Annelik ve ça-lı-şa-ma-mak

Hepimiz yanlış mı anlamışız burada?Tekrar bir açıklama yaparsanız bu konuda,açıklığa kavuşturulım.Dolaylı yoldan demiş olamaz mısınız peki?
Benim anladığım şu oldu; bakıcıya para verdiğimde bende üstüne kalacak miktarlarda kazanmazsam bunu az bulurum ve bebek planlamam
Kendisi daha iyi açıklar gerçi de

Son düzenleme:
Bunun nesi ego tam olarak? Siz benim koşullarımı ne kadar biliyorsunuz. Bakıcıya kreşe para verebilecek durumdayım demek sınırsız imkanlara sahip olmak falan mı sanıyorsunuz? Ben bakıcıya kreşe para veremeyecek bir durumda olsam (yani o kadar zar-zor geçiniyo olsam) çocuk yapıp o zorluğun içine atmazdım diyorum sadece. Bu bir tercih olamaz mı? Neden bu kadar tepki veriliyor buna orasını bi anlatır mısınız? Çünkü ben anlayamıyorum da?
Azönce Türkçe dersi vermeye kalkıyordunuz şimdi okuduğunuzu mu anlayamıyorsunuz 🤭 🤷‍♀️

Hepimiz yanlış mı anlamışız burada?Tekrar bir açıklama yaparsanız bu konuda,açıklığa kavuşturulım.Dolaylı yoldan demiş olamaz mısınız peki?
Şimdi bakın konu neydi öncelikle çalışa-ma-mak. Konu sahibi çalışmak istiyor ancak kreş ve bakıcı imkanı olmadığını söyledi. Ben çalışıyorum annem bakıyor bebeğime ve 4 aylıkken bebeğim çalışmam gerektiği için anneme bıraktım herneyse. Ama annem bakmasa da bakıcı veya kreş imkanım olduğunu söyledim. Ve eğer bu minimum imkanları bile çocuğuma sunamasaydım üremezdim dedim. Çünkü sadece eşimin imkanlarıyla (yani ben çalışmadığım taktirde) bebeğime bir gelecek sunamayacağım için üremezdim. Anlatmak istediğim bu kadar basitti aslında. Burada beni imkanlarımın alaşağı olmasıyla falan tehdit edenler (beddua olarak aldım) , yükseklerden konuşmakla itham edenler oldu. Çocuğuma bakıcı-kreş desteği sunamayacak kadar imkanlarım vasat olsaydı tekrar söylüyorum evet üremezdim. İmkanlarım burada herkesin gözünde büyüttüğü kadar muhteşem olsaydı zaten belli bir yaşa kadar (en azından sütten ayrılana kadar) çocuğuma kendim bakmayı ben de her anne gibi isterdim. Konu nerden nereye geldi ve söylediklerim ne kadar müthiş çarpıtıldı gerçekten hala inanamıyorum.

Şimdi bakın konu neydi öncelikle çalışa-ma-mak. Konu sahibi çalışmak istiyor ancak kreş ve bakıcı imkanı olmadığını söyledi. Ben çalışıyorum annem bakıyor bebeğime ve 4 aylıkken bebeğim çalışmam gerektiği için anneme bıraktım herneyse. Ama annem bakmasa da bakıcı veya kreş imkanım olduğunu söyledim. Ve eğer bu minimum imkanları bile çocuğuma sunamasaydım üremezdim dedim. Çünkü sadece eşimin imkanlarıyla (yani ben çalışmadığım taktirde) bebeğime bir gelecek sunamayacağım için üremezdim. Anlatmak istediğim bu kadar basitti aslında. Burada beni imkanlarımın alaşağı olmasıyla falan tehdit edenler (beddua olarak aldım) , yükseklerden konuşmakla itham edenler oldu. Çocuğuma bakıcı-kreş desteği sunamayacak kadar imkanlarım vasat olsaydı tekrar söylüyorum evet üremezdim. İmkanlarım burada herkesin gözünde büyüttüğü kadar muhteşem olsaydı zaten belli bir yaşa kadar (en azından sütten ayrılana kadar) çocuğuma kendim bakmayı ben de her anne gibi isterdim. Konu nerden nereye geldi ve söylediklerim ne kadar müthiş çarpıtıldı gerçekten hala inanamıyorum.
😂😂 forumda imkan kelimesi kullananlar genelde özel okula göndermek, bal bademle beslemek falan gibi olmasa da olur şeyleri kastettikleri için şahsen ben öyle şeyler anladım. Ama hala büyük konuşmamak gerektiğini ve üremenin öyle mekanik bir şey olmadığını düşünüyorum

İçinde bulunduğumuz şartlardan dolayı hepimiz bir miktar gerginiz,hepimiz geçim sıkıntısı çekiyoruz ki bu ülkede mükemmel şartlarda yaşayan çok fazla insan yok,herkes çocuklarına en iyi imkanları sunmak istiyor tabi ki ama üremeyelim demek te direkt tepki çekti haliyle.Kendi adıma kırıcı birşey dediysem özür dilerim.Dediğim gibi hepimiz bir miktar gerginiz.

[/QUOTE]
Iplerin koptuğu nokta "vasat" oldu

😂😂 forumda imkan kelimesi kullananlar genelde özel okula göndermek, bal bademle beslemek falan gibi olmasa da olur şeyleri kastettikleri için şahsen ben öyle şeyler anladım. Ama hala büyük konuşmamak gerektiğini ve üremenin öyle mekanik bir şey olmadığını düşünüyorum
Aslında yazmıştım kreş veya bakıcı imkanı sunamayacak kadar vasatlıktan bahsettiğimi.. Neyse.. Ben kendi üzerimden ve yaşam alanımdan yola çıkarak tercihlerimi belirten yorumlar yapıyorum.. Kimseye siz böyle yapın veya bunu yapan ölsün demiyorum. Ben böyle tercih ederdim diyorum. Bu kadar yanlış anlaşılacak bir durum da göremiyorum yazdıklarımda.. Benim için ay bu çocuk da kazara oldu diyebilecek bir durum pek söz konusu değil, günümüz koşullarında da bu kadar bilgiye herkesin sahip olabileceğini düşünüyorum (aman şimdi burdan da benim çocuğum kazara oldu herkes sizin kadar korunma yöntemlerine hakim değil diye saldıranlar olmasın da :D ). Ayrıca tekrar üstüne basarak söylüyorum. Ben tercih etmezdim. Herkesin tercihi de kendi bileceği iş orasına karışamam.

Bence başkasının özellikle daha kısıtlı maddi koşullarda olan kişinin çocuk sahibi olma sürecini "üremek" olarak tanımlanması da rahatsız ediciydi.

Bana göre de her ikisinin içinde olduğu cümle can acıtıcıydı. Hani ortalama bi hayatı bile beğenmeyince buzlu bademle klavye başında diye hayal ettim😎

Bence başkasının özellikle daha kısıtlı maddi koşullarda olan kişinin çocuk sahibi olma sürecini "üremek" olarak tanımlanması da rahatsız ediciydi.
[/QUOTE]
Niye alıntılayamdım bilmiyorum ama ben kendim için de üremek kelimesini kullandım yorumlarımda. Konuyu biraz ihtiyaçlar hiyerarşisi tadında algıladığım ve yorumladığım için bu şekilde yazıyorum. Neden rahatsız edici geldi ki?

Bu arada "vasat" ortalamaya yakın demek, herkesin anladığı ne bilmiyorum ama ;)
[/QUOTE]
Vasat zaten direkt ortalama, averaj demek de insanların ortalama koşullarda çocuk yapmasında bir problem bulmuyorum ben şahsen.
Zaten insanların çoğu da böyle anladı, bu yüzden sizi fazla mükemmeliyetçi ve elitist buldular. Çünkü bu forumda şartlar olgunlaşmadan bebek planlamamak ile ilgili kadınların çoğu bilinçli.

Bana göre de her ikisinin içinde olduğu cümle can acıtıcıydı. Hani ortalama bi hayatı bile beğenmeyince buzlu bademle klavye başında diye hayal ettim😎
:D

Niye alıntılayamdım bilmiyorum ama ben kendim için de üremek kelimesini kullandım yorumlarımda. Konuyu biraz ihtiyaçlar hiyerarşisi tadında algıladığım ve yorumladığım için bu şekilde yazıyorum. Neden rahatsız edici geldi ki?
[/QUOTE]
Kendi adıma, çocuk sahibi oluşu üremek olarak nitelendirilenler genelde küçük görülen insanlar oluyor.
Yaşam şekli, şartları belli bir seviyenin üzerinde olan kimse için üremiş kelimesinin kullanıldığını görmedim.
Siz normal zamanda çocuğunuz olmasını üremek olarak nitelendirip öyle mi konuşuyorsunuz? Yoksa bu karşınızdakine göre değişiyor mu? Bana ikincisi gibi geldi, öyle değilse sorun yok tabi.

Ben çalışıyorum annem bakıyor evt ama annem olmasa da bakıcı tutabilecek maddi olanağa sahibim. Eğer bakacak biri olmasa ve bakıcıya kreşe verecek param olmasa, üreyip çalışmamayı ve çocuklarıma vasat bir hayat ve gelecek sunmayı değil, ürememeyi seçerdim.
Maddi durumum olduğu halde çocuğumu anneme bırakmaktansa ürememeyi seçerdim.

Bu arada "vasat" ortalamaya yakın demek, herkesin anladığı ne bilmiyorum ama :KK66:
Vasat zaten direkt ortalama, averaj demek de insanların ortalama koşullarda çocuk yapmasında bir problem bulmuyorum ben şahsen.
Zaten insanların çoğu da böyle anladı, bu yüzden sizi fazla mükemmeliyetçi ve elitist buldular gibi geldi. Çünkü bu forumda şartlar olgunlaşmadan bebek planlamamak ile ilgili kadınların çoğu bilinçli.
[/QUOTE]
Herneyse artık yanlış anlaşılmalar olduysa da kimse kusura bakmasın. Ben dediğim gibi sadece elzem olanakları sunamayacak durumdaysam çocuk yapmamayı (üremek demiyim de yine) tercih ederdim demek istedim.

Back
X