• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem babaannemi istemiyor

Annenize zamanında çektirmiş bu durumda bunca kardeş dönüşümlü bakmalı. Tutup kendinizi öne atmayacaksanız böyle fikirler vermeyin. Yazık annenize üzüldüm gerçekten. Kadın gençken çekmiş tam çoluk çocuk büyütüp rahat edecek yine başına kaynana geliyor.
Yok demem bidaha

Benim işe girmem lazım okul paramı çıkartıcam evin eksiği var onları alcam yetmiyor ailemin maaşı
Size bir şey diyeyim mi, zamanında mutsuz edildiğin eziyet gördüğün yok sayıldığın birinin senin mahrem alanına gelip bir de kendine baktırması derin ruhsal yara açıyor. Hatta, o zamanında açılmış ve kapanmamış yaralar da tekrardan kanıyor. Çocuktunuz farkında değildiniz, size torun dendi sevildiniz ilgi gördünüz ama anneniz hep mutsuzdu. Annem bana sonradan anlattı diyorsunuz, siz hiç şahit olmadınız mı babaanneniz çektirirken? Aklınızın erdiği yaşlarda görmediniz mi? Anneanneniz bu duruma düşseydi babanız sorgusuz sualsiz hesapsız alıp getiricem der miydi?

Babanızın değil de annenizin tarafında olun. Bu kadınların dünyaya gelme amacı bak topla yıka temizle pişir sil süpür değil. Ne güzel eğitiminiz bitmiş, iş hayatına girip paranızı kazanacaksınız. Anneniz üstüne düşeni yapmış, evladının ayakkarı üstünde durmasını sağlamış, tam rahatlayacağı zaman al sana yeni görev deniyor. Çok hevesliyseniz babanız eve yardımcı tutsun, babaannenizin tüm bakımı yapılsın, siz de hafta sonu çamaşırlarını yatağını çarşafını falan yıkarsınız. Ama ne siz bunu yapabilirsiniz ne de bakıcıya verilecek maddi durum var.

Size bir şey diyeyim mi, zamanında mutsuz edildiğin eziyet gördüğün yok sayıldığın birinin senin mahrem alanına gelip bir de kendine baktırması derin ruhsal yara açıyor. Hatta, o zamanında açılmış ve kapanmamış yaralar da tekrardan kanıyor. Çocuktunuz farkında değildiniz, size torun dendi sevildiniz ilgi gördünüz ama anneniz hep mutsuzdu. Annem bana sonradan anlattı diyorsunuz, siz hiç şahit olmadınız mı babaanneniz çektirirken? Anneanneniz bu duruma düşseydi babanız sorgusuz sualsiz hesapsız alıp getiricem der miydi?

Babanızın değil de annenizin tarafında olun. Bu kadınların dünyaya gelme amacı bak topla yıka temizle pişir sil süpür değil. Ne güzel eğitiminiz bitmiş, iş hayatına girip paranızı kazanacaksınız. Anneniz üstüne düşeni yapmış, evladının ayakkarı üstünde durmasını sağlamış, tam rahatlayacağı zaman al sana yeni görev deniyor. Çok hevesliyseniz babanız eve yardımcı tutsun, babaannenizin tüm bakımı yapılsın, siz de hafta sonu çamaşırlarını yatağını çarşafını falan yıkarsınız. Ama ne siz bunu yapabilirsiniz ne de bakıcıya verilecek maddi durum var.
Annem bana bunu anca anlattı ben onun daima arkasındayım gerekirse babamla kavga ederim gelmesin diyerekten diğer kardeşleri bakabilir biz bakmak zorunda değiliz

Bana niye cullanıyosunuz ben kötü niyetle söylemedim bunu yardım için söyledim annem acıklayınca işin rengi değişti bende istemem öyle birini evimizde

Bana niye cullanıyosunuz ben kötü niyetle söylemedim bunu yardım için söyledim annem acıklayınca işin rengi değişti bende istemem öyle birini evimizde
Kimse üstünüze çullanmıyor, madalyonun diğer tarafını gösteriyoruz. Başkası aleyhine karar vermek ya da bu kararı verecek kişiye destek olmak da zulümdür diyoruz. Hayata yeni atılıyorsunuz, her zaman önce düşünün, artı eksisini hesaplayın sonra konuşun. Burada sizi hiç tanımayan gerçek hayatta görmeyeceğiniz kişileriz. Bunun gibi olaylarla yüz yüze gelince ne kendi başınızı ne de başkasınınkini belaya sokmayın. İyiniyetinizi fedakarlığınızı gerçekten değecek kişilere saklayın. Annenize sabır ve huzur dilerim.

Baskı kurmadım sadece bakarız iyi kötü anne nolcak dedim
Anne bakacak siz değil.
Haklı istemiyorsa istemez.
Sen kendin olsan sana çektiren kaynanaya kaç gün bakardin merak ediyorum.
Masallah kadını düşünen yok...
Kendileri bakacak gibi kocası kızı gelsin bakar(ız) diyor ama kim bakar!?

Baskı kurmadım sadece bakarız iyi kötü anne nolcak dedim
"Bakarız" dedin de sen bakmayacaksın ki, işe girecekmişsin. kadın çekecek tüm derdi. Kendiniz demişsiniz çok çektirmiş diye. Size ne oluyor anlamadım. Hadi babanızı anladık, erkekler hiçbir işe ellemedikleri için çok meraklılar misafirlere de sizin sizi ilgilendirmeyen konularda annenize yük bindirmeye hakkınız yok.

Ya herkesin kendine haklı sebepleri mutlaka vardır asla yargılamıyorum ama bu konudan bağımsız bir yanımda çok üzülüyor anne babalara. Evlatlarını zorlukla büyütüp sağlıklı şekilde belli yaşa getiriyorsun ama hastalığında çocukların sana bir ev bile açamıyor :(

Annenizi düşününce içim acıdı, acaba o ne hissetmiştir. Kocan yıllarca sana etmediğini bırakmayan yaşlı bir kadını zorla eve almaya çalışsın, kızın da iyi kötü bakarız diye kocanla bir olup sana yüklensin. Büyük ihtimal ne iş yaparsa beğenilmeyecek, evde sadece huzursuzluk olacak. Bakarız yaa ne var tribindesiniz ama büyük ihtimal sizden 1 bardak su istese yarım saat öf köf yapacaksınız ama anneniz bin beterini yaşayacak.
Anneniz ya da hiçbir kadın kimsenin bakıcısı, hizmetçisi değil. Çok istiyorsan git kendi evine de al babaanneni yanına. "İyi kötü" bakarsın. Allah kimseye böyle evlat vermesin. Ben annemin kendisine eziyet etmiş bir kadına bakmasına asla izin vermem, hele sırada onca insan varken

Hiç mi anne sevginiz yok be sizin ?
Benim annemin gözünden bir damla yaş akıtana bir yudum su vermem ben.
Gün gelmiş devran dönmüş annenizin eline kalmış. Bakmamak en büyük hakkı, size ne dert oluyor? Baba kız bir olup, eve getirip yine kadına kölelik ettireceksiniz.

Çalışacakmış, ama o bakarmış. Blöfünü sevdiğim.

Kuzenim babamı aramış babaannem iyi değilmiş kendisi şeker hastası ilac kullanıyo oğlu ilgileniyo babamı görmek istiyomuş son kez babam tutturdu annemı buraya getircem annem de istemiyo onu kavga ettiler arada kaldım napıcam şimdi
Anneme gelsin nolcak bakarız ona dedim o burda durmaz geri gitmek ister diyo
Bakacak olan anneniz. Onun adına karar verilmesi de saçmalık. Bu tarz durumlarda ben kız çocuk varsa ona düşer diye düşünüyorum herkesin kendi anası. Erkekler genelde dışarıda oluyor tüm yük kadında oluyor. Gelindense kendi kızı bakmalı ama bizim kültlerde gelinlere vizyon yükleniyor. Ayrıca şeker hastası yataklak değil bir eşy değil neyine bakılacak?

Bir ana 7 çocuğa bakar da bir evlat bir odasına anasını sığdıramaz demek ki hastane köşelerinde yalnız olan yaşlılar böyle oluyor bir insan kötü olabilir geçmişte bir şeyler yapmış da olabilir bir ayı 7 güne bölsen tahmini 4.küsüre geliyor yani çocuklar bakımı üstlense bir kişiye düşen gün sayısı 4 gün falan tahammülsüzlüğe bakar mısın ben böyle insanları görünce hayretler içerisinde kalıyorum Allah kimsenin vicdan ve merhametini almasın dünya işte bu yüzden bu kadar kötü merhamet yoksunluğundan ne olacak bu kadın sokağa mı atılacak inşallah emeklisi vardır huzurevine götürülme şansı olur.

geçmişte bir şeyler yapmış da olabilir
Size yapılmadı değil mi o bir şeyler. Siz çekmediniz, siz eziklenmediniz itilip kakılmadınız. Başkası adına tahammülsüz, merhamet yoksunluğu falan deme hakkınız yok. Size getirsinler bu babaanneyi sevabına bakar mısınız? Kadın kendi de geliniyle konuşup helalleşmiyor. Ben ettim sen etme, eline düştüm kızım, ben değil senmişsin büyük olan vs de demiyor. Oğlu karar vermiş alıp eve getirecekmiş. Kadının söz hakkı yok mu? Ben alır bakarım diyemiyorsanız demeyene de saydırmayın. Bu kadına niye merhamet yok, çoluğu çocuğu büyütmüş okutmuş çalışıp para kazanmasına kadar yapmış anneliğini. Size göre hiç yaşamasınlar hiç başları işten kalkmasın, dört dönsünler hizmetçi gibi.

Saçı sakalı beyaz diye yaşlı görülüp hürmet edilen adamlar kıyıda köşede çocuğu hayvanı istismar ediyor. Gelinine bu hayatta cehennemi yaşatan kayınvalideler var. Napalım yaşlı diye alıp bakalım mı besleyelim mi? Herkes kendi annesinden sorumlu, bakacak olan kendi sorumluluğunda baksın, yardımcısı hemşiresi vs neyse kendi karşılasın. Ya da çok üzüldünüz gidip alın getirin evinize.

Hastayım mastayım demicek gelip ortalık karıştırcak yine cürmüne bakmadan. Siz çok hafife alıyorsunuz bunların kaos bağımlılığını. Bu kadar görmek istiyorsanız siz gidin baba kız, sizin kanınızdan, annenizle alakası yok.

Back
X