Annelik ne zormuş ya ...

Çocuklar arasındaki yaş farkından da kaynaklanıyor olabilir sorununuz. Bir çocuğunuz derslerle uğraşıp daha arkadaş gibi bir hayat yaşıyorken, bir yandan direk bie bebekle ilgileniyorsunuz bilfiil. Mesela bir çocuk sinemada eğlenebilecekken, diğeri bunu imkansız hale getiriyor. yaşları yakın çocuğu olan anneler daha kolay geçiriyorlar bu süreci. Çocukların ihtiyaçları aynı olduğu için anne de kendini bölmek zorunda kalmıyor.

Bir de bazı bebekler zor gerçekten. Ama eşinizle derdinizi paylaşın, samimi bir şekilde içinizi dökün, gerginlik olarak yansıtmayın direk. Emin olun, ne kadar yorulduğunuzu anlattığınızda size daha çok yardım edebilecektir.

Bir de yarısı bitmiş, çocuğun hepi topu zorluğu 3 sene. Sonra yancı olarak dolaşıyorlar sizinle. Az daha sabredin ve hafta somu programları yapın rahatlamak için.

İlk anneligim de değil bir sekiz yaşında bir kızım daha var onda bu kadar zorlanmadim. 17 aylık bir bebeğim var on yedi aydır yüzüm gulmedi. Çok hareketli surekli düşüyor 2.5 aydır yürüyor ama yürüme değil koşuyor bugün de düştü mutfağa gitmemle bir gürültü kostüm ağlıyor büyük kızım anne kafasının ustune dustu dedi sinirimden ona bağırdım oda ağladı bende hala da iyi değilim anneligimi sorguluyorum devamlı. Eşimle surekli kavga halindeyiz evham yapiyosun abartiyosun diyip duruyo. Çok fazla koruyormusum artık psikolojim bozuldu evliligim hiç iyi gitmiyor. Benden soğudu eşim hareketlerimle uzaklastirdim onu.sizden o güzel dusuncelerinize ihtiyacım var
eşinin çocuk bakımında ve ev işlerinde yardımcı oluyor mu

İlk anneligim de değil bir sekiz yaşında bir kızım daha var onda bu kadar zorlanmadim. 17 aylık bir bebeğim var on yedi aydır yüzüm gulmedi. Çok hareketli surekli düşüyor 2.5 aydır yürüyor ama yürüme değil koşuyor bugün de düştü mutfağa gitmemle bir gürültü kostüm ağlıyor büyük kızım anne kafasının ustune dustu dedi sinirimden ona bağırdım oda ağladı bende hala da iyi değilim anneligimi sorguluyorum devamlı. Eşimle surekli kavga halindeyiz evham yapiyosun abartiyosun diyip duruyo. Çok fazla koruyormusum artık psikolojim bozuldu evliligim hiç iyi gitmiyor. Benden soğudu eşim hareketlerimle uzaklastirdim onu.sizden o güzel dusuncelerinize ihtiyacım var
eğerki eşiniz size yardımcı olmuyorsa böyle olmanız çok normal baksanıza eşinizin soğumasında bile kendinizi suçluyorsunuz kadınlar köle olarak yaratılmadı çalışsanızda çalışmasanızda eşiniz çocuklar ve ev işlerinde size yardımcı olması gerekiyor çünkü çocuklar ve ev işleri birlikte çok zor

Bence çok abartmışsın çocuk dediğin yerinde durmaz düşe kalka büyür.
Yanlış anlama ama bazen görüyorum böyle davrananları sanki tek çocuk onlarda war diyorum.
Aman toz üstüne değmesin, aman ayağı takılmasın az rahat bırakın ki kendi başına yapabilmeyi şimdiden öğrensinler. Ha bide çok iyi anne modeliymiş gibi büyüğüne yaygara küçüğü anasının kuzusu şimdi bunun neresinde o çocuğun psikolojisi..

Ben Aslında bu dünyaya çocuk getirmenin o çocuğa yapılacak en büyük kötülük olduğunu düşünüyorum. Ciddiyim yani.

• Beğen
Reactions: msy
kardeş
bilmiyorum beni ne kadar ciddiye alirsin ama ??

bak ben de boyleydim . bir gun kizima deli gibi bagirdim ve resmen tum apartman duydu . :KK43:

dedim bu boyle olmaz bi çaresi olmali. .

arastirdim . . . . nette tevafuken adem güneşi buldum. eger iyi bir anne olmak istiyirsan hemen ademgunes kitapalrini bul. bi suru radyo yayini var youtub yaz ademgunes diye cikar . onu dinleyince terapi oluyorsun . lutfen kendine sonra cocuklarina bu iyiligi yap.

bunlari dusunmek uzulmek bile iyi bi anne oldugunu gosteriri. kendibe cok is yukleme günlük yapacağın isleri sinirlandir dursun ya isler . sessligi sagla evde. tv kapat saatin tik taklarini say duy 15dk . .
disari bi gol kiyisi dere kiyisi deniz vs bul suyun sesini dinle.
canım evet daha önce duydum en yakın zamanda temin eder okurum sağol.

Çocuklar arasındaki yaş farkından da kaynaklanıyor olabilir sorununuz. Bir çocuğunuz derslerle uğraşıp daha arkadaş gibi bir hayat yaşıyorken, bir yandan direk bie bebekle ilgileniyorsunuz bilfiil. Mesela bir çocuk sinemada eğlenebilecekken, diğeri bunu imkansız hale getiriyor. yaşları yakın çocuğu olan anneler daha kolay geçiriyorlar bu süreci. Çocukların ihtiyaçları aynı olduğu için anne de kendini bölmek zorunda kalmıyor.

Bir de bazı bebekler zor gerçekten. Ama eşinizle derdinizi paylaşın, samimi bir şekilde içinizi dökün, gerginlik olarak yansıtmayın direk. Emin olun, ne kadar yorulduğunuzu anlattığınızda size daha çok yardım edebilecektir.

Bir de yarısı bitmiş, çocuğun hepi topu zorluğu 3 sene. Sonra yancı olarak dolaşıyorlar sizinle. Az daha sabredin ve hafta somu programları yapın rahatlamak için.
eşime söylemiştim sohbet esnasında ertesi gün baya yardımcı olmustu diğer günler normale döndü . işyerinde çok yoruluyor ama bu bir mazeret degil

eşinin çocuk bakımında ve ev işlerinde yardımcı oluyor mu
söylediğin de evet mesela bir kaç tekrar edince yapıyor söylemeden asla yapmıyor her günde tekrar edemem ki çok bencil bir eşim var.

Bence çok abartmışsın çocuk dediğin yerinde durmaz düşe kalka büyür.
Yanlış anlama ama bazen görüyorum böyle davrananları sanki tek çocuk onlarda war diyorum.
Aman toz üstüne değmesin, aman ayağı takılmasın az rahat bırakın ki kendi başına yapabilmeyi şimdiden öğrensinler. Ha bide çok iyi anne modeliymiş gibi büyüğüne yaygara küçüğü anasının kuzusu şimdi bunun neresinde o çocuğun psikolojisi..

Ben Aslında bu dünyaya çocuk getirmenin o çocuğa yapılacak en büyük kötülük olduğunu düşünüyorum. Ciddiyim yani.
inan öyle bir insan değilim titiz hele hic degilim düşünce yada evi dagitinca hiç tepki gostermem ilk kızım özgüvenli bir çocuk bununda olması için elimden geleni yapıyorum ama demek ki birikiyor içimde...

Geçen bir sitede gordum böyle çocuk tasmasi gibi bisey onu bile düşündüm bir ara dusunun durumu mu yani. ama en çokta hafta sonu ev temizliği yapmaya çalışıyorum yetiştirmeye çalışıyorum ondan dolayı hep sinir stres akşamına tansiyonum çıkıyor doğumdan sonra tansiyon hastası da oldum :(

Geçen bir sitede gordum böyle çocuk tasmasi gibi bisey onu bile düşündüm bir ara dusunun durumu mu yani. ama en çokta hafta sonu ev temizliği yapmaya çalışıyorum yetiştirmeye çalışıyorum ondan dolayı hep sinir stres akşamına tansiyonum çıkıyor doğumdan sonra tansiyon hastası da oldum :KK43:
heryere yetismeye calisma bulasiklarini elde yikama varsin ev daginik kalsin bir cesit yemek yap buyugede bagirma o daha cocuk cocuk bakmaktan ne anlar sakinligi sabrini korumak zorundasin cocuklarin ruhsal yapisi icin. hani stresini onlardan cikarma..onlar bizim sevgimize ilgimize muhtac..

Ben yarın 12.haftaya başlıcam hamilelikte.öyle zor geçiyorki 5.haftadan beri...sürekli bu cümleyi kuruyorum.şimdiden bile annelik zor bişeymiş diyorum ki sizi bi an düşünemedim.sağlıklı ömürlü olsunlarda napalım annelik demek sabır demek sanırım...

Canım ben çalışıyorum belki bu yük ağır geliyor iş hayatı ev hayatı birde bebek beni göremediği için surekli benimle olmak istiyor haklı olarak bende etkinlik yapıyorum onunla oynuyorum ama iş yapmak istediğimde surekli kazalar çıkıyor bu sabahki bana göre çok ciddiydi.

Aslında cevap burada

Çocuklar sizinle olmak istiyor siz de acele ile işleri halletmek o arada da olan oluyor

Eğer masadan yere düşmedi ise kafa üstü düşünce bir şey olmaz ki o yaştaki bebeğe evhamı azaltın

Geçen komşunun kızı bahçede büyüklerin peşinden koşup yokuşdan uçtu esasen kafası çok da acımayacaktı ama kaldırım kenarına geldi normalde kalkar devam ederdi ağladı annesi aldı kucağa sustu mesela ama yara bile oldu

Siz evhamlı olursanız o çocuk susmaz hep ağlar

Büyük kızınız da çocuk onun görevi bebeğe bakmak vs değil en fazla bebeğe zarar vercek şeyleri ortada bırakmamak olabilir

Çözüm önerisi ise evde bir süre iş yapmayın yardım alın yemek temizlik bulaşık vs hiçbir şey yapmayın tüm zamanı çocuklara ayırın hava da düzeldi dışarı çıkın koşsun düşsün vs

Bir de evi güvenli yapın masa sehpa köşesine koruyucu vs kırılacak her şeyi kaldırın bıçak vs yukarı yani bebek kendine zarar veremesin

Tabii kaza yine olur arkadaşın oğlu gidip masanın ahşap ayağına kafayı vurmuştu yarılmıştı hem de başında 3-4 kişi varken yeni yürüme kazaları da olur kabul edin azıcık rahat davranın

Oyun parkı yada citler var icine koyun bi yere gidince oynasın icinde :( evet cok zor annelik ama sanırım sizde bunalımdasınz kızınıza bagımayın ne kadar sibirlensenizde..

Aslında cevap burada

Çocuklar sizinle olmak istiyor siz de acele ile işleri halletmek o arada da olan oluyor

Eğer masadan yere düşmedi ise kafa üstü düşünce bir şey olmaz ki o yaştaki bebeğe evhamı azaltın

Geçen komşunun kızı bahçede büyüklerin peşinden koşup yokuşdan uçtu esasen kafası çok da acımayacaktı ama kaldırım kenarına geldi normalde kalkar devam ederdi ağladı annesi aldı kucağa sustu mesela ama yara bile oldu

Siz evhamlı olursanız o çocuk susmaz hep ağlar

Büyük kızınız da çocuk onun görevi bebeğe bakmak vs değil en fazla bebeğe zarar vercek şeyleri ortada bırakmamak olabilir

Çözüm önerisi ise evde bir süre iş yapmayın yardım alın yemek temizlik bulaşık vs hiçbir şey yapmayın tüm zamanı çocuklara ayırın hava da düzeldi dışarı çıkın koşsun düşsün vs

Bir de evi güvenli yapın masa sehpa köşesine koruyucu vs kırılacak her şeyi kaldırın bıçak vs yukarı yani bebek kendine zarar veremesin

Tabii kaza yine olur arkadaşın oğlu gidip masanın ahşap ayağına kafayı vurmuştu yarılmıştı hem de başında 3-4 kişi varken yeni yürüme kazaları da olur kabul edin azıcık rahat davranın
Dogru soylemisssin ama ev isi bulasıktı falan nasıl yapmasın bende aynı durumdaym zaten esiyle arası kotuymus dahada kotu olurlar.. islerini yavrusunu uyuttuktn sonra yada yavrusunu guvene aldıktn sonrs yapabilir yani hic bi is yapmayın demekle olmuyor ne yazıkki acmı kalsınlar :D

Dogru soylemisssin ama ev isi bulasıktı falan nasıl yapmasın bende aynı durumdaym zaten esiyle arası kotuymus dahada kotu olurlar.. islerini yavrusunu uyuttuktn sonra yada yavrusunu guvene aldıktn sonrs yapabilir yani hic bi is yapmayın demekle olmuyor ne yazıkki acmı kalsınlar :KK70:
merhametli olan insan halden anlayan gozude kor olmayan koca azicikta halden anlasin..kendini yipratacak sekilde yapmasin.benim esim titiz bazen sunu niye ypmadin derdi kavga ederdik bebek dogunca iki cesit yemek yaptimmi kiziyo niye yoruyon kendini yapma temizlige kalkistimmi ev temiz neresi kirli diyor yani bu konuda cok rahatladim hatta dun aldi elimden supurgeyi kendi supurdu evi sasirdim ben bile aksama misafire kurabiye yaptim o uyuyordu uyaninca hazir alcaz diye konustuk niye yaptin diye kizdi..cokta herseye yetismeye calisan kadin olirsak azicik eksikte acik buluyorlar alistirmamak lazim.

merhametli olan insan halden anlayan gozude kor olmayan koca azicikta halden anlasin..kendini yipratacak sekilde yapmasin.benim esim titiz bazen sunu niye ypmadin derdi kavga ederdik bebek dogunca iki cesit yemek yaptimmi kiziyo niye yoruyon kendini yapma temizlige kalkistimmi ev temiz neresi kirli diyor yani bu konuda cok rahatladim hatta dun aldi elimden supurgeyi kendi supurdu evi sasirdim ben bile aksama misafire kurabiye yaptim o uyuyordu uyaninca hazir alcaz diye konustuk niye yaptin diye kizdi..cokta herseye yetismeye calisan kadin olirsak azicik eksikte acik buluyorlar alistirmamak lazim.
Benm esim cok ısrarcı ben yorgunum edmeedim yapamadım deyince sonra sorun oluyor hlc anlayıslı deil masallah sizinki melek :)

Benm esim cok ısrarcı ben yorgunum edmeedim yapamadım deyince sonra sorun oluyor hlc anlayıslı deil masallah sizinki melek :)
yok kiz ne melegi kizim bi an bana rahat vermemesinden kaynaklaniyor yemegi degil bi yudum kahveyi bile zor iciyom bide surdaki toz ne derse bana al eline bezi kendin sil sizde arada hayatim surayi alirmisin supurgeyle de ara ara caktirmadan..senin elinden bi kahve iceyim senin kahven benimkinden guzel oluyo hadi bi tost yap yiyelim gibisinden..soyle alistir..

yok kiz ne melegi kizim bi an bana rahat vermemesinden kaynaklaniyor yemegi degil bi yudum kahveyi bile zor iciyom bide surdaki toz ne derse bana al eline bezi kendin sil sizde arada hayatim surayi alirmisin supurgeyle de ara ara caktirmadan..senin elinden bi kahve iceyim senin kahven benimkinden guzel oluyo hadi bi tost yap yiyelim gibisinden..soyle alistir..
Kendl kalkıp bi su bile almaz kızım huysuz kalk al ne var derim :) sonra tamam der tirip atar

Her ne olursa olsun kucuge kizdiginiz zaman buyuge kizmayin. Buyuk olan kendini dislanmis ve degersiz hisseder, kardesine karsi nefret beslemeye baslar. Diger konular icin eger fazla evhamli oldugunuzu dusunuyorsaniz bir uzmanla gorusun derim.
İki çocuğu olan bütün annelerin kulağına küpe etmesi gereken bir yorum. Kendi ellerimizle büyük kuzularımızı küçük kardeşine ve tabi kendimize düşman yetiştiriyoruz. 8 yaşında o da oyun çocuğu daha. Boyundan büyük sorumluluklar vermeyin kardeşinin doğduğu gün gözümüzde büyüyor ilk kuzular o da çocuk unutmayın lütfen

Dogru soylemisssin ama ev isi bulasıktı falan nasıl yapmasın bende aynı durumdaym zaten esiyle arası kotuymus dahada kotu olurlar.. islerini yavrusunu uyuttuktn sonra yada yavrusunu guvene aldıktn sonrs yapabilir yani hic bi is yapmayın demekle olmuyor ne yazıkki acmı kalsınlar :KK70:

Aç tabii kalmasınlar ama bir süre bu işleri satın alsınlar zira psikolojisi bozulmuş

Ya da ne bileyim bugün bulaşıklar tezgahta kalsın çocuklar uyuyunca canı isterse toplasın istemezse ertesi güne kalsın çocuklar uyuyunca iş yaparsa eşine ve en önemlisi kendine ayıracak zaman yok kadınların tek lüksü uyku oluyor sonra

Ev bal dök yala olmasın hatta gereksiz tüm eşyalar atılsın ki az temizleyecek şey olsun Biblo süs vitrin vs

Giysiler ütüsüz olsun mesela ruh sağlığından önemli mi elalem ne der ya da kirli çamaşır sepeti dolu olsun

Yemek hazır olsun ya da pratik pişecek şeyler mesela salata değil de hepsi yıkanıp konsun herkes alıp yesin vs

Kendl kalkıp bi su bile almaz kızım huysuz kalk al ne var derim :) sonra tamam der tirip atar
Aynı benimki bende kalkıp su vermem su içmeden yatar ya o kadar üşengeç ki bu adama çocuk baktırmak işkence bir de çok rahat çocuk düşecek mesela yine de tutmaz son ana kadar ya bunları görünce de deli oluyorum kim olsa yani benim gibi düşünmesini bekliyemem ama cevremde ne babalar var ozeniyorum . az önce aldı goturdu evimin Yanı park baya oyaladi ben de evi topladım .

Aynen oyle. Sonucta kimse ikinci cocugu yaparken ilkine sormuyor "biz sana kardes yapacagiz ama sinirimizi senden cikaracagiz kabul mu" diye...

Aynı benimki bende kalkıp su vermem su içmeden yatar ya o kadar üşengeç ki bu adama çocuk baktırmak işkence bir de çok rahat çocuk düşecek mesela yine de tutmaz son ana kadar ya bunları görünce de deli oluyorum kim olsa yani benim gibi düşünmesini bekliyemem ama cevremde ne babalar var ozeniyorum . az önce aldı goturdu evimin Yanı park baya oyaladi ben de evi topladım .
Merhaba sizi cok iyi anliyorum benim 9 aylik bebegim var ve hep tv unitesine gidiyor hep dusuyor orasini burasini kiriyor cok yoruldum artik nasil cozum bulacagimi bilmiyorum tum gun yanindayim yemek is fln yapamiyorum aksam esim gelince yapiyorum yada bebegim uyuyunca. Sakin olmaya calisiyorum ama dusunce hep kendimi sucluyorum niye dustun diye cocuga bagirdigim da oluyor. Bebekler unutuyor da buyukler unutmuyor benim de kardesim var kucukken ona birsey olunca annemiz bize kizardi o hep aklima geldi simdi aama suan annemi anliyorum insallah kiziniz da anne olunca anlar diye umalim yinede siz sakin olmaya calisiniz

Back
X