Annem&Babam sevgilimi kabul etmiyorlar

KeLeBeKetkisi

Guru
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2009
879
0
296
38
İsviçre
öncelikle herkeze selamlarzemuszemus

Birlikte oldugum insanla 3 senedir bir aradayimdım. Kendisi sünni mehsebine bağlı, ben ise aleviyim. Fakat annemlere bahsi konu açıtığımda bana karşı çıktı. Annemin karşı çıkma sebeplerinde biri ve en önemlisi onun sunni olmasidir, kendisi sunnilere karşı cok hassas ve endişelidir. Sizin görüşlerinizi almamın sebebi ilerde bu meshep farklılıklari annemin endişesi kadar sorunlar çıkarabilirim Lakin onun ailesi benim ailemin alevi oldugunu biliyor. Ve kendileri ile bizzat tanıştım.......

bana cok cana yakin davrandilar bei cok sevdiler..bende onlari...

sizce ne yapmaliyim sonucta bu benim hayatim benim kararim...yanlis anlamayin aylem sünniye karsi felanda degil sadece endiseli....herkez bilio süni alevi meselesini...malesef

aylemide kirmak istemiorum beni bu yasa kadar getirdiler ve kacmak felanda istemiorum onlarin gönül razisilaaa evlenmek yuvami kurmak istiyorum sevdigim insanlamafoldumben

cok mutsuzum cok zor durum aylesine karsi gelmek..off bana lütfen yardimci olun siz nasil yapardiniz? veya böle bi durum yasiyan varmi? neler yaptiniz...fikirlenize cok itiyacim var

simdiden tskler cevaplar icin

neden endiseleniyorlarki alevi-sunni sorunu olmaması gerek bence sacma geliyor bana aynı dine mensup iki taraf..kabul ettirmeye calıs cocukla tanısmalarını sagla eger seviyorsan vazgecme bence

benim icinde cok sacma ama onlarin döneminde aleviler cok yakmislar öldürmüsler kovmuslar köylerinde onlarda halen o etkisinin icindeler malesef.....e yapacagimi sasirdim bir senedir nerdese her hafta annemle konusup tartisma cikio....

tamamda canım herkes aynı degilki bende bu konuda alevilerin haksızlıga ugradıgını dusunuyorum ve bu ayrımada karsıyım..ailene bunu kanıtla vazgecme sevdiginden inat et getir tanıstır belki cok sevicekler onlar suan cok onyargılı ama bu onyargılarını kırmadan dusuncelerinin degismes..ailesinin sana nasıl davrandıgını ayrım yapmadıklarını soyle belki yumusarlar

canim ilk basta kacarak degil de ailenin gönül rizasni alip evlenmek istemenden dolayi seni tebrik ediyorum , ailenin endisesini de anlayabiliyorum , farkli meshepler diye biraz tereddüt etmeleri anormal bisey degil sonucta , bence sen ilk anneni ikna edip erkek arkadasinla tanistir , bakti ki cocuk ii hos biri , sira ailesiyle tanistirmaya gelir böylece annenin de aklinda soru isareti kalmaz

:)..cok iyi bilirim bu durumu..benmde 3 senelik ilişkim var ve erkek arkadasım alevi..annem ilk basta tepki gösterdi..acıkcası kulak tıkamaktan baska bi carem yoktu..ve annemle ciddi anlamda konustum..söyle söyledm..''annecim benim iyiliğimi istediğinin farkındayım, benm için endişeleniosun ama karsındaki kişiyi tanımadan yargılıyorsun, karsımızdaki bir insan ve insan düşünen bir varlık, inançta düşünce meselesi,biz bunu görmezden gelirsek onun en doğal hakkını kısıtlamış oluruz, herkes bizim gibi düşünmek zorunda değilki, herkesin inancı kendi içinde''dedm ve bi daha bu konu hakkında konusmıycagımı belirttim..daha sonra annem alevilikle ilgili kitaplar aldı videolar izledi(cok arastırmacıdır canım annem benm)..ve kulak duyma seylerin ne kadar asılsız oldugunu öğrendi..şimdi ise böyle bir sorunumuz yok..umarım sende derdini anlatabilirsin canım

ne güzel vallah bana sormayin kac defa konusmaya calistim kac defaa....ama halen ayni halen ayni....en isi sabirlik ve devam konusmak ne derler sabrin sonu selamettir.....cogu seyde iste insanlar ön yargili oldugu icin ben inaniyorum ki annem sevgilimle cidden tanisa canli canli onu cok sevecegini..cünkü dürüst cana yakin temiz kalpli ve en önemlisi bana deger vermesi ve sevmesi...o benim alevi oldugumu umursamio bende onun sünni oldugunu umursamiorum benim icin önemlisi ii insan olmasi dürüst birisi olmasi...

peki vegatariyan simdi annen baban hicmi karsi degiler?

ne güzel vallah bana sormayin kac defa konusmaya calistim kac defaa....ama halen ayni halen ayni....en isi sabirlik ve devam konusmak ne derler sabrin sonu selamettir.....cogu seyde iste insanlar ön yargili oldugu icin ben inaniyorum ki annem sevgilimle cidden tanisa canli canli onu cok sevecegini..cünkü dürüst cana yakin temiz kalpli ve en önemlisi bana deger vermesi ve sevmesi...o benim alevi oldugumu umursamio bende onun sünni oldugunu umursamiorum benim icin önemlisi ii insan olmasi dürüst birisi olmasi...

peki vegatariyan simdi annen baban hicmi karsi degiler?

hayır değiller..ya da ben bu konuda sanslıydım bilmiorum..belkide bildikleri bazı seylerin birer sacmalık oldugunu öğrenmeleri onları ikna etmiş olabilir..hala tanısmadılar ama artık ''onlar, biz'' muhabbetlerine girmiyolar..ben şimdi sunni birinide bulsam mutlu olamadıktan ve beni üzdükten sonra bana ne yararı var..ben kimseyi inancı için sevememki..zaten bana cok ters gelen bişeyini görseydim..yada anlaşamayacağımı hissetseydim..bizimkiler demeden bitirirdim bende..bence cnm sende al karsına böyle sakin sakin konus

evet cok sanslisin keske bende biraz sansli olsam...cok yoruldum bazen cok yoruliorum diorum birak git ama olmioki aylem canim aylem bana cok emekleri var....ama nebilim sanki sonsuz bir yolda yüriorum ve sonu gelmicek gibi....cok gereksiz yaa neden hersey güzelce olmaz.....sikildim vallahhh cok üzüliyorum

kesinlikle zamanla düzelicektir..burda önmli olan senin erkek arkadasına güvenmen..eger evlendiğin zaman şimdiki gibi hiç bişeyi sorun yapmıcaksa ailenin endişelenmesi için bir neden yok demektir..ailesininde sana karsı tutumu cok önemli..zaten onlar sorun etmemişler..bu nedenle cok sanslısın..sizinkilerde bu konuda cok katı inatları yoksa (alevi olmayana kız vermeyiz gibi..yada bizim istediğimiz biriyle evleneceksin gibi) elbet seni anlıcaklardır..ve zaman gelicek ne kadar boşa endişelendiklerini görüceklerdir..ben hatta ''meshep farklılığı bir ilişkiyi bitirirmi''di ye bi konu acmıstım..ama ortalık karışmıştı..surelerden alıntı yapanlar bile olmustu..sonrada kitlendi zaten..herkes aynı düşünmeyebilir..önemli olan sizin ikinizin bu konuyla ilgili herzaman aynı düşünceye sahip olmanız

evet cok dogru ve güzel konustun cok saol.....ben ona güveniorum bu konuda ve aylesinede...ama önemlisi benim aylem iste istemesi..asla beni zorlamazlar birisinle evlenmeye ama razilarinida verecegini hic sanmiorum hele babam...nebilim bu durumda olmiyan belki pek anliyamaz ama insan cikmazda kalio sonucta aylen...yabanci birisi degilki cekip gidesin yada umursamiyasin...

kesinlikle anlıyorum seni..aile desteği cok önemli..onların söylediği bir olumsuz sözcük bile günlerce insanı uyutmazken kulak tıkamak imkansız olur..gercekten zor bir durumdasın..2 arada kalmışsın..bir tarafta sevdiğin kişi bir tarafta her zaman yanında olan ailen..umarım hersey yoluna girer..gönlünce mutlu mesut yasarsın

aynı durumu bende yaşadım ama karakterler tersti ben sunniyim herneyse benimde ailem karşı çıktı bende uzatmadan aşkımı kalbime gömdüm ailemi dinledim bıraktım başta kolay olmadı sonra alıştım.ve su anki eşimle bitanemle tanıştım iyikide bırakmısım yoksa eşimi tanıyamazmısım sende aileni ikna edemessen unutmaki eş bulunur ama aile bulunmaz kırma aileni diyorum ben karar senindir elbet iyi geceler ..

Aslında gerçekten iki tarafta sorun çıkabilir en azından ben bir alevi ile birlikte olabilir miyim bilemiyorum.Önce bu sorunu kendiniz halledeceksiniz eğer sizin için sorun teşkil etmiyorsa ailelerde daha iyi bakacaktır duruma.Bunu ailenize anlatmanız gerek.Sonuçta hepimiz müslümanız...
Bir araya geldiklerinde ailenizin alevi ve sünni ayrımını konuşmasına fırsat vermezseniz sorun çıkmıcaktır... Ama kendi aranızda anlaşmazlık varsa bu ömür boyu sürebilir.Allah yardımcınız olsun cnm.

ben ve eşim farklı mezheplerdeniz. Ailelerimizn ön yargıları oldu tabi ama sonra herşey yoluna girdi. Ben çok güzel bir evlilik yaptım. Ama etrafımda kötü sonuçları olanları da gördüm. Önemli olan mezhep konusunun ikinizin arasında sorun olmaması.İleride çocuğunuzun mezhebini düşünecekseniz veya kendi inançlarınızı diğerine kabul ettirmeye çalışacaksanız hiç girmeyin derim. Benim kayınpederim bana devamlı kendi mezhebi ile ilgili kitaplar verir okumam için, özel günlernde arar oruç tutmam için...Belli belirsiz bir baskı var ama ben kulak arkası ediyorum çünkü eşim ve ben aynı mantıkdayız. Başkalarının ne dediğinin önemi yok. Bu arada bizdeki durum sizinkinin tersi. Ben sünniyim eşim ise alevi.
Hakkında hayırlısı olsun arkadaşım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…