• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anneliği haketmeyen bireyler

Gamzeeli

sueño de una mariposa
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2014
2.993
3.819
83
31
İyi günler kızlar
Yakın arkadaşlarım arasında bir arkadaş var ,dışarıda buluşuruz çoğunluk olarak.
Kendisi hamile 28 haftalık ama son haftalarda bizi o kadar bunaltmıştı ki kurduğu cümleler olsun , takıldığı konular dolayısı ile .
En son dün doktordan sonra eşimden ayrılıp bir kafede buluştuk yine hep birlikte .
Son zamanlarda kendisiyle bir araya gelmek zorunda kaldığımda boğulur olduğumu hissettim .
Ben kendim program yaptığımda çağırmıyorum açıkçası
Ama çağıran arkadaşlar olduğunda ise istemiyorum demiyorum .
Dün yine başladı " 42 beden oldum , basenlerime bakın , göğüslerim çok büyüdü yok efendim inek gibiyim , nerden yaptım bu çocuğu , doğurur doğurmaz işe dönücem , hayatta emzirmem " gibi cümleleler .
Dün de kontrolde bir kadının bebeğinin kalbi durmuş yanımda ultrason kağıdına bakıp bakıp ağlıyordu
Düşündükçe daha da bilendim buna
Bana kişisel olarak bir saldırısı yok fakat bu kurduğu cümleler içimi öyle şişiriyordu ki artık dayanamadım ve " keşke anneliği tekrar tekrar düşünseydin yoksa insanın doğmamış çocuğu için bu denli cümleler kurması anormal , destek al acil " dedim .
Yok efendim anneliğini nasıl sorgularmışım
Ben mi taşıyormuşum o çocuğu
Kabul ediyorum sakin dingin bir yapım yok ama dayanamıyorum böyle insanlara ve nalet olasıca çenemi tutamadım yine
En son " sorgulanacak bir anneliğin olsa emin ol sorgulamazdım " dedim ve kalktım bir diğer arkadaşla .
Hamilelikten , hormonlardan bu tavırları desem değil hep böyle bu
Ama toplum içinde doğmamış çocuk üzerinden naletler okuması beni vicdanen rahatsız ediyor
İnsan nasıl keşke sağ çıkamasa der doğumdan bebeği için .
Yapmasaydın dediğimde " 35 yaşındayım yaşım geçiyordu " dedi birde .
O kadar anne olmaya çabalayan insan var ki
Düşündükçe sinir katsayım artıyor
Yani mesele hormon mormon değil
Bir daha bir araya gelmek istemediğimi belirttim
Diğerlerinede söyledim beni bunun olduğu ortamlara çağırmayın diye
Bilmiyorum düşündükçe sinirlenir haldeyim istemsizce

anneliği haketmediğine siz mi karar veriyosunuz? daha doğmamış bile çocuk kadın bunalmış konuşuyor işte.
Bunalsa bile sağ çıkmasın ölsün, doğsa da emzirmem demesi beni düşündürdü açıkçası.
Tutup tabii sorgulayacağız tamam ne yaşadığını bilemeyiz ama yaşım geçiyor evde kaldım, yaşım geçiyor bir tane yapayım yaşlanınca o da bize bakacak ne de olsa kafasındaki kadınları sorgulayacağız sorgulamamız lazım yetiştirdikleri çocuklar nasıl sağlıklı bir psikolojiye sahip olabilir ki?

Bunalsa bile sağ çıkmasın ölsün, doğsa da emzirmem demesi beni düşündürdü açıkçası.
Tutup tabii sorgulayacağız tamam ne yaşadığını bilemeyiz ama yaşım geçiyor evde kaldım, yaşım geçiyor bir tane yapayım yaşlanınca o da bize bakacak ne de olsa kafasındaki kadınları sorgulayacağız sorgulamamız lazım yetiştirdikleri çocuklar nasıl sağlıklı bir psikolojiye sahip olabilir ki?

tamam da burdan 3 cümle okuyup da kadın hakkında fikir belirtmemiz çok saçma değil mi? ne yaşıyor bilemeyiz. sağ çıkamasa diyen insan tutar şimdi de o bebeğin canına kıyar. ama yapmıyor.

Yaşı geçiyor diye çocuk yapıp
Sıkıldığı için dogumdan sag çıkmamasını dilemek hormon değil
Kimseye izaat vefmek zorunda değiliz birey olarak
Fakat bi insan nasıl sag cıkmasın der dogumdan anlayamıyorum
Yapısı bu zaten konuda da soyledım
Dedıgınız gıbı yarın agladı dıye cınnet gecırmesı bıle olağan

Tutup tabii sorgulayacağız tamam ne yaşadığını bilemeyiz ama yaşım geçiyor evde kaldım, yaşım geçiyor bir tane yapayım yaşlanınca o da bize bakacak ne de olsa kafasındaki kadınları sorgulayacağız sorgulamamız lazım yetiştirdikleri çocuklar nasıl sağlıklı bir psikolojiye sahip olabilir ki?[/QUOT

Benim hamileliklerim de doğumlarım da çok ağır geçti ama bir kez bile
Bebeğim doğumdan sağ çıkmasın demedim..
Bu neyin hormonu?
Tasigidi çocuğa bela okuyacak kadar?
Daha dur çocuk doğmadı bile doğsa şiddette uygular artık...
Yaşım geçiyor diye çocuk yapılmaz gerçekten isteyip o çocuğun sorumluluğunu alacaksa yapılır insan yetiştirmek basit iş değil...

Ne tuhaf ben bebeğimi prematüre doğduğu için 2ay emzirebildim sağarak falan ona bile aylarca ağladım insanlar neyin kafasında... o çocuk doğumdan sağ çıkmazsa rahatlayacak mıymış?

Hamilelik hormonları olabilir kilodan şikayet edebilir ama tutup da sağ doğmasın ne demek. Hiç bir canlı için böyle düşünülmemesi gerekirken insan kendi bebeği için bunu nasıl soyleyebilir? Sanki zorla hamile kalmış gibi. Umarım kısa zamanda düzelir yoksa o bebek hayatta ilk darbesini annesinden almış olacak.

Benim hamileliklerim de doğumlarım da çok ağır geçti ama bir kez bile
Bebeğim doğumdan sağ çıkmasın demedim..
Bu neyin hormonu?
Tasigidi çocuğa bela okuyacak kadar?
Daha dur çocuk doğmadı bile doğsa şiddette uygular artık...
Yaşım geçiyor diye çocuk yapılmaz gerçekten isteyip o çocuğun sorumluluğunu alacaksa yapılır insan yetiştirmek basit iş değil...

Ne tuhaf ben bebeğimi prematüre doğduğu için 2ay emzirebildim sağarak falan ona bile aylarca ağladım insanlar neyin kafasında... o çocuk doğumdan sağ çıkmazsa rahatlayacak mıymış?
Kolık bebek annesı olarak asla evladımın tırnagına taş deysin istemem
Yarın çocuğu ağladı diye cınnet gecırme potansıyelı var , gorunen bu
Cogumuz anneyız
Benımde hamılelıklerım zor
Fakat adla o kelımeyı kullanmam
Konttrollere dahı sorunmu var dıye xanım agzımda gıderken her gun yamacımda cocuguna beddua okuyan bırını ıcım kaldırmıyor

Olur öyle hamilelikte insanın gel gitleri.
Size ne ki?
Bedduayı size etmemiş? Belki söylenmek annelik felsefesi kadının.
Vardır öylesi. Kendi kendine söylenir atar derdini sıkıntısını, çocuğuna yansıtmaz bile.
Daha çocuğu kucağına almamış kadın. Biraz fırsat verin öğrenmesine tersleyip eleştireceğinize

Ben de sağda solda devamlı “bu çocuğu dövücem” diye geziyorum ama daha sesimi bile yükseltmiş değilim. Deşarj olmak, çocuğa patlamamak için böyle konuşuyorum. İnsanlar konuşur. Önemli olan davranışlarıdır. Siz de sadece sözleriyle henüz anne olmamış bi kadının anneliğini sorgulamayın.

Back
X