• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

annem beni başkalarının yanında utandırıyor

shygirl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2009
646
1
96
Eskişehir
arkadaşlar annem bana evde temizli adına ne varsa yaptırıyor mutfağa sokmuyor yemek yapmama izin vermiyor eve misafir geldiğinde de gelen misafirin kızına salatayı sen yap ya da gelen akraba kızıysa yemeği sen hazırla diyerek beni rencide ediyor böyle yapınca da ben insanların yanında uyşuk bir şekilde oturuyorum ve artık bu konuda kendime güvenim hiç kalmadı mesela ben bir yemek yapsam bu çok güzel bile olsa başkalarının beğenmediğini düşünürüm evlilikten korkar oldum çünkü bu tür işleri başaramayacağımı düşünüyorum artık kısacası bana ayak işlerini yaptırdığı için başkalarının yanında ben hiç birşey bilmiyormuşum gibi gözüküyor :((zaten öyle bir duruma geldim i 25 yaşımdayım üniversite mezunuyum ama başkalarının yaptığım yemeği beğenmeyeceğini düşünüyorum ve ne zaman bizim eve misafir gelip gitse ardından ben bunalıma giriyorumkötükedihüso

benim annemde hem yaptiklarimi yer hem begenmez
pazar günü sütlac yaptim 3 tabak üst üste yedi
sonrada cok sulu olmus dedi
sinir oldum yaranamiyorum ne yapsam

annenle acik acik konus canim insan zehir olsa yer evladinin elinden
hic anlamiyorum bu anneleri .. ve kendine olan guvenini asla kaybetme sen 25 yasinda universite mezunu becerikli bir kizsin boyle dusun .. annelerin gozunde evlatlar asla buyumez ya annende seni hala kucuk kizi gibi goruyor olabilir ..

üzülme hiçbişey bilmeden evlenip öğrenen kızlar bu sitede bile var canım hem sen eminim biliyosundur güvenini kırmış hepsi bu sen üniv okudun ya hep dersle kitapla uğraştıysan bilemez diye düşünüyodur varsın öyle olsun yavaş yavaş öğrenir anneni cebinden çıkarırsın yemeklerinle sıkma canını kimse seni ayıplamaz okumuş kız derler ev kızı değilsin bilmemen normal.

üzülme hiçbişey bilmeden evlenip öğrenen kızlar bu sitede bile var canım hem sen eminim biliyosundur güvenini kırmış hepsi bu sen üniv okudun ya hep dersle kitapla uğraştıysan bilemez diye düşünüyodur varsın öyle olsun yavaş yavaş öğrenir anneni cebinden çıkarırsın yemeklerinle sıkma canını kimse seni ayıplamaz okumuş kız derler ev kızı değilsin bilmemen normal.

çook teşekkür ederim söyledikleriniz beni çok:lepi::enbuyukkk: rahatlattı

biz biliyorduk da ne oldu yine bilmiyormuş gibi davrandılar. bende keşke bilmeseydimde bu lafları işitseydim dediğim çok oldu. boşver herşeyi kafana takma hayat çok kısa. evlendikten sonra misafirlerin gelince görecekler snein ne kadar becerikli olduğunu.

walla canım ben mi açtım bu konuyu die bakıyorum o kadar benzer bir durum... annem çıkardığı eşofmanı dürbün gibi yerde bırakan kaldırıp katlamayı akıl edemeyen kuzenimi bile ne hamarat kız die yere göğe sığdıramaz beni ise her fırsatta özellikle de misafir içinde yerin dibine sokar.

bekarken mutfakta hamur işi öğrenmeye çalışırdım. hamur açmak falan annem ellerin sopa gibi hiç yakışmıyor derdi bende bir daha hiç mutfağa girdim. evlenince çok zorluk çektim ama öğrendim.

bak annemden defalarca duyduğum klişeler=
komşuların yanında: "yok şekerim yok şimdiki kızlar okuyorum die hiç birşeye ellemiyorlar"
evde yemek börek çörek olayına girmişsem ve beğenilmişse: "bunun yağı fazla mı olmuş ne"
tatlı yapmışsam iki söz: "şekeri fazla" ya da "fazla pişirmişsin"
hiç birşey bulamadığı zamanlarda ise "bişiiiii eksik sanki di mi"

hiç şaşmaz arkadaşlar scheker in sütlaç olayı gibi tabak tabak yer ama asla iyi birşey söylemez hele hele abimler misafirler 2. 3. tabağı isterse daha da kötülemeye başlar ki evlere şenlik.. :roflol: ama ailemin yanındaydım ama hem çalışıp hem okudum yıllarca ne ütüleri ona bırakırdım, ne odamı toplasın die... ortaokuldan beri kahvaltımı kendim hazırlarım hayatta kaldırmam.. haftanın en az 3 günü akşam yemeğini ben hazırladım... bir kere olsun "Allah var yapıyor birşeyler" dediğini duymadım aksine hep rencide etti beni... çözümü buldum artık kendi işim hariç evde hiiiiiç bir şeye ellemiyorum. kimse de elimi sürdüremez bundan sonra...

bak annemden defalarca duyduğum klişeler=
komşuların yanında: "yok şekerim yok şimdiki kızlar okuyorum die hiç birşeye ellemiyorlar"
evde yemek börek çörek olayına girmişsem ve beğenilmişse: "bunun yağı fazla mı olmuş ne"
tatlı yapmışsam iki söz: "şekeri fazla" ya da "fazla pişirmişsin"
hiç birşey bulamadığı zamanlarda ise "bişiiiii eksik sanki di mi"

hiç şaşmaz arkadaşlar scheker in sütlaç olayı gibi tabak tabak yer ama asla iyi birşey söylemez hele hele abimler misafirler 2. 3. tabağı isterse daha da kötülemeye başlar ki evlere şenlik.. :roflol: ama ailemin yanındaydım ama hem çalışıp hem okudum yıllarca ne ütüleri ona bırakırdım, ne odamı toplasın die... ortaokuldan beri kahvaltımı kendim hazırlarım hayatta kaldırmam.. haftanın en az 3 günü akşam yemeğini ben hazırladım... bir kere olsun "Allah var yapıyor birşeyler" dediğini duymadım aksine hep rencide etti beni... çözümü buldum artık kendi işim hariç evde hiiiiiç bir şeye ellemiyorum. kimse de elimi sürdüremez bundan sonra...

En iyisini ben yapıyorum demek ki sırnaşık şey
Hiç mutfağa girmem temizliği yaparım yemeğe pastaya karışmam.Malzemeyi alırım gerekirse yardım ederim.Misafir gelincede yardımı yaparım
Annemde hep söylenir seni alan geri gönderir bak şu ne kadar hamarat vs vs bi sürü laf söyler de durur ama bende evlenmicem ya da yemek bilen koca alırım deyince susmak zorunda kalıyoryerimseniben

Amaaan benimde annem yaptıgım hicbiseyi begenmezdi cokda tınnnn.Simdi kendi yemeklerimi kendim yapıyorum esimde bende severek yiyoruz valla.Hatta bu yaz annem bize gelmisti yemek yapmıstı da esim sen daha guzel yapıyosun demisti :D
Takma kafanı.

valla ben evlenene kadar ne mutfağa girdim ne doğru dürüst iş yaptım...okudum çalıştım vsvs...yemek yapmak en büyük fobimdi yapamayacağım galiba diyordum...evlenince adım hamarata çıktı eşim kimseyle kıyaslamaz bile yemeklerini bayıla bayıla yer....içimizde var yeterki mutfağa girelim o yüzden şimdiden canını sıkma ki sen evdeymişsin be evde kalmadığım halde yemek yaparken "annem şöyle yapardı, böyle yapardı" diyorum ve nasıl öğrendiğime şaşıyorum...mutlaka çok güzel şeyler kapmışsındır...bunu sorun yapıpta kendini üzme...

En iyisini ben yapıyorum demek ki sırnaşık şey
Hiç mutfağa girmem temizliği yaparım yemeğe pastaya karışmam.Malzemeyi alırım gerekirse yardım ederim.Misafir gelincede yardımı yaparım
Annemde hep söylenir seni alan geri gönderir bak şu ne kadar hamarat vs vs bi sürü laf söyler de durur ama bende evlenmicem ya da yemek bilen koca alırım deyince susmak zorunda kalıyoryerimseniben

en temizi kaydirigubbakcemile3 ciddiyim bak... kafan rahat oluyor en azından... kaydirigubbakcemile2 işte benim jeton yeni düştü böylesi lazımmış...

Benim anem de yapardı bunu..

evlendiimde kek yapmasını bilmiodum düşünün o derece yani

zamanla öğreniliyo sorun olmuo,

tabii başında
senin kadar bile iş beceremeyen ama sana gelince dır dır eden bi kaynana yoksa:S

annemde beni istemeye gelenlere bu bişi yapmayı bilmez diyodu allahtan kayınvalide adaylarıda kendi işi olursa yapar diyodu bende anneme o an dedimki anne neden beni kınıyosun dedigimde kızım kızını öveni iyi saymazlar tabi sen daha gencsin elin adamı iş ister güç ister v.s seler sölerdi...şimdi evliyim rabbime sükürler olsun işimde gücümde hem eşim hem arkadaslarım hem komsularım hemde eşimin ailesi çokkk begenirlerrraklinialirimsmile :1:

annem yap öğren diyor bir de bana fırsat vermiyor ki bişey yapınca da mutfakta bir tabağın kirlenmesinden korkuyor

annem yap öğren diyor bir de bana fırsat vermiyor ki bişey yapınca da mutfakta bir tabağın kirlenmesinden korkuyor

ya benim annemde böyleydi ayy mikseri düşük derecede duvar hamur olmasın ayy tabağı çizmeden yıka şunu şöyle yap böyle o yüzden mutfağa girmiyordum o olmadığı zamanlarda yada hadi çık mutfaktan aldığım gibi bırakacağım sana diyodum o şekilde bi de işte arkadaşlarımın ya da aile ortamında işte elfcn hiç mutfağa girmiyo beceremiyo halamlarda hemen rahat bırak kızı yap diyolardı şimdi sülalenin en iyi pilavını hamur işi pastalarını ben yapıyorum bazen kafama esince annemi kovuyorum mutfaktan. zaman geçtikçe annen senin yaptıığını anlamaya başladığı zaman bu şeylerde geçer

Back
X