• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anneliği haketmeyen bireyler

Hamilelik hormonları olabilir kilodan şikayet edebilir ama tutup da sağ doğmasın ne demek. Hiç bir canlı için böyle düşünülmemesi gerekirken insan kendi bebeği için bunu nasıl soyleyebilir? Sanki zorla hamile kalmış gibi. Umarım kısa zamanda düzelir yoksa o bebek hayatta ilk darbesini annesinden almış olacak.
Anneliği tekrar düşünmesi gerektiğini soyledım vaktınde
Yaşım geçiyor gıbı bir cevap verdi
Hormon falan değil bunlar

tamam da burdan 3 cümle okuyup da kadın hakkında fikir belirtmemiz çok saçma değil mi? ne yaşıyor bilemeyiz. sağ çıkamasa diyen insan tutar şimdi de o bebeğin canına kıyar. ama yapmıyor.
Tabii ki de kendisini tanımıyoruz, konuşmak saçma ikimizin de dediği gibi yaşadıklarını bilemeyiz.
Ama benim de dediğim gibi üyenin anlattığı şekilde kadınlar yok değil ben kendim de gördüm şahit oldum.

Çocuğu yaptıktan sonra kendi rahatı bozuluyor diye çocuğu habire babaannesine "postalayan" mı dersin yoksa kendisi oturup çocuklarını kendi annesine baktırıp kendi annesini hizmetçi eden mi.
Böyleleri dolu ama işte millet laf etmesin, "kısır" çocuğu olmuyor diye laf çıkmasın diye çocuk yapan çok.
Hak etmeyen insanlar bunlar diyemem tabii ama laf söz olmasın diye, yaşlanınca bize de bu baksın, para yollasın diye düşünüp bakamayacağı halde çocuk yapanlar çooook bu toplumda ben buna karşıyım herkes anne baba olmak zorunda değil hele psikolojisi kaldırmayacaksa yapmasın kimse çocuk filan.

Böyle bi insanla ben de arkadas olmazdim. İnsan bedenine düştüğü andan itibaren benimser, sever onunla konuşur. Sağ çıkamasın demek te neyin hormonu, neyin psikolojisi ?
Ben karnımdaki çatlakları bile seviyorum bebeğim sebep olduğu için.
Uzun tedavi sureci gecirdim zor kavuştum. Zor ya da kolay yoldan hamile kalmak ta gerekmiyor, insanın bu lutfun kıymetini bilmesi için..
Böyle bir şey kabul edilemez benim gözümde selam dahi vermem.
Lohusalik hamilelik psikolojisi felan da degil..

Bunalima girmis olmali.. yoksa isteyen biri bole konusamaz. Aldigin kilolar hersey sevimli bile geliyo istiyorsan cocugunu.. ztn o kilolarda ucup gidio.. emzirmezse kolay gitmez ama..

Kolık bebek annesı olarak asla evladımın tırnagına taş deysin istemem
Yarın çocuğu ağladı diye cınnet gecırme potansıyelı var , gorunen bu
Cogumuz anneyız
Benımde hamılelıklerım zor
Fakat adla o kelımeyı kullanmam
Konttrollere dahı sorunmu var dıye xanım agzımda gıderken her gun yamacımda cocuguna beddua okuyan bırını ıcım kaldırmıyor

Tabiki insan evladına nasıl beddua eder ya
Benim Bebeğim de gazlı bir bebekti ve yaşadığım hamilelikte hastalıklı geçti vücudum ödemden şişiyordu preeklampsi ile 2 doğum yaptım onca sıkıntıya rağmen 1 kez bile pişman olmadım..
Hamile olduğunda vücudunun değişeceğini biliyordu bu kadar tribe girmenin ne anlamı var ?

İyi günler kızlar
Yakın arkadaşlarım arasında bir arkadaş var ,dışarıda buluşuruz çoğunluk olarak.
Kendisi hamile 28 haftalık ama son haftalarda bizi o kadar bunaltmıştı ki kurduğu cümleler olsun , takıldığı konular dolayısı ile .
En son dün doktordan sonra eşimden ayrılıp bir kafede buluştuk yine hep birlikte .
Son zamanlarda kendisiyle bir araya gelmek zorunda kaldığımda boğulur olduğumu hissettim .
Ben kendim program yaptığımda çağırmıyorum açıkçası
Ama çağıran arkadaşlar olduğunda ise istemiyorum demiyorum .
Dün yine başladı " 42 beden oldum , basenlerime bakın , göğüslerim çok büyüdü yok efendim inek gibiyim , nerden yaptım bu çocuğu , doğurur doğurmaz işe dönücem , hayatta emzirmem " gibi cümleleler .
Dün de kontrolde bir kadının bebeğinin kalbi durmuş yanımda ultrason kağıdına bakıp bakıp ağlıyordu
Düşündükçe daha da bilendim buna
Bana kişisel olarak bir saldırısı yok fakat bu kurduğu cümleler içimi öyle şişiriyordu ki artık dayanamadım ve " keşke anneliği tekrar tekrar düşünseydin yoksa insanın doğmamış çocuğu için bu denli cümleler kurması anormal , destek al acil " dedim .
Yok efendim anneliğini nasıl sorgularmışım
Ben mi taşıyormuşum o çocuğu
Kabul ediyorum sakin dingin bir yapım yok ama dayanamıyorum böyle insanlara ve nalet olasıca çenemi tutamadım yine
En son " sorgulanacak bir anneliğin olsa emin ol sorgulamazdım " dedim ve kalktım bir diğer arkadaşla .
Hamilelikten , hormonlardan bu tavırları desem değil hep böyle bu
Ama toplum içinde doğmamış çocuk üzerinden naletler okuması beni vicdanen rahatsız ediyor
İnsan nasıl keşke sağ çıkamasa der doğumdan bebeği için .
Yapmasaydın dediğimde " 35 yaşındayım yaşım geçiyordu " dedi birde .
O kadar anne olmaya çabalayan insan var ki
Düşündükçe sinir katsayım artıyor
Yani mesele hormon mormon değil
Bir daha bir araya gelmek istemediğimi belirttim
Diğerlerinede söyledim beni bunun olduğu ortamlara çağırmayın diye
Bilmiyorum düşündükçe sinirlenir haldeyim istemsizce
Haklısınız bazıları gerçekten abartıyor
Öyle demesinin sebebi ilgiyi sürekli kendi üstüne çekmesi onun hamileliginden konuşulacak
Bende sevmiyorum gereksiz konuşanları :işsiz:

Anneliği anlamak için katnımızda bir can taşımaya veya dünyaya getirmeye gerek olduğunu sanmıyorum
Bana göre böyle insanlar sokakta çocuğuna çat çat vurup çekeleyen azarlayan öodelde insanlar
Herşeye hormon derim belki
Bende anneyim buna da dayatabilirim bunu
Ama tutupta sağ çıkmadın demek doğumdan hormon falan değil
Söyleniyordur kendi kendşne diyenler var
Bu söylenmek mi sahi ?
Yaşı geçiyor dşye çocuk yapan insandan da pek birşey beklememek lazım sizde haklısınız

Bence bilip bilmeden konuşmayın
Ben hamile olduğumu öğrenince aldırmayi düşünmüştüm. Plansız gebelikti.
Su an kızıma aşığım. O olmadan yaşayamam .
Gözünden düşecek tek damla yaş için can alırım.
Ona canımı veririm. Sevgimi anlatabileceğim bir kelime yok kızıma karşı. .
Keşke daha önce olsaymis . Çok şey kaçırmışim bu hayatta..
Annelik doğuştan gelen bişey değildir bazen sonradan öğrenilir. O bebeğin bir bakışı emerken masum bir gülümsemesi... insanın aklını alabilir. .

Haberlerde çocuğu için yardım talep eden bir sürü anne çıkıyor
Çocugun her yeri hortum içinde
Kan alınmayan delik deşik yeri kalmamış
O anne ne yapsın ?
Şimdi hamilelik hormınları ile bu annenin hormınlarını mı yarıştıracağız ?
Bu şımarıklıktır bana göre
Gözünü oynatsın dşye içi gşden anneler varken aman memem buyudu diye iç gecırenlerı anlayamam hiç bir zaman

Ya neden hemen kadın savunuluyor? Hiç mi kötü anne yok bu dünyada. Hepsi melek mübarek.

Hormonlardan kocana sararsın, durup durup ağlarsın vs hepsini anlarım ama doğmamış bebeğine beddua etmezsin.

Doğurup tuvalete atan anne de az değil hani.

Siz iyi bir arkadaş değilsiniz.
Belli ki bunalmış, o size kilo aldım şiştim of pof dediğinde siz de ona “aksine daha da güzelleşmişsin, yüzüne bir alım gelmiş, annelik sana nasıl da yakışmış vs vs “ gibi cümleler kursaydınız arkadaşınız belki kendini daha da iyi hissedecekti.
Bazı insanlar ilgi ister, güzel bir kaç laf duymak ister. Hamilelik zor bir durum, tabiki beddua etmek çok yanlış ama demekki nasıl psikolojisi bozulmuşsa artık. Benim de bazen bozuluyor moralim ama eşim her sabah bana çok daha güzel olduğumu, hamileliğin beni daha da harika yaptığın söyledikçe kendime geliyorum, mutlu oluyorum ve o kötü düşünceleri atıyorum. Oysa kilo aldım, çatlaklarım oluştu vs vs :))
Belki de ona öyle diyen yok. Bu yüzden ilgi bekliyor. Ki hakkıdır da.
Umarım iyi insanlara denk gelip evladını sağ Salim kucağına alır/ o zaman zaten kendine gelir.

İyi günler kızlar
Yakın arkadaşlarım arasında bir arkadaş var ,dışarıda buluşuruz çoğunluk olarak.
Kendisi hamile 28 haftalık ama son haftalarda bizi o kadar bunaltmıştı ki kurduğu cümleler olsun , takıldığı konular dolayısı ile .
En son dün doktordan sonra eşimden ayrılıp bir kafede buluştuk yine hep birlikte .
Son zamanlarda kendisiyle bir araya gelmek zorunda kaldığımda boğulur olduğumu hissettim .
Ben kendim program yaptığımda çağırmıyorum açıkçası
Ama çağıran arkadaşlar olduğunda ise istemiyorum demiyorum .
Dün yine başladı " 42 beden oldum , basenlerime bakın , göğüslerim çok büyüdü yok efendim inek gibiyim , nerden yaptım bu çocuğu , doğurur doğurmaz işe dönücem , hayatta emzirmem " gibi cümleleler .
Dün de kontrolde bir kadının bebeğinin kalbi durmuş yanımda ultrason kağıdına bakıp bakıp ağlıyordu
Düşündükçe daha da bilendim buna
Bana kişisel olarak bir saldırısı yok fakat bu kurduğu cümleler içimi öyle şişiriyordu ki artık dayanamadım ve " keşke anneliği tekrar tekrar düşünseydin yoksa insanın doğmamış çocuğu için bu denli cümleler kurması anormal , destek al acil " dedim .
Yok efendim anneliğini nasıl sorgularmışım
Ben mi taşıyormuşum o çocuğu
Kabul ediyorum sakin dingin bir yapım yok ama dayanamıyorum böyle insanlara ve nalet olasıca çenemi tutamadım yine
En son " sorgulanacak bir anneliğin olsa emin ol sorgulamazdım " dedim ve kalktım bir diğer arkadaşla .
Hamilelikten , hormonlardan bu tavırları desem değil hep böyle bu
Ama toplum içinde doğmamış çocuk üzerinden naletler okuması beni vicdanen rahatsız ediyor
İnsan nasıl keşke sağ çıkamasa der doğumdan bebeği için .
Yapmasaydın dediğimde " 35 yaşındayım yaşım geçiyordu " dedi birde .
O kadar anne olmaya çabalayan insan var ki
Düşündükçe sinir katsayım artıyor
Yani mesele hormon mormon değil
Bir daha bir araya gelmek istemediğimi belirttim
Diğerlerinede söyledim beni bunun olduğu ortamlara çağırmayın diye
Bilmiyorum düşündükçe sinirlenir haldeyim istemsizce
Canım tepkin için tebrik ediyorum sen.1senedir çocuk özlemi çeken biri olarak seni tebrik ediyorum.Ben daha anne olmadan bile diyorum ki olsa keşke de hayatımı adasam..Bence görüşmeyin bile öyle biriyle..

Sadece yazıklarınızı söylüyorsa bela okuduğu yok. Bende hamileyim tedavi ile hamile kaldım ve intiharı bile düşünüyorum. En basit düşüncem bu şu sıralar. Herkes hormonları kaldıramıyor. Yaşadığı iş ve ev hayatını bilemezsiniz. Üstüne hormonlar ekleniyor birde. Yok haketmiyor yok bela okuyor. Okuyorsa da kendi çocuğunun başına gelecek sizine?

Vücut yenileniyor tazeleniyor diye hamile kalıp yasal süre dolmadan aldıranını duyduktan sonra bu konular hiç abartı gelmiyor bana. Sizi darlıyorsa görüşmeyin tabi. Boşverin. Ama yargılamayında. Belki psikolojik bir problemi hep vardı hiç tanı konmadı, tedavi olmadı üstüne hamilelik hormonları gelince bu hale geldi. Herkes hakkında herşeyi bilemeyiz. Siz hayatınızdan çıkarmışsınız bu yeterli.

Sadece yazıklarınızı söylüyorsa bela okuduğu yok. Bende hamileyim tedavi ile hamile kaldım ve intiharı bile düşünüyorum. En basit düşüncem bu şu sıralar. Herkes hormonları kaldıramıyor. Yaşadığı iş ve ev hayatını bilemezsiniz. Üstüne hormonlar ekleniyor birde. Yok haketmiyor yok bela okuyor. Okuyorsa da kendi çocuğunun başına gelecek sizine?
Eşinden ayrı mısın hala?

Bir de mutlaka psikolojik destek al.
Gebeliği huzursuz geçen annelerin bebeği de huzursuz bir bebeklik dönemi geçiriyor.

Bebeğinin ruh sağlığı için önlem al.

Anneliği anlamak için katnımızda bir can taşımaya veya dünyaya getirmeye gerek olduğunu sanmıyorum
Bana göre böyle insanlar sokakta çocuğuna çat çat vurup çekeleyen azarlayan öodelde insanlar
Herşeye hormon derim belki
Bende anneyim buna da dayatabilirim bunu
Ama tutupta sağ çıkmadın demek doğumdan hormon falan değil
Söyleniyordur kendi kendşne diyenler var
Bu söylenmek mi sahi ?
Yaşı geçiyor dşye çocuk yapan insandan da pek birşey beklememek lazım sizde haklısınız

Her kadın anneliği anlamıyor. Siz anlamışsınız anne olmadan da ne guzel.
Ben ilk çoçuğuma emek verdikçe anladım anneliği.
Öyle otomatik bir sevgi falan olmadı doğurur doğurmaz.
3 Yaş ve 6 ay iki oğlum var.
3 yaş kardeşten sonra zıvanadan çıktı, daha bir kere sesini yükseltmedim. Günün 3 saatini kardeşine vurmaması konusunda ikna, sevsin diye kitaplar okuyup resimler çizerek falan geçiriyoruz 6 aydır. Ve sabrımın sınırlarındayım.

Günde parça parça 4 saat uyuduğum günler şükrediyorum. Haftada 1 gün eşim sayesinde 6 saat uyuyabiliyorum.

İkisi icin de Canımı veririm ama bu söylenmeyeceğim anlamına gelmiyor.
Bazen çocuklar uyuduğunda falan
2 çocuk Benim neyime?
Banane aç kalsın
Ben de tv karşısına oturtup keyfime bakacağım
Ortaokulda bunları yatılı okula vereceğim.
18 yaşlarında evden kovacağım,
falan diyorum.
Ciddi miyim? Tabiki hayır.
Oturup saatlerce ağladığımı biliyorum bazı geceler ben bunlara nasıl bakacağın diye.
Pişman mıyım? Hayır.
Endişeli miyim? Evet.
Kötü anne miyim? Elimden geleni yapıyorum.
Okuyorum, soruyorum, öğreniyorum, çocuğun ruhunu incitmemeye, Zihnini köreltmemeye çalışıyorum.
Kötü anne de elbet var. Belki bu kadın kötü anne olacakta. Ama arkadaşı iseniz, kadının anneliğini sorgulayacagınıza destek olma yolunu seçmeliydiniz.
Merak etme, kilo verilir, hamilelik yakışmış, bildiğin ışıldıyorsun!
Sen hele kucağına al, o zaman bakarız emzirip emzirmeyeceğine.
Yeni doğan bebek kokusu bile yumuşatır insanı.

He Yok arkadaşınız değil ve destek olmak istemiyorsunuz. Size ne? Ne derse desin o vakit.

Back
X