Annem babam ve eşim arasında sıkışıp kaldım

Bensenmiyim

Üye
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2015
9
1
42
Merhaba arkadaşlar öncelikle yeni üye değilim ikinci üyeliğim ve kazenin haberi var. Konuma gelirsek eşimle beraber benim bazı sorunlarım sebebiyle geçici olarak benim annemlerle beraber oturuyoruz sorunlar azaldı bitti sayılır bir süre daha kalacağız (umarım) sorunları kısaca özetleyecek olursam annem tarafından sorunlarım annemin çok fazla herşeye karışması herkes adına plan yapması istediği birşeyi o anda anında istemesi bu konudaki sabırsızlığı inadı dominant tavırları herkesi yönetmeye çalışması eşim ise malesef sinirlenince ne dediğini bilmiyor büyüklere saygısı pek yok.
Geçenlerde annemler arkadaşlarının bahçesinden meyve toplamışlar bizi alın dediler eşim de önceden iftardan sonra gidebilirim oruç oruç o trafiğe giremem demişti anneme de söyledim ama annem o gün akşam üstü iş çıkışı saati ısrarla yok şimdi gelsin ben o kadar şey yapıyorum sizin için siz almaya gelmiyorsunuz falan dedi neyse eşim gitti aralarında tartışmışlar arabaya meyve suyu dökülmüş biraz eşim de kızmış uyardım bu böyle konmaz demiş annem ne kıymetli araban varmış yıkarız demiş eşim yıkanmaz bu demiş babam neyse parası veririz demiş ve olaylar kopmuş. Bağrışmışlar annemler bir daha binmeyiz demişler aradaki olayları tam bilmiyorum annemin dediğine göre hep öyle diyorsunuz ama yine çağırıyor yine biniyorsunuz demiş eşimse öyle bir şey demediğine yeminler ediyor babam yürüyen arabadan inmeye çalışmış. Eve yaklaşınca eşim oruçtan açlıktan ve trafikten öyle olduğunu sinirlendiğini söylemiş inerken ve özür dilemiş. Annemler küstü babam sofraya oturmadı kimse kimseyle konuşmuyor. Eşimden bağırdığı için özür dilemesini istedim ben zaten özür diledim sofraya oturmayan baban dedi. Günlerdir hastayım sinirden stresten ne yapıcam bilmiyorum. Bu sabah annemler köye gittiler 1 ay kalacaklar eşim sabah hayırlı yolculuklar dedi annem suratına bakmadan sinirli sinirli sağol dedi gitti. Şimdi annem özür bekliyor o kadar şeye arabadaki özür olmazmış tekrar özür dileyecekmiş eşim de ben zaten özür diledim diyor. Annem sanırım bir daha gelmeyecek. Dostlar bana yol gösterin yardım edin ben ne yapayım kime nasıl davranacağımı şaşırdım

Eşinin özür dilemesi gerek, net.
Belli bi yaştan sonra insanların sebepsiz huysuzluk yapabilme hakkı olmalı, o kadar olmalı yani.
Eşin hödüklük etmiş, adam gibi tekrar özür dileyip, bi hediyeler falan götürüp gönüllerini alsın. Olmaz öyle hödük hödük.

Merhaba arkadaşlar öncelikle yeni üye değilim ikinci üyeliğim ve kazenin haberi var. Konuma gelirsek eşimle beraber benim bazı sorunlarım sebebiyle geçici olarak benim annemlerle beraber oturuyoruz sorunlar azaldı bitti sayılır bir süre daha kalacağız (umarım) sorunları kısaca özetleyecek olursam annem tarafından sorunlarım annemin çok fazla herşeye karışması herkes adına plan yapması istediği birşeyi o anda anında istemesi bu konudaki sabırsızlığı inadı dominant tavırları herkesi yönetmeye çalışması eşim ise malesef sinirlenince ne dediğini bilmiyor büyüklere saygısı pek yok.
Geçenlerde annemler arkadaşlarının bahçesinden meyve toplamışlar bizi alın dediler eşim de önceden iftardan sonra gidebilirim oruç oruç o trafiğe giremem demişti anneme de söyledim ama annem o gün akşam üstü iş çıkışı saati ısrarla yok şimdi gelsin ben o kadar şey yapıyorum sizin için siz almaya gelmiyorsunuz falan dedi neyse eşim gitti aralarında tartışmışlar arabaya meyve suyu dökülmüş biraz eşim de kızmış uyardım bu böyle konmaz demiş annem ne kıymetli araban varmış yıkarız demiş eşim yıkanmaz bu demiş babam neyse parası veririz demiş ve olaylar kopmuş. Bağrışmışlar annemler bir daha binmeyiz demişler aradaki olayları tam bilmiyorum annemin dediğine göre hep öyle diyorsunuz ama yine çağırıyor yine biniyorsunuz demiş eşimse öyle bir şey demediğine yeminler ediyor babam yürüyen arabadan inmeye çalışmış. Eve yaklaşınca eşim oruçtan açlıktan ve trafikten öyle olduğunu sinirlendiğini söylemiş inerken ve özür dilemiş. Annemler küstü babam sofraya oturmadı kimse kimseyle konuşmuyor. Eşimden bağırdığı için özür dilemesini istedim ben zaten özür diledim sofraya oturmayan baban dedi. Günlerdir hastayım sinirden stresten ne yapıcam bilmiyorum. Bu sabah annemler köye gittiler 1 ay kalacaklar eşim sabah hayırlı yolculuklar dedi annem suratına bakmadan sinirli sinirli sağol dedi gitti. Şimdi annem özür bekliyor o kadar şeye arabadaki özür olmazmış tekrar özür dileyecekmiş eşim de ben zaten özür diledim diyor. Annem sanırım bir daha gelmeyecek. Dostlar bana yol gösterin yardım edin ben ne yapayım kime nasıl davranacağımı şaşırdım

anneniz babanız haklı geldi bana, arabada meyve suyu döktü diye kusura bakmayın ama terbiyesizce bağırmaya hakkı yok, saygısı yok annenize babanıza, yazık ya babanız yürüyen arabadan inmeye çalışmış, bence biran önce kendi evinize gidinde rahat etsinler,

Eşin çok hatalı... Kendimi senin yerine koyarak düşündüm, eşim aileme karşı bu şekilde davransa, eşimden soğurdum, ailem için de üzülürdüm, onları böyle bir adamla muhatap edipte kırılmalarına sebep oldum diye...

Eşiniz hatalı,almaya gitse ikiletmeden ne olurdu? Baştan gitmek istememiş ısrar edilince gitmiş ve bunun acısını çıkartmış muhtemelen ailenizden. Meyve suyu döküldüyse yıkanır araba(yıkanmaz diye birşey yok) ama kalp kırmaya ne gerek vardı bilemedim. Eşiniz özür dilesin. Zaten insanların evinde kalıyorsunuz,biraz idare etmek çok zor olmasa gerek.

eşiniz tekrar özür dilemeli. gereksiz bir tartışma olmuş. birlikte yaşamanın sonuçları hep bunlar. tahammül azalıyor. ilişkiler laçkalaşıyor.

Esin oruc tutuyosa Allah icin tutuyor. Ana babana sinirlenmeye ne hakki var. Bu bahane degil bende oruc tutuyorum tavirlarim her zamanki gibi kimse kimseyi idare etmek zorunda degil.
Annenizin evinde yasiyorsaniz onun duzenine uymak zorundasiniz.
Kadin yasli haliyle gidip meyve topluyorsa esinizinde bekletmeye hakki yok gitsin alsin tabi. Yaslilar alingan oluyorlar ona gore davranmasi lazim.

Bu olay uzerinden konusursak evet esin ozur dilemeli ama siz bir suredir ailenle beraber yasiyorsaniz esin ve ailen arasinda bu tarz gerginlikler devamli oluyorsa esinin tahammulu kalmamista olabilir. Yazini okurken bir an gorumcem yazmis sandim cunku oda suan annesiyle yasiyor ve surekli boyle gerginlikler yasiyorlar. Buyuklerde hep dedikleri olsun alttan alinsin istiyor sahsen ben diyorum ona esin yine sabirli diye.Burda herkes esine yuklenmis ama bu gelin kaynana versiyonlu bir olay olsaydi herkes boyle yorum yapmazdi emin ol.
diyecegim o ki herkesin huyunu sen biliyorsun. Arada annenlere idare edin kocami diyeceksin arada kocana.
Kolay gelsin :/

herkes eşin hatalı demiş ama ben eşinin tavrı ve söylediği sözleri söyleyiş tarzını bilemem ama esasen haklı buldum

Oruç adamı iftar saatindeki trafikte iş çıkışı zorla getirtmişler ki gitmeme demesine rağmen

Belki o gün çok yorgundu eve gelip yatacaktı ya da başı ağrıyordu ama onlar kendi keyiflerine onu çağırmış

Madem gelmem demiş binip taksiye gelsinler yahut taşıyamayacakları yük edinmesinler

Muhtemelen adam bunu bu şekilde koymayalım dökülür demiş ama annen/baban onu dinlememiş ve dökülmüş

O da, ben size dökülür dedim bakın döküldü demiş

Annen de ona yıkarız diye çıkışmış; o da yıkanmaz ki demiş

bundan sonrası iki taraf için de tartışmaya dönmüş; eşin sonra özür dilemiş

Tribe bundan sonra devam eden hatalıdır bence

Bu arada yeri geldi şunu da yazayım; şimdi, beni topa tutacaklar; anne baba bu saygı vs diye ama işte birey olamama bu

Nişanda bohça; bayramda bayramlık beklemeyip ayrı bir aile olunabilirse anne baba da beni getir götür gibi sizin aksi görüşünüze rağmen ısrarcı olmaz; herkes kendi yapında kavrulur

Bu arada eşinin dökülür takıntısını da anlıyorum; aynısından babam var; adam ben 35 yaşıma geldim arabasına daha süt; ayran vs almadı yani

"bizi alın dediler eşim de önceden iftardan sonra gidebilirim oruç oruç o trafiğe giremem demişti anneme de söyledim ama annem o gün akşam üstü iş çıkışı saati ısrarla yok şimdi gelsin ben o kadar şey yapıyorum sizin için siz almaya gelmiyorsunuz falan dedi neyse eşim gitti" yazmışsınız. Ben olayların başlangıç noktası olarak annenizi haksız buldum. Hiçbir insana zorla bir şey yaptırılmamalı. Kayınvalideniz sizden bir iş istese, siz de haklı bir sebeple eşinize "şu an orucum, iftardan sonra yapabilirim" deseniz ama kayınvalideniz ısrarla ve zorla size o işi oruç oruç yaptırsa, eşiniz de sesini çıkarmasa, ne hissederdiniz? Bir de siz o işi yaparken, önceden siz uyarmış olmanıza rağmen sizin en sevdiğiniz kişisel eşyanıza zarar verselerdi ve bir kusura bakma bile demeselerdi. Aileniz sizi kendileriyle barındırmak zorunda değil, size iyilik yapıyorlar. Ama bunu yapmaları eşinize baskı yapma hakkını beraberinde getirmiyor.

Meyve bahçelerine gidip, oradan meyve suyu alacak kadar samimi olduklarına göre gittikleri yerde iftar sonrasına da kalabilirlerdi. Veya önceden trafiği hesaba katıp, ona göre planlama yapabilirlerdi. Veya illa o saatte gelmeleri gerekiyorsa, işi tatlı dille halledip "Evladım, seni de çok zahmete sokuyoruz ama orada şu sebepten dolayı kalmak istemedik. Bizi alabilirsen çok makbule geçer" deselerdi. Arabaya meyve suyu döküldüğüne de "Ya tuh görüyor musun döküldü. Sen o kadar da dedin. Korkma ben onu yeni gibi yaparım" dese, eşiniz de "önemli değil" derdi sanırım. Kayınvalideniz size yapsa siz de öyle derdiniz.

Eşiniz de dişini sıkamamış, o kısım da çok kötü olmuş. Ama olayları başlatan bence annenizin baskısı olmuş. Tabii tam olayı bilmiyoruz. Kim nasıl tepki vermiş siz daha iyi tahmin edersiniz.

Şu an nasıl davranayım derseniz bence eşinize "Sen kendi annenle veya kardeşinle de de tartışma yaşayabilirdin. Senin kendi annen de kızgın bir gününde sana haksızlık yapabilirdi. Senden isteğim kendi ailene böyle bir durumda nasıl davranacaksan onlara da öyle davran. Sonuçta onlar ikimizi de çocukları olarak görüyor, yardım ediyorlar. İkimizi de çok seviyorlar. Kırgınlık uzun sürmesin. Özür dilemesen de tavır da yapma" diyebilirsiniz. Anne ve babanıza da "kendi oğlunuz da böyle yapabilirdi. Erkek çocukları daha fevri olabiliyor. Kendi oğlunuzdan ayırmayın. Zaten özür dilemiş. Daha fazla üzerine gidip iyice ezmeyin. Özrünü kabul ettik, gel elimizi öp bakalım deyin" vesaire diyebilirsiniz. O el öpme de yarı-özür yerine geçebilir.

Bence bir an önce ayrı eve çıkmak içi uğraşın. 1+1 evler var. Ufak olsun sizin olsun. İnşallah şöyle deprem sonrası yapılmış, sağlam ve güzel bir eviniz olur, çok mutlu olursunuz. Her şey hayırlısıyla gönlünüze göre olsun.

annenizde neden kalıyorsunuz bilmiyorum ama bence hatalı kişi anneniz. eşiniz sigara da kullanıyorsa eğer oruçken gergin olması gayet normal. zaten kendini bilip belirtmiş iftardan sonra geleyim diye. anneniz bu kadar sabırsızsa taksi tutup gelseymiş, zorla mesele çıkarmış.

ben de ramazanda gergin oluyorum uyku özellikle aşırı bastırıyor çay kahve içemeyince geriliyorum dolayısıyla. bu nedenle de iş çıkışı direk eve geçip iftardan önce 1-2 saat uyuyorum. kendime göre bir düzenim var kimseyi gereksiz yere kırmadan orucumu da bu şekilde tutuyorum. eşiniz de planını yapmış kendine göre, annenize kendisini uydurmak zorunda değil. haklı olduğu halde özür de dilemiş anneniz biraz büyüklüğünü bilip uzatmasın bence. babanızdan özür dileyebilir babanız arada kaynamış çünkü.

eşiniz için biraz empati yapın bence. ben olsam ikinciye özür dilemezdim kv den.

Bu oruc tutupta önüne gelen herkese bağırma hakkını kendinde görenlerede hastayım arkadas. Tutma o zamam kardesim madem eline diline beline sahip olamayacaksın tutma en azından Kâbe'yi yıkmış kadar günah kazanmazsın, zira kalp kırmanın hükmü budur. Üstelik anne ve baba karşındaki yani. Babanıza içim cız etti, nedense böyle durumlarda yaşlı babalara cok ama cok üzülüyorum yutkunurken bogazım düğümlendi :KK43: ben olsam eşimden soğurdum sanırım

annenizin biz okadar şey yapıyoruz siz bi almaya gelmiyorsunuz demesi zaten tavırlarının eşinize karşı hoşgörülü olmadıklarını gösteriyor
ben istemesemde size katlanıyorum oda istemesede bizi alıcak diye diretmiş bence
ve eşinizin hep ben özür diliyorum demesinden bu olayın ilk olmadığı da belli
tamam onlar büyuk saygı duyulmalı ama onlarda sevmeli ve hoşgörülü davranmalı bence
umarım biran önce kendi evinize çıkarsınız

Oruç sadece aç kalmak değildir. Kalp kırmamaktır, sabretmektir. Açtım, oruçtum diye kimsenin kalbini kırmaya hakkı yok. Benim eşim de oruçluyken çok sinirli olur kalp kırar. Tutma derim. O kadar kalp kırıp etrafına azap çektiriyorsun. Sen oruçsun diye insanlar alttan almak ve tüm huysuzluğunu çekmek zorunda değil. Zaten tansiyon hastası o yüzden artık tutmuyor. Bu işin oruç kısmıydı. Diğer kısma gelirsek eşinizin anne ve babanıza saygı göstermesi gerek. Siz onun annesine ya da babasına bağırsaydınız ve arabada özür diledim bir daha dilemem deseydiniz olay çıkardı. Ne yapar eder size özür dilettirirdi. Evlilikte en gelemediğim şeylerden biridir anne babaya saygısızlık. Ben onun ailesine saygı gösterip bir şeyleri alttan alıyorsam, hatta haklı olduğum halde sırf sorun çıkmasın ailesinin gönlü olsun diye özür diliyorsam o da benim aileme öyle davranmak zorunda. Eşimin aileme en ufak saygısızlığını görsem soğur ve boşarım. Ailem olmasa ben de olmazdım. O yokken ailem vardı o olmasa da ailem olacak. Beni doğurup bu günlere getiren insanlara en ufak saygıyı çok görüyorsa ne hali varsa görsün. Annemin huyunu sevmiyor diye ona saygısız davranmaya hakkı yok.

Yorumlar için teşekkürler arkadaşlar ilaveler yapacak olursam eşim damadım olsa annem de kayinvalidem olsa çekemem sanırım eşimin bağırması nedeniyle annemin de sürekli aynı şekilde davranması nedeniyle. Bu arada kendi evinize çıkın diyenler var biz kendi evimizdeyiz annemler normalde başka şehirdeler. Bizim sorunumuz çok iç içe girmemiz oldu annemin fazla karışması çok müdahale etmesi de ilişkileri yıprattı misal eşimle biraz başbaşa kalmak için bir yere gitmek istiyoruz annem aaa kardeşini de götür oraya ya da eşim bir hediye alıyor bana annem sana hediye alırken aynısındam kardeşine de alsın. Geçen yıllık izin için tatil planı yaparken annem aa oralar güzel olur orda bizim bilmemkim var oraya da gidelim..bir de annemin huyu yalvartmadan barışmaz hadi ben kızıyım peşinde koşar yalvarırım (ben bile soğuyorum bazen) ama bunu başkası yapmaz ki. Bu kişi benim Kayinvalidem olsa uzak tut sınırını çiz denir. Hemen eşini savundu diyecekler çıkacak ama bir tartışmaya işi boşanmaya götürenler çıktı yine. Ben boşanmaya kalksam önce ailem izin vermez ki. Eşimi seviyorlar çünkü. Bu konu dışında hiç bir problemimiz yok.
Bu arada gelişmeler oldu eşim annemi aradı konuştular özür dilemedi ama yolculuğun nasıl geçtiğini sordu hal hatır sordu annemden ters bir tepki almadım bakalım ne olacak babam o sırada yokmuş onun için onla konuşamadık.

Bir ilave daha yapmak istiyorum eşimin araba konusundaki tavrı titizlikten mal kıymetinden değil arabada birşey yenmesine de gıcık olur. Annem aman nolcak sanki der rahattır bu yüzden eşimi hep yanlış anlar. Bu sadece araba konusunda değil genel olarak böyle evde annem rahat eşim titiz olunca yaşanmışlıklar oluyor haliyle.

afedersinizde eşinizi bitirmişsiniz resmen.sebep nedir bilmiyorum ama umarım demekten vageçin evden çıkın.

X