Anneyken Çalışmak bu kadar zormu

aslında ilkokul çağını atlatınca belki o zaman çalışabilirsiniz
anne olmak başlı başına zor ama emin olun çalışan anne olmak daha da zor
çocuğunuzu bırakıp işe giderken o içte hissedilen duyguyu sadece yaşayanlar bilir...
Hem de nasıl içim eziliyor 😓 Hergün ağlar mı insan ben ağlıyorum,çalışmazsam da olmaz,eşim asgari ücret alıyor Bn öğretmenim ikiz bebeklerimiz var,giderleri çok fazla,bnden olmasa eşim baş edemezdi..Ancak bırakıp gitmek de berbat bir duygu,anlayacağınız değneğin iki ucu da b.. 🙈

Çalışan kadının çocuğu bakimsizdir diyen üyeler biraz kendilerini teselli etmişler galiba.
Benim annem 3 vardiya çalışıyordu.
Hem süper bir eğitim aldik, hemde çoğu çocuktan daha bakimliydik (her konuda)

Dogru, annem fazla komşu/dedikodu/kisir günü yapamadi :) çalıştı, hem annelik hem babalik yapti...
Her kadinin kendi karari ama cocuklari okula giden bir kadin tüm gün evde ne yapiyor gercekden bilmek istiyorum. Belki bir ev hanimi cevaplar :)
Benimki okula gitmiyor 10 yillik is hayatimi kizimi kendim buyuteyim diye isten cktim dogum sonrasi 3 yildir evdeyim cocugum disinda ev isi acisindan evdeki vakittw napiliyor diye sordun soruyu heralde yemek yoksa o gun temizlik yapmayip yemege onem veriyorum ertesi gun ev sil supur toz al camasir zaten ne zaman birikirse yikanir ayda 1 cam.silme 2 ayda dolap kapi vs. Yani demek istedigim ev isi yapilmiyor aksama kadr cocukla evde duran anne de gercekten zamane cocuklari yipratiyor istekleri bitmiyor anneye bagmli oluyr evde anneyle olanlar icin tabi bu dedklerim. Ise giderken cpcuk yokken gayette bu saydgm.islerj zorlan madan halledebiliyordum . Suan calisirsam kizimi tum gun krese cerme fikri beni korkutuyor yarim gun is imkanim olsaydi jeske ama ozel sektor maalwsef... maddi ve manevi calismak istiyorum ama cocukluyken nasl programlanmam gerek dusunemiyorum bu konuyu bende yakipteyim

Ben de öyleym. Yapaçak birşey yok. Ev hanımları çocuklarıyla daha güzel vakit geçiriyor. Nerede çalışan anne gördüysem çocukları bakımsız tarzan.
Örnek vereyım görümcem çalışıyor kızı hergun sokaklarda geziyor. İlgilenemiyor sürekli çalışıyor.

Ev hanımlığı daha güzel bence. Maddi durum iyi değilse tabiki kötü bir durum malesef
Kimse kimseyi engelleyemez çocukla hayat cok güzel.. Çalışan kadın da bi anne bi eş.. Hayatta mutlu olmak en güzeli şükür edip mutlu olmak. cıkın cocuklarla parka gidin piknik yapın alışveriş sinema.. Onların bi gülüşü ömre bedel.. KOSGEB den dükkan açmayı düşünüyorum hayaller güzeldir... Azıcık daha büyütürsem.

Pardon ama ne alaka?
Çalışan anne çocuğunu düşünmüyormu yani?
Benim bebeğim 4 aylık şuanda 1 ay oldu işe döneli
Ama her cuma annemden kirlenmiş kıyafetlerini alıp yıkıyorum. Pazar günleri ütüleyip poşetliyorum. Pazartesi kızımla birlikte kıyafetlerini götürüyorum. Tertemiz giyiniyor kuzum
bizim mahhaledeki kadınların çoğu ev hanımı. 2-2,5 yaş bebeler sokaklarda akşama kadar kuru ekmek veriyorlar ellerine,
Bu örnekleri yaptığınız genelleme için yazdım
Lütfen kimsenin çocuğu hakkında tarzan falan demeyin
Tüm anneler çalışsın yada ev hanımı olsun kutsaldır. Kimsenin anneliğini eleştirmeyin derim..
e ama sizde genelleme yaptiniz oldumu simdi

Dünyanın en güzel şeyi annelik çocuklar anneeeee diye seslenince seslerini duydum diye şükrediyorum Allah kimseye eksikliğini göstermesin dünya Bi yana çocuklarım Bi yana hele annelik anlatılmaz yaşanır çok şükür Allaha Rabbım isteyen her kuluna anne olmayı nasip etsin tabii hakedenlere

Benim de 2 tane var henüz küçükler. Okul çağına gelene kadar bekleyeceğim sonra çalışma hayatına döneceğim. Ben çocuklardan sonra çalışamayacağımı bile bile yani göze alarak çocuk yaptım o yüzden şimdilik büyümelerini bekliyorum.

Anne olduğumdan beri çalışamıyorum
Seneler geçti 3 cocuklarımda ilkokul çağlarında
Onlara bakan olmadıgı icin calısamadım hep
Her annenin hayatı boylemi oluyo
Bakan olmayınca her anne eve mi tıkılıyo
Kreş bakıcı demeyin asgari ucret alıp asgariye yakını bakıcıya veremezdim
Bakıcıya calısacaksam
Ozaman çalısmanın anlamı ne
baktim ben de bakiciya calisicam, cocuklarim el icinde buyuyecek (ki tek bakici kabul etmiyor benimkileri en az 2 ) biraktim. pisman degilim. para kazanmak zorundaysaniz is arayin tabi ama iretkenlikse sikinti kitap okuyun mesela bol bol, aciktan bir bolum okuyun ikinci unv ya da tekrar sinava girin cocuklarinizla birlikte okuyun.

Valla çalışıyorum ve iki kızım var. Akşamdan kreşe giden kuzumun kıyafetlerini kombinler, uygun ayakkabı, taç seçer öyle yatarım. Sabah da üst baş pırıl pırıl okullarına yollarım. Her sabah kahvaltılarını hazırlar, dönüş saatleri de evde olup kek, kurabiye be varsa fırına atar mis kokularla karşılarım. Tarzanmış :)
Maşallah.insallah ben de sizin gibi becerikli olabilirim .5 yıl sonra çalışma hayatına dönüyorum bayram sonrasi.oglum 2 yaşında krese baslicak.kadinlarin çalışmasından yanayım.ama beni bir huzun bir kaygı bastı.Allahim kolaylık verir insallah

Hemen anlamını söyleyeyim. Bir kere senin tabirinle eve tıkılmamış oluyorsun. Sigortan yatıyor ve birgün emekli olma imkanın var. Emekli olurkende tazminat veriyolar. Keşken olmuyor.

Yani asgari ücret alıp bakıcıya vermenin mantıksız olduğunu düşündüğün için avantajlarını yazdım
Çalışmanın uzun vadede maliyeti maalesef yüksek.maddi manevi...

Back
X