Annelik zor mu? (Biraz dert döktüm)

kubramasal

Üye
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2022
142
-77
13
34
Arkadaşlar tüp bebek sürecine giriyoruz anne olmak nasıl bir şey yani genel olarak benim çevremde gördüğüm herkes çocuk yaptığı zaman annesinden çevresinden destek alıyor Ama benim annem vefat etti eşimin de annesi babası vefat etti onun hiç akrabaları yok benimkilerde hem uzak hemde sıkı bağlara sahip değiliz çok iyi olduğum bi teyzem var onunda çocuğu yok Anne olmak istiyorum ama tek başıma çocuk büyütmektan korkuyorum Belki hamilelik sürecimde belki sonrasında ev almayı düşünüyoruz ama İstanbul’dan değil Samsun’da Samsun’da doğdum büyüdüm memleketim orası Orada olursam belki akraba birilerinden yardım isterim Çünkü öyle olursa eğer eşim haftanın üç günü yanında kalabilecek diğer kalan zamanlarda iş dolayısıyla İstanbul’da olacak akrabalarımı çağırsam ama Ya beni reddederlerse Ya insanları sıkarsam rahatsızlık verirsem ya bilmiyorum kafam hep bu tarz şeylerle dolu Nasıl çocuk büyütmek gerçekten çok mu zor ne yapmalıyım sizce bakıcı tutmalı mıyım bu süreçte ya da tek başıma yapabileceğim birşeymi hiç birşey bilmeden? Belki internetten falan araştırırım ama internette de yanlış bilgiler var of bilmiyorum Gerçekten yalnızlığı seviyorum ama böyle dönemlerde insan kendini çok kötü hissediyor..

Arkadaşlar tüp bebek sürecine giriyoruz anne olmak nasıl bir şey yani genel olarak benim çevremde gördüğüm herkes çocuk yaptığı zaman annesinden çevresinden destek alıyor Ama benim annem vefat etti eşimin de annesi babası vefat etti onun hiç akrabaları yok benimkilerde hem uzak hemde sıkı bağlara sahip değiliz çok iyi olduğum bi teyzem var onunda çocuğu yok Anne olmak istiyorum ama tek başıma çocuk büyütmektan korkuyorum Belki hamilelik sürecimde belki sonrasında ev almayı düşünüyoruz ama İstanbul’dan değil Samsun’da Samsun’da doğdum büyüdüm memleketim orası Orada olursam belki akraba birilerinden yardım isterim Çünkü öyle olursa eğer eşim haftanın üç günü yanında kalabilecek diğer kalan zamanlarda iş dolayısıyla İstanbul’da olacak akrabalarımı çağırsam ama Ya beni reddederlerse Ya insanları sıkarsam rahatsızlık verirsem ya bilmiyorum kafam hep bu tarz şeylerle dolu Nasıl çocuk büyütmek gerçekten çok mu zor ne yapmalıyım sizce bakıcı tutmalı mıyım bu süreçte ya da tek başıma yapabileceğim birşeymi hiç birşey bilmeden? Belki internetten falan araştırırım ama internette de yanlış bilgiler var of bilmiyorum Gerçekten yalnızlığı seviyorum ama böyle dönemlerde insan kendini çok kötü hissediyor..
Öncelikle umarım en kısa sürede sağlıkla bebeğinize kavuşursunuz, şahsen okuduğum kitaplar ve bölümüm gereği (biyologum) bir kadının bebek bakması için çok fazla deneyime ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum. Annelik oldukça içgüdüsel bir mesele, zamanı geldiğinde hormonlarınız sizi doğru olana yönlendiriyor. Benim annem sağ ama bazı psikolojik sorunları mevcut kayinvalidemse bebeğimi büyümesini istemeyecegim bir yaşam tarzına ve yapıya sahip o nedenle destek almayı düşünmüyorum. Sakin olmak ve içgüdüsel davranmak yeterli olacaktır. İnsanlar köylerde 7-8 çocuk büyüyor hiçbir kaynak yok bunu öğrenecekleri ama yapıyorlar başarabilir siniz kendinize ve eşinize inanın en önemli destekciniz eşiniz olacak zaten bebeğinizin de tek ihtiyacı cekirdek ailesi ❤️

İlk aylarda bebegin onemli bir sikintisi olmazsa kolay aylar diyebilirim, tabiiki ilk uc ayin 4. Trimester oldugunu da unutmayalim :) hem bebek hem anne bocaliyor bu yeni dunyaya alisirken. Bence zorluklar ek gidaya gecis sonrasi bebegin de hareketlenmeye basladigi donemde basliyor. Eger tasinacaginiz yerde bebekli bir arkadas edinirseniz cok cok rahat edersiniz, cocuga cocuk gerekiyormus gercekten. Benim kizim gecen gun parkta cocuklarin pesinde gitmeye calisirken yurumeyi söktü, bi baktik gidiyor peslerinden. Gelisimi icin onemli oluyor etrafinda yasit olmasi. Hem de annelerin dayanismasi da cok kiymetli bir sey. Ben farkli bir acidan sorunuzu cevapladim, tavsiye olarak yazmak istedim :)

İlk aylarda bebegin onemli bir sikintisi olmazsa kolay aylar diyebilirim, tabiiki ilk uc ayin 4. Trimester oldugunu da unutmayalim :) hem bebek hem anne bocaliyor bu yeni dunyaya alisirken. Bence zorluklar ek gidaya gecis sonrasi bebegin de hareketlenmeye basladigi donemde basliyor. Eger tasinacaginiz yerde bebekli bir arkadas edinirseniz cok cok rahat edersiniz, cocuga cocuk gerekiyormus gercekten. Benim kizim gecen gun parkta cocuklarin pesinde gitmeye calisirken yurumeyi söktü, bi baktik gidiyor peslerinden. Gelisimi icin onemli oluyor etrafinda yasit olmasi. Hem de annelerin dayanismasi da cok kiymetli bir sey. Ben farkli bir acidan sorunuzu cevapladim, tavsiye olarak yazmak istedim :)
Umarım öyle bebekli bir arkadaş denk gelir :))

Sakın anne olma, samımı soyluyorum anne olarak yazıyorum , diyorlar ki yaşlanınca tek kalıcan vs. Vs çocuk büyütmek çok zor hep hayatında bir çocuk olcak ne tek basına kafa dınleyebileceksın, ne rahat uyuyacaksın ya da bır arkadasın eşinle bır yerlere gıtme gıbı şansın olmayacak zor yanı bırılerıne muhtac yasıyor sun çünkü çocuğun ıcın kendınden vazgeçiyorsun seviyorsun evet ama sevgın ıcın kendını feda ediyorsun, bence yapabılecek gıbı degıl sen anne olma.....

Benim annemde kayınvalidemde hayatta. Doğum yaptığımda annem ameliyatlıydı ve doğumuma bile gelemedi. Kayınvalidem ise doğumda yanımda olmasına rağmen ilk gece hiç uyanmadı bile, çocuğa ben baktım 😅 sonra baktım ki çocuk bakabiliyomuşum aslında 😂 kimseyi de istemedim yanımda. Evet kendi zamanın olmuyor çok fazla, gerçekten çok fazla yorucu ve yıpratıcı ama şuan kızım 2.5 yaşında ve birlikte vakit geçirmek çok eğlenceli. Başta hiç istemiyor olmama rağmen şuan hiç ayrılmayalım istiyorum. Bence annelik tamamen içgüdü ile ilgili elbette yapabilirsiniz.

Back
X