Zaten yüksek lisans mezunuyum. Ziraat mühendisliğinde özel sektördeki işler genellikle satış pazarlama üzerine ve şehir dışı seyahati bol mobilize bir iş. Ailem şehir dışı seyahati bol olan işlerde çalışmamı istemiyor. Elbette kendime uygun bir iş arıyorum sektör dışı da bakıyorum gelen işler çağrı merkezi showroom resepsiyonisti gibi işler son çare mecbur asgari ücretle de olsa bunlara girecem malesef yüksek lisans mezunu olmama hatta ingilizcem ve iyi bir yerde stajım olmasına rağmen durum bundan ibaret. Narenciye bahçemiz var ona bakıyorum şuan maddi sıkıntım pek yok orda bir gelirim var. Evde annemle ikimiz yaşıyoruzona maddi olarak yük değilim normalde böyle bir baskı yoktu ama beni bu profilde birine reva görmesini kabullenemiyorum kendimi evde yabancı gibi hissetmeye başladım.Ziraat mühendisiymişsiniz, kpss süreci sıkıntılıysa geçici olarak bir işe girseniz? Bu evlenme baskıları aileniz direkt söylemese de biraz da eve maddi destek sağlayamadığınız için oluyor muhtemelen. Özel sektörde hiçbir işte çok yüksek maaşla başlanmıyor zaten. Hem kafanız dağılır hem de bir yerden başlamış olursunuz. Bunu bir düşünün derim. İşe girmiyorsanız da mutlaka yüksek lisansa başlayın mesleğinizle ilgili sizi geliştirecek ne kadar şey varsa yapın. Bu da iş imkanı sağlar.