Annelik ve ça-lı-şa-ma-mak

Niye alıntılayamdım bilmiyorum ama ben kendim için de üremek kelimesini kullandım yorumlarımda. Konuyu biraz ihtiyaçlar hiyerarşisi tadında algıladığım ve yorumladığım için bu şekilde yazıyorum. Neden rahatsız edici geldi ki?
Kendi adıma, çocuk sahibi oluşu üremek olarak nitelendirilenler genelde küçük görülen insanlar oluyor.
Yaşam şekli, şartları belli bir seviyenin üzerinde olan kimse için üremiş kelimesinin kullanıldığını görmedim.
Siz normal zamanda çocuğunuz olmasını üremek olarak nitelendirip öyle mi konuşuyorsunuz? Yoksa bu karşınızdakine göre değişiyor mu? Bana ikincisi gibi geldi, öyle değilse sorun yok tabi.
[/QUOTE]
Öyle değil. Duruma göre kullanıyorum diyelim. Burada geçim imkanlar vs. sözkonusu olunca konu biraz yemek-içmek-üremek tadında akışta öyle geldi kullandım diyelim. ama dikkat ederseniz bakşası için değil kendim için kullandım.

Bende senin gibiyim. Çocuklarım okula gidiyor. Küçüğü ikinci sınıf.

Sabah okula bırakmam, öğlen arası gidip almam, sonra tekrar bırakmam ve tekrar sonrasın da okul çıkışı almam gerekiyor. Eve gelince de yemek ve ödev olayı var. Kendi memleketim de uzaktayım. Çocuğumu bırakacak kimsem yok.

Bakıcı tutsam yarı para ona gider. Asgari ücreti biliyorsunuz. Elzem bir para değil. Hem kime güvenip de bırakayım o da var

Şimdi rahatsizligim da eklendi. Fizik tedavi gorcem. Devlet 4 ay sonraya dedi 🤦

Neyse sozun kısası çalışma hayatı olmayan da var. Ama ben sıkıntı etmiyorum.

Merak ettim,okulda yemek yeme imkani yokmu?

Hayatinizda cocugu olduktan sonra calisan kadin gormediniz mi hic? Herkes oyle degil 🙄
Benim çevremde hiç yok 🤷🏼‍♀️. Olabilir yani neden olmasın 😅. Hatta benim çevremde evlendikten sonra da çalışan yok. Ya bekar çalışanlar var çevremde ya da çalışmayan evliler çocuklular.

Birkaç yıl mı? Çocuğun okul saatleriyle çalışma saatleri birbirine hiçbir zaman denk olmadığına göre çocuk evde yalnız kalacak yaşa gelene kadar kadının çalışmaması lazım sizin mantıkla bakarsak. O da 10 küsür sene yapar. İkinci bir çocuk varsa onun da büyümesi derken ne ara kadın çalışmaya başlayabilir sizce?
Zaman içinde belki istediğiniz gibi çalışma saatleri olan bir iş karşınıza çıkar...yada güvenilir bir bakıcı bulursunuz...ne olacağı belli olmaz...illa calisacam diyorsanız içinize sinsin yada sinmesin bir yol bulup çalışacaksınız...ben içime sinmeyen bir yoldansa calismamayi tercih ederim.

Merak ettim,okulda yemek yeme imkani yokmu?
Var. Ama 40 dk. Öğlen arası da var. Önceleri almıyordum. Ama çocuklar başıboş ve devamlı kavga ediyorlar. Oğlum da muzdarip oldu. İşte her yerde akran zorbalığı var. Ne kadar da şikayete gitsek müdüriyet önemsemiyor. Hatta bir gün oğlumun eline tekme attılar. Dr a götürdüm. Off çok olay oluyor 😕

Dolu var çalışan anne
Çocuk zaten 8-9 yaşına geldikten sonra kendi eve gelip kendi işini halledebilir diye düşünüyorum.
Çalışmak demek illa para kazanmak demek değil
Ayrıca çocuklar okul çağında imiş
Evden iş ilanlarına bakabilirsiniz
Bir yerde part time çalışabilirsiniz
Ya da evde çocuk bakıcılığı yapabilirsiniz.
Pek çok seçenek var

Mesleğimiz çocuktan sonra bırakmak zorunda kaldım çünkü aksi benim için olmazdı. Kendim bakmak büyütmek istedim bu anları kaçırmak istemedim ..
Yani çalışma hayatını özlüyorum fakat büyüdüklerinde devam ederim ya da kurs kurs gezer eğlenirim.

Yani maddi olarak eşiniz yetiyorsa mecburiyetiniz yoksa aç açıkta değilseniz cok büyük bir lüks kendi çocuklarınızı yetiştirmek. İnsan yetiştiriyoruz bence harika bi duygu. Bu açıdan bakarsaniz belki bi nebze de olsa rahatlarsıniz. Haftada bir eşinize cocuklqri bırakın biraz kendinize zaman ayırın bunalmissiniz çünkü.

Back
X