Annelik mi kariyer mi?

azbiri

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2017
888
533
103
merhaba kk. 1,5 yaşında kızım var. Kamuda prestijli sayılabilecek (4500₺ maaş) bir işte çalışıyorum. Yakında ücretsiz iznim bitecek,bu arada hukuk okuyorum
Sorum şu: işten istifa edip kızım büyüyene kadar ona baksam okulum 2 yıla bitiyor. Kızımı emanet edebileceğim biri de yok,ailelerden uzakta yaşıyoruz ikimizin annesi de gelemiz,bakıcı olayına güvenemiyorum. Kreş için de erken olduğunu düşünüyorum,kızım bana çok düşkün ben de ona tabi.
Çıkmazdayım akıl akıldan üstündür.ne yapayım? İstifa edip okulum bitene kadar çocuğumu büyüteyim o 4 yaşına gelince okuma verip avukat mı olayım
Yoksa memuriyete devam mı edeyim;çocuğu kreşe verip
Bu arada eşimin maddi durumu iyi maddi olarak benim çalışmama ihtiyacımız yok(para konularından özellikle bahsediyorum konu net olsun diye,yanlış anlaşılma olmasın)
Yorum yazacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler..

Eğer işinden istifa edersen ileride çok pişman olursun diye düşünüyorum.Ücretsiz izninin tamamını kullan bu arada bakıcı araştırıp iyi birini çalıştırmaya başla hem kızın alışsın hem de sen işe başladığında çocuk yabancılık çekmez.

siz ne istiyorsunuz? hukuğu bitirdikten sonra yine istifa edecekmisiniz?
şu anki mesleğiniz mi avukatlık mı?
ona göre karar verin.

İlerde avukatlık yapmak istiyorum diyorsan bırakabilirsin işi.
İlerde derken okul bitince. Yani staj vs de sayarsak ara vermeden.

Evde cocuk buyutmek annelik cok guzel ama atamam olsaydi calisirdim (ogretmen olarak)kizimada annem bakacakti
Bu sizin vereceğiniz bi karar. Calismazsaniz pisman olabilirsiniz ama bebeginizi birakirsaniz da pisman olabilirsiniz. Iki ucu pis degnek. :anne:Keske is saatlerinizi azaltabilsebiz daha rahat olurdu.

merhaba kk. 1,5 yaşında kızım var. Kamuda prestijli sayılabilecek (4500₺ maaş) bir işte çalışıyorum. Yakında ücretsiz iznim bitecek,bu arada hukuk okuyorum
Sorum şu: işten istifa edip kızım büyüyene kadar ona baksam okulum 2 yıla bitiyor. Kızımı emanet edebileceğim biri de yok,ailelerden uzakta yaşıyoruz ikimizin annesi de gelemiz,bakıcı olayına güvenemiyorum. Kreş için de erken olduğunu düşünüyorum,kızım bana çok düşkün ben de ona tabi.
Çıkmazdayım akıl akıldan üstündür.ne yapayım? İstifa edip okulum bitene kadar çocuğumu büyüteyim o 4 yaşına gelince okuma verip avukat mı olayım
Bu arada eşimin maddi durumu iyi maddi olarak benim çalışmama ihtiyacımız yok(para konularından özellikle bahsediyorum konu net olsun diye,yanlış anlaşılma olmasın)

Maddi durum iyi madem nitelikli bir bakıcı tutabilirsiniz, izniniz bitmeden anlaşabilirseniz çocuğu da alıştırırsınız
İşinizi bırakmayın, memleketin bu halinde kimin ne olacağı belli değil, sonra çok pişman olabilirsiniz

çalışmaya alışkın insanlar evde bir süre sonra bunalıma girebiliyor.iyi düşün öyle istifa et.

Ortalama 60-65 yillik hayatimdan geriye birakacagim sey is unvanim olmamali. Guvenilir, ahlakli, saglam kisilikli bir cocukla anilmak isterim. O yuzden tabiki de cocugunuza bakin derim. Kaldi ki mezun olduktan sonra cok daha iyi bir isle devam edebilirsiniz.

siz ne istiyorsunuz? hukuğu bitirdikten sonra yine istifa edecekmisiniz?
şu anki mesleğiniz mi avukatlık mı?
ona göre karar verin.
Memuriyeti sevmiyorum,iş yerinde de bir sürü sorun var,avukat olunca istifa edeceğim aslında bu yüzden hukuk okuyorum

Ben avukatım ve avukat olduğum için kariyeri değil çocuğu seçtim.kamuda calissaydim ikisini bi arada yürütmeye çalışırdım.

Çocuğuda büyüt; Kariyeri de yap ;)

Ben avukatım ve avukat olduğum için kariyeri değil çocuğu seçtim.kamuda calissaydim ikisini bi arada yürütmeye çalışırdım.
Avukat anne olmak memur anne olmaktan daha mı zor,avukatlığı seçeceğim için soruyorum ne gibi zorluklar var acaba biraz açar mısınız

eğer borcunuz falan yoksa işe dönmeye mecbur değilseniz anneliği yaşamanızı öneririm. Bir yandan iş bir yandan okul bir yandan çocuk ev işleri derken bu tempoya ayak uydurmak zor gibi duruyor. Okulunuz bitip çocuğunuz da büyüdükten sonra tekrar başlarsınız çalışmaya

Avukat anne olmak memur anne olmaktan daha mı zor,avukatlığı seçeceğim için soruyorum ne gibi zorluklar var acaba biraz açar mısınız
Kendi ofisimi açmadığım için farklı bi ofiste çalışırken en fazla 2000 tl maaş alacağım,ayrıca devamlı ayak işleri koşturma derken bazen eve en erken 9da döneceğim,kafam hep meşgul olacak ve hep öfkeli stresli olacağım.adliyede icra dairelerinde süründükten sonra eve gelip ne evladıma ne de eşime verimli olacağım.kazanacagim para hiç bir işime yaramadığı gibi bir de çocuğun bakicisina bile yetmeyecek.diyelim ki ofis açtım en az bi 3 sene ofisine doğru düzgün bi para girmeyecek.bunun 1 senesi herşeyi kendi cebimden harcayacagim vs.vs. bu yüzden çocuk büyütmeyi daha sonra eşim gibi hukuk fakültesinde akademisyen olmayı düşünüyorum.butun bu boş işler için evladımın ilk adımlarını ilk kelimesini ve günden güne büyüyüşünü kaçırmak istemiyorum

Back
X