anneliğe alışmak.. yardım eder misiniz lütfen ?

Tracy hogg - bebek bakim sorunlarina mucize cozumler.

Ben cok faydalandim bu kitaptan tavsiye ederim.
Onun disinda oncelikle bir hapsirikla paniklememeyi ogutleyin kendinize. Hepimiz hasta olarak buyuyoruz, hepimiz dusuyoruz, canimiz yaniyor. Anne olarak hedefiniz cocugunuzu yuzde yuz korumak degil, onu elinizden geldiginde elbette koruyacaksiniz ama amaciniz ona kendisini korumayi ve kendisine bakmayi ogretmek ve ona bu yolda rehberlik etmek.

hepinize teşekkür ederim, bebeğimin kurallardan önce sevgime şefkatime ihtiyacı var haklısınız. bir arkadaş " kucağa alıştırma diyenleri çöpe atın " demiş:) benim ondan başka sorumluluğunu alacağım hiç bir şey yok şuan hayatımda varsın alışsın, varsın annesini yorsun.. onun sağlıklı huzurlu bir anneden başka hiç birşeye ihtiyacı yok. umarım ona iyi bir anne olabilirim..

6 yaşına girmiş bir oğlum var eşimden ve ailemden pek yardım göremedim çünkü birkaö yıldır londrada yaşıyorum işlerimden dolayı..Birkaç kez çocugumuzu bebek bakıcısına bıraktık ama maalesef bu mesleği yapan kişiler genelde ergenlik çağlarının sonunda bekar üniversiteli kızlar olduğu için en sonunda pes edip kendi çocuugumua bakmak için 3 yaşına gelene kadar yarım gün çalışma zorunda kaldım.Eski eşimin ekonomik durumunun iyi olması bizi fazla zorlamadı.O yüzden size tavsiyem mümkün olduğunca bebeğinizi kendiniz büyütmeye çalışın.

burnunu ne ile nasıl temizliyorsunuz ? ben burun aspiratörü kullanmıyorum zararlı denildi diye.
Burun aspiratörü zararlı diye bende duydum ama yanlış uygulandığında dedi doktor. Hastanede ilk doğduğu gün burnu tıkalıydı hemşire burun damlası sıkıp ters çevirdi zaten sıkıldığı zaman ağladığı için yüz üstü çevirince hemen çıkmıştı öyle deneyin isterseniz. Ama çok tanınan bi doktor bebeğin burnunun temizlenmesinin çok önemli olduğunu temizlenmezse bi süre sonra orta kulak iltihabı yapabileceğini söyledi siz kendi doktorunuza aspiratör kullanmanın gerçekten zararlı olup olmadığını tekrar danışın bence

Emzik meme reddi yapıyor. Aynı şekilde biberon da öyle. Ayrıca cidd bağımlılık sonra bırakması da çok zor.
Sütünüz az değildir bol bol emzirin memeden ayırmayın.
Mama veriyorsanız kademeli olarak azaltarak kesersiniz.
Doyma kriteri ilk 1 ay kakalı bezleridir. 24 saat toplamında 3 kere 1 lira büyüklüğünde kaka yapıyoesa tamam.
Memeyi mıncıklamak, yumuşak olması, sızlama olmaması, yutkunma olmaması, sağınca az gelmesi asla az olduğunu göstermez
1 aydan sonra doyma kriteri çişli bezleri. 24 saat toplamında bir paket margarin ağırlığında çişli bezi varsa tamam olacak

Uyku eğitimi de öğrenilmiş çaresizlik, tavsiye edilmiyor.
senin anlayışını severim güzel arkadaşım. yeni anne olmuş biri için ne kadar rahatlatıcı sözler bunlar.hay sende allah razı olsun.bende 2 ay olacak ikinci evladını kucağıma aldım. 2 .Çocuk olmasına rağmen şu yazdıkların kafamı hep kut çalıyordu. resmen içim isindi güzel kardeşim saolasin

hepinize teşekkür ederim, bebeğimin kurallardan önce sevgime şefkatime ihtiyacı var haklısınız. bir arkadaş " kucağa alıştırma diyenleri çöpe atın " demiş:) benim ondan başka sorumluluğunu alacağım hiç bir şey yok şuan hayatımda varsın alışsın, varsın annesini yorsun.. onun sağlıklı huzurlu bir anneden başka hiç birşeye ihtiyacı yok. umarım ona iyi bir anne olabilirim..
hah işte böyle .ne 18 linkler var gül gibi büyütüyor. Annelik öğrenilmez içgüdüsel olarak vardır zaten göreceksin ne güzel büyüyeceğini.

merhabalar, 14 günlük bir evladım var.
evet anneliğin bir ölçüsü bir ortası yoktur muhakkak ama ben layıkıyla annelik yapamamaktan korkuyorum.
annem yarın gidiyor farklı şehirlerdeyiz, bugüne kadar o ev işiyle ben bebeğimle ilgilendim ama en ufak hapşırıkta bile anne bir bakar mısın diye sorma gereği duydum. tecrübesizim, idare edebilir miyim bilmiyorum ya bebeğime bir şey olurda anlamazsam ?
burada başka kimsem yok, kayınvalidem var ama kendisi ile çok anlaşamadığımız için ona çok fazla danışmak görüşmek istemiyorum, her neyse bunlar yüzünden lohusa depresyonuna girmekten çok korkuyorum. annem gidince bebeğime nasıl daha verimli olabilirim, dikkat etmem gereken en önemli hususlar neler? uyanıkken şuan için bir aktivite istemiyor ama ileride ne yapabilirim ? tüm gün onu eve kapatan ve ona hiç bir şey veremeyen bir anne olmak istemiyorum :KK43:
uyku eğitimi, emzik kullanımı, okuduğunuz bir kitap, işe yarayan bir pişik kremi bile olur ne gerekli görürseniz yazmanızı rica ediyorum.

sevgiyle..
Anasın sen ana. Cocugunun ne istedigini en iyi sen bilirsin. Ay ay degistikce guldukce agladikca ina gore ne yapacagini anlayacaksin. Biraz sert giris yaptim ama bu panigi uzerinden at ve bebegini dinle. Her seyi dort dortluk yapmak zorunda degilsin. Bebegini besle uyut onunla uyu. Temizligini yap. Yumurta kirin menemen yapin yiyin. Beslenmene dikkat et. Birak bos oda daginik kalsin. Bebeginle uyu bebeginle uyan. Uyumak istemezsen temizlik yap. Uyursan esin supursun silsin. Yemek 3 cesit olmasin. Dereotu ye, serbet ic, bol bol su ic. Gelen gidene bebekli ev boyle oluyor de:)) bende 13 gunlukken kizimla yalniz kalmistim. Simdi 1 yasina girecek. Guzel gunlerdi diyorum. Stressiz gunler. Hava guzel oldugunda koyun pusetine arabasina yarim saat yuruyus yapin. Baba yaninizda olsun iyi gelir.

Benim sütüm azdı, doktorlar mama vermemi söylediler. Etraftakiler aman sakın verme, sonra seni emmez dediler. İlk başta etraftaki büyükleri dinledim. Baktım çocuk açlıktan kilo kaybediyor sürekli. Bu sefer dedim kimseyi dinlemicem. Emmezse emmesin, herkes anne sütüyle mı büyüyor, bebek helak mı olsun acliktan. Az miktarda mama vermeye başladım.
Mamayı sakın biberonla verme, kolaya alışır, sonra seni emmez dediler. İlk başlarda kasikla veya enjektörle verdim. Sonra baktım yetmiyor bebise, biberonla vermeye başladım.
Sakın emzik verme, alisir çok zorlanirsin dediler. Ama verdim.
İse başlarsan sütun azalir stresten, koşturmacadan, surekli emzirememekten dediler. Çocuğum 3 aylıkken ise basladim.
Ne mi oldu?
Söylenilen o kotu senaryoların hiçbiri olmadı. Bebegim 9 aylık. 6 aydır da çalışıyorum. Bende olduğu zamanlarda bütün sorumluluk bende. Üstelik babamız çoğu zaman gider en az 1 hafta gelmez iş dolayısıyla. Bütün ev, iş, çocuk bakimi, onu getirip götürmek bende. Emmeyi bırakmadı, sütüm de eskisine göre daha da arttı. Ama mama da veriyorum arada. Hala biberonla. Emzik verdim. Hiç de öyle bağımlısı olmadı. Üstelik uykudayken daha bı kolaylaştirdi uykuya dalmasını.
Tek başıma büyütüyorum. Gündüz yarım gün kayinvalidemde kaldığı süreler hariç. Şükür kışı atlattık hiç hasta olmadi. Şimdi de ek gıdalarda her seyi yiyor. Yasaklı şeyler hariç tabi.

Demem o ki siz bildiğinizi yapın, bilmiyorsanız biraz araştırın, çevreyi dinliyomus gibi yapın, araştırıp ona göre uygulayın.
Çok da kafanızı takmayın. Çocuk da yönlendiriyor sizi. En önemlisi de Allah yardım ediyor bı şekilde

Konumla ilgilenen yardımcı olan arkadaşlar sütüm azaldı önerilerde bulunur musunuz :(

Eğer ben bile alışmışsam herkes aşılır diyorum:-) kızım ağlar ben ağlarım o bağırır ben bağırırım o kadar feci bir tabloydu ki. Allahım yalnız kaldığımız geceyi şuan hatırlamak dahi istemiyorum çok korkmuştum. Aöa oluyor ya insan tek başına kalınca çok güzel anne oluyor.

Bende ayni korkuyu yaşıyordum sonra fark ettim ki bir terslik oldugunda anlamamak mumkun degil. Oyle bir agliyor ki ters durumda ölü olsan dirilirsin o derece.

Ben hamile kalana kadar bu konuda endişe duyardım. Bebek tutamazdım mesela diyordum ki ben nasıl anne olacağım çok üzülüyordum çocuk yapmaya cesaret edemiyordum. Hamile kalınca şimdi daha kendime güveniyorum çocuğumun banyosunu da yaptırırım tek başıma diyorum sanki o benim kollarımın arasına gelince on tane kolla saracağım gibi. Etrafta yeni doğmuş bebekleri bile doğru şekilde güvenle tutmaya başladım :)) Sakın korkma Allah yardımcın olur her şeyin üstesinden gelirsin.

Öncelikle bebeğiniz hayırlı olsun .. Bizimkiler 2. bebeğimde beni 4. günlükken bırakıp gittiler saolsunlar... Kendine güvenmek ve bebek uyurken dinlenmek en önemlisi içgüdülerinle hareket et uyurken uyu onu iyi dinle ağlaması neden yedir gazını çıkar ve uyut 14 günlük bebeğin başka birseye ihtiycı yok .her yemekten önce spor yaptır bisiklet sürme hareketi yüzüstü biraz yatır gaz için iyi gelir.. ben niveanın pişik kremini kullanıyorum memnunum.. emziğe gelince eğer gaz çıkarırken uykuya dalmıyorsa doyduktan sonra refleks devem ediyosa ama emzik istemiyorsa ben sekerli suya azcık sürüp kandırıyorum.. kolay gelsinnnn benimki ağlıyor :anne:

Back
X