Anneliğimi yargılamayın çok çaresizim

valla kızdan vazgeçemez,ömür boyu sizle yaşamıyacak,vazgeçirmeyi düşünmek yerine evladımın mutluluğu için ne yapabilirim diye sorsaydınız keşke.oğlunuzu ve dünürünüzü karşınıza alıp konuşun,yapabilecek durumum yok deyin ama nasıl vazgeçirtirim diye yazmanız çok tuhaf.
Konuştum konuşmaz olurmuyum siyaha beyaz diyen insanlar cahile laf anlatamazsin

Benim eşim düğünümüzü kendi parasıyla yaptı onunda ailesinin durumu yok. Evlenecem demekle olmuyor o işler çok istiyorsa siz isteyin yine kızı yapsın düğününü oğlun.

Tamam yaparız ama iki yıl bekleyeceksin deyin. Biz dört yıl bekledik hey gidi. Kendimiz yaptık her şeyi. Öyle anneye babaya güvenerek olmaz bu işler.

ablacım hiç canını sıkma. öyle kızla evlenemedim diye kendini öldürecek hali yok. oğlan senden çıktı, sen ondan değil. eğilip büzülme karşısında. sert yap. işe gir çalış düğününü yap, ben elimden gelen yardımı ancak o zaman yaparım de.
Sertte yaptım umursamaz tutumda takındım anneligime laf etmeye başladı kaldirâmiyorum artik

Konuştum konuşmaz olurmuyum siyaha beyaz diyen insanlar cahile laf anlatamazsin
o zaman oğlunuza şunu diyin tatlı bir dille tamam oğlum düğünü yapalım,işe gir çalış heray bana 1500 tl getir deyin.üstünüde siz ekleseniz birşeyler belki bir hal çaresi bulunur

Üzgunum malesf böyle adetlerımız var. Dedıgınız gıbı en iyısı vazgecırmek ama oda ımkansz görunuyor. Cokta takmayın kafanıza kız cok isttıyosa zaten oglunuza kaçar. Ozamanda kndılerı baksın baslarının caresıne

22 yaşında evlenmeyi düşünüyorsa bi zahmet çalışsın, parasını kazansın, ayakları sağlam bassın yapsın düğününü.
Sokaklarda yatarak mı evlenip ev geçindirecekmiş?
Evleneceği kızın da başını yakacaksınız.
Valla alın oğlunuzu karşınıza, konuşun. Anlamıyor mu? Keyfi bilir. Yüz vermeyin.

o zaman oğlunuza şunu diyin tatlı bir dille tamam oğlum düğünü yapalım,işe gir çalış heray bana 1500 tl getir deyin.üstünüde siz ekleseniz birşeyler belki bir hal çaresi bulunur
Herşeyi söyledim kızı getirmekten getirmekten hediyeler âlmaktân birikim yapamiyorki

Oglunuz okumjyor mu? Yasi cok kucuk su an durumun ciddiyetinin farkinda hile degil bence. Kizdan vazgecirmek yerine su an gencliginin tadini cikarmasini hal devam etmek isterlerse de durumunu ayarlayip evlenebilexehini ama sizin cok fazla yardim edemeyeceginizi soyleyin. Babasinin olmamasi kimsenin sucu degil.

22 yaşında evlenmeyi düşünüyorsa bi zahmet çalışsın, parasını kazansın, ayakları sağlam bassın yapsın düğününü.
Sokaklarda yatarak mı evlenip ev geçindirecekmiş?
Evleneceği kızın da başını yakacaksınız.
Valla alın oğlunuzu karşınıza, konuşun. Anlamıyor mu? Keyfi bilir. Yüz vermeyin.
Yüz vermeyince annedegilsin olmaz olsun senin gibi anne diyor

"oğlum çalış kendi paranı kazan birikim yaptığında evlenirsiniz sonuçta evi sen kurup sen devam ettireceksin benim durumum ortada çok seviyorsan çalışıp geleceğinizi kurmanız lazım" diyin. gerçekleri görmesi lazım. sadece aşk sevgi cinsellik tutku arzu için evlenmek istemek çocukça olacak

Oglunuz okumjyor mu? Yasi cok kucuk su an durumun ciddiyetinin farkinda hile degil bence. Kizdan vazgecirmek yerine su an gencliginin tadini cikarmasini hal devam etmek isterlerse de durumunu ayarlayip evlenebilexehini ama sizin cok fazla yardim edemeyeceginizi soyleyin. Babasinin olmamasi kimsenin sucu degil.
Evlenirse zaten buyuk bir sorumlulugun altina giricek ve pismanlik yasicâk bunu biliyorum okumuyor askari ucretle calisiyor istanbul gibi yerde

Kızdan vazgeçirme kısmından çekilin, anne olmak yular tutmak değil onu baştan söyleyeyim ve fakat aynı halde olsaydık; çok ağır konuşurdum, inanın çok ağır. "E5'e mi çıkayım ul..n" ile başlardım ve gerisi gittikçe daha ağırlaşırdı.
Size yapın diyemem, benim lisanım yoktan anlamayana böyle yani.

Back
X