- 13 Mayıs 2016
- 329
- 958
- 23
- Konu Sahibi sosislimilfoy
-
Bilip bilmeden konuşmaya başladınız hemen. Köyde yaşadığı için o zaman iş imkanı hiç yokmuş. Toplum baskısı da varmış üstünde. Yorum yapmadan önce biraz empati lütfenAnneniz evlenip elin adamına bakacağına çalışıp yetiştirme yurduna verdiği çocuğuna baksaymış keşke..
Başka bir şey diyemedim konuyla ilgili...
Siz yazmışsınız evin maddi yükü annemin üzerinde diye... madem öyle calısıp çoçuğu ile kendini geçindirseydi.Bilip bilmeden konuşmaya başladınız hemen. Köyde yaşadığı için o zaman iş imkanı hiç yokmuş. Toplum baskısı da varmış üstünde. Yorum yapmadan önce biraz empati lütfen
Hanımefendi annem o zaman köyde olduğu için çalışamadı. Babamla evlenince şehire tanışıyorlar sonrasında çalışmaya başladı. Abimi verdiği zamanlar bundan 24 sene öncesi. Ayrıca şuan ben sizden yardım almak için buraya konumu açıyorum. Annemin 24 sene önce yaptığı davranış sizce doğru mu diye sorduğumu da hatırlamıyorum. Yardımcı olmayacaksanız ki belli ki olmayacaksınız , lütfen daha fazla morali bozuk olan bi insanın üstüne saçma sapan gitmeyinSiz yazmışsınız evin maddi yükü annemin üzerinde diye... madem öyle calısıp çoçuğu ile kendini geçindirseydi.
Sizin o istemediğiniz abiniz çocukluk yıllarını yalnız ve kim bilir ne şartlarda geçirmiş.
Toplum baskısı ise bu da toplum baskısı. Annesi-babası olan çoçuğun yetiştirme yurdunda işi ne?
Annem evlendikleri tarihten beri hep çalıştı evin geciminin cogunu genellikle o sağladı. Tartismalari genellikle para ve abim yuzunden oldu.
Ben sehir disinda okuyorum ve yurtta kaliyorum annemi bu kararından vazgecirmek istiyorum ama boyle yaparsam ona da haksizlik etmis olucam ve tamamiyle kendimi dusunerek ikna etmis olucam cunku ayrilirlarsa benim için de hayat çok zorlaşacak. Annem tek başına buraya gelse başımın üstünde yeri var ama abim çıkar çıkmaz o da buraya gelecek ve hayatımızı zehir edecek. Ne yapmam gerekiyor hiç bilmiyorum
Hanımefendi annem son yıllarda çalışmaya başladı. Abimi verdiği zamanlar bundan 24 sene öncesi. Ayrıca şuan ben sizden yardım almak için buraya konumu açıyorum. Annemin 24 sene önce yaptığı davranış sizce doğru mu diye sorduğumu da hatırlamıyorum. Yardımcı olmayacaksanız ki belli ki olmayacaksınız , lütfen daha fazla morali bozuk olan bi insanın üstüne saçma sapan gitmeyin
Hanımefendi annem o zaman köyde olduğu için çalışamadı. Babamla evlenince şehire tanışıyorlar sonrasında çalışmaya başladı. Abimi verdiği zamanlar bundan 24 sene öncesi. Ayrıca şuan ben sizden yardım almak için buraya konumu açıyorum. Annemin 24 sene önce yaptığı davranış sizce doğru mu diye sorduğumu da hatırlamıyorum. Yardımcı olmayacaksanız ki belli ki olmayacaksınız , lütfen daha fazla morali bozuk olan bi insanın üstüne saçma sapan gitmeyin
Çünkü üstünüze vazife olmayan konulara giriyorsunuz. Size ben onu sormadım , ben sadece yardım istedim. Gelip annemin geçmişini eleştirmek şuanki duruma faydalı olmayacağı için sadece yazmak için yazdığınızı farkındayım. Lütfen beğeni almak için daha fazla meşgul etmeyinAnnenizin evlendiği tarihten itibaren çalıştığını siz yazdınız, ben uydurmadım.
Annenize kıymet verseniz boşanmasına razı gelirsiniz ama siz tüm bencilliğiniz ile abiniz yüzünden istemiyorsunuz.
E abinizin ne yüzden öyle olduğu da az çok belli.
Neden rahatsız oldunuz ki dile getirildi diye?
Bırakın kadın rahat yüzü görsün, şiddet gördüğü ve anlaşamadığı kocasına bakmaktansa çocukları için bir şey yapmaya fırsatı olur belki.
Karışma kendine yetebilecekse ayrılsın annen, yeter çekmesin daha fazla.Kızlar merhaba. Şimdiden okuyan herkese teşekkürler. Annemle babamın ikinci evliliği yaklasik 22 yıldır evliler annemim ilk evliliginden bir oglu var babamın çocuğu olmamış.Ben ikinci evliliklerindenim.Annem evlenmeden önce , abimi yetiştirme yurduna vermek zorunda kalmis. Maddi yetersizlikten dolayı bakamamış. Evlendikten sonra durumları düzelmediği için alamamış geri.Abim yaklasik 6 yil yetistirme yurdunda kalmış sonra ergenlik doneminde yurttan kacip yanimizda yasamaya geldi. Babam cok huysuz bir adam ve annemle hic canimli cicimli bir evlilikleri olmadı . Annem evlendikleri tarihten beri hep çalıştı evin geciminin cogunu genellikle o sağladı. Tartismalari genellikle para ve abim yuzunden oldu. Abim karistigi bir kavgadan oturu hapse girdi babam ben kucukken anneme siddet de uyguluyordu fakat biz buyudukten sonra böyle bir sey yaşanmadı. Evin tum zorluklariyla annem başa çıktı ama ne abim ne de babam onun kiymetini bilemediler. Gecenlerde sozlu bir tartisma arasinda (otobuste giderken) babam anneme "sus simdi vurucam ağzının ortasına" demis ve tartisma yine maddi sebepler yuzunden annemde hemen otobusten inmis ve bu durum gercekten cok zoruna gitmis. Simdide babam hala ozur dilemediginden boşanmayı ciddi bir sekilde dusunuyor sehir dusindaki bircok yere is basvurusunda bulunmus ama bosansalar bile babamin otel disinda gidecek bir yeri yok ve annemin bosanma kararini asla uysal bir sekilde karsilayacak turden bir adam degil. Bu beni korkutuyor. Ben sehir disinda okuyorum ve yurtta kaliyorum annemi bu kararından vazgecirmek istiyorum ama boyle yaparsam ona da haksizlik etmis olucam ve tamamiyle kendimi dusunerek ikna etmis olucam cunku ayrilirlarsa benim için de hayat çok zorlaşacak. Annem tek başına buraya gelse başımın üstünde yeri var ama abim çıkar çıkmaz o da buraya gelecek ve hayatımızı zehir edecek. Ne yapmam gerekiyor hiç bilmiyorum
Tmm boşansın hapisteki oğlu çıkınca hepten kadına musallat olmazmi eh artık yalnız kalınca anne oğlu iyice dinlemez belkide bugünlerini arar olur ....Annen boşansın kesinlikle babanı boşunda sırtında taşımasın. Hem evi geçindir hem tonla hakaret işit, hem dayak ye olacak iş değil. Bırakın boşansın gül gibi geçinir. Zavallı kadın günyüzü görsün.
Tmm boşansın hapisteki oğlu çıkınca hepten kadına musallat olmazmi eh artık yalnız kalınca anne oğlu iyice dinlemez belkide bugünlerini arar olur ....
Annen keşke 2.kere evlenmeyip önce çocuğuna sahip ciksaymis. Evi de o gecindiriyormus azla basi agrimazdi. O abiye üzüldüm ben . Anne bakamıyorum diyip yurda veriyor geri de almiyor ama başka çocuk yapıyor üvey babayla yaşıyor vs. Bu saatten sonra ne yapsa o abinin psikolojisi tam düzelmez de zararın neresinden dönse kar. Sadece kendinizi düşünmeyin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?