• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem babam ve eşim arasında sıkışıp kaldım

Peki annen haksızsa; haksıza sen haksızsın demeyelim mi

Doğruya doğru demeyelim mi sırf bizi doğurdu büyüttü diye,

Belki annelerin ufku artık o kadar geniş değil; devir değişiyor; onlar 50 yıl önceki düşüncelerini koruyor vs vs

Kim haklı ise o desteklenmeli; tamam bağırıp çağırmasın; sayıp sövmesin saygısızlık etmesin tabii ki ama eşin haklıyken anneni tutmak da buradaki bir ço konuda eşim annesini tutuyor kv bana emrediyor vs konularının aynısı olmaz mı

Ya da sizin eşiniz de hep annem haklı dese hoşunuza gider mi?

Örneğin kv dese ki "çocuğun her türlü eşyasını ben alacağım; şu gereksiz bu gereksiz; eskiden beşik mi vardı; sereriz yere bir yatak" dese; eşiniz haklı mı diyecek annesine

Annemdir o haklıdır mı diyecek; yoksa "o öyle görmüş ama devir değişti; sen üzülme alırız"; annesine de "anne o eskidenmiş şimdi tüm çocukların var; hem sağlıklı gelişimi için daha uygun" mu dese güzel olur

dediklerini okudum da annem sanırım bu yaşına kadar kimseye haksızlık yapmamış... :KK200:

dediklerini okudum da annem sanırım bu yaşına kadar kimseye haksızlık yapmamış... :KK200:

Peki kayınvaliden yaptı mı hiç haksızlık ya da yapma potansiyeli var mı

Yani önemli olan annen olması değil olayda haklı ya da haksız olması

Eğer annen haklı ise tabii ki onu destekle; yani haklıya da diğeri eşin diye haksız demeyeceğiz :)

Arkadaşım durum farklı annemler bizde kalıyor durumumuz çok şükür iyi ellerine bakmıyoruz hatta eşim gitmesinler ben alırım burdan marketten dedi. Sadece geçici olarak aynı evi paylaşıyoruz olay nasıl algılanmış nerelere gelmiş
Hımmm bende siz annenlerdesiniz zannettim ozaman kusura bakmayın ama anneniz tamamen haksız hem suçlu hem güçlü konunda açıkça belli etseydin yanlış anlamazdım

Peki kayınvaliden yaptı mı hiç haksızlık ya da yapma potansiyeli var mı

Yani önemli olan annen olması değil olayda haklı ya da haksız olması

Eğer annen haklı ise tabii ki onu destekle; yani haklıya da diğeri eşin diye haksız demeyeceğiz :)

Dedim ya annem hiç kimseyi kırmamış şu ana kadar ..

k valide de herşeye karışır ama ben eşime yansıtmam.. yanlış düşündüğünü gider direk söylerim..

Dedim ya annem hiç kimseyi kırmamış şu ana kadar ..

k valide de herşeye karışır ama ben eşime yansıtmam.. yanlış düşündüğünü gider direk söylerim..

İşte sen direkt gidip söylediğinde de eşin de annem haklı ama o çünkü benim annem dese olur mu ?

Ben de onu anlatmaya çalışıyorum; yani kv yahut anne kim haksız ise ona bu söylenmeli; sırf anne olduğu için haklı olamaz bir insan

Anneniz bana göre haksız.
Sanırım anneniz ve babanız bir sebepten dolayı siz de kalıyorlar. O zaman sizin düzeninizi de korumalılar.
Kendi ne isterse yapıp arkasından da insanları emrivaki biçimde planlarına dahil etmesi hata.
Tek hayat onun hayatı değil. Büyükler daha tecrübeli olduklarından detaylı düşünebilirler.
Arabaya meyve suyu döküp arkasından da özür dileyeceği ya da biraz olsun mahcup olacağı yerde yıkatırız ne var diye işi basite alması, ama kendi meyve topladıktan sonra sizin için topladım beni alacaksınız diye diretmesi bencillik değil mi?
Kapris yapması da ayrı.

arkadaşlar yorumlar için teşekkürler
Bu son iki yorum da çok sert geldi her iki tarafın da haklı ve haksız yönleri olduğunu düşünüyorum ve ne eş bulunur diye yuvamız yıkmayı düşünürüm ne de aileme sırtımı dönmeyi. Sağolun yorumlar için :)
Madem senin kafanda böyle bir çözüm yolu var o zaman buraya yazıp sormayacaksın kardeşim

Madem senin kafanda böyle bir çözüm yolu var o zaman buraya yazıp sormayacaksın kardeşim
Benim yazdığım şey çözüm yolu değil farkındaysanız hatta her ikisini de yapamam demişim ki bu bir çözümsüzlüktür. Yazıp sordum gayet de iyi oldu güzel cevaplar da aldım yazınızın sert olduğunu düşündüğüm için de böyle bir çıkış yapmanıza gerek yoktu.

herkes eşin haksız demiş ama bu kadar huysuz kaynanayı kimse çekmez aynı durumu sen yaşasaydın3 defa özür dilemek ister miydin? belli ki adamın sabrı taşma derecesine gelmiş ya.. annenler bi an öne sizden çıksın kayınvalide kayınpederle yaşamak çok kötü birşey özellikle de öyle dominant ve karışan bi tipse
bu arada çözüm yolu soruyorsan sen annene tavrını koy eşine böyle kapris yapamasın ne demek koskoca adam sürekli önlerinde el etek mi öpecek evlendirmeselerdi kızlarını madem

Benim yazdığım şey çözüm yolu değil farkındaysanız hatta her ikisini de yapamam demişim ki bu bir çözümsüzlüktür. Yazıp sordum gayet de iyi oldu güzel cevaplar da aldım yazınızın sert olduğunu düşündüğüm için de böyle bir çıkış yapmanıza gerek yoktu.
Sen buraya kendini anneni haklı olduğuna inandırmaya gelmişin verdiğin cevaplara bakınca bu çok belli

Sen buraya kendini anneni haklı olduğuna inandırmaya gelmişin verdiğin cevaplara bakınca bu çok belli
Benim size de diğer arkadasa da aynı şeyi söyledim ki iki cevap zıt cevaplardı eğer annemi haklı göstermeye çalışsam haksız yönlerini söylemem. Neye göre bu kanıya vardınız bilmiyorum. Eşimi savunduğum mesajları okumanızı tavsiye ederim. Annemle ilgili istediğim şey bana yine gelip gidebilmesi kırmadan üzmeden ayrılmak bu isteğim onu savunduğum anlamına gelmez. İyi geceler

Sana
Benim size de diğer arkadasa da aynı şeyi söyledim ki iki cevap zıt cevaplardı eğer annemi haklı göstermeye çalışsam haksız yönlerini söylemem. Neye göre bu kanıya vardınız bilmiyorum. Eşimi savunduğum mesajları okumanızı tavsiye ederim. Annemle ilgili istediğim şey bana yine gelip gidebilmesi kırmadan üzmeden ayrılmak bu isteğim onu savunduğum anlamına gelmez. İyi geceler
Sana da

Yorumlar için teşekkürler olay artık bizden çıktı çünkü annemler geri gelmeyeceklermiş bu konu da böylece kapanmış oldu

Back
X