Anneliğimi yargılamayın çok çaresizim

marilis

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2019
27
43
3
38
Öncelikle merhaba. Nasıl ve nerden baslicagimi bilmiyorum 3 tane evladım var babalarını 8 yıl önce toprağa verdim 5 yıl tek başıma direndim çok iyi olmasada bakmaya çalıştım.ve biriyle tanisip evlendim.yillar geçti oğlum askerliğini yaptı döndü birini aldı hayatına 1 ay içinde evlenme kararı aldılar lütfen burda ayrımcılık yaptığımı düsünmeyin.kiz kürt kültürleri yaşam tarzları çok farklı bizden.neyse oğlum ısrarı yüzünden istemeye gittik onlar doğulu ya akraba sordular amca dayi vs kimsemiz yok tabi neden derseniz eşim hastalanınca tek allahın kulu sormadı bizi ölünce de kimse olmadi yanımızda bende herkesle bağlarımı kopardım bu nedenle ama oglum amcalarinida dayilarinida aradi hepsi lafta tm dediler asil konuya geleyim maddi durumum hic yok diyebilicegim derecede kotu oglum bunları biliyor bırak evlendirmeyi söz yapicâk dahi durumum yok ama oğlum ısrarla evlenmek istiyoŕ 2 defa gittik istemeye oğlumun zoruyla oldu bütün bunlar 9 ay içinde düğün istiyorlar yapamam imkansız birşey bu bunları oğlum bildiği halde yanımda olmuyorsun babam yok sende olmuyorsun yanımda sürekli bir baskı sürekli bir laf sokmalar evden gidip sokâklarda yatmalar simdide intihar edicem almazzsaniz onu bana ďiye tehdit ediyor napicagimi sasiŕdim elimde olsa neden yapmim anneyiz onlaŕin mutluluğu bizim mutluluğumuz şunu diyebilirsiniz bana neden çalışmıyorsun diye bende isterim ama ol élimde sakatlık olduğu için ve yaşta artık 40 olďu malum. Napabilirim oğlumu bu kızdan vazgécirmek için

Öncelikle merhaba. Nasıl ve nerden baslicagimi bilmiyorum 3 tane evladım var babalarını 8 yıl önce toprağa verdim 5 yıl tek başıma direndim çok iyi olmasada bakmaya çalıştım.ve biriyle tanisip evlendim.yillar geçti oğlum askerliğini yaptı döndü birini aldı hayatına 1 ay içinde evlenme kararı aldılar lütfen burda ayrımcılık yaptığımı düsünmeyin.kiz kürt kültürleri yaşam tarzları çok farklı bizden.neyse oğlum ısrarı yüzünden istemeye gittik onlar doğulu ya akraba sordular amca dayi vs kimsemiz yok tabi neden derseniz eşim hastalanınca tek allahın kulu sormadı bizi ölünce de kimse olmadi yanımızda bende herkesle bağlarımı kopardım bu nedenle ama oglum amcalarinida dayilarinida aradi hepsi lafta tm dediler asil konuya geleyim maddi durumum hic yok diyebilicegim derecede kotu oglum bunları biliyor bırak evlendirmeyi söz yapicâk dahi durumum yok ama oğlum ısrarla evlenmek istiyoŕ 2 defa gittik istemeye oğlumun zoruyla oldu bütün bunlar 9 ay içinde düğün istiyorlar yapamam imkansız birşey bu bunları oğlum bildiği halde yanımda olmuyorsun babam yok sende olmuyorsun yanımda sürekli bir baskı sürekli bir laf sokmalar evden gidip sokâklarda yatmalar simdide intihar edicem almazzsaniz onu bana ďiye tehdit ediyor napicagimi sasiŕdim elimde olsa neden yapmim anneyiz onlaŕin mutluluğu bizim mutluluğumuz şunu diyebilirsiniz bana neden çalışmıyorsun diye bende isterim ama ol élimde sakatlık olduğu için ve yaşta artık 40 olďu malum. Napabilirim oğlumu bu kızdan vazgécirmek için
Evlenme çağına geldiğine göre kendi düğününü kendi yapsın.

evlenmek isteyen adam evi geçindirebilcek yuvasını kurabilcek güze sahip olmak zorunda

bunu ona uygun bir dille anlatın

anne bana oyuncak al der gibi o kızı al düğün yap demek doğru değil

evlilik evcilik oynamak değildir

kendine güvenen evlensin anasına babasına değil

Oğlunuzu vazgeçiremezsiniz. Kendi yaşayıp deneyimlemesi lazım. Kültür farkı sizin değil oğlunuzun sorun etmesi gereken bir durum evlenecek olan o çünkü. Düğün yapacak durumunuz yok madem yapmayın. Trilyoner de olsanız mecbur değilsiniz yapmaya. Evlenecek olgunluğu kendinde gören elini taşın altına koymayı da bilecek. Bırakın kendi kendine evlensin. İlla düğün dernek kurulmak zorunda mı? Nikahtan evlenen evlenmiş sayılmıyor mu? Evlenmek isteyen masrafları öder bu kadar basit

Vazgeçmez, karşı dünürle konuş halini arz et onları dinler oğlun mesela iş bulsun birikim yapsın sonra düğün desin dünür

valla kızdan vazgeçemez,ömür boyu sizle yaşamıyacak,vazgeçirmeyi düşünmek yerine evladımın mutluluğu için ne yapabilirim diye sorsaydınız keşke.oğlunuzu ve dünürünüzü karşınıza alıp konuşun,yapabilecek durumum yok deyin ama nasıl vazgeçirtirim diye yazmanız çok tuhaf.

Kızdan vazgeçirmek için demişsiniz.

Bence sizin takıldığınız oğlunuzun düğününü yapmaya durumunuzun el vermemesi değil gibi geldi.
Sanki tamamen doğulu olduğu, kürt olduğu için istemiyorsunuz gibi geldi bana.

Oğlunuz sizin deyiminizle bu kürt kızdan vazgeçse bile illaki bir gün gene evlenmek isteyecek.

Keşke şu doğu, batı ayrımı olmasa değil mi ?
Bende doğuluyum ve gurur duyuyorum. Memleketimin her toprağını da karış karış seviyorum.

Söyleyeceklerm bu kadar teşekkürler.

Doğudan (silopi) geleli 7-8 ay olmuştur anlattığınız durumda iseniz onların istediği düğünü yapamazsınız. Bırakın oğlunuz çeksin oğlunuz anlasin oğlunuz uzaklassin.
Genç birini aşıkken mantıklı düşünür halde kimse pek görmez..
Kötü anne, düşüncesiz anne yaftası ile oturup aglayacaginiza bırakın oğlunuz bişeyleri yaşayarak anlasın

ablacım hiç canını sıkma. öyle kızla evlenemedim diye kendini öldürecek hali yok. oğlan senden çıktı, sen ondan değil. eğilip büzülme karşısında. sert yap. işe gir çalış düğününü yap, ben elimden gelen yardımı ancak o zaman yaparım de.

Oģlunuzun elinden tutsaniz guzel ama kismi gonlunuzden geciyorsa imkaniniz varsa olur.
Oğlunuz kendine guveniyorsa evlenmeli bu iş evlenmekle kalmiyor.
Kiz da seviyorsa calisip beraber yapicaklar birseyleri.
Ana beni eversene lafi kendini bilen birinden cikmaz biliyor olmali birsey yapamayacaginizi.
Şuan adim atsaniz para..
Sizin cocuğunuz henüz kucuk olmali?.
Calismiyormu okumadimi?

Back
X