• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annelik hissetmek

Ruhum Buruk

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2019
4.695
11.324
208
37
Annelik hissetmek...
Sabah çocuklarıma süt kaynatacaktim.Her sabah kaynatir 3 e böler üstüne süt eklerim.Bu sabah sütü cezveye koydum.Kahvaltiyi hazırlarken gözüm cezveye takıldı,kaynamadan sebepsizce altını kapatmak geldi içimden.Aldim 3'e böldüm dolaptan sütü almaya döndüm.Ve arkamı döndüğümde 1.5 yaşındaki oğlumun tezgaha uzanıp sütü boynundan aşağıya dökmüş şoka girmiş vaziyette gördüm 😔Hemen çocuğu suyun altına soktum,hametan buldum sürdüm şükür ufak kızarıkla atlattık.Ama şoktayım eğer o hissime aldırış etmesem Allah korusun neler olabilirdi düşünmeden de edemiyorum😔

Cok sevindim ufak kizariklikla atlatmaniza. Cok sukur birsey olmamis minige. Ben de sabahtan aksama kadar kizimin tepesinde nobetteyim ama illaki basina birsey geliyor. Annelik ne zormus. Allah yardimcimiz olsun, bir anlik dikkatsizligi affetmiyor.

Çok geçmiş olsun. Ufak kızarıklık ama derinde bir şey yoktur umarım.

Sütü kaynatıp neden üzerine tekrar dolaptan süt ekliyorsunuz? Siz yazınca sormadan edemedim :) Kaynatmadan tamamını içilecek kıvama getirseniz olmaz mı?

Ben böyle bir şey olacağını hissetmedimhiç ama değil cezve kaşığı bile oğlumun ulaşacağı kadar tezgahın ucuna koymamaya çalışıyorum. His değil de tedbir diyelim ama kafam her zaman tedbirli davranacakkadar dingin olmuyor elbette.

Çok geçmiş olsun. Ufak kızarıklık ama derinde bir şey yoktur umarım.

Sütü kaynatıp neden üzerine tekrar dolaptan süt ekliyorsunuz? Siz yazınca sormadan edemedim :) Kaynatmadan tamamını içilecek kıvama getirseniz olmaz mı?

Ben böyle bir şey olacağını hissetmedimhiç ama değil cezve kaşığı bile oğlumun ulaşacağı kadar tezgahın ucuna koymamaya çalışıyorum. His değil de tedbir diyelim ama kafam her zaman tedbirli davranacakkadar dingin olmuyor elbette.
Cezvem küçük 3 e bölüyorum o yüzden.Cok dikkat ederim aslında oğlum çok hareketli tepsiyi çekmiş sütte devrilmiş işte 😔

Evlâdınıza ayrı, size ayrı geçmiş olsun. Yüreğiniz nasıl hop etmiştir kim bilir...

Bizde, böyle durumlar için, bir sadaka ver, birini sevindir derler.
Gerçi önce "verilmiş sadakan varmış" deyip, sonra bunu derler.
Herhalde var olduğu söylenen ilk sadakamız bu hafif atlatılan olayla yanıyor, yerine yenisini koyuyoruz. :)

Allah evlâtlarınızı size, sizi evlâtlarınıza bağışlasın. :KK200:

Geçmiş olsun. 1,5 yaşlarında bir tane de bende var. Mutfak tezgahını güvenli alan zannetmeyi gözümün önünde taburesini getirip, üstüne çıkıp, tezgahtaki bıçağa uzanmaya çalıştığı gün bıraktık. Çocuğum bıçak seviyor, şuan bütün bıçaklar üst dolaplarda. Yemekler duvar tarafındaki ocaklarda yapılıyor, tabureler ortalıktan kaldırıldı ama bu sefer de ablasının banyo lavabosunda kullandığı tabureyi taşıyabileceğini fark etmiş, o olmadı üstüne basabileceği oyuncak filan bulup getiriyor. Yani demem o ki, algıları da merakları da feci açık bu zibidilerin. Sürekli bir tehlike analizi yapmamız gerekiyor. Allah korumuş yavrunuzu. Umarım bir daha da böyle bir şey yaşamaz.

Evlâdınıza ayrı, size ayrı geçmiş olsun. Yüreğiniz nasıl hop etmiştir kim bilir...

Bizde, böyle durumlar için, bir sadaka ver, birini sevindir derler.
Gerçi önce "verilmiş sadakan varmış" deyip, sonra bunu derler.
Herhalde var olduğu söylenen ilk sadakamız bu hafif atlatılan olayla yanıyor, yerine yenisini koyuyoruz. :)

Allah evlâtlarınızı size, sizi evlâtlarınıza bağışlasın. :KK200:
[/QUOTE
Aklıma ilk gelen sadaka vermek oldu ilk fırsat verecek.Tsk ederim sizleri de

Geçmiş olsun. 1,5 yaşlarında bir tane de bende var. Mutfak tezgahını güvenli alan zannetmeyi gözümün önünde taburesini getirip, üstüne çıkıp, tezgahtaki bıçağa uzanmaya çalıştığı gün bıraktık. Çocuğum bıçak seviyor, şuan bütün bıçaklar üst dolaplarda. Yemekler duvar tarafındaki ocaklarda yapılıyor, tabureler ortalıktan kaldırıldı ama bu sefer de ablasının banyo lavabosunda kullandığı tabureyi taşıyabileceğini fark etmiş, o olmadı üstüne basabileceği oyuncak filan bulup getiriyor. Yani demem o ki, algıları da merakları da feci açık bu zibidilerin. Sürekli bir tehlike analizi yapmamız gerekiyor. Allah korumuş yavrunuzu. Umarım bir daha da böyle bir şey yaşamaz.
Sağol canım ya ikiz kızlarımı büyüttüm şükür bu tip hiç kazamiz belamiz olmadı.Ama bu yaramaz yerinde duramıyor.Aynen bıçakları kaldırdım oyuncakları ayaginin altına koyup kapıyı açıyor mutfağa giriyor.Balkona sandalye sürüklüyor.Tum kapılarım kilitli.Gece kaç defa kalkıp kontrol ediyorum 😕Erkek çocuğu baska derlerdi doğruymuş.Afacanlikta sınır tanımıyor

Cok gecmiş olsun,Allah korumuş yavruyu.Bazen öyle anlar oluyor ki içinizde bir pusula oldugunu anlıyorsunuz.
Bana diyorlardı ki,daha dur hele büyüsünler de.Çok kızıyordum içimden.
Büyüdükçe mutluluk büyüyecek,sorunlar küçülecek sanıyordum.Mutluluk büyüyor elbette,fakat endişe,kaygı,korkular da öylesine büyüyor ki adeta çalılık içinde çiçek gibi farkedilemiyor.Allah bütün evlatlarımızı ömür boyu korusun.Ha bu arada,benim kız oğlanları bastırdı,her tasın altından o çıkar hala,çocuguna gore degısıyor yani:))

Annelik hissetmek...
Sabah çocuklarıma süt kaynatacaktim.Her sabah kaynatir 3 e böler üstüne süt eklerim.Bu sabah sütü cezveye koydum.Kahvaltiyi hazırlarken gözüm cezveye takıldı,kaynamadan sebepsizce altını kapatmak geldi içimden.Aldim 3'e böldüm dolaptan sütü almaya döndüm.Ve arkamı döndüğümde 1.5 yaşındaki oğlumun tezgaha uzanıp sütü boynundan aşağıya dökmüş şoka girmiş vaziyette gördüm 😔Hemen çocuğu suyun altına soktum,hametan buldum sürdüm şükür ufak kızarıkla atlattık.Ama şoktayım eğer o hissime aldırış etmesem Allah korusun neler olabilirdi düşünmeden de edemiyorum😔
Çok geçmiş olsun doktora götürün yanık için özel uygulamalar var . En küçük bir iz kalmadan geçer aman ihmal etmeyin. Çok çok geçmiş olsun

Back
X