annem abarttı

sayeste

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2010
219
6
96
Kırıkkale
kızlar merhaba ben çankırılıyım eşim antepli 6 yıllık evliyiz. 1 kızım ve 1 oğlum var. üniversiteyi kırıkkalede okuduk eşimle ve evlenince orada oturmaya devam ettik. eşim işyerinde sorunlar var diye ve kırıkkaleyi sevemediği için yenidensınava girdi ve kasım ayında tercih yaptık beraber önce ankara da olan kurumları yazdık sonra antepe yakın yerleri yazdık ve iskenderun geldi. annemler çok karşı çıktı antepen yakın olduğu için çok tepki gösterdiler.eşim annemlaein çok üzüldüğünü görünce ankaraya işni yaptırmaya çalıştı ama olmadı kırıkkaledeki işinde kalmaya çalıştı o da olmadı sonunda istifa etti ve iskenderundaki işine başladı bu arada ben de çalışıyorum ve tayin istedim çıktı tayinim artık gi,tmekten başka çare yok. ama annemle babam benimle konuşmuyor kız kardeşimle konuşmuyor beni savundukları için ..erkek kardeşimle bana haber gönderiyorlar eşim artık onların gözünde bitmiş evlerine gelmesinmiş ..bana da eşime sözümü geçiremediğim için kızıyorlar...iskenderun bizim için daha hayırlı bunu biliyotum ama annemlere anlatamıyoruz. bana hakkını helal etmiyor annem.eşime beddua ediyor.beni uzağa götürüyormuş kandırmış ..şaşırdım kaldım hiç mutlu değilim aNNEM BABAM BANA KÜSTü hiç aramıyorlar

kızlar merhaba ben çankırılıyım eşim antepli 6 yıllık evliyiz. 1 kızım ve 1 oğlum var. üniversiteyi kırıkkalede okuduk eşimle ve evlenince orada oturmaya devam ettik. eşim işyerinde sorunlar var diye ve kırıkkaleyi sevemediği için yenidensınava girdi ve kasım ayında tercih yaptık beraber önce ankara da olan kurumları yazdık sonra antepe yakın yerleri yazdık ve iskenderun geldi. annemler çok karşı çıktı antepen yakın olduğu için çok tepki gösterdiler.eşim annemlaein çok üzüldüğünü görünce ankaraya işni yaptırmaya çalıştı ama olmadı kırıkkaledeki işinde kalmaya çalıştı o da olmadı sonunda istifa etti ve iskenderundaki işine başladı bu arada ben de çalışıyorum ve tayin istedim çıktı tayinim artık gi,tmekten başka çare yok. ama annemle babam benimle konuşmuyor kız kardeşimle konuşmuyor beni savundukları için ..erkek kardeşimle bana haber gönderiyorlar eşim artık onların gözünde bitmiş evlerine gelmesinmiş ..bana da eşime sözümü geçiremediğim için kızıyorlar...iskenderun bizim için daha hayırlı bunu biliyotum ama annemlere anlatamıyoruz. bana hakkını helal etmiyor annem.eşime beddua ediyor.beni uzağa götürüyormuş kandırmış ..şaşırdım kaldım hiç mutlu değilim aNNEM BABAM BANA KÜSTü hiç aramıyorlar

cankırılıların topu bole :d bende cankırılıyım shsen sozum meclısten dısarı ama yanlıs dusunuyorlar.Kendı acılarından bakıolar olaya bellıkı kızım mutlu olsun demıolar heralde cahılce bı dusunce :19:

canım hiç üzülme kafana takma eşin büyüklük göstermiş ailene karşı uğraşmış.ailen bunu görmemiş.akşam olunca 4 duvar arasında sen ve eşin oluyo unutma bunu :34: mutluluğunuz bozulmasın eşinle inşallah :16::nazar:

Canım allah kolaylık versin. Büyükler daha iyi bilirler ki doyduğun yer önemlidir... Nerde olduğun değil. Helalinizle çalışmaya gitmişsiniz.. Gurbette olduğunuz için size daha çok destek olacakları yerde...

Yinede kıyamıyor insan kıymetlileri gibiyiz hepimiz ailelerimizin... Herbirinin altını .. Fark edeceklerdir eminim.. Yüreğini ferah tut...
Seninkine pek benzemiyor ama bende annemle uzak oturuyorum oldukça . Şu anda gebeyim düşük tehlikesi geçirdiğim için eşim seyahette olduğu zaman yalnız kalmamı istemiyorlar. Geçenlerde evimde kaldım eşim dışarı çıkmamı istemedi dinlenmemi istedi daha doğrusu gidebilirdim ama onun derdi otobüslerde gitmemem yollarda telef olmamam onun vakti olmadığı içinde bırakamadı. Ablam geldi kaldı benimle. Annem sırf gitmediğim için bana küstü afra yaptı tafra yaptı. Neyseki bir şekilde :=) ikna ettik .. Onlarıda anlıyabiliyorum aslında ama onlarında bizi anlaması gerekiyor.. Hayat başkalarının istediği gibi gitmiyor..

Böyle tepki vermelerinin nedeni eşinizin onlara olan soğuluu ya da daha önce yaşadığınz bir olay olabilir mi ??

olurmu öyle şey :53:
keyfinizden değil mecburiyetten şehir değiştiriyorsunuz
kimse o kadar meraklı değildir
sil başdan düzenini değiştirmeye
umarım en kısa zamanda bu yersiz öfkeleri geçer
sizde bu kdar üzülmemiş olursunuz....

canım yaa hatırladım seni iskenderunu soruyordun bende iskenderunda yaşıyordum ya hanii annenler küstümüü sonraa yazık yaa zaten sende içinde bin tedirginlikle geliyordun bide onlar böylee yapınca hadi evlenmesenz evlenip buraya gelicek olsan neysedee çocuğun varmış bide uzak olsada giderdiniz sık sık onlar gelirdii millet yurtdışına gidiyor hem sen onun memleketinede gelmiosun niye böyle yapıyorlarkiii:20:

canım hiç üzülme kafana takma eşin büyüklük göstermiş ailene karşı uğraşmış.ailen bunu görmemiş.akşam olunca 4 duvar arasında sen ve eşin oluyo unutma bunu :34: mutluluğunuz bozulmasın eşinle inşallah :16::nazar:

Kesinlikle size katılıyorum. Akşam olunca eşinle birliktesin onunla beraber yaşıyorsun. Siz size göre olan en doğrusunu yapmışsınız bu sizin hayatınız kimseyi bağlamaz anneniz dahi olsa siz kendinize yeni bir aile kurdunuz önceliğiniz onlar.. Ana yüreği belki bi müddet sonra dayanamaz aranız yeniden ısınır:34:

Haksız yere beddua edenin bedduası tutmaz ilk önce bunu unutma canım. Ayrıca artık evlenmişsin 6 ay olmuş elbet kocanla gidiceksin bundan başka yol yok ki. Ailen gerçekten anlayışsızca davranmış sonuçta kendi düzenini kurmuşsun sen, böyle yapmaları seni üzmekten başka bir işe de yaramıyor zaten. Ne olacaktı ne bekliyorlardı kocandan mı ayrılacaktın başka şehre gidiyor diye öyle olsa daha mı mutlu olucaklardı. Sen uzaklaşıyorsun diye kavga ediyorlar, sonra sana küsüyorlar, e onlar bu durumda senden uzaklaşmış olmuyor mu? Artık çocuklarının bir hayatı olduğunu anlaması gerekiyor bu ailelerin.

Evlat tabi kimse istemez çocuğu uzağa gitsin ama şartlar öyle gerektiriyorsa onlara kolaylık dilemekten başka, hayır dua etmekten başka bir aile ne yapabilir ki? :26:

Üzülme sen canım elbet herşey yoluna girer..

Böyle birşeyide ilk defa duyuyorum..Eşiniz keyfi birşey yapmamışki Ankarayı yazmış olmamış ve siz olan yere gidiyorsunuz.Bunlar gönül rızasıyla olan şeyler değil ne yazıkki puanın belirliyor..

Annenler buna neden alınıyor anlam veremedim.Siz bir ailesiniz artık ve karnınız nerde doyuyorsa devlet nereye yollamışsa gitmek zorundasınız.Her aile çocuğunu yanında ister ama bunlar kader kısmet işi.Bunda alınacak yada darılacak hiçbişi yok..

aksine eşim onlarla çok içli dışlıydı mesafeli duramadı demekk ki mesafe koymak gerekiyormuş

Bencede bu dusuncede haklisin. Seninde bir yuvan var ve ailen sinirlarinu bilmeli. Dogdugun yer degil doydugun yer memleketin demsler. Hem ne cabuk onyargili oluyorlar. Bir tasinin yasayin.

Suan senin bilakis git kizim bir arkandayiz demelerine sana guc vermelerine ihtiyacin var. Bosver bazen onlarda hata yapabiliyor sen sabret dua et. Seni mutlu gordukce dgisirler

cok iyi anliyorum seni

benim annem babam da ayni oyle

esim turk ama bzim burada yasayali 13 sene oluyor

artik biktim ulkemi ozledim para biriktirelim gidelim demeye basladi hakli daa

ama ben annem babamin tepkisinden korkuyorum

bu arada 7 bucuk senelik evliyiz iki de cocugumuz var

aglayacak, hayata kusecekler ve kardeslerim beni suclayacak

vicdan azabi cekecegim ne kotu evlatmisim diyecegim

biliyorum cunku 1 sene turkiyede yasadigimizda oye olmustu

off iki arada kalmak bu olsa gerk

seninki turkiye icimis biraz sabret alisacaklardir

allah dayanma gucu versen arkadasim

Evladına o kadar düşkün anne ise,önce sizin mutluluğunuzu düşünür..burda bir tezatlık var hem çok seveceksin istemediğin birşey olunca beddua edeceksin,olmaz...

madem şartlar sizi zorladı hayırlısı buymuş deyip kabullenmeli.kırgınlık olabilir ama kimseyi mutsuz etmeye gerek yok...

Back
X