ANNELIK VE BITMEK BILMEYEN STRES

SELSERHA

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2016
708
325
103
Kizim 6.5 aylik .Sanki cok zor bi bebek sanki normal bi bebek deil.Hep zorluk cikartiyo.Uyku meme ek gida konusunda Cok sukur saglik problemi yok ama onun disindada aman ne versem yer oturur durur bi cocuk deil.Zaten ne yaptiysam emmedi geceleri ya uyumaz ya zirtta bir uyanir. Ek gida debiyorum bi aydir yemez eliyle iter agzini kilitler surekli aglar.Yada zorla bi iki kasim veririm fazlasiyla kusar. O kadar bunaldimki surekli agliyorum .Sanki hic bisey artik iyi olmiycak hep zor bi hayatim olcak bebegim hic duzelmiycek yemek yemiycek.Oyle bi kalbim daraliyoki kimseylede gorusemiyorum cok uzak olmasada kendi ortamima gayet uzak bi yere evlendim kimse yok.Kv. deler elti assagida ama yeterli olmuyo.Derdimi anlaticagim bi RABBim var.Icim cok kotu cok karanlik.Napcam ben boyle.Daha yasim 22.Ne umutlarla anne olmayi bekliyodum.Hamdolsun onu bana verene.Ama her Anne Boyle duygulara giriyormu.Sadece icimi dokmek istedim suan.

Yemek yemiyor diye ağlanır mı be güzelim.Bırak yediği kadar yesin.Böyle ufakken mız mız olanlar büyüyünce öyle bir yiyor ki aklı almıyor insanın.Doyacak kadar yiyordur zaten strese sokma kendini.

Üzülme canım benim de ilk oğlumda öyle oldum. Uzakta kimsem yok yeni bir şehre taşınmıştım. Yakınımı kaybetmiştim. 40 ıma 3 gün kala tek başıma kaldım. Eşim geceye giderdi. Oğlum her saat emiyor ama sadece 5 dk is guc yapamayinca evin dağınıklığı psikolojimi bozuyordu. Oğlumla ilgilendim sadece. Hergün yeni bişey çıktı sonra düzeliyor yada biz alışıyoruz. Tadını çıkar geri gelmiyor bu günler

Yemek yemiyor diye ağlanır mı be güzelim.Bırak yediği kadar yesin.Böyle ufakken mız mız olanlar büyüyünce öyle bir yiyor ki aklı almıyor insanın.Doyacak kadar yiyordur zaten strese sokma kendini.
Sorun sadece yemek yememeside deil.Hic bisey yemiyo cok uzuluyorum yavruma.Onun kadarlik bebeklere bakiyorum herseyi yiyorlar annelerini emiyolar

Kizim 6.5 aylik .Sanki cok zor bi bebek sanki normal bi bebek deil.Hep zorluk cikartiyo.Uyku meme ek gida konusunda Cok sukur saglik problemi yok ama onun disindada aman ne versem yer oturur durur bi cocuk deil.Zaten ne yaptiysam emmedi geceleri ya uyumaz ya zirtta bir uyanir. Ek gida debiyorum bi aydir yemez eliyle iter agzini kilitler surekli aglar.Yada zorla bi iki kasim veririm fazlasiyla kusar. O kadar bunaldimki surekli agliyorum .Sanki hic bisey artik iyi olmiycak hep zor bi hayatim olcak bebegim hic duzelmiycek yemek yemiycek.Oyle bi kalbim daraliyoki kimseylede gorusemiyorum cok uzak olmasada kendi ortamima gayet uzak bi yere evlendim kimse yok.Kv. deler elti assagida ama yeterli olmuyo.Derdimi anlaticagim bi RABBim var.Icim cok kotu cok karanlik.Napcam ben boyle.Daha yasim 22.Ne umutlarla anne olmayi bekliyodum.Hamdolsun onu bana verene.Ama her Anne Boyle duygulara giriyormu.Sadece icimi dokmek istedim suan.

bir gün bütün bunları unutacak ve acaba 2. çocuğu yapsam mı diyeceksiniz..

hepimiz bu yollarda gectik ve halada geciyoruz canim ya.
bugunlerine sukredeceksin ilerde.ama Allah sabrinida veriyor ve bir muddet sonra unutuyorsun.
ben ilk cocugumda 3 yil uyku yuzu gormedim.istahsizlik cabasi.ayda en az 3-4 defa hastanede serumlar,havalar vs.
ha buyudu daha mi iyi ?yok!!!simdi yeme derdi yok ama onun yerine baska huylar geldi.kucuk olan desen ayri telden caliyor.
kadinlar niye erkeklerden cabuk cokuyor,yaslaniyor.iste bu sikinti,sitres ,uykusuzluk ve hic bitmeyen yorgunluk

O durumdayken insan bir kendi çocuğunda var zannediyor herşeyi ama öyle değil herkesin çocuğu aynı
Benim oğlum o dönem sabah 7de uyanır gece 11de arabayla gezdire gezdire uyuturduk o arada hep uyanık ağlak ve kucaktaydı sol kolum daha kaslı sen düşün :) sabaha kadar kaç kere uyandığını sayamıyordum
Diğeri de gece kalkar sabaha kadar otururdu yemek yemez ağlarken mutlaka kusardı her ayda 2-3 kere öksürükten acillik oluyorduk sabaha kadar hastanede kalıyorduk taburcu olunca çocuk eve biz işe
Bak geçti gitti büyüdüler rahatladık :)
Ek gıda için daha yolun başı eğer karışım sevmiyorsa tek tek ver krep şeklinde yedir çorba sevmiyorsa eline ver o yesin deneye deneye bulacaksın bebeğin doğrusunu

Sanki kendi kizimi anlatmissin cok zor gunler biz suan 14 aylik olduk hala yemegini zorla yediririm bilgisayara dalacak anca oyle yer yoksa cook zor kandirarak bak kus uctu bak kopek uykuya gelince simdilerde geceleri 2-3 sefer kalkar ayakta sallamadan uyumaz bol bol sabir zor ben cok bagirip cagirdim

6.5 aylık Bebek herşeyi yiyemez yememeli
Herşeyi baştan al emzir aradan 1 saat geçsin yoğurt dene sade yoğurt 1-2 kaşık ver yeter ona
Sonra akşam üstü sebze çorbası dene
Önemli olan ısrarcı değil kararlı olmak yani zorlama ama sürekli teklif et
Büyüdükçe yiyorlar sonra yediklerini yemiyorlar sonra yemediklerine aş eriyorlar öyle yuvarlanıp gidiliyor:KK69:

Sanki kendi kizimi anlatmissin cok zor gunler biz suan 14 aylik olduk hala yemegini zorla yediririm bilgisayara dalacak anca oyle yer yoksa cook zor kandirarak bak kus uctu bak kopek uykuya gelince simdilerde geceleri 2-3 sefer kalkar ayakta sallamadan uyumaz bol bol sabir zor ben cok bagirip cagirdim
Aynen oyleyim.Ruh sagligim bozuldu resmen

Cnm her bebek farklıdır ama inan kolay annelik yoktur kimisi yemez kimisi hiç uyumaz kimisi sik-sik hastalanır devamlı huzursuz da olabilir inan bunlar geçecek büyüyünce sen bu günleri ariyacaksin emin olabilirsin büyüdüğünde ki sorunlar seni daha çok yoracak inan bana uzulmeyi bırak sukret annesin ve bebisin sağlıklı daha ne olsun şimdi çok tatlıdır ya tam sevmelik

6.5 aylık Bebek herşeyi yiyemez yememeli
Herşeyi baştan al emzir aradan 1 saat geçsin yoğurt dene sade yoğurt 1-2 kaşık ver yeter ona
Sonra akşam üstü sebze çorbası dene
Önemli olan ısrarcı değil kararlı olmak yani zorlama ama sürekli teklif et
Büyüdükçe yiyorlar sonra yediklerini yemiyorlar sonra yemediklerine aş eriyorlar öyle yuvarlanıp gidiliyor:KK69:
yermi sizce ileride.Heo boyle reddetcek gibi sanki

Cnm her bebek farklıdır ama inan kolay annelik yoktur kimisi yemez kimisi hiç uyumaz kimisi sik-sik hastalanır devamlı huzursuz da olabilir inan bunlar geçecek büyüyünce sen bu günleri ariyacaksin emin olabilirsin büyüdüğünde ki sorunlar seni daha çok yoracak inan bana uzulmeyi bırak sukret annesin ve bebisin sağlıklı daha ne olsun şimdi çok tatlıdır ya tam sevmelik
Zaten cok tatli herseyi yeni yeni anliyo kesfediyo emeklemeye calisiyo.Ama ben rahat bi anne deilim gamsiz deilim.

Zaten cok tatli herseyi yeni yeni anliyo kesfediyo emeklemeye calisiyo.Ama ben rahat bi anne deilim gamsiz deilim.
Cnm seni çok iyi anlıyorum benim oğlum da sorunluydu ben oyuzden ikinci ne zaman dediklerine ikinciyi düşünmüyorum derdim esim de hiç istemezdi sonra oğlum büyüdü anne benim kardeşim niye yok dediğinde sustum cevap veremedim sonra kardeşi dusundugumuzde sağlık sebeblerimden yıllar geçti uç yıldır ikinci için uğraşıyorum şimdi diyorum ki keşke ozaman arka arkaya yapsaydim şuan en büyük pismanligim bu cnm onun için diyorum inss büyüyünce bu günleri gülümseyerek hatırlayacaksınız inanın ve kendinizi yipratmayin

Ayni benim verdigim cevap bende ne yazikki gamsiz degilim ama bana hep denilen sen rahat olmazsan bebekte olmaz sendeki negatof enerji ona geciyor haklilar belkide ama yemeyen gece uyumayan surekli alti ay agladi kolikti gelde rahat ol.....illa yicek ogunlerini asla atlamam zorda olsa yedirdim hep simdiye kadar bir saat yemek yedirmeye calistigim zamanlarda oldu...kasik mamalari varya tahilli gece yatmadan onlardan yedir aksam ustu yogurt sabah yumurta sarisi kasik mamasiylada yapabilirsin oglen meyve puresi bol bol emzirmeye calis bide acken ek gidalari ver emzirmeden once reklamlarla falan dalip yer belki baska cagre olmayinca maalesef bunlara basvurdun ben telefondan bilgisayardan

Back
X