Maalesef öyle.Merhabalar annem nerdeyse hergün akrabalara komşulara beddua ediyor amcam için kanlı gömleği eve gelsin diyor ve bu beddua yı 15 senedir falan söylüyor bu beddua beni ve kardeşimi tutar mı çok korkuyorum diğer kardeşim vefat etti ve eve kanlı kotu gelmişti kendi mi ve kardeşimi nasıl koruyabilirim
Benim annem ve anneannem de böyleler..Allah o okudukları belaları bedduaları kendi başlarına veriyor ama hâlâ akıllanmıyorlar.Annemin bana en hafif bedduası,yollarda geber gitte üzerine gazete kağıtları sersinler (motosiklet kullanıyorum)...Ufak tefek kazalar dışında bir şey yaşamadım.Her beddua tutsaydı tek parça insan kalmazdı.
Inanc mantik meselesi degildir.ben de zaten inançlı olsanız bile mantıklı değil dedim
Ne yazık ki beddua edeni buluyo. Anneniz hala anlayamamış.Merhabalar annem nerdeyse hergün akrabalara komşulara beddua ediyor amcam için kanlı gömleği eve gelsin diyor ve bu beddua yı 15 senedir falan söylüyor bu beddua beni ve kardeşimi tutar mı çok korkuyorum diğer kardeşim vefat etti ve eve kanlı kotu gelmişti kendi mi ve kardeşimi nasıl koruyabilirim
yani annesi amcasına beddua ediyor diye konu sahibi zarar görebilir, ölebilir. öyle mi?Inanc mantik meselesi degildir.
Ben oyle olacak demedim. Konu sahibin yerinde bende olsam bende korkardim. Ama Allaha siginmak lazim cunki insanin colugundan cocugundan cikacagina bende inaniyorum. Allah esirgesin ama yersiz yere beddua yerini bulur derler. Hatta bosuna beddua etmeyin Allah havale edin denmiyor.yani annesi amcasına beddua ediyor diye konu sahibi zarar görebilir, ölebilir. öyle mi?
Çünkü iletişim problemimiz var. Gelin kaynanayla oturup neyin onu üzdüğünü konuşsa kaynana özür dilese beddua almaz. Birbirinin malına ya da mirasına göz dikmek yerine hakkıyla hukukuyla paylaşabilse beddua edilmez. Trafikte bile beddua ediyoruz çünkü herkes bencil, düzgün kullanılsa beddua edilmez. Örnekler çoğaltılabilir, sorunlar medenice çözülecek olsa kimse kimseye beddua etme ihtiyacı hissetmez. Çözemiyoruz, içimizde kalıyor, veriyoruz bedduayı veriyoruz bedduayıBence bizim ülke genelinde beddua çok yaygın. Çok orijinal beddualar duyuyorum bazen. Sadece yaşlılar arasında değil sosyal medyada da öyle. Niye böyle acaba.
Evet gerçekten öyle çözüm üretmek için harcamamız gereken enerjiyi bedduaya harcamışız. Bir sorunla ilgili herkes çeşit çeşit beddua ediyor ama bunu çözelim desek kimse elini taşın altına koymuyor.Çünkü iletişim problemimiz var. Gelin kaynanayla oturup neyin onu üzdüğünü konuşsa kaynana özür dilese beddua almaz. Birbirinin malına ya da mirasına göz dikmek yerine hakkıyla hukukuyla paylaşabilse beddua edilmez. Trafikte bile beddua ediyoruz çünkü herkes bencil, düzgün kullanılsa beddua edilmez. Örnekler çoğaltılabilir, sorunlar medenice çözülecek olsa kimse kimseye beddua etme ihtiyacı hissetmez. Çözemiyoruz, içimizde kalıyor, veriyoruz bedduayı veriyoruz bedduayı
Dil aliskanligiÇünkü iletişim problemimiz var. Gelin kaynanayla oturup neyin onu üzdüğünü konuşsa kaynana özür dilese beddua almaz. Birbirinin malına ya da mirasına göz dikmek yerine hakkıyla hukukuyla paylaşabilse beddua edilmez. Trafikte bile beddua ediyoruz çünkü herkes bencil, düzgün kullanılsa beddua edilmez. Örnekler çoğaltılabilir, sorunlar medenice çözülecek olsa kimse kimseye beddua etme ihtiyacı hissetmez. Çözemiyoruz, içimizde kalıyor, veriyoruz bedduayı veriyoruz bedduayı
Aslında kardeşim den sonra korkmaya başladım o kanlı kot eve gelince aklıma geldi beddua ettigi inşallah dediğin gibidir kaptanannenizin amcanız için ettiği bedduanın size dönmesinden cidden korkuyor musunuz?
yani bilimsel bir açıklaması yok o kesin de dini olarak baksak bile yani sizin inancınız gereği annenizin hatasından siz nasıl sorumlu olabilirsiniz?
Anneme babam ve ailesi kötü davranmış olay buBeddua etmesinin bi’ sebebi var mı? Merak ediyorum yani sebebi olsa bile beddua kötüdür. Merakımdan soruyorum yaşanmış bir şeyler mi var?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?