- 15 Eylül 2022
- 4.011
- 16.845
- 123
- Konu Sahibi EloraViolet
Lütfen okuyup, fikir verir misiniz? Teşekkür ederim.
Merhaba sizlerden fikir almak istediğim bir konu var annemle ilgili. Annem 58 yaşında, panik atağı, kalp ve vertigo hastalıkları olan birisi. Böyle hayatı boyunca kendisini, annesine ve kardeşlerine hizmet edinmeyi ilke edinmiş ama kendi çekirdek ailesini ikinci plana atan zaten kendi sağlığını...

Bu yukarıdaki konuyu daha önce açmıştım, annem kendisini kendi ailesine inanılmaz fazla ezdiriyor, onlara hizmetçilik yapıyor diye. Ailesi de buna kötü davranıyor zaten. En son anneannemin çürük olduğu bes belli, kolonları demirleri dökülen yazlığın gitmeyi planlıyordu. Ben karşı çıkmıştım. Ev zaten boş bina, bir tek en üst katta oturanlar var, onlardan biri yazlıkçı, koca binada tek daire hep orada. Binayıda yaz başında kentsel dönüşüme verecekler.
Dün gizlice gitmiş. Bize "annem sabah kusmuş, ona gidiyorum" demiş. Sabah ben uyurken evden gitmiş, ben görmedim evden çıkışını. Sabah evden çıkınca öğlen 4-5e kadar telefonla ulaşamadık. Ama anneannemin evinde telefon çekmediği için durumu pek sorun etmedik, en kötü hep gittiği sağlık merkezine serum taktırmıştır diye düşündük. Pekte böyle elinde telefon biri olmadığı için normal zamanda da her aradığımızda açmıyordu. Az önce odasının kapılarını kapatmış, biz duymayalım diye gizlice konuşurken duydum gittiğini.
Gidip anladığım eşya taşımışlar, bu soğuk yağmurlu havada. Evin temizliğini vs de yapmıştır. Güzel dille konuşuyorum anlamıyor, kavga ediyorum anlamıyor. Tüm hayatını bizden alıp, bizim evimizden alıp kendi kardeşlerine yeğenlerine harcayarak geçirdi, kendini çürüttü böyle davranarak. Değişsin diye beklemiyorum, kadın iyice yoldan çıktı. Ben napayım bu kadınla? Büyük ihtimal bu halini normal görüyor, ama çevresinde böyle kendi evlatlarını mahrum edip, anasına kardeşlerine koşan kimse de yok. Kime özeniyor anlamıyorum. Niye böyle davranıyor bu kadın hiç anlam veremiyorum. Ben sizce nasıl daranmalıyım ona karşı, ne demem gerekir?