B
byzbyzbyz
Ziyaretçi
- Konu Sahibi byzbyzbyz
-
canım aynen bizim durumumuzu yazmışsınsize de oluyor mu bilmem ben sık sık yargılarım kendimi nasıl bir anneyim?bazen öfkelenmesabırsızlık gibi tavırlar sergiliyorum ve sonrasında çok pişman oluyorum.çocuk yetiştirmek zor iş.fiziksel ruhsal bedensel her şeyine yetişip mükkemel olmalısınız ancak bazen teklemeler oluyor.öncesinde sabırla konuşarak sakin yaklaşıyorum.ama kızım öle inatçı ve dediğim dedik bir çocuk ki sabırı taşma noktasına getirip ses tonumu yükseltmeme öfkeli davranmama neden oluyor.ben şiddetlenmeden asla durulmuyor.sorun çözülmez bir hal alıyor.ikimizde sakinleştiğimizde iletişim kurup niye böle davrandık diye konuşup çözümler arıyoruz ama iş işten geçmiş oluyor.bir çocuk gelişimi mezunu olarak nerde eksik yapıyorum neyi değitirmem gerekiyor bilemiyorum.siz neler yaşıyorsunuz.aynı durumda olan arkadaşlar var mı paylaşalım.
anne baba olmak ayrı bir sanat sanırım hele ki bu devirde.
bende zaman zaman 15 yaşındaki kızımla sorunlar yaşıyorum.ne yapacağımı nasıl davranacağımı şaşırdığım o kadar çok zaman oluyor ki...
öfkemi kontrol etmeye çalıştığım zaman o kadar çok ki.
yine de en sabırlı davrandığım kişi sanırım kızım.
bir şey söylemeden önce o kadar düşünüyorum ki tepki vermeden önce. sizin çocuğunuz kaç yaşında?
Sakin olun
Eğer o kriz geçirirken siz de üzülürseniz, bu çocuğunuzun sakinleşmesini zorlastırır, bu durumda kontrolu sizin ele almanıza ihtiyac duyar
Yavaş konuşun
Hafif ton hem onun sakinleşmesini sağlar, hem de sizin ne söylediğinizi anlamak için, sakin olmak ve sizi duymak için odaklanmak zorunda kalır.
Krizin ortasında, cocugunuza nedenini sormayın veya bu konuda tartışmayın
Bu durumdayken sizin hiçbir soylediginizi anlamayacaktır, sadece onu sakinleştirecegini düşündüğünüz seyleri soyleyin.
Onu sarın
Onu sıkıca tutun, boylece kendine veya etrafına zarar vermesini onlersiniz, ama kesinlikle yalnız bırakmayın !
Dikkatini dagıtmaya calısın
Sinir krizi sonlanmaya yaınken dikkatini başka yöne cekmeye calısın. Sinir krizine odaklanmadan, onun dikkatini cekebilecek yeni bir seyle ilgisini kazanabilirsin iz.
Patlamaya göz yumun
Bu sekilde davranmandan hoslanmıyorum deyin ve isinize devam edin veya sarkı soyleyin. Ancak cocugunuz hassas bir donemde ise bu yöntem tavsiye edilmiyor, bu durumda onu rahatlatmak daha etkili bir yöntemmiş.
Başkalarının ne düşünecegini önemsemeyin
Vaktiyle cocugu olan herkes cocuklardaki sinir krizinin ne oldugunu gayet iyi bilir, oyüzden bos yere kızarmayın
PEs etmeyin
İşte en önemlisi, çünkü bir defa pes ederseniz, sizin de bir sınırınız oldugunu ögrenir ve bunu her seferinde bulmaya calsıır
Ve en önemlisi lütfen okuyalım onları anlamaya çalışalım. vurmak yada bağırmak çözüm değil ve asla çözüm yolu bu olmamalı. benimde bi kızım var bende anneyim.
Yalniz degilmisim.....Cok sabirli ve kibar olmaya calisiyorum ama bu konuda kitaplar okuyup kendimi daha cok gelistirmeye calisiyorum...Benim oglumda henuz 3 yasinda ona sesimi yukselttigimde bazen cok kiriliyor bende o gormeden oturup agliyorum,cok uzuluyorum neden boyle sesimi yukselttim falan diyeeeee iste insaniz bizde, oldukca sabirli olunmasi gerek....kolay degil cocuk yetistirmek gercekten...Allah hepimize sabir versin....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?