Annem beni çıldırtıyor en son cinnet geçireceğim

EloraViolet

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2022
4.011
16.845
123

Bu yukarıdaki konuyu daha önce açmıştım, annem kendisini kendi ailesine inanılmaz fazla ezdiriyor, onlara hizmetçilik yapıyor diye. Ailesi de buna kötü davranıyor zaten. En son anneannemin çürük olduğu bes belli, kolonları demirleri dökülen yazlığın gitmeyi planlıyordu. Ben karşı çıkmıştım. Ev zaten boş bina, bir tek en üst katta oturanlar var, onlardan biri yazlıkçı, koca binada tek daire hep orada. Binayıda yaz başında kentsel dönüşüme verecekler.

Dün gizlice gitmiş. Bize "annem sabah kusmuş, ona gidiyorum" demiş. Sabah ben uyurken evden gitmiş, ben görmedim evden çıkışını. Sabah evden çıkınca öğlen 4-5e kadar telefonla ulaşamadık. Ama anneannemin evinde telefon çekmediği için durumu pek sorun etmedik, en kötü hep gittiği sağlık merkezine serum taktırmıştır diye düşündük. Pekte böyle elinde telefon biri olmadığı için normal zamanda da her aradığımızda açmıyordu. Az önce odasının kapılarını kapatmış, biz duymayalım diye gizlice konuşurken duydum gittiğini.

Gidip anladığım eşya taşımışlar, bu soğuk yağmurlu havada. Evin temizliğini vs de yapmıştır. Güzel dille konuşuyorum anlamıyor, kavga ediyorum anlamıyor. Tüm hayatını bizden alıp, bizim evimizden alıp kendi kardeşlerine yeğenlerine harcayarak geçirdi, kendini çürüttü böyle davranarak. Değişsin diye beklemiyorum, kadın iyice yoldan çıktı. Ben napayım bu kadınla? Büyük ihtimal bu halini normal görüyor, ama çevresinde böyle kendi evlatlarını mahrum edip, anasına kardeşlerine koşan kimse de yok. Kime özeniyor anlamıyorum. Niye böyle davranıyor bu kadın hiç anlam veremiyorum. Ben sizce nasıl daranmalıyım ona karşı, ne demem gerekir?

58 yaşına gelmiş kadın bu saatten sonra asla değişmez yapacak bir şeyiniz yok annenizi artık böyle kabul edeceksiniz çünkü değişmez.

Canım biliyorum değişmez ama kendisini böyle 30 yaşında sanarak davranmasına, kendisini yormasına çok üzülüyorum. O da benim annem sonuçta iyiliğini istiyorum. İsterse hergün anneanneme gitsin onunla yemek yapsın, işini görsün, çay içsinler. Ama kendisini o kadar yoran şeylere kalkışıyorki. Gerçekten kendisine yazık.

Belki cocukluktan gelen annesine kendini begendirme arzusu icinde bir psikiyatriste goturmeyi denesiniz hic normal degil bu durum.

Asla gitmez. Ben de gitmeyi teklif edemem açıkçası. Annemle mesafeli bir ilişkimiz, iletişimimiz var. Samimi değiliz. Öyle sadece havadan sudan konuşuruz aynı evde. Birlikte çok nadir zaman geçiririz.

Psikolojisinde bir sıkıntı var ama ne olduğunu çözemedim. Böyle kendisini evin hizmetçisi sanıyor, ama evlenene kadar çalışmış birisi, anca bayramdan bayrama ev işlerine yardım ediyormuş. Sabah girip, akşam eve dönüyormuş ailesiyle yaşarken. Anneannemle bekarken pek zaman geçirmemiş, hoş şimdi de sadece iş gördüklerinde görüşüyorlar.

Canım biliyorum değişmez ama kendisini böyle 30 yaşında sanarak davranmasına, kendisini yormasına çok üzülüyorum. O da benim annem sonuçta iyiliğini istiyorum. İsterse hergün anneanneme gitsin onunla yemek yapsın, işini görsün, çay içsinler. Ama kendisini o kadar yoran şeylere kalkışıyorki. Gerçekten kendisine yazık.
Anladım ama yapacağınız birşey yok anca kendinizi yipratirsiniz olan size olur hani değişmesi için aileden çok büyük bir darbe yemesi gerek ki anca öyle değişsin diyecegim de anladığım kadarıyla yemişte kendisine kötü davranılıyor ama yine aynı anneniz.

Doktora gidin desem gitmez büyük ihtimalle doktor değilim tabi ama annenizin durumu büyük ihtimalle çocukluktan geliyordur annesi yada kardeşleri kendini sevmemistir begenmemistir yada dövmüşlerdir anneniz de bu durumdan kendini sevdirme ve beğendirme çabası icine girmiş olabilir.

Ben sizi şu an annenizi düşünmemeye, bu konuyu kafanıza takmamaya ne kadar ikna edebilirim? Siz de ancak o kadar ikna edersiniz. Keşke olumlu bir şeyler söyleyebilsem ama maalesef durum bu. Yapabileceğiniz bir şey yok.

Asla gitmez. Ben de gitmeyi teklif edemem açıkçası. Annemle mesafeli bir ilişkimiz, iletişimimiz var. Samimi değiliz. Öyle sadece havadan sudan konuşuruz aynı evde. Birlikte çok nadir zaman geçiririz.

Psikolojisinde bir sıkıntı var ama ne olduğunu çözemedim. Böyle kendisini evin hizmetçisi sanıyor, ama evlenene kadar çalışmış birisi, anca bayramdan bayrama ev işlerine yardım ediyormuş. Sabah girip, akşam eve dönüyormuş ailesiyle yaşarken. Anneannemle bekarken pek zaman geçirmemiş, hoş şimdi de sadece iş gördüklerinde görüşüyorlar.
O zaman yapabileceginiz birsey yok bu durumun sizin psikolojinizi etkilememesi icin kendiniz ya terapi alin ya da ayri eve cikmaniz mumkunse cikin. Yakin oldugunuz surece sizi de etkiler bu durum

Back
X