Baskıdan kafayı yemek üzereyim

Ziraat mühendisiymişsiniz, kpss süreci sıkıntılıysa geçici olarak bir işe girseniz? Bu evlenme baskıları aileniz direkt söylemese de biraz da eve maddi destek sağlayamadığınız için oluyor muhtemelen. Özel sektörde hiçbir işte çok yüksek maaşla başlanmıyor zaten. Hem kafanız dağılır hem de bir yerden başlamış olursunuz. Bunu bir düşünün derim. İşe girmiyorsanız da mutlaka yüksek lisansa başlayın mesleğinizle ilgili sizi geliştirecek ne kadar şey varsa yapın. Bu da iş imkanı sağlar.
Zaten yüksek lisans mezunuyum. Ziraat mühendisliğinde özel sektördeki işler genellikle satış pazarlama üzerine ve şehir dışı seyahati bol mobilize bir iş. Ailem şehir dışı seyahati bol olan işlerde çalışmamı istemiyor. Elbette kendime uygun bir iş arıyorum sektör dışı da bakıyorum gelen işler çağrı merkezi showroom resepsiyonisti gibi işler son çare mecbur asgari ücretle de olsa bunlara girecem malesef yüksek lisans mezunu olmama hatta ingilizcem ve iyi bir yerde stajım olmasına rağmen durum bundan ibaret. Narenciye bahçemiz var ona bakıyorum şuan maddi sıkıntım pek yok orda bir gelirim var. Evde annemle ikimiz yaşıyoruzona maddi olarak yük değilim normalde böyle bir baskı yoktu ama beni bu profilde birine reva görmesini kabullenemiyorum kendimi evde yabancı gibi hissetmeye başladım.

Zaten yüksek lisans mezunuyum. Ziraat mühendisliğinde özel sektördeki işler genellikle satış pazarlama üzerine ve şehir dışı seyahati bol mobilize bir iş. Ailem şehir dışı seyahati bol olan işlerde çalışmamı istemiyor. Elbette kendime uygun bir iş arıyorum sektör dışı da bakıyorum gelen işler çağrı merkezi showroom resepsiyonisti gibi işler son çare mecbur asgari ücretle de olsa bunlara girecem malesef yüksek lisans mezunu olmama hatta ingilizcem ve iyi bir yerde stajım olmasına rağmen durum bundan ibaret. Narenciye bahçemiz var ona bakıyorum şuan maddi sıkıntım pek yok orda bir gelirim var. Evde annemle ikimiz yaşıyoruzona maddi olarak yük değilim normalde böyle bir baskı yoktu ama beni bu profilde birine reva görmesini kabullenemiyorum kendimi evde yabancı gibi hissetmeye başladım.
Ziraat mühendisliğinde atamalar ne durumda, alım var mı, kaç puan bilmiyorum ama akıllı bir kadınsınız belli. Kendinizi verip şöyle 1 sene dişinizi sıksanız güzel bir puan alırsınız. Lütfen kendinize denk görmediğiniz kişilerle çevre baskısı yüzünden bir yola girmeyin. Her kuşağın bir öncekinden daha donanımlı olduğu ailelerde çatışma ve fikir ayrılıkları kaçınılmaz olur. Bunu da sınırlarınızı katı şekilde koruduğunuz takdirde aşarsınız. Koca kadınsınız kimse size zorla birini iteleyemez.

Usulen, olumsuz cevabını annenizin sizin adınıza vermesi daha münasip olur lakin anneniz uyarmanıza rağmen kafasına göre iş yapıp size saygı duymuyorsa orada çıkan tartışmanın, yükselen sesinizin de pişmanlığını duymanıza gerek yok. Aranızda düzeltilmesi gereken bir durum da yok. Net tavrınızı ve tepkinizi gördükçe bu huyundan vazgeçecektir. Şimdi geri adım atıp özür dilerseniz aynı şeylere devam edersiniz.

Değersiz değilsiniz, değer medeni hâlimize ya da kocamızın statüsü parasına göre göre ölçülebilen bir şey değildir. Çocuk değilsiniz, kiminle mutlu olup olmayacağınıza anneniz karar veremez. Bu konuda lütfen katı bir tutumda olun. Eski moda evde kaldın, falanca zengin onunla evlen rahat et propagandalarına düşmeyecek kadar aklı başında eğitimli bir kadınsınız. Anneler "her zaman" evlatları için en doğrusunu bilemez ve onun yerine karar veremez. Neticede ayrı bir bireysiniz. Bazı kararlar yalnızca size özeldir. Aile, talep edildiği takdirde fikir beyan edebilir en fazla.

Beni üzen şey elbetteki kabullenecek annem istemediğimi ama destek çıkmaması benim tarafımda olmaması
Bildiğimiz yolda yürürken her zaman yanımızda bir destekçi bulamıyoruz ne yazık ki. En büyük destekçin yine sensin, kendine olan inancın güvenin. Bu da el değil ki aile, destek olsun diye düşünüyor insan ve bu çok doğal ama dünya böyle bir yer değil işte. Duygusal durumuna denk, akıl olarak uyuştuğun, anlayıp anlaşılabildiğin ilişki sayısı çok sınırlı. Aileyi de kendin seçmiyorsun, kan bağı beraberinde koşulsuz sevgi, anlayış ve saygıyı garanti etmiyor her zaman. Bazen en çok onlar seni üzüyor şaşırtıyor. İnsanoğlu bu, şaşırmamak ve çok beklentiye girmemek lazım. Anneniz neyse o, siz neyseniz o'sunuz. Kimse değişmeyecek. Bir an evvel kendi yolunuza bakmanız lazım. İşe girince bu lafları kesilir diye düşünüyorum.

Depresyon içindeyim sürekli ağlıyorum arkadaşlarımla bile görüşmüyorum onlara ne negatif basmamak için. Hiç böyle biri değildim çok esprili hayata bağlı biriydim 2.5 sene önce babamı kaybettim babamla bağımız çok başkaydı o benim psikolojimi anlardı kendimi anlatmaya bile uğraşmadan. Acaba onun kaybını mı atlatamadım her şey tepetaklak olmuş gibi hissediyorum durumum için sağlığım ve sevdiklerimin sağlığı için binlerce kez şükürler olsun ama bie türlü mutlu olamıyorum memnun olamıyorum hayatımdan kendimi sevemiyorum sanki problemim kendimle gibi bu durumdan kurtulmak istiyorum
Ben terapi alıyorum online.terapi öneriyorum iyi gelebilir yada youtube da psikoloji kanalları var izleyin.terapi yavaş ilerliyor ama iyiyim

Herkese merhaba ben 26 yaşındayım. Annemle birlikte yaşıyoruz ve ailemin işini devam ettirdiğimden sezonluk çalışıyorum onun dışında için sürekli evdeyim . Annem eğitimci biri olmasına rağmen sürekli üzerimde evlenme baskısı kuruyor ve görücü cıktıgında reddettiğim özelliklerini beğenmediğim halde beni ciddiye almıyor karşının ailesine umut vermeye devam ediyor bu durumdan bıktım artık bunalıma girdim beni çok çirkin işe yaramaz biri gibi hissettiriyor eve her gelen misafire arkadaşıma benden 9 yaş büyük adamın fotoğraflarını gösteriyor eğitimsiz ve sırf parası var diye görüşmemi konuşmamı istiyor kafayı yemek üzereyim bu baskıyı üzerimden sıyırmak istiyorum cok cıkmazda hissediyorum bana böyle tavırları yüzünden hasta olucam artık
Anneniz eğitimli ama az kazanan bir adamla mı evli acaba diye düşündüm.Sanki kendi madddi sıkıntı çekmiş ve parayı herseyın önüne koymuş gibi seçimler yapıyor

Ozguveniniz niye dusuyor bundan dolayi? Gerekirse kavga edin. Anneniz bir daha size boyle bir teklifle gelmeye korksun. Yani bilemiyorum bu konulari cok anlamiyorum. Okumus etmis bir kadinsiniz. Sinirlarinizi nasil karsi tarafa ogretemiyorsunuz. Rahmetli annem bir iki boyle islere kalkismisti ama tepkim cok netti. Sonra bir daha bana boyle seylerle gelmedi.

Back
X