ama 3 yaşa kadar kullanmamak kaydiyla

Ha bide söylemeyi unutmuşum. Burnunu mutlaka temizleyin. Burnu temizlenince de çok rahatlıyor. Ve burnu temizlenmeyen bebeklerde Allah korusun orta kulak iltihabına kadar gidebiliyomuş. Yan yatırma yastıkları var. Biz karın tarafına gelen yeri kiraz çekirdekli olanlardan aldık. Isıtıp koyduğunuzda gaz problemi de hafiflemiş oluyor. Bunu da yapabilirsiniz. İnstagramdan bol bol paylaşım yapan çocuk doktorlarını takip edin. Ben çok faydalı şeyler öğreniyorum oralardan tavsiye ederim
Benim ilk anneligim. Çocuk doktoru hiç burnunu temizlemekten bahsetmedi. Bilgilendirmedi 2 ay boyunca aspirator almadik sümükleri bazen cikiyordu disari.Çocuk horlayinca kaynanam.dedi burnunu temizleyin.diye. benim nerden bileyim sumugu bazen kendi kendine dışarı çıkıyordu diye akıl edemiyordum iyiki kaynanam söylemiş artık burnunu temizliyorum.

56 günlük bebeğim var ve 15inci günden itibaren yalnız bakıyorum. Başlarda bende çok korkuyordum,geceleri uyuyamiyordum bir şey olurda duymazsam diye. :KK48: Endiselenmeyin hepsi geçecek. İç guduleriniz sayesinde emin olun mükemmel bir anne olacaksınız.
Öncelikle emzik verme birakmasi zor diyenleri bi kenara bırakın. O minik canavari oyalamanin en guzel yolu emzik. Biraktirma işini o zaman gelince dusunuruz. Ömür boyu ağzında emzikle gezecek değil neticede..
Artık yalnız kalacaginiz için çok daha fazla yorulacaksiniz,malesef. Biberon verme memeyi birakir diyenleride dinlemeyin. Sutunuzu sağın ve cok yorgun olduğunuz gecelerde esinizden rica edin 1 kerelige mahsus o doyursun bebeği. Tabi bunu sık sık yapmayın ama böyle bir kaçış yolunuzun olduğunuda bilin.Emin olun 2 3 günde 1 biberon vermeyle memeyi falan bırakmıyorlar.
Ben çok şükür pisik sorunu yasamadım henüz. Bunun sebebinide saf zeytinyagina bagliyorum. Elde etme imkaniniz varsa fabrika ürünü olmayan zeytinyağı edinin ve onu her altını açmada minik poposuna sürün. (Pisik varsa surmemek gerekiyor çünkü arttiriyormus)
Banyosunu gece yaptırın. Sonra zeytinyagi veya hindistan cevizi yağı veya bebek yagiyla masaj yapin. O rahatlamayla misler gibi uyusun,sizde rahat edin.
Her istediginde emzirin ve her istediginde kucaginiza alın. Kucaga alışır,alma diyenleride çöpe atın. O daha çok minik ve en çok size ihtiyacı var. Bol bol sevin,gozlerinin içine bakarak konuşun. Bu günlerinin bi daha gelmeyecegini unutmayin. Evet çok zor ama geçici bir süreç bu. Size iyi gelmeyen sürekli negatif akıl veren insanlardan bi süre uzak durun. Sadece bebeginize odaklanirsaniz misler gibi anne olursunuz,korkmayın.

Gözün aydın canım, gelmiş bebişin, ilk zamanlar bu kaygılar çok normal merak etme, annesisin sen onun, bi sana ihtiyacı var, sende dilini anlarsın yakında onun, azıcık sabır.

Eşinle iyi misiniz peki? Konuyu dağıtmak istemiyorum ama merak ettim seni.

teşekkür ederim, evet şükür düzelttik biraz biraz düzenine oturuyor hayatımız.

Bebeginiz hayirli olsun.
Iki dogumumda da yalnizdim, refakatcim bile yoktu cunku burdaki hastanelerde bu yasak.
Hatta dogumdan 2 saat sonra bebege anne bakmaya basliyor, hani yeni dogum yapmissin dinlen filan kesinlikle yok.
Eve gecince de tek basimaydim.
Yol yordam gosteren olmadi haliyle, aileler uzak.
Siz ne kadar rahatsaniz bebek o kadar rahat.
14 gunluk bebek icin alti kuru karni tok olsun bile gazi ciksin bitti gitti.
Buyudukce agucuk yapar, kucakta gezer, karni ustune yatip etrafa bakar, disari yuruyuse cikarsiniz..
Bebek sizi yonlendirir zaten.
Bebege tek bakmak zor ama eglenceli bence.
Ben emzik verdim, zor anlarda hayat kurtarici bence.

burnunu ne ile nasıl temizliyorsunuz ? ben burun aspiratörü kullanmıyorum zararlı denildi diye.

Back
X