• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem ameliyat olucak.Oğluma bakıcımı bakmalı,kreşemi göndermeliyim kararsızım

Kreşe 2 yaşından itibaren alıyorlar, bakacak yeriniz olmayınca çocuğunuzun yaşından daha küçük yaşlarda da kreşe alıyorlar. Bu çocuklar aç mı kalıyor kalmıyor, altı alınıyor mu alınıyor, her türlü ihtiyacı karşılanıyor. 36 aylık yani 3 yaşına gelmiş bir çocuk için kreş doğru ortamdır.Onun enerjisini kendi yaşıtlarıyla paylaşması gerekir. Kreş çocuğunuzu eğitecektir, kendi başına yemek yemesini de öğrenecektir, arkadaşlarının bunu kendi başlarına yapabildiğini gördüğünde.

aynı şeyi oğlum 1.5 yaşındayken yaşadık ve bizimki aniden oldu annem düştü ve bacağını kırdı 1 ay babasıyla ben idare ettik 15 er gün izinlerimizi kullandık 15 gün babaanne 1 ayda tanıdık aracılığıyla bakıcı bulduk annemin evinde annemin göztiminde baktı toplamda 3 ay bu şekilde idare ettik benim bakıcıya yönlememdeki sebep oğlum henüz 1.5 yaşındaydı ama sizinki 32 aylıkmış bence kreş zamanı gelmiştir benimde oğlum eylülde 32 aylık olcak ve annem çok zorlandığı için yarım gün yada haftada 2 gün şeklinde başlatcam çünkü artık bakıcıya alışması çok zor ve bakıcı yada annem artık yeterli gelmez çocuk oynamak gelişmek istiyo evde imkanlar sınırlı aynı şeyleri bende düşünüyorum hastalacak bunu biliyorum terlerse üstünü değiştirirlermi yemek problemimiz var kendi yer ama iştahsızdır çok zor yer ama bu konuda bi kaç dr kreşde düzelebilir diyolar öneriyolar yani görüştüğünüz kreşlerle ayrıntısyla konuşursunuz ben öyle yapıcam zaten şimdiden erken ama ben araştırıyorum açıkcası fiyatınada pek bakmıyorum zaten fiyatı düşük bi yere vermek istemiyorum fiyatıyla kalitesinin orantılı olduğunu düşünüyorum

aynı şeyi oğlum 1.5 yaşındayken yaşadık ve bizimki aniden oldu annem düştü ve bacağını kırdı 1 ay babasıyla ben idare ettik 15 er gün izinlerimizi kullandık 15 gün babaanne 1 ayda tanıdık aracılığıyla bakıcı bulduk annemin evinde annemin göztiminde baktı toplamda 3 ay bu şekilde idare ettik benim bakıcıya yönlememdeki sebep oğlum henüz 1.5 yaşındaydı ama sizinki 32 aylıkmış bence kreş zamanı gelmiştir benimde oğlum eylülde 32 aylık olcak ve annem çok zorlandığı için yarım gün yada haftada 2 gün şeklinde başlatcam çünkü artık bakıcıya alışması çok zor ve bakıcı yada annem artık yeterli gelmez çocuk oynamak gelişmek istiyo evde imkanlar sınırlı aynı şeyleri bende düşünüyorum hastalacak bunu biliyorum terlerse üstünü değiştirirlermi yemek problemimiz var kendi yer ama iştahsızdır çok zor yer ama bu konuda bi kaç dr kreşde düzelebilir diyolar öneriyolar yani görüştüğünüz kreşlerle ayrıntısyla konuşursunuz ben öyle yapıcam zaten şimdiden erken ama ben araştırıyorum açıkcası fiyatınada pek bakmıyorum zaten fiyatı düşük bi yere vermek istemiyorum fiyatıyla kalitesinin orantılı olduğunu düşünüyorum

benim yeğenimde kreşe gidiyor.bu sene 2.senesi.merak etmeyin iyi ilgileniyorlar.hergün ne yaptıklarını ,ne yediklerini yazıyorlar.emin ol aç geldiği zaman belli oluyor gelir gelmez süt istiyor ve gönderilen yazıda da yemek yemediğini yazıyorlar.terleyince üstünü değiştiriyorlar.hasta olduğunu anladıklarında hemen haber veriyorlar,:34:

ayrıca hep aynı yaşıt çocuklarla birlikte olduğu için onlar gibi davranmaya başlıyor.yemek yiyemiyorsa yemeyi öğreniyr.tuvalet sorununu orada daha kolay çözüyorlar.çünkü arkadaşları tuvalete gidince onlarda hevesleniyor:34:

Bende annem ameliyat olmadan 1 ay önce göndermek istiyorum yarım gün olarak alışması bakımından.İyi giderse sürekli devam eder..

ben bu işin içinde olan biri olarak diyorum ki kreşi çok iyi seçin. ama ne kadar iyi seçerseniz seçin evde bakıldığı gibi bakılmaz.orda herşey velinin gözünü boyamak için yapılır.yani ister deftere ayrıntılı yazsın, ister günde beş kere üzerini değiştirsin. böyle şeylere kanmayın. çünkü çocuk bütün gün kirli üstüyle, ağzı yüzü kirli geziyor.tam gitme saati geldiğinde çocukları silip temizliyorlar, saçlarını tarıyorlar, üzerini değiştiriyorlar.veli de tabi güzel bakılıyor diye düşünüyor. ama diğer taraftan çocuk küçük yaşta başının çaresine bakmayı öğreniyor,yaşıtlarıyla sosyalleşiyor. tabağı önüne koyuyorlar ve çocuk kendi kendine yemeyi, karnını doyurmayıöğreniyor. mesela evde kalsa belki okula başlayıncaya kadar kendi yemeğini yemeyecek, kendi ayakkabısını, üzerini değiştirmeyecek.kreş böyle şeyler kazandırır. ama asla evdeki bakımı beklemeyin. bence bir yaş daha bekleyebilirsiniz. çünkü çok uzun süre kreşe giden çocuklar artık okuldan ve öğretmen bıkıyor.

Merhabalar şu an 32 aylık oğluma 1 yaşından beri annem bakıyor.Ancak annemde miyom var ve bu yaz ameliyat olucak.Oğlum temmuzda 36 aylık olucak.Annemde ameliyattan sonra tabiki birkaç ay oğluma bakamayacak haklı olarak.Sizce kreşemi göndereyim yada bakıcımı bulalım?Ben daha çok kreşten yanayım.Bakıcı bu saatten sonra ne verebilecek düşüncesiyle..Ama bir yandan da kreşle ilgili tereddütlerim var.Henüz kendi başına tam anlamıyla yemek yiyemiyor.Karnı doyana kadar yedirirlermi?Uyku konusunda çok zorlanacağını sanmıyorum gündüz 2 saat uyuyor normalde.Wc eğitimini tamamladık.Ama orada oyuna dalıp tekrar eskiye dönüş yaparmı?Çok hareketli terlediğinde falan sırtına ter bezi koyarlarmı benim kadar ince düşünüp atletini değiştirirlermi?Terleyince hemen hasta oluyor çünkü.Uyum konusunda sorun yaşayacağını sanmıyorum girişkendir oğlum.Konuşması falanda oldukça iyi.Yani ters bişey olsa anlatır eminim.Bilemiyorum kafam çok karışık.Eşimde bakıcı tutalım annen yatsın bişey yapmasın.Annemin evinde bakıcı oğlumuzla ilgilensin falan diyor.Sizce ne yapmalıyım?

Şimdi , bence kreşe vermelisiniz çünkü; arkadaşların dediği gibi, bakıcı sadece büyütür, kreş çocuğa bir sürü özellik katar. Sosyalleştirir, eğitir, öğretir. Ve güvende olduğunu, ne yaptığını bilirsiniz.
Ha derseniz ki ben eve kamera sistemi kurucam, bakıcı tutun. Ama bir bakıcı çocuğu ne kadar eğitebilir ?
Ve evin içinde yabancı biri. Açıkçası benim kafama uymazdı. Bence en güzeli güvenilir bilinen bir kreş :16:

Son düzenleme:
annenize cok gecmis olsun,ALLAH ACIL SIFALAR VERSIN INSALLAH(AMIN):nazar:
bence annenizin evinde bakici baksin cocugunuza,
yazdiklariniz ince detaylar pek bilgim yok ama,
kres ev ortami gibi olmaz,
birden fazla cocuk var cünkü,yinede tercih sizin tabi...:34:

Son düzenleme:
Back
X