• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anneliği haketmeyen bireyler

Ayy herşeyi de hamilelik hormonuna bağlamasak.
Hiç mi kötü insan,kötü anne yok.
Besbelli kötü işte.
Ben de çok zor hamilelik geçirdim,öyle böyle değildi,hayatımın en kabuslu dönemiydi,ikiz gebelikti,vs vs çok zordu.
Ama böyle kötü şeyler söylemek aklımdan geçmedi.

Herşeyi at hormonların üstüne,oh ne rahat hayat.

Olay sizin konunuz yani ne yapacaksınız o önemli.. az görüşün gorusmeyin.. O nasıl bir anne vs onu zaman gösterecek.. inşallah iyi olurlar o da bebeği de..

Eşinden ayrı mısın hala?

Bir de mutlaka psikolojik destek al.
Gebeliği huzursuz geçen annelerin bebeği de huzursuz bir bebeklik dönemi geçiriyor.

Bebeğinin ruh sağlığı için önlem al.
Ayrı değiliz barıştık sayılır ama hala aynı sorunlar. İşten çıktı dediğini yaptı. İş bulacakmışmışmış. Şuan kendi maaşımla kendimi geçindiriyorum. Görmezden gelmeyi tercih ediyorum. Elimden başka bir şey gelmiyor. Bebeğim için katlanıyorum. tuhaf düşünceler geliyor aklıa bazen başediyorum bazen edemiyorum. Bebeğin için katlan deyip duruyor çevremdekiletde.

Sadece yazıklarınızı söylüyorsa bela okuduğu yok. Bende hamileyim tedavi ile hamile kaldım ve intiharı bile düşünüyorum. En basit düşüncem bu şu sıralar. Herkes hormonları kaldıramıyor. Yaşadığı iş ve ev hayatını bilemezsiniz. Üstüne hormonlar ekleniyor birde. Yok haketmiyor yok bela okuyor. Okuyorsa da kendi çocuğunun başına gelecek sizine?
Ne demek sizene yahu sonra da çocuğunu döven kadınlari protesto ediyorsunuz kalkıp.. Insan nasıl ağzına alabilir canından bir parça için bu sözleri?
Tamam anlarim sıkıntıları olabilir, bunalımda olabilir bir insan ama sırf vucudu bozuldu kilo aldi diye cocugun ölmesini mi dilemeli.. Böyle bir insanı ben anlayisla karşılamam empati de yapmam. İğrenç bir kişilik. Cocugunu dovmekten farkı yok..
Sıkıntıları insan cogu kez kendisi yaratır. Psikolojik destek almam lazım diye kendisini şartlandiran bir insan zaten o mantık ile yasar, mutsuz olur..
Allah askina yaşamak, nefes almak, yürüyebilmek, kosabilmek kadar huzur verebilen ne olabilir de en ufak birsey de psikolojiniz çöküyor?
Daha geçen hafta bi akrabamiz Afrin de bacağını kaybetti o bile sukur ediyor da bizlere ne oluyor?

Uzun lafın kısası hayat güzellikler ile dolu ve bize bahşedilen evlatlarımiz da o guzelligin bir parcasi..
Bir insanın ne kadar psikolojisi bozuk olursa olsun vicdanı elvermez sag cikamasin demeye..

Siz de hayata guzel tarafından bakmayı deneyin..

İyi günler kızlar
Yakın arkadaşlarım arasında bir arkadaş var ,dışarıda buluşuruz çoğunluk olarak.
Kendisi hamile 28 haftalık ama son haftalarda bizi o kadar bunaltmıştı ki kurduğu cümleler olsun , takıldığı konular dolayısı ile .
En son dün doktordan sonra eşimden ayrılıp bir kafede buluştuk yine hep birlikte .
Son zamanlarda kendisiyle bir araya gelmek zorunda kaldığımda boğulur olduğumu hissettim .
Ben kendim program yaptığımda çağırmıyorum açıkçası
Ama çağıran arkadaşlar olduğunda ise istemiyorum demiyorum .
Dün yine başladı " 42 beden oldum , basenlerime bakın , göğüslerim çok büyüdü yok efendim inek gibiyim , nerden yaptım bu çocuğu , doğurur doğurmaz işe dönücem , hayatta emzirmem " gibi cümleleler .
Dün de kontrolde bir kadının bebeğinin kalbi durmuş yanımda ultrason kağıdına bakıp bakıp ağlıyordu
Düşündükçe daha da bilendim buna
Bana kişisel olarak bir saldırısı yok fakat bu kurduğu cümleler içimi öyle şişiriyordu ki artık dayanamadım ve " keşke anneliği tekrar tekrar düşünseydin yoksa insanın doğmamış çocuğu için bu denli cümleler kurması anormal , destek al acil " dedim .
Yok efendim anneliğini nasıl sorgularmışım
Ben mi taşıyormuşum o çocuğu
Kabul ediyorum sakin dingin bir yapım yok ama dayanamıyorum böyle insanlara ve nalet olasıca çenemi tutamadım yine
En son " sorgulanacak bir anneliğin olsa emin ol sorgulamazdım " dedim ve kalktım bir diğer arkadaşla .
Hamilelikten , hormonlardan bu tavırları desem değil hep böyle bu
Ama toplum içinde doğmamış çocuk üzerinden naletler okuması beni vicdanen rahatsız ediyor
İnsan nasıl keşke sağ çıkamasa der doğumdan bebeği için .
Yapmasaydın dediğimde " 35 yaşındayım yaşım geçiyordu " dedi birde .
O kadar anne olmaya çabalayan insan var ki
Düşündükçe sinir katsayım artıyor
Yani mesele hormon mormon değil
Bir daha bir araya gelmek istemediğimi belirttim
Diğerlerinede söyledim beni bunun olduğu ortamlara çağırmayın diye
Bilmiyorum düşündükçe sinirlenir haldeyim istemsizce
Valla bela okumamişsa bile çok iyi yapmışsınız. Yok ortam şişti, buram patladı diyorsa bile söylediklerinizi tek tek hak etmiş.
Kimse öyle cümlelere hormon kılıfı uydurmasın.

Bu konuda bana saydırıp
Bir başka konuda çocuğuna bağıran anneyi küfür yağmuruna tutanlar
İçiniz soğudu mu ?
Çocuk şiddetine ses yükseltip
Burda toplanıp kişiliğime laf edenler içiniz soğudu mu ?

Mune Mune
Konunun kapatılmasını
Ve gereksiz geyik ve hakaret edenler için gereğinin yapılmasını arz ederim

Back
X